Spanie pri otvorenom okne
Dobry večer mamičky môžem sa opýtať. Mám 16 mesačného synčeka. Spáva so mnou v spálni v postielke. Je uplne na spodnom. Mame v byte večer 23/24 stuppňov. Ťažko sa spálňa dá vyvetrať , lebo tam máme balkón, v zime najchladnejšie, v lete naopak. Chcela by som v tychto horúčavach nechať cez noc otvorene okno na vetračku, ale sa bojím aby maly neprechladol. Mám ho obliecť na noc do dlhych veci alebo kludne do krátkych. Zase nechcem ho ani prehriať. Postieľku nema pri okne. Ďakujem za odpoveď.
@mimuska18940 ak sa bojíš prievanu,tak daj na postieľku mantinely a kľudne nechaj otvorené okno.
Odjakživa mame celu noc otvorené okno. V zime na vetracku (musí byť fakt mínus 15 aby sme zavreli) a v lete dokorán. Obe deti (syn má teraz 10 r., dcéra 7 r.) tak spia od narodenia a úplne v pohode.
My vetrame skoro celoročne,, v zime len munivetracku mame a ešte z toho choré neboli,, vetrala som aj keď bola malá bábätko lepšie si pospím pri otvorenom ako pri zatvorenom
@mimuska18940 zakrytý
Ja otvaram okno vo vedlajsej miestnosti, dvere tiez otvorene a vzduch prejde pekne ☺️
preboha... po prvé som si myslela, že autorka má 16 dňové a nie 16 mesačné. a po druhé mám pocit, že komentujúce žijú na antarktíde. chúďatká tie deti 😠 ja sa nečudujem, že je toľko detí stále chorých, však ako čítam už rodičia majú zlé návyky...
My mame otvorene okno, maly spi v zielku ma 14m
@mimuska18940 postieľka pod otvoreným oknom? Určite nie! Presun postieľku co najďalej od okna, a potom ho kľudne nechaj spinkať v dlhom pyzamku bez prikrývky
@mimuska18940 deti mi spavali ci v zime ci v lete pri otvorenom okne, deti som na noc nikdy nebabusila a nemali na hlavach ani ciapky max kapucne zapal usi sme mali dokopy 2x a tie zababusene deti kamosiek mavali zapali omnoho castejsie aňj mali deti casto chore. Neprehanat a riadit sa sebou.
@mimuska18940 ja mam 3 mesacneho a spi pri otvorenim okne v kratkom pyzamku. Ak nie je vylozene prievan, tak je spanie pri otvorenim okne v tomto pocasi urcite uplne ok.
Ja som s dietatom pod 1 rok spala s otvoreným oknom aj v zime (vždy mám otvorené okno) a absolútne nič mu nebolo. Je to len vec zvyku, aj pre bábätká
Ja som mala 0.5 tog vak úplne tenký a pod tým krátke oblečenie.
Nemáš ale veľmi teplo. Ja mam v lete 28 doma ja keď by som ho nezakrila, dala by som mu dlhé tenké pyžamo. Ja osobne tiež hola nespávam v lete mame plachty
Jasne a okno mame bud otvorené alebo celoročne podchýlené
Ja som otvarala okno celé, zavriet dvere, aby nebol prievan a ak nie je presne pri okne, je to len prospesne. Aspon vetracku urcite, pripadne okno dokoran vo vedlajsej izbe. Treba mat vzduch aj zvlhcený, ktory prudi z vonku.
Mám 4mesacnu doma, malé okno máme celú noc dokorán otvorené, ona spí v teplákoch krátkom body a je prikryta dekou.
Moja uz v porodnici spala pri otvorenom okne, inak by sme podochli. Doma som vetrala tiez od zaciatku a to mala postielku dost blizko okna, akurat som z tej strany prehodila baldachyn, aby ju neofuklo. Uz baldachyn nema, tak sme prehodili postel a postielku a nebola blizko okna a vetram teraz kazdu noc, niekedy len na vetracku, niekedy okno dokoran. Malinka bude mat za par dni rok.
Moja bola bábätko keď sme došli s pôrodnice boli riadne horúčavy celé noci sme spali pri okne dokorán a myslím že hej to aj pomohlo býva tak raz do roka chorá a aj teraz sa nepotrebuje nejak extra obliekat
Spíme pri otvorenom francúzskom okne celoročne, v zime na vyklopku, teraz v lete dokorán otvorene,všetci krátke pyžama, dieťa má 13m.
Vždy nechávam jedno okno otvorené v lete. Ja sa zvyknem nad ránom zobudiť a potom buď nechám otvorený vetrák alebo mikrovetrak podľa teploty. Mne sa zle spi keď je dusno v byte a deti nikdy neboli prechladnute z toho
@natalka81 v tomto teple v dlhom pyžame? Však sa uvari za ziva
Mám 16 mesačného syna plus stvorocnu dcéru ,spíme pri otvorenom okne všetci holé nohy krátke pyžamá neznesú byť zakrytý ...a nič nikomu nie je zdravi sú.....veď sú teplé noci
@mimuska18940 normálne otvorte okno a spite pri otvorenom...veď dospelý človek nedokáže späť v horkach..má deti už tým duplom
Moj ma 4 roky a spi v overalíku a ponožkách. Ma vetracku alebo rozcapene podla potreby a je nerad pod paplonom. A je mimo prúdenia vzduchu.
To si mala urobiť už dávno. Neviem si predstaviť v tomto teple spať pri zatvorenom okne 🙈
@mimuska18940 ahoj , ja nechávam celú noc spálni otvorené dvere a zavreté okno, a vetrám oproti v miestnosti okno dokorán 🙂.
Ja keď idem spať pochytám drobcom rúčky a nôžky a keď majú studené zatvorim, keď majú teplé nechám otvorené, zakryť by nepomohlo, lebo oni ešte asi nikdy neboli pod perinou dlhšie ako minutu
Tak my sme asi čudný ale malo čo spíme pri otvorenom okne. Muž hneď chytí kríze, bohužiaľ.. a vadí mi hluk od susedov (rozumej pes a podobne zvery...) Drobca určite nenechať blízko okná ak máte otvorené...

Inac pri tychto temach sa niet co cudovat, ze su deti v skolkach nonstop chore, ked vyrastaju v bavlnke. Treba otuzovat.