icon

Spoločné spanie v posteli s bábätkom: Ako to zvládnuť?

frida1990
26. jan 2026

Ahojte. Prosím vás, tie, ktoré spávate spoločne s bábätkom v posteli "na voľno" - čiže bez hniezda či zavinovačky, proste dieťa voľne vedľa vášho tela. Ako sa dokážete vyspať? Mám 16 dňového synčeka. Máme postieľku prirazenú k našej posteli, bez bočnice, mám ho na dosah ruky, je v spacom vaku a v hniezde, ale keď ho tam dám spať do postieľky, začne po chvíli tlačiť a stonať a nevie spať, asi sa mu v noci ťažšie kaká (na to už robíme opatrenia).
Keď si ho dám v noci k sebe, dokáže prespať dlhšie a je o čosi kľudnejší, lenže mne sa tak hrozne zle spí. Nedokážem prespať dlho v jednej polohe, o chvíľu som dolámaná, mávam ešte zimnice z laktácie a vtedy mám potrebu sa zakryť až ku krku ale to s malým pri sebe vôbec nemôžem, býva mi zima na ramená, ruky, prsia, je mi nepohodlne, mávam aj návaly tepla a potím sa a malý je niekedy odo mňa mokrý, a navyše musím spať pri baterke lebo sa bojím spať s ním po tme a nevidieť, či má voľný noštek, či je všetko ok. Bojím sa zaspať hlboko.
Ako ste si zvykli na takéto nepohodlné spanie? Vidím že malý je pri mne v posteli spokojnejší, ale ja mám veľký spánkový deficit a toto mi v tom moc nepomáha. Zároveň však keď je v postieľke, nespí dobre. Ani tak, ani tak 🤷 pritom denné spánky bez problémov, spí buď pri mne alebo na mne a vôbec vtedy nemá bolesti bruška, ale v noci to vždy začne, aj keď spí pri mne, hoci vtedy je to o čosi lepšie než keď je v postieľke. Čo s tým?

Strana
z2
susitko
26. jan 2026

@frida1990 musis si len odsledovat co vyhovuke babtku a co tebe.potom to musis zosuladit.ja mam sice len 3 deti.ale kaze ine.prvy syn patalie so spanim,reflux an koliky.skoncil s nami v posteli.potreboval ma citit a drzat.a spi s nami do dnes.dcera zasa nemala rad žiadny kontakt.rada spala sama v postielke.ziadne dotyky.tertie dieta spalo postielke tyzden.inak spi s nami.potrebuje ma mat pri sebe.je velmi kontaktny.teda musim povedat,ze spim nepohodlne.ale zasa....uz nevieme s muz bez nich spat

anonym_ae0269
27. jan 2026
@betulinka1

@frida1990 ked sa zacne vrtiet, tak iba vystrčiť ruku do jeho postieľky a pohladkať ho. Aj ked si myslim, ze 16 mesačné dieta uz nevies priľahnúť.

@betulinka1 16 dňové

betulinka1
27. jan 2026
@anonym_ae0269

@betulinka1 16 dňové

@anonym_ae0269 sorry 🙈🙈🙈🙈 moje ADHD. Rýchlejšie ide mozog ako oči pri čítaní. Rada s rukou stale platí.

Strana
z2