Únava a dieťa, ktoré nechce spať
Ženy prosím, kedy začali vaše deti normálne spávať?
Moje má rok aj 2 mesiace a ja som v koncoch.
Od narodenia bola veľmi zlý spáč, pretrváva to do dnes. Za noc aj 20x hore, keď je to len 8-10x tak som šťastná ako blcha. Chodím ako mátoha, nevládzem, vyzerám ako bezdomovec, som neuveriteľne vyčerpaná. Malá je veľmi náročné dieťa, cez deň má 2x spánok po 20 minút? Ak viac tak mam chuť streliť šampus. Koľko krát sa zobudí uprostred noci a už ďalej spať nechce aj 2-3h. Je žiaľ extrémne rezervovaná voči iným ľuďom takže rada "popros niekoho o pomoc" nepripadá do úvahy. Ako náhle ju chcem pri niekom nechať a odbehnúť čo i len na WC spustí neskutočný rev a nevie sa ukludnit. Kde robím chybu? Ako sa dopracovať k lepšiemu spánku?
O tom ako vyzerá domácnosť budem radšej mlčať lebo mi je do plaču. Som ochotná podpísať zmluvu s diablom za 2h nerušeného spánku 😭😭😭
@ub súhlasím úplne so všetkým čo si napísala, my sme mali presne toto isté ako vy🙆 ak cez kopirák!!!🙈🙈🙈 Len stým rozdielom že mám dcéru. Má uz 10 rokov a doteraz tie tri roky dospávam. Radiť je v tomto naozaj ťažké, lebo každé dieťa je individuálne. Držím silno✊🏻✊🏻✊🏻 posielam veeeeela pozitívnej energie❤️❤️❤️
Nečítala som všetko, ale nemôže byť anemická? Aj tomu sa pripisujú občas problémy so spánkom. veľa síl prajem❤️
Moja ma od narodenia tiez taky divny spanok a je neznicitelna. Dost skoro som ju musela nastavit len na jeden spanok, inak sa mi budila v noci ako pises, ze par hodin ostane hore. Od isteho casu musi spat s nami v posteli, lebo ked spala v postielke, budila sa asi tak kazdych 15 minut. Tak sme ju po uspati nechali u seba v posteli a odvtedy sa to zlepsilo. Skus sa poradit aj so spankovymi terapeutkami ci ako sa to vola, kamoske velmi pomohli so spankom syna.
od narodenia spali cele noci a este ako 2r spali poobede 3-4 hodinky. Niekedy sme ich budit museli 🙂
Veľmi ma mrzí čím si musíš prechádzať a prajem veľa síl a hlavne aby sa ten spánok už polepšil. Môj syn bol dlho dojčený a tak sa v noci budil niekoľko krát... našťastie ale dojčenie veľa neobnáša keďže žena nemusí polozaspatá vstávať a chystať mlieko, takže na toto som sa nemohla sťažovať. Spať začal až keď som ho odstavila a bolo to 3 mesiace pred 3 narodeninami. Odvtedy prespí nerušene celú noc. Momentálne je ale trochu problém že nechce spať vo svojej posteli a tak nás aktuálne trápi nedostatok miesta a manžel občas schytá nejakú tú kopačku do hlavy alebo chrbta. 😵💫🤭
Ahoj, tak ja osobne si myslím, že keď nekojíš, tak daj malú manželovi alebo starým rodičom, nachystaj mlieko, nech si v inej izbe alebo kde sa dá aby si nepočula plač a proste sa vyspi, lebo to sa takto nedá, a ročné dieťa je už veľké na to aby aspoň jednu noc vydržalo s niekým iným, aj keď bude revať, potom sa ukľudní, lebo spať potrebuje....
Ja mám tri deti a všetky spali tak že som bola každé 2 hodiny hore tak do dvoch rokov pri každom, takže viem čo prežívaš, a to som najmladšieho kojila 2,5 roka, tak od neho som sa nevedela pohnúť, ale ak ho vie niekto nachovať iný, bez ohľad na seba a niekto ochotný vydrží tú jednu noc myslím....
@silvia2013
to tak toto ti fakt normálne aj ja závidím, moje katastrofa všetky tri...
V prvom rade prajem veľa síl. V druhom rade ... Mne to príde, ze práve má až veľmi veľa stimulov. Náš keď niekde sme a má toho veľa zaziteho, tak tiež sa mu nechce spať. Skús ju vziať vonku na hodinku a vrátiť sa dnu a napríklad čítať knihu, aby aj premýšľala, alebo skladať niečo, ponamahať mozog. Zároveň náš sa pri takejto činnosti trochu aj "upokojí" a potom skús odsledovať v tom upokojení, či nechce ísť spať a skúsiť dať spať.... No ale to je len také odporúčanie na skúšku. Mozno máš naozaj proste tkae dieťa ... Fakt prajeme veľa síl a trpezlivosti 🙂
@tinka_1807 ahoj, samozrejme čítame knižky, spoznávame zvieratká či v knižkách alebo naživo, učíme sa zvuky a slová.
Také odsledované na ukludnenie mám peniažky a farebná šporkaska v tvare zvieratka. Vie sa sústrediť aj 15-20 minút, hádže korunky dnu, potom ich vyberieme a znova hádže dnu. Pri tomto sa vždy upokojí. Pripadne granulky do misky alebo najnovšie objavila dudlíky do práčky 😂
Nikde nerobíš chybu,si dobrá mama❤️a sú aj nespáči medzi deťmi...ja to mám za sebou,úplne ťa chápem...syn začal normálne spávať teraz okolo 5-teho roka,prespí konečne celú noc,dokonca si aj ráno potiahne AŽ do 7.00😁kto nezažije,nepochopí....vydrž🍀🍀🍀
2 denne spanky by som zmenila na 1.Moj potom zacal spavat cez den aj 2 hodiny
Tak ako ten kočiar a 20 minút je asi lepšie ako nič ...mi sme mali asi aj 25 minút nejako od pol roka...dovtedy len 10 minut ...denný spánok by som netušila práce naopak keď má také krátke nechala by som dva ...keď sa dieťa cez deň nevyspi tak sa už večer vôbec nedá uspať a má aj nepokojný spanok...osobne by som urobila režim tým že by som kociarovala každý deň viem že je to náročné...moje dieťa spalo len takto aj do čiech rokov ..druhý zaspal aj za pol minúty keď sme išli od susedou...normálne som sa bála či je ok...keď prvý nespal vôbec...zlepšilo sa to asi až neskorej možno okolo toho roka a pol až dvoch ale noc ešte neprespal asi dlhšie...našťastie som mala takého len jedného ..držím palce..
@frzeiovn mala som rizove tehu a klud , pohodu , asi preto?
@queen_el verím tomu, že u niekoho to neplatí 🙂, my sme si spánkovým poradenstvom čiastočne prešli, neukončili sme ho, lebo dcéra ochorela a bola tam veľká pauza. Tie necelé dva týždne ale spravili veľa, naozaj sa jej spánok a zaspávanie zlepšovali, kvôli chorobe sme sa ale vrátili k pôvodnému uspávaniu a šlo to zase dole vodou. Momentálne som v štádiu, že ju idem skúsiť odstaviť. Mali sme večery, kedy zaspala mimo prsníka a potiahla dlhšie než 30 minút, noc bola podstatne lepšia. Fyzicky už toto obdobie nedávam, mám doma ešte trojročnú dcéru a tá teda hodiny presedí pri telke, pretože buď kojím alebo nosím v nosiči po byte so zapnutým šumom. Ja nevylučujem, že u niekoho to nemusí súvisieť s tým nešťastným slovom asociácia, ale u nás jednoznačne vidím, že áno. Len môj postreh a možno tip 🙂
@klaudinkad ja som to nemyslela v zlom, viem ake to je, moj spal tiez dost zle do toho roka cca a tiez som si v istom case myslela, ze to je kojenim a ja som to pokazila atď. Zmenit uspavanie je v poriadku, ale nemalo by to byt preto, lebo spankova trenerka povedala, ze to je zla asociacia. A hlavne nesuhlasim s metodami, ktore dotycna pani ponuka, ide totiz o spankovy trening. Nic dobreho to nenarobi, len vzbudi v mamicke vycitky, ze dieta nespi, lebo ja robim nieco zle. Nastastie uz su na “trhu” aj spankove poradkyne, ktore pracuju s inym pohladom a s inymi metodami.
Ma rok a 1 mesiacov a nespi...
To ani nie je zdravé, aby tak malé dieťatko spinkalo nanajvýš 10hodin za 24h.
Aj mnoho dospelých nedokáže byť hore od 4tej rána do večera 21vej ci 22hej, nie tak malé dieťa.
Určite by som sa začala riadiť striktne nejakými odborníkmi.
Nie je zdravé ani pre teba ako matku nespat, resp spat veľmi málo. Navyše, keď ju nechceš dat starým rodičom napr.
U nás sa spalo od 2r možno 2.5r dobre. Celú noc, mozno niekedy sa zobudil, ale inak už to nebolo tak často. Držím palčeky.
Inak, kdesi som čítala, že čím menej ma dieťa kvalitný spánok, tým je viac hore a je to začarovaný kruh. Určite by som skúšala dávať co najviac spat keď to už vidís ze je kritické.
ja by som skusila poradit režim, aby mal pred spanim taku rutinu nieco co ho skor upokojí. žiadne displeje, precitat rozprávku, nejaky medovkovy cajik s medom taku pohodicku mozno ma vela podnetov a nevie to spracovať ak je to dlhodobejší problém poradila by som sa s pediatrom. môj syn keď bol malý strašne zle spával nevedel sa upokojiť zaspať a teraz sme zistili že má aspergera... možnosti je veľa. sú aj sirupy pre lepší spánok detí.
Vsetko robis spravne..tak uz by som len skusila poslednu moznost..prestahovat ju do detskej, tam ju aj ukladat a nechat zaspat samu..mozno prespi aj celu noc, ak nebude rusena...vela takych deti poznam..moja spala od mesiaca v spalni v postielke celu.noc a potom od 2 rokov sama v izbe..vzdy prespi celu.noc .. nikdy nebola naucena na uspavanie..treba vytvorit iny ritual ako pritomnost mamy pri zaspavani..u vela deti toto zabralo na dobry spanok
Môj syn tak mal, kým bol kojeny, mala som nosič.
Inak, teraz ma 8 a každú noc aj tak príde minimálne 1x mamka pod ku mne, skúšala som všetko. Dcéra 2 roky spi celu noc a veeela
Takze Ka sa nebudem kvôli malej, ale kvôli synovi už 8 rokov!
Hovoria, že tak do 12 by to malo prejsť🤣🤣🤣
@mamamasama dobrý deň, prosím vedela by ste mi poslať nejaké linky na články, ktoré vám pomohli? Nevyhnutne to potrebujeme 🙏🏻 Ďakujem

Rekord malo moje dieta cca 50x vstavani v noci, takze ta viem pochopit. Okolo 2r sa to zlepsilo u nas a v 3 zacala prespavat noc. Neboj drz sa