Uspávanie dieťaťa

misienka123
16. jún 2023

Aký máte názor na uspavanie deti?nechat zaspávať na rukach alebo dať do postieľky,trocha poplače a zaspí ?

pribinak
16. jún 2023

@misienka123 vek dieťaťa?

misienka123
autor
16. jún 2023

@pribinak od narodenia

lucilaines
16. jún 2023

Ja som mala nazorov hned niekolko, velmi jasnych a potom to dieta realne prislo na svet a moje nazory som mohla akurat tak hodit do kosa, kedze plakalo, koliky, zaspaval na prse, v satke, postielku ani vidiet. Moj nazor je, ze je to parada zavriet dieta v izbe a zazelat dobru noc a ono si zaspi. Moja prax je, ze pri dvoch detoch 4 a 2 rokov momentalne sa mi to este nepodarilo a moj nazor ich nezaujima.

misienka123
autor
16. jún 2023

Mama ma stále okričala"tak necháš dieťa v postielke plakať"?zo zdravotnych dovodov si nemôžem dovolit uspavat dieťa na rukach kvoli jeho bezpečnosti,tak hoc mi ho je velmi ľúto,mi srdce trha,ale lepšie zlo je nechať nech sa vyplace a zaspi..

pribinak
16. jún 2023

Nikdy som nenechala dieťa vyrevat sa aby zaspalo od vyrevania
Ležali sme spolu na posteli, hladkala som chrbát, skrabkala uška, niekedy to trvalo veľmi dlho, sle nikdy nikdy nie vyrevat

januska12323
16. jún 2023

Nemusíš mať na rukách, keď potrebuje cítiť ľahnite si spolu.

andrejka1974
16. jún 2023

U nás vždy deti od narodenia spávali v postieľke do roka som spávala s nimi v izbe od roka boli už v detskej izbe a ja opäť spolu s manželom ,nikdy som ich neuspavala na rukách ani na fit lopte,jednoducho dala do postieľky a rýchlo si zvykli a v postieľke bývali väčšinou do troch rokov a potom už na normálnej posteli

thoughtfulweirdo
16. jún 2023

Uspavam obe a milujem to. 5 ročná to nepotrebuje, zaspí v pohode aj sama, ale milujem tú blízkosť, takú intímnu pokojnú chvíľku, málokedy počas dňa sa to dá dosiahnuť. Vtedy sa potme dozviem naozaj všeličo, tajomstvá, vyznania lásky a pýta sa milión fakt zaujímavých otázok, zvykneme si vtedy aj hovoriť, čo sa nám cez deň podarilo, čo naopak nie, čo môžeme nabudúce zvládnuť lepšie, za čo sa jedna druhej chceme ospravedlniť. Odkedy má mladšieho brata, nie je ľahké nájsť priestor na takú chvíľu počas dňa, takže o toto by som veľmi nerada prišla 😊 mladší mi toho ešte veľa nepovie, ale pri ňom zbožňujem zase ten moment, kedy sa po vymýšľaní, preliezaní, vstávaní a podobne zrazu pritúli a úplne sa uvoľní a sledujem, ako mu postupne klesajú viečka. Vždy si predstavujem, ako v bezpečí sa asi zrovna cíti 😊

svokrinjazykmonika
16. jún 2023

@misienka123 chúďa dieťa. No ohromne by ma zaujímali tie zdravotné problémy že nemôžeš bábätko na rukách uspať. Veď keď máš nosič tak ani necítiš tú váhu na sebe, alebo hojdacie kreslo, ja mám malú na rukách, sedím a hojdám sa. Väčšinou zaspí na prsníku ale keď má problém zaspať tak buď kočík alebo nosič alebo čokoľvek čo to dieťa potrebuje. To ho fakt nakŕmiš, drbneš do postieľky a čau? Čo budeš robiť keď mu pôjdu zuby?

3petka
17. jún 2023

@misienka123 prvé večer nezaspalo bez toho aby sme ho necicikali na rukách asi do pól roka. Inak cez deň zaspávali sám. Druhý nemá problém založiť sám poprípade len pri ňom ležať. Ak by to dieťa potrebovalo uspim aj na rukách. Dá sa to aj posediacky.

vkatush
17. jún 2023

@misienka123 cez deň buď sám pri mne na posteli zaspí alebo ho uspím na fitlopte.

Večer buď sám v postieľke (samozrejme sme pri ňom) alebo opäť fitlopta.

Ñuñame sa, spievam mu, muž mu hovorí príbehy alebo aký mal deň. NIKDY nie vyrevať do uspania. Mal obdobie, že inak ako pri mne nezaspal, lebo plakal. To potreboval len o trošku viac lásky ako obyčajne.
A máme kľudné, spokojné, nonstop usmievavé dieťa, čo rado spí. Pol ročný.

ankare
17. jún 2023

@misienka123 je úplne jedno, koľko má dieťa rokov. Určite ho nikde nikdy nenechať plakať pri zaspavani. Je to dieťa a potrebuje Ťa cítiť. Kým sa nevie samo uspať,treba mu k tomu pomôcť. Na to sme si deti robili, aby sme im mohli uspokojovať základné životné potreby, nie na to, aby sme ich osamotené nechali v postieľke plakať, keď nás najviac potrebujú. ❤️ Užívajme si ich, kým sú na nás ešte závislé, trvá to krátko. ❤️

mjk40
17. jún 2023

Je dobré keď si dieťatko pospím aj cez deň nie len v noci. Z mojej skúsenosti cez deň uspávanie v kočíku a v noci normálne do postieľky. Trochu sa síce vykrúca niekedy aj po plače, ale zaspí.

banalu
17. jún 2023

Moju by som ani nemohla nechat dat vyrevat, kvoli refluxu.
Autorka, a co nosic/satka? Naviazes na seba a mozes si sadnut do kresla, alebo pochodit, fit lopta.
Moja zaspavala v nosici do roka, lebo akonahle sme ju dali lahnut, koniec sveta... ked mala par mesiacov (a konecne spravne UM) dala sa aj krasne vyklopit do postele po uspati.
Ale prosim ta ked budes pozerat nosice, ziadne klokanky ani ziadny kde mozes nosit dieta vhrbtom k sebe... Pozeraj rischino, be lenka, moyo, sestrice a pod.

elmivelmi
17. jún 2023

@misienka123 mne bez uspavanaia nezasoalo,pokial
nebolo na rukach nespalo od narodenia.Bud kojenie a ruky alebo nic.Ja sim sa vytrapila veru,ale zasa nieje to navzdy,par rokov sa takto vysrzat da.

elmivelmi
17. jún 2023

@misienka123 a kocar?anemozes kocikovat?Ja som nechala tusim raz vyplakat ale na deuhy krat ked som ju z ruk chcela dat do postielky bola v soku a to mala par mesiacov,potom mi to nedalo a vytrapila som sa.Ved tak ju nauc na kocar,to hadam zvkadnes so zdr problemov.

zuzanockamt
17. jún 2023

@misienka123 Určite uspávať, ak to dieťa vyžaduje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
17. jún 2023

@thoughtfulweirdo ❤️❤️

ivangeline
17. jún 2023

Nosim az odpadavam unavou. Nosim. A nosit budem. Prvy rok sa nosi. Druhy rok na posteli spolu. Treti rok snaha o koletivne spanie s ostatnymi a pri nich je rodic. Neskor aj sami si idu lahnut... ale staci ze 2 su hore a uz sami len tak nezaspia... trva im to pokym sa vykecaju..

beata_k
17. jún 2023

Nikdy si nenechaj babatko vyrevat. Ked place, tak ta vola. Si pre neho cely vesmir. Ak sa ti neda, tak si k nemu minimalne lahni.

@thoughtfulweirdo ma pravdu

elmivelmi
17. jún 2023

@thoughtfulweirdo ja som nenavidela uspavanie,boze ako som si pri tom vytrpela ale musela som ruky kocar a stale byt v pohybe,a neznasala som ked revala ako diva a bola na rukach uspavana a bez toho revu aj na rukach kricala 30' a potom az zaspalaa ked sa po 20' prebudila a rychlo som ju na rukach musela uhojdat aby zaspal a to do 10m len na rukach soal celu hodinu lezala na rukach no najstastnejsua som bola ke diz prestali spavat deti cez den.

kitycat
17. jún 2023

Takze 9 mesiacov planujes babo vynosit pod srdcom, porodis a potom ho uz sni na ruky nevezmes lebo zdravotne problemy? A radsej ho nechas vyrevat v postielke nech zaspi od unavy?

Nemaj ho a hlad si na seba

thoughtfulweirdo
17. jún 2023

@elmivelmi Úplne chápem, mladšieho som 20 mesiacov uspavala na fitlopte 😅 do roka to bolo s revom, to bol veľký boj, ale po roku už to začal mať rád, tak už to bola pohoda, fyzicky som vládala a keď zavrel oči, mohla som na zvyšný čas vytiahnuť mobil a hrať sa 😄 a odkedy sme sa presunuli do postele, tak je to moja najobľúbenejšia časť dňa, tam už je to úplne bez čohokoľvek negatívneho. Radšej ich dostanem skôr do postele, aby sme sa tam mohli bez mojich nervov ešte pohrať, pogulat, pojasit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliacenc
17. jún 2023

@misienka123 urcite nie nechat same plakat za mna. Jednak nemam na to srdce a jednak si mylim, ze je to bezcitne a vpluva to na psichuku dietata.

ivangeline
17. jún 2023

@elizabet173 To nie je absolutne napisane ale ze vacsinu 1 .roku zivota som deti nosila. Prveho az od 8m,ked zacali zuby. Druhej nepomahalo ani nosenie.. u nej pokoja nieto. xD Treti bol noseni ci spal ci nie prve 4m nonstop, a potom vedel v nosici zaspat a zlozila som,bol rezimovy,takze 3x za spanok,2x od nejakych 10m a 1x okolo roka a pol a to uz bez nosenia. Teraz mam 4te a hladame system,no nosenie sa je za mna top v prvych mesiacoch veku dietata. Velka pomoc pri uspavani. Menej revu.

misienka123
autor
17. jún 2023

Neznamená že to tak robim len som chcela nazor.. manžel ho uspava na fit lopte,lebo mi ho je luto tak nechať..len som to pár krát skúšala...