icon

8-ročné dieťa a menštruácia. Mám ju zobrať k lekárovi?

mucka1985
20. feb 2011

dnes sa mi dcera stazovala ze ju boli podbrusko nakolko je ztp tak nosi plienky isla som ju prebalit a plienka bola od krvi umilasom ju a zistila som ze ma menzes,ma len 8 rokov a vobec neviem ci mamju zobrat k lekarovi poradte mi prosim

swajerova
3. aug 2012

proc mi nik neodpovida

anega79
3. aug 2012

radsej s nou chod lekarovi

bianka1
3. aug 2012

@swajerova ja mám dceru ktorá teraz ide do 4teho ročníka a tiež má už spolužiačky ktoré maju menzes .,moja malá je ale na rozdiel od ostatných dievčat drobuliatko niektoré dievčence na ten realny vek ani nevyzeraju-vyzerajú dospelejšie preto by som sa velmi nelakala viem že to je skoro ale bohužial vo všetkom napredujeme aj vo vývine našich ratolestí ..susedkina dcerka zase dostala pred pol rokom menzes a odvtedy nič 😒 držím palce aby bolo všetko ok

swajerova
3. aug 2012

dakujem

lucsyia
3. aug 2012

skús zájsť, nič za to nedáš... budeš mať v tom jasnejšie pokiaľ sa bojíš, dúfam že všetko bude- je v poriadku 🙂

swajerova
5. aug 2012

bianka1 porat mi prosim ta moja mala janka mi stale vyhachuje vlosky som uz zufala to je ta dcerka o ktorej som pisala co mam robit porat mam celu izbu zakrvavenu

bianka1
5. aug 2012

@swajerova ved také malé dievčatko nemôže mať až taku silnu menštruaciu či??ked ano tak teda určite treba zájsť k lekárovi..a hlavne treba vysvetliť Janke všetko poporiadku oni tie dievčata rýchlo pochopia čo a ako treba robiť..

katy2
5. aug 2012

zasa nejaka blbost..... uz ta gramatika svedci o tom, ze sa niekto bavi...... raz akoze cestina a inokedy akoze slovencina.... a tie prispevky... no neviem-neviem..... polka prazdnin za nami.... nuda graduje.... narazam na @swajerova

anjelicek26
5. aug 2012

@swajerova - tiez si myslim, ze sa odbavujes na teme, ktora je hodne vazna, urcite pre tak male dieta. Pises hluposti. Tak stare dieta ked mu to vysvetlis, vie co ma robit. A o gramatike asi tiez radsej pomlcime.

swajerova
7. aug 2012

bianka1 dnes som bola na kontrole u lekara z jankou a vysledky boli zapal krcka maternice preto krvacala ako keby mala menzes tak som spokojna dala mi cipky aby som jej do davala 1x dene do posvi canespor povedala ze je to mam zaviest hlboko ako to mam urobit ja som to este nerobila

bianka1
9. aug 2012

@swajerova nie je pekné keď tu zneužívate maminky ktoré si medzi sebou pomáhaju a radia 😠 presne tak ako to napisali @katy2 a @anjelicek26 je to vážna téma na to aby ste sa na tom zabávali..je to smutné a mali by ste sa zamyslieť nad tým čo robíte ..

swajerova
13. aug 2012

bianka1 ja mamicky nezneuzivam ja som sama rozvedena a potrebujem radu ohladom tich cipkou do posvy janke a to co pisala kati2 a v anielicek 26 ja si to nevsimam ja komunikujem iba stebou

swajerova
16. aug 2012

bianka 1 preco neodpovedas

anjelicek26
16. aug 2012

@swajerova - jasne cipky do posvy pre dieta, co ma este panensku blanu. Pri zapale z krcka sa krvaca tak, ze ti zakrvaca celu izbu. A to je 8 rocne dieta bez menstruacie. Admiiiiin @hirjak . Mna z vas baby raz porazi, na co je dobre si vymyslat taketo hovadiny???? Keby to aspon hlavu a pätu malo.

swajerova
22. aug 2012

anijelicek 26 mojej malej janke uz presla menstuacia uz je vsetko ok len teraz ma zapal v moci dakujem ti za vsetko

swajerova
24. aug 2012

anielicek 26 odpis prosim ☹

norulka18
24. aug 2012

Pripojim sa aj na tuto temu, aj ked nerozumiem co to tu vypisuje slecna alebo pani swajerova. Ale ked by som sa mohla vyjadrit k tejto teme, co dostavaju takto skoro dievcence menstruaciu, no aj moja neter, ide v septembri do piateho rocnika a tiez dostala pred mesiacom prvy krat menzes, boli sme z toho zhrozeni, ale doktori vravia, skoro nase deti dospievaju, ona ma 10 a pol roka a povedala, ze je vyspela na 12-13. Takze drzte sa, aj my teda moja sestra to nejako zvladla, doba je ina. Pa pa

lussy23
25. aug 2012

@swajerova moja , pred nick musíš dať zavináča , aby uživateľka vedela, že ju spomínaš.

eda2
25. aug 2012

Moja dcéra dostala menzes tiež ako 9,5 ročná, akurát v posledný deň v škole, keď dostali vysvedčenie zo 4. ročníka. Na druhý deň odchádzala na 3 dni na výlet, ale ešte pred ním sme stihli expres pohovor na ženskú tému, zvládli sme to v pohode. Dnes je to 21 ročná mamička malej dcérky. Menzes mala potom už stále,aj keď niekedy dosť bolestivý, My sme neriešili detského gynekológa, len pri nasledujúcej návšteve det. lekárky sme jej zahlásili, že už má menzes a lekárka to tiež brala v podstate normálne, a to bolo už pred 11 rokmi, takže už aj vtedy dievčatká / niektoré/ dozrievali skôr, ako je bežné, Aj ja by som bola bývala chcela,aby mala menzes neskôr. ale prijali sme to ako fakt a naučili sa s tým žiť.

katren
25. aug 2012

@swajerova to je aka sprostost????sa dobre bavis???? 16.7 ti mala dostala akoze menzes a este akoze 5.8 ho stale ma?????
a Canespor je sada na nechtovu mykozu.....keby si aspon vedela, co pises 🙄
nikto nie je povinny ti tu odpisat

@anjelicek26
@bianka1
@katy2

ninusik2103
4. sep 2012

ja mám dceru teraz 16 ročnú a menzes dostala až v 14 ale dcéra mojej kamarátky (rovnako stará) to dostala v 9, a k lekarke nešla. ale ja by som išla. dievcata dospievaju od 8-16 rokov (ako u koho) takze neviem.

jesika892003
Odpoveď bola odstránená
sasulka525
5. júl 2013

ahojte mam 10 rokov a newiem kedy dostanem prvu menstruaciu ako si to mam vypocitat ? dakujem za odpoved

evabb35
5. júl 2013

@sasulka525 približne v takom veku, ako dostala tvoja mama. Opýtaj sa jej na to.

sasulka525
6. júl 2013

@evabb35 dakujem 🙂 😵

sasulka525
6. júl 2013

a vie sa vypocitat ze kedy ta prva menstruacia pride ? lebo mam troska starch 😒 😕

sasulka525
6. júl 2013

@evabb35 dnes som nasla na nohavickach nejaky bleducko cerveny flak a aj trochu zapacha 😒 😖 neviem co to ma znamenat 😨 som troska zaskocena 😕

7511
6. júl 2013

Dalsia co sa cez prazdniny nudii

lucinocka
6. júl 2013

@sasulka525 ked je to menzes tak sa ti to rozbehne a bude to kus viac krvi ako len fliacik na gatiach, cakaj a uvidis.. ked nic tak sa oyptaj maminy

lucinocka
6. júl 2013

@sasulka525 a ked vies pouzivat internet , tak asi aj vies, ze prva ms sa neda vypocitat..to je rovnako blba otazka ako: ako si mam vypocitat , kedy mi narastu prsia? Miesto stracania casu registraciou a zakladanim temy si mohla radsej pogooglit o fungovani zenskeho tela, ked ste na prirodovede nemali 🙄