icon

Aké dosky na zošity sú najlepšie pre prváka?

timea301196
25. aug 2026

Ahojte.

Riešim ešte dosky na zošity do školskej tašky a neviem sa rozhodnúť, čo je pre prváka najpraktickejšie.

Čo sa vám viac osvedčilo – klasické pevné dosky na zošity s gumičkou, šanón/zakladač do aktovky, alebo niečo podobné?

Máme školskú tašku Beckmann a našla som, že Beckmann má aj svoje A4 Folder – rozťahovacie dosky na zošity a papiere. Máte ich niekto? Veľmi by ma zaujímalo, ako vyzerajú v skutočnosti zvnútra a keď sú naplnené zošitmi. Ak ich niekto máte, budem rada aj za fotku. 😊

Čo je podľa vás pre prváka najlepšie, aby sa zošity nekrčili, ale zároveň to nebolo zbytočne ťažké a nezaberalo polovicu tašky?

Ďakujem za každú skúsenosť. ❤️

euka210
25. aug 2026

@timea301196 za mna zo skusenosti pri 3 detoch su najlepsie take, co maju klopy aj hore a dole, na boku a na gumicku, daju sa roztvorit. Pevne boxy, ktore sa nedaju roztvorit ani na boku mi prisli neprakticke.

anonym_158ebd
26. aug 2026

my sme najprv mali take tie klasicke z tvrdeho papiera a tie mi prisli strasne tazke.. takze potom sme presli na taky zakladac z umelej hmoty.. a tie ma aj maly rad. Su lahke a ked nieco vyleje tak sa to len utrie.

anonym_eabc76
26. aug 2026

@timea301196 klasické tvrdé dosky s gumičkou. Všetky zošity aj pracovné listy nosí syn nepoškodené v tom celý rok

zuzanaete
26. aug 2026

Nasi mali yiez tasku Beckmann a ziadne dosky nemali. Zbytocne gramy navyse. Samotna taska ma vacsi priecinok, kde si davali knihy a mensi na zosity.

81anina
26. aug 2026

Žiadne dosky, sú ťažké podľa mňa. Kúpila som plastový zakladač.