Aké máte skúsenosti s aktovkou Baagl pre prváka?

24. júl 2026

Ahojte, ake máte skúsenosti s touto značkou? Vyberáme školskú tašku pre prváka, ďakujem 😊

Zhrnutie diskusie
Automatický súhrn diskusie generovaný umelou inteligenciou · 27. aug 2026 · 27 príspevkov

Stručné zhrnutie

• Baagl školské tašky sú ľahučké, majú ramenné aj bedrové popruhy a niektoré modely (napr. Zippy/Zippy Plus) majú rastúci chrbtový systém a vedia stáť samostatne.
  • Baagl ponúka personalizačné odznaky "Baaglies" a model Baagl Zippy Plus má Baaglies ako súčasť balenia a miesta na suchý zips na ich prichytenie.
  • Názory na odolnosť sú rozporuplné: viacerí rodičia uviedli, že tašky vydržali 3+ roky alebo celý 1. stupeň, zatiaľ čo iní hlásili ošúchané remienky a odtrhnuté držadlo na zips už po niekoľkých týždňoch.

Q: Kde kúpiť Baagl tašku lacnejšie?
A: Baagl sa predáva na oficiálnom baagl.sk, ale rodičia našli výhodnejšie ceny na eshopoch ako preskoly.sk; značku predávajú aj veľké obchody Alza, Martinus a Panta Rhei.

Q: Má Baagl vhodné vlastnosti pre prváka (ergonómia, hmotnosť, zapínanie)?
A: Modely Baagl sú popisované ako ľahučké, s dobrým polstrovaním popruhov, praktickým otváraním pre prváka a u modelov Zippy aj rastúcim chrbtovým systémom a možnosťou, že taška stojí samostatne.

Q: Dá sa na Baagl taške zmeniť alebo otočiť motív ako u Beckmann?
A: Beckmann má modely, kde sa obrázky dajú otočiť a niektoré sú bez motívov; Baagl namiesto otočných motívov ponúka odznaky Baaglies na suchý zips na prispôsobenie dizajnu.

Q: Ako funguje reklamácia pri Baagl taškách?
A: V diskusii sa uvádza, že Baagl má funkčný reklamačný systém a výrobcovi sa údajne oplatí ozvať pri poškodení, hoci konkrétne skúsenosti sa líšia podľa rodičov.

Q: Aké alternatívy k Baagl rodičia zvažujú?
A: Ako alternatívy sa spomínajú značky Beckmann (vyššia cena) a Frii of Norway (ľahké a kvalitné tašky).

Q: Čo obsahujú školské sady Baagl?
A: V ponuke sú kompletné školské sady napr. "Baagl školska sada Skate Minecraft Chaos" a modely ako "Baagl Airy Planety"; sady často zahŕňajú batoh, peračník, vrecko alebo vrecúško a príslušenstvo v rovnakom vzore.

Závery z diskusie

Zhoda

• Baagl sú považované za ľahké a ergonomické tašky s možnosťou doplnkov v rovnakom dizajne (peračník, vrecúško, dosky).
  • Baaglies odznaky sú dostupné ako riešenie personalizácie dizajnu.

Sporné názory

• Niektorí rodičia uvádzajú, že Baagl tašky vydržali 3 roky alebo viac, zatiaľ čo iní hlásia rýchle opotrebovanie remienkov a zipsov už po týždni alebo dvoch.
  • Beckmann je vnímaný ako kvalitnejší a drahší s možnosťou otočných motívov, zatiaľ čo Baagl je hodnotený ako cenovo dostupnejšia alternatíva s odznakmi na personalizáciu.

Otvorené otázky

• Ako dlho reálne vydrží konkrétny model Baagl pri bežnom školskom používaní u rôznych detí?
  • Aké sú presné podmienky a priebeh reklamácie Baagl v prípadoch, keď rodič potrebuje okamžitú náhradu?

Spomenuté značky a firmy

Baagl, Beckmann, Frii of Norway, preskoly.sk, Alza, Martinus, Panta Rhei, Baaglies, Modrykonik

Spomenuté produkty a metódy

Baagl Shelly, Baagl Zippy, Baagl Zippy Plus, Baagl Airy Planety, Baagl školska sada Skate Minecraft Chaos, Baaglies odznaky, peračník, vrecúško, bedrový popruh, ramenný popruh, rastúci chrbtový systém, polstrovanie popruhov, otočný print (Beckmann), reklamačný systém

Miesta a osoby

žiadne

moze
24. júl 2026

Ja som kupovala pre troch prvakov tento typ: https://baagl.sk/products/skolska-sada-skate-mi... Chlapcom vydrzali tak 3 roky, dievca ju bude mat stvrty rok.

anonym_157095
24. júl 2026

@anonym_autor perfektná je. Ľahučká, po prvom roku ako nová

anonym_157095
24. júl 2026

@anonym_autor skús si ju pohľadať na iných stránkach. My sme kúpili tú istú baagl tašku na inom eshope a bola snáď o 30 eur lacnejšia než na origo shope

moze
@anonym_157095

@anonym_157095 ma pravdu. preskoly.sk mavaju baagl a mozno aj ine eshopy.

24. júl 2026

Ja mám 60€ kupón ktorý viem využiť na alze Martinuse a panta rhei a všade majú túto značku preto ju zvazujeme 😊 tam kde bude lacnejšia z týchto stránok tam ju kúpime, len teda skúšali sme značky beckmann a ergo a s touto baagl nemáme skúsenosti tak preto zisťujem spokojnosť

anonym_30102b
25. júl 2026

https://www.preskoly.sk/p/756082-baagl-skolsky-... syn má túto, dcéra tú istú v dievčenskej verzii. Nosil celý prvý stupeň. Kúpili sme v sade aj peračník, vrecúško... vyhovovalo aj to, že majú ramenný aj bedrový popruh. A sú ľahučké.

mvagusta
25. júl 2026

Skus este frii of Norway znacku. Tiez maju lahucke a kvalitne tasky.

@mvagusta

Skus este frii of Norway znacku. Tiez maju lahucke a kvalitne tasky.

@mvagusta nenašla som ju na daných stránkach takže nie ďakujem

lenusik296

Tento rok mala ako prváčka Baagl Shelly a spokojnosť 👌

25. júl 2026

Moja dcerka ma baagl shelly a je perfektna, bude druhacka. V do tretieho rocnika jej kupime novu, tiez baagl. Aj peracnik ma baagl, aj dosky...za mna je to velmi kvalitna znacka, cenovo dostupnejsia ako napr.beckmann 😊

26. júl 2026
@barbora_t

@barbora_t veď presne že máme vybraný beckmann ale ta cena mi príde sialena… hladná lacnejšiu alternatívu

26. júl 2026

Náhodou neviete či sa dajú motívy na baagl taškách prispôsobovať? Pri beckmann sa dajú obrázky otočiť a tašky sú bez motívov, tieto baagl majú veľa obrázkov motívov dá sa to prispôsobiť?

27. júl 2026

Ahoj, Baagl ma širokú ponuku, stačí si nájsť jednoduchší motív a presonalizovať si ich pomocou týchto odznakov Baaglies.

Je to dobré riešenie z toho dôvodu, že Baagl tašky sú naozaj kvalitné. Vydržia dlho a väčšinou ich rodičia menia nie z dôvodu, že by sa zničili, ale že chce dieťa iný motív.

27. júl 2026

A čo sa týka kvality, sú naozaj top. Staršia dcéra ide do 6. triedy ale už od prvej sme verné tejto značke.

@nelinkabublinka

@nelinkabublinka odznaky nechceme, syn si vybral tento model chvalabohu čiže odznaky dáme preč aby bola jednoduchá a využiteľná na dlhšie 😊 väčšina aktoviek ma veľké potlače a obrázky a beckmann ma tu výhodu ten print úplne otočiť, videla som veľa modelov baagl s tými potlačmi ale som rada že syn si vybral takýto model. Je k tomu aj peracnik a taška ale to kúpime iné niečo jednoduchšie

@anonym_autor

@anonym_autor Podľa mňa veľmi dobrá voľba, aj čo sa dizajnu, aj čo sa modelu týka. Ak nie je úplne drobučký, ked treba doslova riešiť každý gram tašky, tak tieto Baagl zippy sú podľa mňa skvelá voľba. Má veľmi dobré polstrovanie poprukov, naozaj sú mäkučké. Otváranie je pre prváka praktické. Má prehľad, čo v taške je, Baagl zippy pekne samostatne stojí, takže sa prvákom dobre s ňou manipuluje. Majú rastúci chrbtový systém, takže keď bol tvoj syn natoľko uvedomelý, že si vybral takýto pekný dizajn (moja mala plyšového zajaca 😀) tak naozaj vydrží roky.
Nech sa dobre nosí 🙂

Nech sa dobre nosí 🙂
#baagl

@nelinkabublinka vaw super ďakujem za toľko info a prehľad ohľadne tašky, teraz som si ešte istejšia voľbou ♥️

33timi33
1. aug 2026

Ja baagl neodporucam. Taska po prvom roku je okej ale osuchana, ozmolene su remienka a hned asi 2. tyzden sa odrhlo na zipse to drziatko. Uz by som ju nekupila.

1. aug 2026
@33timi33

@33timi33 Reklamovali ste tašku? Baagl má fantastický reklamačný systém, ak by ste sa výrobcovi ozvali určite by vám to uznal ako reklamáciu. Ak sa to stalo po týždni

33timi33
2. aug 2026
@nelinkabublinka

@nelinkabublinka nereklamovala. Syn chcel tasku s batmanom a bola to jedina. Zaroven, ak by som ju reklamovala, musela by som na tu dobu kupit dalsiu a aky vyznam by to malo potom vracat sa k povodnej?! Netvrdim, ze je ta taska zla, ale dufala som, ze vydrzi ten prvy stupen pekna.

@nelinkabublinka

@nelinkabublinka ahoj, prosím ta kúpili sme tu aktovku Baagl ale neviem prísť na to ako tam pripevniť tie obrázky 😄 vieš poradiť?

@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, s radosťou. BAAGL Zippy Plus majú tie odznaky Baaglies ako súčasť balenia, takže je vždy na ne na taške nejaké miesto, kde tie Baaglies na suchý zips budú držať. Pozri tu na videu (pripájam nižšie). Buď dopredu na gumičky, alebo hore na vrch tašky.
Video je aj super navod, ako tašku správne nastaviť 🙂

Ak by čokoľvek, pokojne píš 🙂

Od cca 58 sekundy videa je to znázornené 🙂

Ahojte, mamičky detičiek, ktoré máte doma tašky Baagl, pozrite aktuálnu súťaž

@moze @anonym_157095 @lenusik296 @barbora_t

Ahojte, mamičky detičiek, ktoré máte doma tašky Baagl, pozrite aktuálnu súťaž

@moze @anonym_157095 @lenusik296 @barbora_t

@nelinkabublinka mile rada by som napisala, ale nasu tasku som v tej tabulke nenasla, ani v tych produktovych kartach. My sme k nej dokupovali vsetko co sme v danom vzore zohnali, penazenku, obedar, dosky, vrecka 🙂
Ale teda mozem s cistym svedomim povedat, ze tasku dcera nosila rok, teraz som ju vytepovala a je ako nova, uz nachystana na dalsi rok v skole 🙂 nelutujem svoje rozhodnite, kupila by som ju zas 🙂

@barbora_t

@barbora_t To vobec nevadi, to je vseobecna produktova stranka, pod ktorou mozu vznikat recenzie na vsetky modely tasiek Baagl 🙂
Takze pokojne len hore klikni na napis skusenost a pridaj s nejakou fotkou tasky 🙂

#baagl

@nelinkabublinka super vecer si za to sadnem🙂)

My BAAGL postupne kupovali všetkým trom deťom a po rokoch sme pri ňom zostali znova.

BAAGL máme odskúšaný pri všetkých troch deťoch ❤️

S taškami BAAGL máme skúsenosť už naozaj niekoľko rokov a pri všetkých troch deťoch. Dcéra mala prvú aktovku od 1. do 3. ročníka, ďalšiu od 4. do 6. ročníka a potom prešla na BAAGL ruksaky. Keď nastupovali do školy naši dvojičky, vybrali sme BAAGL aj im a svoje tašky nosili od 1. až do 4. ročníka. Teraz idú do piateho a práve sme im kúpili dva nové BAAGL kúsky. 😊
Najviac oceňujem, ako deťom sedia na chrbte. Popruhy sa dajú dobre nastaviť, taška nepadá z pliec a aj keď ju školáci poriadne naložia, nosí sa im dobre. Priestoru sme mali vždy dosť na učebnice, zošity, peračník aj ostatné veci, ktoré dokážu deti počas dňa vláčiť so sebou. 😄
Veľké plus je pre mňa aj výdrž. Naše tašky rozhodne nezažívajú šetrné zaobchádzanie škola, zem, auto, družina, každý deň otváranie a zatváranie a napriek tomu nám vydržali roky. Zipsy zvládli detské ruky bez problémov a práve preto sme pri kúpe ďalších ani veľmi nerozmýšľali nad inou značkou.
Máme skúsenosť aj s BAAGL peračníkmi a aj tie u nás obstáli veľmi dobre. Páči sa mi tiež výber dizajnov. Keďže máme dievča aj dvoch chlapcov, za tie roky sme vyberali všeličo a vždy si našli niečo, čo sa páčilo hlavne im, čo je pri školskej taške asi rovnako dôležité ako názor rodiča. 😄
Momentálne máme doma dvoch budúcich piatakov, ktorí sú zo svojich nových tašiek takí nadšení, že by do školy najradšej išli už dnes. A to je asi najlepšie hodnotenie priamo od detí.
Ak mám nájsť mínus, pri našich skúsenostiach sa mi hľadá ťažko. Keby sme spokojní neboli, po prvej taške by sme značku jednoducho vymenili. My sme však BAAGL postupne kupovali všetkým trom deťom a po rokoch sme pri ňom zostali znova. Za nás teda veľká spokojnosť. ❤️
(9 fotiek)
  • Priestranné