icon

Aké školské pomôcky pre prváka kúpiť do zásoby?

21. jún 2026

Ahojte, budeme mat prvaka a robim objednavku pomocok. Mame kupit bombickove pero, ale neviem, ci mam vziat rovno dva, ak by ho stratil, aby sme nemuseli utekat kupovat druhe. Ako to mate vy? Ktore pomocky mate doma do zasoby? Este ma zaujima, kolko bombiciek moze realne minut za prvy rok. Chcem to objednat vsetko naraz zo stranky, kde su super ceny, aby sme to nemuseli riesit pocas skolskeho roka. Vdaka

anonym_805ce7
21. jún 2026

@anonym_autor pockaj na presny zoznam od skoly

autor
21. jún 2026
@anonym_805ce7

@anonym_autor pockaj na presny zoznam od skoly

@anonym_805ce7 zoznam uz mam

anonym_516198
21. jún 2026

@anonym_autor Takto vopred žiadne, až keď učiteľka povie čo potrebujú. Potom pár zošitov, ceruzky, strúhadlo, pastelky
Pero až keď začnú písať, tiež učiteľka väčšinou určí, akým majú písať. Mali sme 3 ks Tornáda, vydržali 2 rok, žiadne bombičkové.

anonym_8f9e2d
21. jún 2026

Ceruzky zober aj 5, zlomí stratí, aby mal aj požičať keď niekto nebude mat, aj doma budete niečo trénovať
Pero kľudne tiež 2-3 kusy.

katkaseiner
21. jún 2026
@anonym_516198

@anonym_autor Takto vopred žiadne, až keď učiteľka povie čo potrebujú. Potom pár zošitov, ceruzky, strúhadlo, pastelky
Pero až keď začnú písať, tiež učiteľka väčšinou určí, akým majú písať. Mali sme 3 ks Tornáda, vydržali 2 rok, žiadne bombičkové.

@anonym_516198 tiez suhlasim s Tornadom. Plus potom mas ucitelov ktori jeden preferuje gumovatelne pero a druhy nie ..radsej pockaj, tolko to nestoji

anonym_c00efd
21. jún 2026

Vopred ziadne kazda ucitelka preferuje nieco ine napeiklad u nas jedna je za pera Tornada a ine nie, druha za Pilos. Dopredu by som pera naozaj nekupovala navyse budu pravdepodobne zacinat s ceruzkou tak pero ma cas.

autor
21. jún 2026
@katkaseiner

@anonym_516198 tiez suhlasim s Tornadom. Plus potom mas ucitelov ktori jeden preferuje gumovatelne pero a druhy nie ..radsej pockaj, tolko to nestoji

@anonym_516198
@katkaseiner zoznam mam, mame mat plniace alebo bombickove, idem kupit bombickove

tetapetra
21. jún 2026

@anonym_autor tie perá ako čítam je iný level. V našej škole sa to vôbec neriešilo. Mali sme stabilo.

anonym_52257e
21. jún 2026

Tak ak máš zoznam kúp viacej kusov z každého ved sa to použije a využije do školy bude chodiť najbližších 10r a viac
a pls akú stranku máš ?

rachel36a
21. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_516198
@katkaseiner zoznam mam, mame mat plniace alebo bombickove, idem kupit bombickove

@anonym_autor to ze vám dali zoznam, neznamená, že tie veci bude také potrebovať...aj nám dali zoznam, a polovicu veci bud nepotreboval, alebo ucitelka chcela iné....ja byt tebou tak kúpim pastelky, ceruzky a par zošitov, a počkám co bude xhciet ucitelka...pero ajj tak nebude potrebovať v septembri...a potom kúpiš všetko oveľa lacnejšie ako teraz

martinmmartin
21. jún 2026

zmizík - industrialne mnozstva
My sme sa v skole furt stavivali o hovadiny a ten kto prehral ho musel zjest

anonym_663d56
21. jún 2026
@martinmmartin

zmizík - industrialne mnozstva
My sme sa v skole furt stavivali o hovadiny a ten kto prehral ho musel zjest

jabuducanevesta
21. jún 2026

@anonym_autor moj syn lavak nechcel tornado...mal schneider to do obluka..bombiciek dost minul...od novembra pisali perom..skor ceruzky kvalitne kup a dost..a asi tri baliky farbiciek (u nas maped) sli v prvom rocniku, vela kreslili

anonym_9c7f4f
21. jún 2026

@anonym_autor je som mala prváka tento rok. Čo som dokupovala počas roku, boli plniace perá (dokopy 4. Totiž mali mať dve, ale tie sa počas roka "pokazili"). Potom zošity s pomocou linajkou, neviem množstvo čo som dokupovala, cca 5 odhadom. A potom tie ceruzky hrubé, 3 ks myslím že sme počas roka vymieňali. Kúpila som aj náhradné farbičky, keď sa mu jedna vystrúhala, tak som mu dala tú farbu z tých nových, pár farieb sme vymieňali. A bombičky do plniaceho pera, tak odhadom 5 balíkov, ale tiež neviem presne koľko som kupovala počas roka.

ciernysokol
21. jún 2026

Kup si do zasoby vykresy A4 a A3.

anonym_9c7f4f
21. jún 2026

@anonym_autor k tým perám, naši museli mat pierkové. (1+1 do rezervy). Ak vám učiteľ povolí tie hrotové, tak tie sa asi tak ľahko nepokazia, ale nemám skúsenosť. Tieto pierkové pri prisilnom tlaku, alebo páde z lavice na hrot, môžu prestať písať dobre, alebo začnú vynechávať atď.

anonym_53b39c
21. jún 2026

Najskôr nakúp podľa zoznamu v menšom na skúšku, čo mu sadne do ruky, bude vyhovovať a až potom sprav veľký nákup do zásoby… zbytočne teraz nakúpiš kopu bombičiek, ak prejde na plniace napríklad

anonym_b3a2a3
21. jún 2026

Najskôr bude písať ceruzkou. Ako dlho, to nik nevie, záleží od rôznych veci. Nevieš dopredu, aké pero mu sadne, darmo bude chcieť učiteľka take a také, keď mu nebude sedieť v ruke. Vôbec by som ešte pero nekupoval, jedine, ak by sa na neho dieťa už veľmi tešilo. Ceruzky kupuj hlavne kvalitné, nie najlacnejšie. Tie lacné sa často lámu, zle sa strúhaju. A záleží od toho ako ma vyvinutý úchop, či vziať aspoň o niečo hrubšie,s drazkami, či obyc. Tenké. Ja by som teraz urobila základný nákup a radšej dokupila neskôr. A nebrala všetko najlacnejšie, lebo aj tie parcentove lepidlá sú total na nic. Ono ti to aj z netu príde za 3 dní....

sulavikova
21. jún 2026

Daffer má hotové balíčky pre každý ročník.

aileen_mt
21. jún 2026

pastelky som pocas prveho roka menila kazdu chvilu 😁

domka222
21. jún 2026

Z daffer sme obj prostredníctvom školy celý balík do prvého ročníka. Čo stratí, pokazí, minie sa,budem dokupovať za behu.

anonym_7a597c
21. jún 2026

Z kazdej veci mam doma zasobu niekolko kusov. To sa priebezne stale mina. Moji prvaci pisali vacsinu prveho rocnika ceruzkou, perom az ku koncu roka. Ale vybavu peracnika treba mat, to sa stale strati, minie, zlomi...potom zosity nejake. Teraz ked zacinas s prvakom je dobre si najprv veci vyskusat ci vam dana znacka sadne a az potom kupit vacsie mnozstva. Napriklad pero moze a nemusi sadnut, aj farbicky si treba najst znacku ktora vyhovuje.

anonym_ce5527
21. jún 2026

@anonym_autor Moja skúsenosť: Dostali sme zoznam, nakúpila som a cast vecí sa nikdy nepoužila.Uz keď mi bolo jasné, že syn ich nebude potrebovať/začínal 2.stupen😃/,tak som ich podarovala, keďže boli prváčikovia, ktorým sa to zišlo.Najlepsie je kúpiť len úplný základ/farebné ceruzky, ceruzky,gumu,pravítko, peračník,prezuvky, obuv a úbor na telocvik,skol.tasku a počkať na pokyny p.ucitelky.Predajne sú na začiatku školského roka dobre zásobené, nie je problém nakúpiť

anonym_7ed99a
21. jún 2026

@anonym_autor u nás nedostatkový tovar pilot pero. To by som už druhý krát kúpila krát 5
Stále ho stratila. Ja už som na nervy bola

d_ivana
21. jún 2026

@anonym_autor Gumu a strúhadlo. Sú to malé predmety, ľahko niekam zapadnú a už sa nenájdu.

doda3103
Včera o 05:15

Mám prvacku kupovať sme nemuseli nič všetko sme zaplatili a mali deti. Farbičky kľudne 2baliky,ceruzky obyčajne kúp aj 10ks nič sa nestane, strúhadlo máme 2ks ale tie s nadobkami,pero potrebovali až v januári aspoň u nás ale máme to do pravej ruku Stabilo plus sme brali hneď náplne jedny k nemu,zošity neporadim tie im kupovali a tak isto aj výtvarnú kupovala škola,gumu 2-3ks