icon

Ako riešiť absenciu dieťaťa pri výstupných testoch?

Dnes o 06:35

Ahojte,
rieši sa to nejako, ak dieťa nepíše výstupné testy kvôli chorobe? Nič vážne, prechladnutie, dnes ešte išiel, síce kýcha, soplí, oči červené, tak by som ho radšej nechala doma, písomky nepísomky. Je na druhom stupni.

Strana
z2
martinka17
Dnes o 06:39

Matikárka môjho syna na ZŠ by to hodnotila ako 5 a zohľadnila v priemere. Ale deti vedeli, že to tak funguje.

anonym_832d3c
Dnes o 06:43

@anonym_autor Všetky písomky sú povinné, ak je žiak chorý, dopíše ju v náhradnom termíne.

zuzacka16
Dnes o 06:46

u nás by dcéra nedostala 5, ale mala by N (nepísala) a či by jej ju dali v náhradnom termíne neviem, keďže známky majú mať do piatku uzavreté a tiež som sa bála, lebo ostala cez víkend prechladnutá, no našťastie ju to tak nechytilo, včera písali koncoročnú z matiky, dnes zo slovenčiny a zajtra z angličtiny budú..ale ak by mi ostala chorá kvôli chorobe, tak určite by to bolo blbé, keby ju mali hodnotiť len na základe koncoročnej písomky, veď priebežne písala počas celého pol roka no..

anonym_3003fd
Dnes o 06:46

U nas ucitelka dala termin zaverecnych pisomiek týzden vopred. Hned dala aj nahradny termin.

anonym_35b28f
Dnes o 06:47
@martinka17

Matikárka môjho syna na ZŠ by to hodnotila ako 5 a zohľadnila v priemere. Ale deti vedeli, že to tak funguje.

@martinka17 a to ako co ma byt? Tak ako matka by som sa na to pozrela, ze 5 za to, ze je niekto chory? To sa riesi predsa inak.
Ja som vzdy dala ucitelom vediet, ze dieta je chore a hned som sa aj opytala, kedy bude pisat pisomku v nahradnom termine. Vzdy sme sa dohodli. Ako ludia.

autor
Dnes o 06:50

U nás chaos, matika je dlhodobo suplovaná, všetko na poslednú chvíľu, žiadne termíny neboli vyhodené. Prečo sa nepíšu tie písomky skôr? Dajú ich tri dni pred klasifikačnou a keď nemôžeš tak smola, lebo ani nie je čas na náhradný termín. Ach. A bonus - v piatok je ešte aj branné cvičenie, takže sa neučia :D

martinka17
@anonym_35b28f

@martinka17 a to ako co ma byt? Tak ako matka by som sa na to pozrela, ze 5 za to, ze je niekto chory? To sa riesi predsa inak.
Ja som vzdy dala ucitelom vediet, ze dieta je chore a hned som sa aj opytala, kedy bude pisat pisomku v nahradnom termine. Vzdy sme sa dohodli. Ako ludia.

@anonym_35b28f nie, bolo to férové a dobrá príprava na strednú školu. Jasne píšem, že deti vedeli ako to funguje - teda ak neboli na písomke, vedeli, že majú žiadať náhradný termín. Ale nie matka to mala riešiť ale dieťa malo proaktívne vyhľadať učiteľku. Syn sa to naučil veľmi rýchlo a absolútne s tým nemal problém. Okrem toho to bola skvelá cesta ako žiakov naučiť, že písomky sa písať musia a vynechávanie práve v deň písomky nie je riešenie.

martinka17
@anonym_autor

U nás chaos, matika je dlhodobo suplovaná, všetko na poslednú chvíľu, žiadne termíny neboli vyhodené. Prečo sa nepíšu tie písomky skôr? Dajú ich tri dni pred klasifikačnou a keď nemôžeš tak smola, lebo ani nie je čas na náhradný termín. Ach. A bonus - v piatok je ešte aj branné cvičenie, takže sa neučia :D

absolútne nechápem prečo to riešiš tu ale proste si ráno nepísala na EDU aká je situácia priamo danej učiteľke a nehľadala s ňou riešenie.

autor
Dnes o 06:52
@martinka17

absolútne nechápem prečo to riešiš tu ale proste si ráno nepísala na EDU aká je situácia priamo danej učiteľke a nehľadala s ňou riešenie.

@martinka17 normálne sa pýtam ako to je inde, nemusíš to chápať. v pohode.

zuzacka16
Dnes o 06:52
@anonym_autor

@anonym_autor presne s týmto s tebou súhlasím, mali im ich dať keď tak minulý týždeň, lebo predsa sa môže všeličo stať a nie pár dní pred uzavretím známok..

lukbe
Dnes o 07:32
@zuzacka16

@anonym_autor presne s týmto s tebou súhlasím, mali im ich dať keď tak minulý týždeň, lebo predsa sa môže všeličo stať a nie pár dní pred uzavretím známok..

@zuzacka16 rodicia neurcuju termíny pisomiek, je to ako je. Ak ma učiteľ napr. 10 tried, má sa rozkrajat, aby každému vyhovel? Isté veci pochopí ten, co do toho vidí.

autor
Dnes o 07:34

a ten výstupný test je povinný? čo by sa stalo ak by ho nepísal kvôli chorobe?

zuzacka16
Dnes o 07:35
@lukbe

@zuzacka16 rodicia neurcuju termíny pisomiek, je to ako je. Ak ma učiteľ napr. 10 tried, má sa rozkrajat, aby každému vyhovel? Isté veci pochopí ten, co do toho vidí.

@lukbe to ani netvrdím že určujú alebo majú určovať, ale treba trochu prihliadať aj na to, že dať 3 dni pred uzatvorením známok termíny koncoročných písomiek je jednak dosť blbé, keďže sa môže hocičo stať plus keď si sa už ozvala ako učiteľka, tak aj vy ako učitelia máte čo robiť, keď napríklad poslednú písomku píšu vo štvrtok a v piatok majú byť už uzavreté známky no..

lukbe
Dnes o 07:36
@anonym_autor

a ten výstupný test je povinný? čo by sa stalo ak by ho nepísal kvôli chorobe?

@anonym_autor to vie len vyučujúci, resp. vedenie školy. Uz ti niektorí napísali. Ak je tam vážený priemer, učiteľ zapíše za písomku 0 bodov, tak zvyčajne sa žiakovi výsledná známka zhorší.

lukbe
Dnes o 07:38
@zuzacka16

@lukbe to ani netvrdím že určujú alebo majú určovať, ale treba trochu prihliadať aj na to, že dať 3 dni pred uzatvorením známok termíny koncoročných písomiek je jednak dosť blbé, keďže sa môže hocičo stať plus keď si sa už ozvala ako učiteľka, tak aj vy ako učitelia máte čo robiť, keď napríklad poslednú písomku píšu vo štvrtok a v piatok majú byť už uzavreté známky no..

@zuzacka16 určite, je to na nervy aj pre učiteľa, narýchlo to opravovať, ja som to tak nerobila, ale jednoducho to asi niekomu tak vyjde. Termín dohodnem so žiakmi, to by si mala vidiet, koľko termínov im nevyhovuje.

zuzacka16
Dnes o 07:41
@lukbe

@zuzacka16 určite, je to na nervy aj pre učiteľa, narýchlo to opravovať, ja som to tak nerobila, ale jednoducho to asi niekomu tak vyjde. Termín dohodnem so žiakmi, to by si mala vidiet, koľko termínov im nevyhovuje.

@lukbe áno, ja ťa chápem, že nie každému sa dá vyhovieť, ja len narážam na to, že mne dcéra tiež ostala taká všelijaká a s malou dušičkou som ju dávala v pondelok do školy, že čo vlastne bude, či sa jej to rozbehne alebo čo ale teda keby mi ozaj ostala chorá, tak ju nedám písať tie písomky a napríklad má z matiky samé jednotky a nepísala by koncoročnú, tak by jej preto dala učiteľka dvojku zato že chýbala a bola chorá? toto mi príde nespravodlivé no..nepoviem, keby že má vyšetrenie u lekára a nemôže prísť, že si to napíše ďalší deň ok ale nie takto no..

autor
Dnes o 07:45

ja si tiež myslím, že tá výstupná písomka by nemala byť, prepáčte, že to tak poviem ako písmo svaté. Náš je mierne na spektre, celý pol rok maká, snaží sa, má dobré známky, .stojí ho to strašne veľa psychických síl. teraz melie s posledného, nečudujem sa že je chorý. a viem na sto percent, že tú výstupnú písomku dogabe, lebo on už je proste vypnutý. a známka sa mu zhorší na dvojku. viem, nie je to koniec sveta, ale je to hrozne nefér.

lukbe
Dnes o 07:46
@zuzacka16

@lukbe áno, ja ťa chápem, že nie každému sa dá vyhovieť, ja len narážam na to, že mne dcéra tiež ostala taká všelijaká a s malou dušičkou som ju dávala v pondelok do školy, že čo vlastne bude, či sa jej to rozbehne alebo čo ale teda keby mi ozaj ostala chorá, tak ju nedám písať tie písomky a napríklad má z matiky samé jednotky a nepísala by koncoročnú, tak by jej preto dala učiteľka dvojku zato že chýbala a bola chorá? toto mi príde nespravodlivé no..nepoviem, keby že má vyšetrenie u lekára a nemôže prísť, že si to napíše ďalší deň ok ale nie takto no..

@zuzacka16 ano, chápem, je to na diskusiu. Učiteľ by to mal konzultovať so žiakom, resp. s rodičom. Píše sa potom test v náhradnom termíne. Ak sa nedá, nestihne, je to naozaj na zvážení učiteľa. Vieš, ťažko sa k tomu vyjadrovať, ak nepoznám žiaka. Lebo môžem ti povedať, ze sú aj takí, ktorí zásadne nechodia na 1. termíny. Učiteľ musí potom robiť iné verzie testov. Ver mi, ze nas to nebaví.

anonym_f1cf33
Dnes o 07:53

píšeš že nič vážne dnes je v škole ale zajtra just na písomku radšej dieťa necháš doma😀 príde mi to ako naschvál a teda len zisťuješ či ti to prejde v pohode... pokiaľ to nie je nič vážne a dnes tú školu prežije tak ju prežije aj zajtra a napíše si písomku 🙂

vikusjk
Dnes o 08:18

@anonym_autor moja dcera nepise ani jednu vystupnu tento rok, ma dostatok znamok, kontaktovala niektorych ucitelov, ze ci je to ok a je. Nic sa neda robit, zdravie je prvorade.

januska12323
Dnes o 08:23

Nie, písomka nie je písmo sväté ale tiež nerozumiem, že dnes do školy zvládne ísť ale just zajtra mu bude tak zle, že ani nevstane z postele. To má pani učiteľka uveriť? Poslala by som na tú hodinu a potom ho vypýtala domov.

anonym_6a7960
Dnes o 08:37

Ja si myslím, že ide o to,ze sa bojíš, že ju nezvládne
Ale známky sú o tom čo zvláda a čo nie
Veľa detí sú unavené,v strese, majú okno
No je to súčasť učebného procesu

slavomira236
Dnes o 08:43

@anonym_autor my sme boli minuky rok na dovolenke. Syn bol 5 tak z matiky mu hned dala pisat triedna ako sme sa vratili uz bolo po klasifikacnej.znamku dodnes nevie Slovencinarka mu nedala lebo isla na vylet so svojimi ziakmi

autor
Dnes o 08:44
@anonym_6a7960

Ja si myslím, že ide o to,ze sa bojíš, že ju nezvládne
Ale známky sú o tom čo zvláda a čo nie
Veľa detí sú unavené,v strese, majú okno
No je to súčasť učebného procesu

@anonym_6a7960 dobre, ak si to myslíš máš na to právo. ak nedostane teploty pôjde, mne nejde o známky. Lebo ja budem rada, keď môj skonči školský rok bez vážnych psychických problémoch z vyhorenia. Ty máš doma autistu? Keby si mala nikdy by si nenapísala, že známky sú o tom čo dieťa zvládne a čo nie. Pretože inak by neboli na slovensku deti s iq 135 iba so základným vzdelaním. Ale oni sú. No to je už iná téma.

autor
Dnes o 08:45
@vikusjk

@anonym_autor moja dcera nepise ani jednu vystupnu tento rok, ma dostatok znamok, kontaktovala niektorych ucitelov, ze ci je to ok a je. Nic sa neda robit, zdravie je prvorade.

@vikusjk ďakujem. konečne normálny prístup. Aj môj má dostatok známok.

slavomira236
Dnes o 08:45
@zuzacka16

@zuzacka16 nasi pisalu minuly tyzden prvy aj druhý stupen. Do 15 steho museli byt napjsane

autor
Dnes o 08:46
@slavomira236

@zuzacka16 nasi pisalu minuly tyzden prvy aj druhý stupen. Do 15 steho museli byt napjsane

@slavomira236 super prístup.

lukbe
Dnes o 08:48
@anonym_autor

@anonym_6a7960 dobre, ak si to myslíš máš na to právo. ak nedostane teploty pôjde, mne nejde o známky. Lebo ja budem rada, keď môj skonči školský rok bez vážnych psychických problémoch z vyhorenia. Ty máš doma autistu? Keby si mala nikdy by si nenapísala, že známky sú o tom čo dieťa zvládne a čo nie. Pretože inak by neboli na slovensku deti s iq 135 iba so základným vzdelaním. Ale oni sú. No to je už iná téma.

@anonym_autor samozrejme, ak.ma zdravotné obmedzenia, tak ma iste úľavy, ale to naozaj rieši vyučujúci, resp. triedny. My to tu nevyriesime, nase rady ci postrehy sú ti nanič. A ano, v tvojom prípade by som kaslala na známky.

autor
Dnes o 08:51
@lukbe

@anonym_autor samozrejme, ak.ma zdravotné obmedzenia, tak ma iste úľavy, ale to naozaj rieši vyučujúci, resp. triedny. My to tu nevyriesime, nase rady ci postrehy sú ti nanič. A ano, v tvojom prípade by som kaslala na známky.

@lukbe ver, že ja známky neriešim vôbec, len som bola zvedavá, ako to je inde a či sa niekomu stalo, že vystupné testy nepísal a ako sa to riešilo. Je mi jasné, že to niekto môže zneužívať.

anonym_6a7960
Dnes o 09:09
@anonym_autor

@anonym_autor nemam
Písala si, že ma vynikajuce znamky teda aj vadomosti Jedna pisomka, ak by znamenala na konci 2 nieje zlyhanie ale súčasť povinneho balíka, ktoré dieťa musi prejsť
Ked sa tej písomky nezúčastní ,najlepšie ti povie učiteľ aký to bude mať dosah
Držím palce

Strana
z2