Ako riešiť absenciu dieťaťa pri výstupných testoch?
Ahojte,
rieši sa to nejako, ak dieťa nepíše výstupné testy kvôli chorobe? Nič vážne, prechladnutie, dnes ešte išiel, síce kýcha, soplí, oči červené, tak by som ho radšej nechala doma, písomky nepísomky. Je na druhom stupni.
ďakujem. vykomunikvali sme to s p. učiteľkou a najposlednejšia šanca je pondelok. Ale možnosť nepísania sa nepripúšťa🙂
@anonym_autor akoze to by ma vazne zaujimalo, co chce ta ucitelka robit, ak ju nenapise? Akoze mu da komisionalky, lebo nenapisal jednu pisomku? Ak je dnes v skole chory, tak aj ucitelia vidia, ze je chory proste. Bodka. Inak ja by som svoju dceru takto do skoly neposlala, lebo je to trapenie aj pre to dieta, ked tam ma sediet v zlom zdravotnom stave a este sa snazit aj sustredit, to je strasne vycerpavajuce. Plus samozrejme aj pre spoluziakov nikdy nie je prijemne, ak niekto z nich v triede kasle, alebo kycha. Ja nepochopim tento debilny slovensky pristup v skolstve, ak niekto povie, ze nepripusta moznost nepisania, hlavne ak ma dostatok znamok 🙈
@anonym_autor akoze to by ma vazne zaujimalo, co chce ta ucitelka robit, ak ju nenapise? Akoze mu da komisionalky, lebo nenapisal jednu pisomku? Ak je dnes v skole chory, tak aj ucitelia vidia, ze je chory proste. Bodka. Inak ja by som svoju dceru takto do skoly neposlala, lebo je to trapenie aj pre to dieta, ked tam ma sediet v zlom zdravotnom stave a este sa snazit aj sustredit, to je strasne vycerpavajuce. Plus samozrejme aj pre spoluziakov nikdy nie je prijemne, ak niekto z nich v triede kasle, alebo kycha. Ja nepochopim tento debilny slovensky pristup v skolstve, ak niekto povie, ze nepripusta moznost nepisania, hlavne ak ma dostatok znamok 🙈
@vikusjk uz som písala, ak je nastavený vážený priemer, je stanovený počet odpovedí aj testov. Za nenapisany sa da 0 bodov a známka sa zrejme zmení.
Mňa najviac štve, že to píšu v posledný možný deň. Resp. ešte dajú na piatok branné, veď prečo nie . Otras.
Mňa najviac štve, že to píšu v posledný možný deň. Resp. ešte dajú na piatok branné, veď prečo nie . Otras.
@anonym_autor ano, toto by sa tak robiť nemalo, aj keď je pravda, ze aj tak by uz po teste nemali mať možnosť opravy, aj keby ho písali minulý týždeň. To by sa učitelia fakt mohli aj zblázniť.
@vikusjk uz som písala, ak je nastavený vážený priemer, je stanovený počet odpovedí aj testov. Za nenapisany sa da 0 bodov a známka sa zrejme zmení.
@lukbe toto nechápem. O čom to je. Lebo o vedomostiach nie. Ani o spravodlivosti. Stále tie deti len trestáme a zabíjame v nich motivaciu. Môj je nadaný, ale vďaka tomu že v ňom motiváciu už dávno zabili, nevidí v ničom zmysel a pritom má veľké akademické sny. Chápem, že nie každý je taký, ale preto je kľúčový individuálny prístup. Keď viem, že decko snaživé a celý rok má dobré známky, tak predsa netresnem na konci horšiu lebo bolo choré cez písomku.
@lukbe toto nechápem. O čom to je. Lebo o vedomostiach nie. Ani o spravodlivosti. Stále tie deti len trestáme a zabíjame v nich motivaciu. Môj je nadaný, ale vďaka tomu že v ňom motiváciu už dávno zabili, nevidí v ničom zmysel a pritom má veľké akademické sny. Chápem, že nie každý je taký, ale preto je kľúčový individuálny prístup. Keď viem, že decko snaživé a celý rok má dobré známky, tak predsa netresnem na konci horšiu lebo bolo choré cez písomku.
@anonym_autor ano, určite je kazdy individuum, a asi tvoj ma iste úľavy. Uz som písala, ak ano, ries to s vyučujúcimi. Lebo každý tu spravodlivosť vidí inak.
@anonym_autor ano, určite je kazdy individuum, a asi tvoj ma iste úľavy. Uz som písala, ak ano, ries to s vyučujúcimi. Lebo každý tu spravodlivosť vidí inak.
@lukbe ano ďakujem, riešim to v pani učiteľkami. Akože ja ich chápem. Toto je v konečnom dôsledku chyba systému, oni tiež často nemajú inú možnosť. Náš má iba dlhší čas na písomky. Ale to je posledné čo potrebuje. Od sept. budú opatrenia obsiahlejšie, ale spásonosné nie je ani to. Napr. aj teraz, ak stihne ten náhradný termín, tak písať ho počas plného vyučovania je preňho nonsense, on nevie vyfiltrovať zvuky. Diktát má písať po vyučovaní, lenže on je absolútne preťažený, po škole nevie ani ako sa volá. Proste celé zle, pokazí si známky a zas bude dva týždne psychicky mimo, lebo on na seba vytvára veľké tlaky a je perfekcionista a ťažko sa mu vysvetľuje, že proste v tom jeho hodnota nespočíva. Je to veľmi hlboký problém a on ako auti to vidí veľmi čiernobielo. Takže o rok pôjde ešte s väčšou nechuťou do školy a čo nás čaká ďalej ani nechcem pomyslieť a pritom dieťa má veľký potenciál.
pozrela som eudpage a zo sjl ma 16 známok, priemer 1,34 a z mat 11 známok priemer 93 percent. a stále je problém.
a ten výstupný test je povinný? čo by sa stalo ak by ho nepísal kvôli chorobe?
@anonym_autor u nas nebolo nič. Ak nepísal niekto kvôli chorobe a mal priemer 1,5, tak mal 2 vo vysvedčení
@anonym_autor ahoj, moj je prvacik, aktualne ma 126 znamok 😅 diktaty pisu kazdy tyzden, aj citaju na znamku pravidelne, ucitelka dava znamky od 1 po 3, teraz bol tiez chory a vymeskal koncorocne pisomky ale hned v prvy den ako prisiel mu ich pani ucitelka dala napisat, boli sme v kontakte, pripravil sa. Pokial islo o stvrt/pol/tristvrte/koncorocnu pracu tie u nas dava pisat vzdy ked ziak pride po chorobe, ine nie 😊.
@anonym_autor ja som dávala písať v náhradnom termíne (mala som žiakov, čo na ohlásené písomky reagovali náhlou chorobou). Vedeli to dopredu.
Ziadne povinne vystupne testy na ZS neexistuju. Zakon predpisuje len pocet kontrolnych diktatov. Nerozumiem tomuto nahananiu sa na konci roka. To co robili cely polrok?? Klasifikovat sa ma na zaklade celorocnej prace, nie na zaklade nejakeho neopodstatneneho vystupneho testu. 16 aj 11 znamok je viac nez dost na uzavretie znamky.. Ak ti ucitelka tvrdi, ze ten vystupny test musi pisat, opytaj sa jej, na zaklade coho, kde to zakon nariaduje, nech ti ukaze..
good point
@lukbe aj moja má nastavený vážený priemer, ale za nepísanie jej nedávajú automaticky 5 (minulý rok to tak mali, ale tento rok zaviedli proste pomlčku, že nepísal, a nemá to žiadnu váhu) takze toto asi závisí od školy (vedenia)
@lukbe aj moja má nastavený vážený priemer, ale za nepísanie jej nedávajú automaticky 5 (minulý rok to tak mali, ale tento rok zaviedli proste pomlčku, že nepísal, a nemá to žiadnu váhu) takze toto asi závisí od školy (vedenia)
@vikusjk 5-ka za nenapisany test je absolútne neprípustná. Toto by som ihneď riešila a ak by to škola ďalej robila, tak podnet na inšpekciu.
@vikusjk 5-ka za nenapisany test je absolútne neprípustná. Toto by som ihneď riešila a ak by to škola ďalej robila, tak podnet na inšpekciu.
@akvi možno preto to zmenili, neviem... akože moja tak mala min. rok a keď dopísala, tak sa tá známka prepísala, čiže tá 5 neostala, ale teda musela všetko podopisovať. Som rada, že to zmenili, lebo tento rok by nachytala kopec takých blbých 5 a nemala by ich už kedy dopísať, keďže zajtra uzatvárajú známky a nám dnes dr. povedala, že min. do pondelka doma... Ale ako vravím, ona má všetko s učiteľmi vykomunikované a potvrdené, že je to ok, aj jej povedali, kto jej čo krúžkuje, čiže ja som bez obáv.
My sme napríklad jeden rok takto riešili obe deti - museli sme odcestovať na druhý koniec Slovenska na pohreb, takze sme boli preč dva dni. Obaja chalani mali práve v tieto dni koncoročné. Napísala som hneď učiteľom, čo je vo veci. Pri staršom mi napísali, že nie je potrebné, aby ich písal, keďže vedia, ako pracuje cely rok. Mladší si ich napísal hneď ako sa vrátil do školy, bol to piatok, posledný deň, keď sa mali uzatvoriť známky. Treba komunikovať s učiteľmi dopredu, každý to ma inak
U nás chaos, matika je dlhodobo suplovaná, všetko na poslednú chvíľu, žiadne termíny neboli vyhodené. Prečo sa nepíšu tie písomky skôr? Dajú ich tri dni pred klasifikačnou a keď nemôžeš tak smola, lebo ani nie je čas na náhradný termín. Ach. A bonus - v piatok je ešte aj branné cvičenie, takže sa neučia :D
@anonym_autor a pisomku maju zajtra? ak ano tak by som to dieta na tu pisomku poslala a mimo tu hodinu by islo domov. A v piatok doma.. cez vikend dolieci. Ak by bolo nieco vazne, riesim to konkretne s ucitelom toho predmetu. U nas sa dava absencia a test sa dopisuje ale ak je dost znamok pocas roka, neriesi to vyucujuci. Matiku ale ano.. tu vzdy dopisovali.

ďakujem. vykomunikvali sme to s p. učiteľkou a najposlednejšia šanca je pondelok. Ale možnosť nepísania sa nepripúšťa🙂