icon

Ako riešiť násilné správanie prvákov v triede?

10. sep 2026

Ahojte rodičia,
Aký postoj by ste zaujali v takomto prípade? Deti si práve prváci a je tam chalan, ktorý bol už v škôlke problémový, bil deti, buralal postavane veci, bral hračky. Teraz v triede to isté v škole. Bola som za učiteľkou s tým, že náš malý a jedno dievča sú milé deti, v škôlke ukážkové a veľmi sociálne celé 3 roky, nikdy nikoho neudteli! Teraz môj malý skahol naspäť tomu Krpáčovo aké nie keď skahol on môjho. Až keď skahol jeho kamarátky, aby ju obrátil! Učiteľke som povedala ako to bolo a za je pre mňa normálne a správne keď sa bráni! U tielka odpovedala, že nechcú aby sa deti boli vôbec a dozrie ma to. Hmmm... Vyznelo to ako - no keď bije jeden, nemusí aj ten zbitý! A toto ja neaktceptujem. Ten chalan je naviac o dosť silnejší a väčší a teda pokiaľ mu hneď nedá niekto po papuli aj slovné poriadne, nebude z neho dohovorom anjel zrazu!
Prosím vás, ako píšem. Moje deti nie sú agresívne ale nepotrebujem z nich otlkaxichvpanakov, len preto leplbo pani učiteľka chce byť za peknú a razí teóriu, ktorá na tej škole žiak nefunguje... .
Ako by ste reagovali vy. Boli by ste super pedagogický, nechali si byť dieťa a násilníkovi len dohovorili alebo ako by ste to riešili, pokiaľ by to celé pokračovalo bez vhodnej zmeny?

Strana
z2
anonym_4096f2
10. sep 2026

prečítaj Si po sebe ešte raz. Vôbec som nepochopila o čo tam ide.
Je tam bitkár a tvoje dieťa mu šľahol napäť? a čo s tým Krpáčovom?

ivicatolic
10. sep 2026

@anonym_autor fúúú...no tak ho uč sama doma, keď máš také ukážkové dieťa.....spolu sa môžete učiť gramatiku 🤣😭🤣👀👉

ivik4
10. sep 2026

Strasne, to sa naozaj neda citat 😵‍💫

simmiss
10. sep 2026

Aj by som ti poradila ale vôbec nechápem, čo píšeš

anonym_371fa7
10. sep 2026

Autorka skús upraviť text, prosím

martinka13
10. sep 2026

Nečítateľný príspevok

ullala
10. sep 2026

Suhlasim s tebou, tiez by som nechcela mat zo syna otlkanka a synovi by som dovolila mu to vratit, aby som o pol roka nemusela riesit sikanu. Ak ucitelka nechce, aby mu to deti vracali, tak nech si ho da doporiadku.
Ten autocorect je sice dost otravny v tom prispevku, ale kto chce pochopit, tak pochopi.

januska12323
10. sep 2026
@ullala

Suhlasim s tebou, tiez by som nechcela mat zo syna otlkanka a synovi by som dovolila mu to vratit, aby som o pol roka nemusela riesit sikanu. Ak ucitelka nechce, aby mu to deti vracali, tak nech si ho da doporiadku.
Ten autocorect je sice dost otravny v tom prispevku, ale kto chce pochopit, tak pochopi.

@ullala to nie je autocorect ale inteligencia autorky.
Bitku má riešiť tvoje dieťa s učiteľkou, nie s tebou. A už vôbec nebi 6 ročné decko, ak si to chcela povedať.

eliaska101
10. sep 2026

Nedá sa to čítať, ale teda napísala si, že aj tvoje dieťa šľahlo tomu chlapcovi. Ak si to ten druhý zaslúžil, resp. začal bitku prvý, tak by som to neriešila, veď sa musí nejakým spôsobom brániť, nesmie si to nechať.

motylik2559
10. sep 2026

@anonym_autor Ahoj, a mas moznost dat dieta na inu skolu pripadne v krajnom pripade? Mohla by si ist za riaditelom, kedze ucitelka ma taky postoj? Inak dost som lustila tvoj prispevok chvilkami, ale pravdepodobne si to napisala este pod vplyvom emocii. Nenehaj to urcite len tak. Urcite chod cez riaditela a kludne aj psychologa, ak mate na skole sa poradit co v takom pripade, ked tam je neprisposobivy bitkarsky chlapec.

domka222
10. sep 2026

Čo je skahol? Hrozné čítanie tvojho písaného textu😵‍💫

szam
10. sep 2026

@anonym_autor skús to radšej nakresliť 😀

anonym_b3287d
10. sep 2026
@domka222

Čo je skahol? Hrozné čítanie tvojho písaného textu😵‍💫

@domka222 asi slahol,pismenko je hned vedla,v rychlosti a od nervov postlacala vedlajsie pismena.

velor
10. sep 2026

Dajte svoje deti na bojove sporty , nemusite riesit kazdu vec v tej skole , problem je v tom ze deti si vytvaraju vlastnu hierarchiu v triedach, deti sa musia naucit branit , ak vase dieta je slusne a nic nerobi a je ukazkove, povedzte mu nech mu to vrati, aby vedel ze vase dieta sa bude branit a ze ma hranice .

anonym_d0bafd
10. sep 2026

Krpacovo😆😆 bola som tam, je to tam pekne😄😃

bielasovicka
10. sep 2026

Ved to sa nedá čítať. Co si tu popísala? 🤦🏻‍♀️

anonym_8af38b
10. sep 2026

@anonym_autor aj si si to po sebe citala ? 😅😅 ak nejake dieta bije to tvoje, urcite to nenechaj tak a rieš, na to je tam ucitelka riaditelka.. a vlastne a rodicia nevychovaneho dietata

ullala
10. sep 2026
@januska12323

Bitku má riešiť tvoje dieťa s učiteľkou, nie s tebou. A už vôbec nebi 6 ročné decko, ak si to chcela povedať.

@januska12323 ja nikoho nebijem, neviem kde si to vycitala. Ked niekto bije moje dieta, tak moje dieta vie, ze mi to ma povedat a spolu si preberieme ako zareagovalo a ako mohlo zareagovat. Ucitelka sa mi na neho vyprdne. Vid ucitelka u autorky.

27dianka
10. sep 2026

Daj si zavolať jeho rodičov do škôlky a prediskutujte si to. Neviem, ako inak by si to chcela riešiť? Chceš ty dohovárať tomu dieťaťu a hrešiť ho? Tak sa to nerobí.

anonym_37913f
10. sep 2026
@januska12323

@januska12323 ako bude 6 rocne dieta riesit bitku s inym dietatom? Toto uz moze zasahovat do sikany. V niektorych pripadoch je dobre, ked sa rodicia do toho vlozia. Ucitelky casto nad tym mavnu rukou a zacne sa to riesit ked sa stane uz nieco vaznejsie. Ja mam tiez prvaka a je to des v celej triede. Deti, ktore boli 100% pod dohladom su zrazu same - v triede, na chodbe..no proste, musia sa naucit ako sa maju spravat v skoskom prostredi....

snehulienka639
10. sep 2026

Normalne by som to riesila s rodicmi, pripadne s riaditelom skoly.

anonym_5bb1cf
10. sep 2026

Dobre urobil, že mu slahol naspäť.

anonym_0dd7e6
10. sep 2026

preboha to vážne rodičia nevedia napísať 10 súvislých viet, ktorým je rozumieť?

1sally12
10. sep 2026

Panebože ľudia prečo si po sebe text neprečítate predtým než ho odošlete? 🙏
Takto komunikuješ aj v práci?

autor
10. sep 2026
@januska12323

@januska12323
Toto je nádherné teda. Uznávam, že sa to číta hrozne. Ale z toho ty chcem určovať moju inteligenciu, to vážne?? Nechceš sa zamyslieť radšej nad tou svojou na základe tvojho príspevku?
Tiež si tu xy krát všimnem chyby ale nemám potrebu honit si tu ego a hrať sa na pani učiteľku. A áno, autokorekt je des! Dva krát prepisem správne a prepise to aj tak na blbosť. Vypnem autokorekt a zapne sa sám po abdeite 🤯.
Ale dobre no, dúfam že si teraz spokojná a lepšie sa ti žije, ty žena dokonalá. Už ti niekto povedal, že spokojní a vyrovnaní ľudia nemajú potrebu takto dehonestovať a urážať iných? Len ak si potrebujú dokázať svoju hodnotu poníženie druhých - a vtedy to robia ľudia nespokojní sami so sebou. Ale pokojne sa tu naďalej prezentuj ako tá úžasná, s vyšším IQ. Bez EQ, ktoré ti evidentne chýba ti je tá údajná inteligencia na figu 😉. A nie, nemám v pláne bit iné decko ale ani akceptovať, nech to syn rieši s učiteľkou. Buď si mladá a životné skúsenosti máš vo svojej životnej bubline minimalne, alebo si doteraz stretla len samých korektných dospelých a deti, kde pomohol okamžite dohovor. V takom prípade ti blahoželám a prajem naďalej stretávať samých super mierumilovných ľudí, bez falše, nenávisti a zloby v sebe.

anonym_d413d7
10. sep 2026

Pises ako hotentot. Ak takto rozpravas, tak sa ani necudujem, ak by ta ucitelka vobec nepochopila.

januska12323
10. sep 2026
@ullala

@januska12323 ja nikoho nebijem, neviem kde si to vycitala. Ked niekto bije moje dieta, tak moje dieta vie, ze mi to ma povedat a spolu si preberieme ako zareagovalo a ako mohlo zareagovat. Ucitelka sa mi na neho vyprdne. Vid ucitelka u autorky.

@ullala to bolo k autorke

anonym_d413d7
10. sep 2026

Abdeite 🤣 mozem umriet, uz som videla vsetko co tento svet ponuka.

januska12323
10. sep 2026
@anonym_autor

@januska12323
Toto je nádherné teda. Uznávam, že sa to číta hrozne. Ale z toho ty chcem určovať moju inteligenciu, to vážne?? Nechceš sa zamyslieť radšej nad tou svojou na základe tvojho príspevku?
Tiež si tu xy krát všimnem chyby ale nemám potrebu honit si tu ego a hrať sa na pani učiteľku. A áno, autokorekt je des! Dva krát prepisem správne a prepise to aj tak na blbosť. Vypnem autokorekt a zapne sa sám po abdeite 🤯.
Ale dobre no, dúfam že si teraz spokojná a lepšie sa ti žije, ty žena dokonalá. Už ti niekto povedal, že spokojní a vyrovnaní ľudia nemajú potrebu takto dehonestovať a urážať iných? Len ak si potrebujú dokázať svoju hodnotu poníženie druhých - a vtedy to robia ľudia nespokojní sami so sebou. Ale pokojne sa tu naďalej prezentuj ako tá úžasná, s vyšším IQ. Bez EQ, ktoré ti evidentne chýba ti je tá údajná inteligencia na figu 😉. A nie, nemám v pláne bit iné decko ale ani akceptovať, nech to syn rieši s učiteľkou. Buď si mladá a životné skúsenosti máš vo svojej životnej bubline minimalne, alebo si doteraz stretla len samých korektných dospelých a deti, kde pomohol okamžite dohovor. V takom prípade ti blahoželám a prajem naďalej stretávať samých super mierumilovných ľudí, bez falše, nenávisti a zloby v sebe.

@anonym_autor nedá sa to čítať a napísali ti to viacerí, čo si z toho zoberieš je tvoja vec. Ja sa nehrám na dokonalú, ani ňou nie som. Ak by som chcela radu čítam po sebe aby mi iní mohli aj poradiť nie lúštiť čo som chcela povedať. Dúfam, že sa tvoja situácia vyrieši k spkojnosti všetkých zúčastnených.

eeffka
10. sep 2026

Ale nehrajte sa tu na nechapave. Ja som moje deti ucila ze ludi nebijeme, ale ked ta niekto udrie, vratis mu naspat a este 1prilozis aby pochopil. Ano staromodne, ale zivotom odskusane.

Strana
z2