Ako riešiť násilné správanie prvákov v triede?
Ahojte rodičia,
Aký postoj by ste zaujali v takomto prípade? Deti si práve prváci a je tam chalan, ktorý bol už v škôlke problémový, bil deti, buralal postavane veci, bral hračky. Teraz v triede to isté v škole. Bola som za učiteľkou s tým, že náš malý a jedno dievča sú milé deti, v škôlke ukážkové a veľmi sociálne celé 3 roky, nikdy nikoho neudteli! Teraz môj malý skahol naspäť tomu Krpáčovo aké nie keď skahol on môjho. Až keď skahol jeho kamarátky, aby ju obrátil! Učiteľke som povedala ako to bolo a za je pre mňa normálne a správne keď sa bráni! U tielka odpovedala, že nechcú aby sa deti boli vôbec a dozrie ma to. Hmmm... Vyznelo to ako - no keď bije jeden, nemusí aj ten zbitý! A toto ja neaktceptujem. Ten chalan je naviac o dosť silnejší a väčší a teda pokiaľ mu hneď nedá niekto po papuli aj slovné poriadne, nebude z neho dohovorom anjel zrazu!
Prosím vás, ako píšem. Moje deti nie sú agresívne ale nepotrebujem z nich otlkaxichvpanakov, len preto leplbo pani učiteľka chce byť za peknú a razí teóriu, ktorá na tej škole žiak nefunguje... .
Ako by ste reagovali vy. Boli by ste super pedagogický, nechali si byť dieťa a násilníkovi len dohovorili alebo ako by ste to riešili, pokiaľ by to celé pokračovalo bez vhodnej zmeny?
Abdeite 🤣 mozem umriet, uz som videla vsetko co tento svet ponuka.
@anonym_d413d7
Vy ste tu podaktorí fakt nie úplne kompletní, či? Ja sa snažím riešiť problém a vy riesite takéto prkotiny aby ste si dokázali svoju dokonalosť a neomylnost? S vami bude radosť žiť asi.
@anonym_autor fúúú...no tak ho uč sama doma, keď máš také ukážkové dieťa.....spolu sa môžete učiť gramatiku 🤣😭🤣👀👉
@ivicatolic
Tiež by si takto reagovala, keby išlo o tvoje dieťa? Určite by si bola stastim bez seba, keby ti niekto takto odpovedal. Alebo máš sama doma takého, ktorý otlkat iné deti a ty sa tvárila, že je to ok? Toto je totiž presne reakcia mnohých matiek takých deti, ktoré robia zlobu. Ale veď sa ešte ukáž aká reálne si.
Vďaka všetkým, ktorí napriek tej zlomenine odpísali a pochopili pointu alebo aspom nereagovali hlúpo. Písala som to vytocena priserne. Čo som si počas písania všimla, opravila som. V rýchlosti som odoslala a dostala sa sem až teraz. Vďaka za normálne, slusne upozornenia a hlavne za fajn odpovede. Ako už bolo napísané, kto chce, pochopí aj tej hatlanine. Kto nie a má potrebu poskrabkat si ego, musí napísať bezpodmienečne zhadzujuci komentár, svedčí to skôr o ňom.
A teraz ešte raz:
V triede je viacero deti z jednej škôlky, Jeden z nich - krpec, problémový už od škôlky známy bitkár.
Ten pokračuje v škole a bije deti naďalej. Môj ho skahol až keď zbil jedno dievča, kamarátku môjho syna. Chcel ju brániť.
Učiteľka všeobecné nechce aby niekto niekoho bil, jasne. Ale ja som za to, aby sa deti bránili, keďže dohovor u tohoto chalana nepomáha. Včera išiel s triedou za ruku s vyslovene nadurdenym ksichtom. Dnes ráno prišiel s otcom a mal rovnako nasraty výraz tváre.... .
Sú tu rodičia, ktorí mali rovnakú skúsenosť s takým dieťaťom, ktoré bolo také v škôlke aj v škole? Kamarátka iné dieťa dosť masívne kôli tomu riešili, muselo zmeniť školu.
Ďakujem za vaše skúsenosti a rozumne odpovede ♥️🙂.
@anonym_autor ale nejako sa to rieši?
Lebo tak mne to príde, že sa chlapci pobili, učiteľka vás informovala a uz je to vyriešené. Či som to nepochopila?
Suhlasim s tebou, tiez by som nechcela mat zo syna otlkanka a synovi by som dovolila mu to vratit, aby som o pol roka nemusela riesit sikanu. Ak ucitelka nechce, aby mu to deti vracali, tak nech si ho da doporiadku.
Ten autocorect je sice dost otravny v tom prispevku, ale kto chce pochopit, tak pochopi.
@ullala
Ďakujem ti veľmi pekne za normálnu odpoveď a pochopenie. Veď to je s šikanou. U kamarátky v triede to zašlo tak ďaleko, že chalan v 6 triede si chcel kôli tomu žily podrezať. Všetky deti to potvrdili a zhodilo sa to na rodinné problémy aby škola z toho výška dobre!
Tu je pár problémových deciek a rodičia majú super vychovi - moje dieťa môže všetko. A takto to potom aj dopadne.
Dnes ráno sme boli na chodbe s mamou tej synovej kamošky. Okolo išla jej kamarátka a povedala, že jej prváčka chodí do školy s plačom, lebo decko, ktoré ju šikanovalo v škôlke v Tom pokračuje aj teraz! A to je v inej triede ako naše deti.
Ja to proste chcem zatrhnut od začiatku a nie nakoniec riešiť vážne problémy.
@anonym_autor ale nejako sa to rieši?
Lebo tak mne to príde, že sa chlapci pobili, učiteľka vás informovala a uz je to vyriešené. Či som to nepochopila?
@777januska777
Ale kdeže, povedal mi to syn. S učiteľkou som to riešila ja dnes ráno. Cestou do školy sme stretli Lauru, synovi kamarátku, ktorú ten chalan tiež bil. Poznáme sa pár mám zo škôlky a poprosila som jejamu, nech sa malej opýta čo sa stalo. Ona to akurát potvrdila. Učiteľka akurát musela reagovať na moje informácie a evidentne o všetkom nevedela. Mne len povedala, že nechce aby sa deti boli. Tam je známe, že násilník keď dostane vrátený bitku, rozplače sa pred učiteľkou a tá uverí jemu, nie decku ktoré sa len bránili. A preto chcem zasiahnuť hneď. Moje nikoho neotlka sám od seba. A to som jej povedala, že je ok keď sa bráni. V tomto prípade mu slahol za tú kamošku.
Ten chalan chodil cez prestávku, bural im stavebnice a bil viacero detí. Učiteľka ide o 2 roky do dôchodku a neviem, nakoľko vážne to berie... Vraj je super, tak uvidíme.
@anonym_autor nedá sa to čítať a napísali ti to viacerí, čo si z toho zoberieš je tvoja vec. Ja sa nehrám na dokonalú, ani ňou nie som. Ak by som chcela radu čítam po sebe aby mi iní mohli aj poradiť nie lúštiť čo som chcela povedať. Dúfam, že sa tvoja situácia vyrieši k spkojnosti všetkých zúčastnených.
@januska12323
Ale iní mi vedeli odpovedať normálne a neriešili kôli novej autokorekture moju inteligenciu. Aj @ivik4 napísala strašne, nedá sa to čítať, ale nemala potrebu mať na mna blbé poznámky.
Dik, tiež dúfam, že sa to vyrieši. Vieš, len mám obavy, keďže 3 roky v škôlke sa nič nezlepšilo. Nie sme rodina svätých ani dokonalých. Náš malý v jasliach začal deti kusat. Hrozne to bolo! Sama viem ako to boli, doma som tiež nie vždy vedela tak rýchlo zakricit a pokúšal aj brata. Hrozne ľúto mi to bolo aj naštvaná som bola. Riešili sme aj po dobrom aj nie úplne po dobrom a ten teror od jednej učiteľky bol des. Chcela som ho doma preto nechať, ale to miere, netreba! Až riaditeľka musela zakrocit. Totiž iná vychovávateľka to vedela riešiť lepšie a táto navádzal iné deti voči synovi. Pointou je, že akákoľvek odchýlka normálneho chovania sa, sa riešila od malička a hneď. Či v jasliach, či v škôlke. Malý nakoniec presta, potom nové deti pár krát pokúšali jeho.
V škôlke u staršieho syna rovnako - hocijaká odcholja nepatria v správaní a riešilo sa s rodičmi. Škôlka mala právo podieľať rodičov po psychologickú a podobne? Preto sa čudujem, že s týmto chalanom zrejme nik poriadne nepracoval, napriek snahe pedagógov zo škôlky. Teda poznám obe strany mince. Len je u mňa rozdiel vo veku. Pokiaľ kuse dieťa male 2-3 ročne, je to hrozne, no to nechápe tak ako už 6 ročne. V tom veku detí už vedia, čo boli a čo nie je ok.
Písala som to nahnevaná a vyrušil má syn. Odoslala som hneď a prečítala až dnes večer. Nesud preto prirýchlo ostatnych. Aj teraz som napísala zbil a prepísalo mi to na zabil 🤯.

Vďaka všetkým, ktorí napriek tej zlomenine odpísali a pochopili pointu alebo aspom nereagovali hlúpo. Písala som to vytocena priserne. Čo som si počas písania všimla, opravila som. V rýchlosti som odoslala a dostala sa sem až teraz. Vďaka za normálne, slusne upozornenia a hlavne za fajn odpovede. Ako už bolo napísané, kto chce, pochopí aj tej hatlanine. Kto nie a má potrebu poskrabkat si ego, musí napísať bezpodmienečne zhadzujuci komentár, svedčí to skôr o ňom.
A teraz ešte raz:
V triede je viacero deti z jednej škôlky, Jeden z nich - krpec, problémový už od škôlky známy bitkár.
Ten pokračuje v škole a bije deti naďalej. Môj ho skahol až keď zbil jedno dievča, kamarátku môjho syna. Chcel ju brániť.
Učiteľka všeobecné nechce aby niekto niekoho bil, jasne. Ale ja som za to, aby sa deti bránili, keďže dohovor u tohoto chalana nepomáha. Včera išiel s triedou za ruku s vyslovene nadurdenym ksichtom. Dnes ráno prišiel s otcom a mal rovnako nasraty výraz tváre.... .
Sú tu rodičia, ktorí mali rovnakú skúsenosť s takým dieťaťom, ktoré bolo také v škôlke aj v škole? Kamarátka iné dieťa dosť masívne kôli tomu riešili, muselo zmeniť školu.
Ďakujem za vaše skúsenosti a rozumne odpovede ♥️🙂.