icon

Ako riešiť negatívne komentáre učiteľky pred triedou?

24. jún 2026

Chcem sa opýtať, či by ste nejako reagovali, keby ste boli na mojom mieste - poprípade vysvetlím pozadie - ale zatiaľ iba tak informačne - triedna učiteľka riešila mňa ako matku pred celou triedou, v negatívnom zmysle. Chápem, že je koniec školského roka, že toho majú učitelia plné zuby, ale premýšľam, či jej napísať, alebo sa na to vykašlať. Momentálne som nahnevaná, možno ma to prejde. Nemyslím si, že je vhodné obťažovať deti takýmito poznámkami. Asi sú tu aj nejaké učiteľky, možno by ma zaujímal aj ich názor, či takto komentujú rodičov počas vyučovania. Ďakujem.

januska12323
24. jún 2026

Čoho sa to týkalo? Ale ohovárať rodiča pred žiakmi je neprofesionálne, to sa robí s kolegami :D

autor
24. jún 2026
@januska12323

Čoho sa to týkalo? Ale ohovárať rodiča pred žiakmi je neprofesionálne, to sa robí s kolegami :D

@januska12323 Jedná sa o komunikáciu cez edupage - písala som v pondelok, potom v stredu, informovala som sa, ako bude prebiehať výučba tento posledný týždeň. Žiadna reakcia. Tak som sa opýtala v škole, keď som prišla po dieťa - prvej učiteľky, na ktorú som natrafila. A ona sa na to urazila.

anonym_cb26ff
24. jún 2026

to je špec. škola? Lebo nechápem aká organizácia vyučovania. Chodili deti do bežných zš a nikdy nás neinf. o organizácii vyuč. na konci šk. roka.

autor
24. jún 2026
@anonym_cb26ff

to je špec. škola? Lebo nechápem aká organizácia vyučovania. Chodili deti do bežných zš a nikdy nás neinf. o organizácii vyuč. na konci šk. roka.

@anonym_cb26ff Svojím spôsobom áno, nechcem to špecifikovať, ak sem pani učiteľka chodí 🙂

januska12323
24. jún 2026
@anonym_autor

@januska12323 Jedná sa o komunikáciu cez edupage - písala som v pondelok, potom v stredu, informovala som sa, ako bude prebiehať výučba tento posledný týždeň. Žiadna reakcia. Tak som sa opýtala v škole, keď som prišla po dieťa - prvej učiteľky, na ktorú som natrafila. A ona sa na to urazila.

@anonym_autor tak to je tiež neprofesionálne ale nejak extra by som to neriešila.

anonym_d22532
24. jún 2026

napisala by som ale nie jej ale riadutelka a ju tam spomenula s tym,ze je viac ako neprofesionalne rozoberat teba ako rodica pred celou triedou ,ked ona ako ucitelka nevie odpisat na jednoduchu otazku ... a ak ma akykolvek problem kludne nech zdvihne telefon a vydiskutuje si to,ale este raz sa to bude opakovat tak ako teraz tak to uz budes riesit raznejsie

citronove_koliesko
24. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako sa urazila? Co povedala detom na tvoju adresu?

autor
24. jún 2026
@citronove_koliesko

@anonym_autor ako sa urazila? Co povedala detom na tvoju adresu?

@citronove_koliesko Moje nie úplne zdravé dieťa povedalo, že ma ohovárala. Ale čo presne povedala neviem.

basullinka
24. jún 2026

Ja som učiteľka a teda nekomentujem rodičov v triede, ani by som si nedovolila. Ale zároveň mám skúsenosti s tým, ako deti vedia (aj neúmyselne) prekrútiť to, čo im človek povie a vyznieva to potom blbo, preto by som sa najskôr s ňou porozprávala a vypočula aj jej verziu. A až na základe toho potom riešila.

summer1122
24. jún 2026

Som učiteľka aj rodic, urobila by som to presne tak isto ako sa píše v komentári vyššie.

bloger
24. jún 2026

@anonym_autor Chápem, že ťa to nahnevalo. Takto to nemá byť a je to neprofesionálne.

anonym_e05da9
24. jún 2026

@anonym_autor a kolko rokov ma tvoje dieta? Lebo inu verziu ti povie 6 rocne a inu 14 rocne.

anonym_fbbbe8
24. jún 2026

Staci ze ucitelka deckam povie "A informujte o tom doma rodicov, lebo niektori potom kazdy den vypisuju akoby sme nemali nic ine na praci ako odpisovat na spravy". A mozno citlivejsie dieta Ti doma povie ze Ta ohovarala.
Hrozne nespecificky si to cele napisala, prepac, k tomu sa nijak objektivne vyjadrit neda.

anonym_fc6d99
24. jún 2026

A to presne v triede povedala, že pani XY/mama žiaka XY urobila toto a toto? Alebo si to len tvoje dieťa interpretovalo tak, že ohovárala? Ja teda učím na bežnej ZŠ, na 2. stupni. Veci vysvetlím žiakom, rodičom na rodičovskom a aj tak sa vždy nájde niekto, kto urobí nejakú vec nesprávne. A tiež potom hovorím žiakom, aby doma pripomenuli rodičom, že treba urobiť vec takto alebo takto, alebo nech rodičom odkážu, že toto a tamto. Nikdy konkrétne nemenujem. Ale ak by v tom niektorý žiak spoznal svojho rodiča, tiež by to asi mohol interpretovať tak, že som sa na toho rodiča sťažovala

anonym_4f6a0a
24. jún 2026

Ty si vlastne protirečíš. Najprv píšeš: ..."triedna učiteľka riešila mňa ako matku pred celou triedou, v negatívnom zmysle." A potom: "Moje nie úplne zdravé dieťa povedalo, že ma ohovárala. Ale čo presne povedala neviem."
Takže ty vlastne vôbec nevieš, čo učiteľka povedala, ale z toho, čo ti povedalo dieťa, si vydedukovala, že to bolo niečo negatívne. To dieťa si to mohlo vyložiť po svojom a nepochopiť kontext. Aké je staré? A keďže píšeš, že "nie úplne zdravé" dieťa, tak asi vieš, ako tvoje dieťa chápe určité veci.
A ako vieš, že učiteľka sa urazila? Lebo uraziť sa za takú blbosť, že ty sa opýtaš inej učiteľky niečo, na čo si nedostala odpoveď od triednej, je teda dosť smiešne.

aurelia2000
25. jún 2026

Na ministerstvo napíš sťažnosť na učiteľku, hoc aj nevieš, čo presne povedala. Hlavne, že sa cítiš urazená. A ešte si dovolila neodpisať ti na edupage - vyhodiť ju za to treba!

Už aby boli prázdniny 🙏 Vďaka za všetkých normálnych rodičov 🙏