icon

Ako vysvetliť dieťaťu, že nechcem pozvať jeho spolužiačku na oslavu?

Včera o 08:17

Je predškolák a mama tohoto dievčaťa ma nikdy v živote neodzdraví , už ju ani nezdravim povedala som si 3 krát a dosť. Skúsila som to vlastne 4 krát a štvrtý krát, keď ma neodzdravila tak som jej povedala len “buuu🐮” škaredo zazerá na malého aj na mňa , ani malého nikdy neodzdraví keď ju on pozdraví. Zazera na nás úplne zabijackym pohľadom + je kamarátka s mamou inej spolužiačky a tá nás tiež nezdraví len zazerá. Zo svojej strany môžem povedať že nemajú dôvod sa takto správať, nikdy som im žiadny nedala okrem toho posledného “buuu” ale dovtedy vôbec , dokonca som ani nepočula od učiteliek že by mal malý nejaké škriepky práve s jej dcérou, skôr s chlapcami má, takže asi jej niesom iba sympatická ale pochopiteľne ich tu nechcem 😃 určite by ani neprišli , ide mi skôr o to ako to vysvetlit malému lebo on na tom trvá že ju tu chce (chystáme akurat pozvánky)

autor
Včera o 16:23
@zuzanka.zuzu

@anonym_autor inými slovami ste bučiaca rodina troch generácií kravičiek? už začínam chápať to zazeranie 😀

@zuzanka.zuzu to nás trošku podceňuješ, pridaj , siaha to oveľa ďalej ako iba po 3 generácie

autor
Včera o 16:24
@anonym_d4c4c1

@anonym_autor .... Citia z teba pravdepodobne to, čo aj my. A to len čítame. Malomestiactvo a prehnanú snahu byť dolezita

@anonym_d4c4c1 áno, presne si to trafila ty šikovnica jedna , presne to som ja

anonym_6cedf3
Včera o 16:24
@anonym_bc7274

Vy ste riadne primitivna rodina. Bucis ty, aj tvoja mater a este aj babka 🤦‍♀️ked sa vam niekto neodzdravi. Geny sa ozaj nezapru. Snad aspon tvoje deti nebudu becat po ludoch. Snad podedili geny po ockovi a nie po tebe. Hroza tvoja rodina.

@anonym_bc7274 👍

nikaeli
Včera o 16:25
@anonym_autor

@nikaeli veď ja sa k tebe ani nepozývam , klud 😃
A viem to , pretože som ich videla veľa krát odchádzať spolu , pred tým ma tá druhá mamička zdravila.
Potom som prišla jeden deň do šatne , bola tam sama pozdravila som len otočila hlavu , neodzdravila , hovorím si ok asi nepočula a keď sa rozprávala s dcérou tak hovorila úplne normálnym tónom a potom zdôraznila v strede vety “dnes ideme k Natálke(dcéra tej druhej mamičky)” a na dovidenia som nedostala tiež žiadnu odpoved. A obidve asi nahluchlé nebudú 😊 neviem čo môžu zomňa cítiť keď prídem do šatne a poviem dobrý deň , ale v pohode 😂

@anonym_autor čo z teba môžu cítiť? možno nejakú nadradenosť. Možno vidia, že ich súdiš pohľadom. Ja sa tiež vždy všade zdravím, či v obchode, či v škôlke, susedom, to je jedno. Niekto sa odzdraví, niekto nie. Je to o nich, nie o mne. Neriešim, nesúdim. Ty z toho robíš drámu na päť strán 🤷‍♀️ keď chodím pre syna do školy, rodičia zvonia na vrátnici do tried a volajú si deti. Čakáme na chodbe, je nás tam aj 10-15. Vojdem, pozdravím sa. Neodzdraví nik. Odchádzam, pozdravím, môj druhák tiež. Neodzdraví nik. Ani rodičia jeho spolužiakov. Opakujem sa, je to o nich, nie o mne. A nikdy mi nenapadlo zabučať 😛 syn mal nedávno narodeniny, boli u nás štyri deti. Bez ohľadu na to, kto sú ich rodičia a či sa zdravia. Išlo predsa o niečo úplne iné, nie o moje vzťahy s inými rodičmi.

nominativ
Včera o 16:27

Ale prosím vás, zase sa to tu zvrhlo na riešenie autorky a navážanie sa do nej. Nechápem, ako je možné, že normalizujeme to, že ľudia NIE SU SCHOPNÍ najzákladnejšieho slušného správania. Normalizujeme to, že ľudia majú taký blok, že nevedia vypustiť z úst dve slová skladajúce sa z 8 pismeniek. Za mňa takí ľudia potrebujú pomoc, pretože očividne im niekde ruplo. Alebo aspoň spätnú väzbu, zabučanie je super. Budem možno používať, nakoľko som sa na poslednom rodičovskom ako učiteľka sťažovala na to, že je smutné, že ani rodičia nevedia ozdraviť... Nieto ešte pozdraviť samostatne. Čo chceme od deciek, že áno.

autor
Včera o 16:30
@nikaeli

@anonym_autor čo z teba môžu cítiť? možno nejakú nadradenosť. Možno vidia, že ich súdiš pohľadom. Ja sa tiež vždy všade zdravím, či v obchode, či v škôlke, susedom, to je jedno. Niekto sa odzdraví, niekto nie. Je to o nich, nie o mne. Neriešim, nesúdim. Ty z toho robíš drámu na päť strán 🤷‍♀️ keď chodím pre syna do školy, rodičia zvonia na vrátnici do tried a volajú si deti. Čakáme na chodbe, je nás tam aj 10-15. Vojdem, pozdravím sa. Neodzdraví nik. Odchádzam, pozdravím, môj druhák tiež. Neodzdraví nik. Ani rodičia jeho spolužiakov. Opakujem sa, je to o nich, nie o mne. A nikdy mi nenapadlo zabučať 😛 syn mal nedávno narodeniny, boli u nás štyri deti. Bez ohľadu na to, kto sú ich rodičia a či sa zdravia. Išlo predsa o niečo úplne iné, nie o moje vzťahy s inými rodičmi.

@nikaeli ja mám snáď ten najsubmisivnejsi pohľad aký môže byť , submisivnejši od môjho je už len ten šteňací😃 takže určite nemôžu cítiť žiadnu nadradenosť alebo že by som nimi nedajbože opovrhovala.
Jedine čo mi napadá je to že som od nich +- o 13 až 15 rokov mladšia a môžu mať nejaké predsudky že som mala mladá dieťa , alebo môžu byť silno veriace a oni opovrhujú mnou za to , že niesom vydatá a mám dieťa 😃

anonym_764a1c
Včera o 16:32

Inak, podľa mňa budete obidve jebnuté a preto ste si nesadli.

anonym_6cedf3
Včera o 16:33

Ak by si sa nezhodila sama bukanim, nemala by si problem vysvetlovat synovi, preco tuto kamaratku nie. 3 generacie zien mu idete teda peknym prikladom a este sa tym aj chvalis. Mohla si to ignorovat a teraz si nemusela hladat trapne vyhovorky, teraz ste obe skoncili na rovnakom poste, ona, ze nevie odzdravit a Ty, ze bukas na lesy. Jediny, kto doplatil, je chlapec, ktory za nic nemoze.

autor
Včera o 16:37
@anonym_6cedf3

Ak by si sa nezhodila sama bukanim, nemala by si problem vysvetlovat synovi, preco tuto kamaratku nie. 3 generacie zien mu idete teda peknym prikladom a este sa tym aj chvalis. Mohla si to ignorovat a teraz si nemusela hladat trapne vyhovorky, teraz ste obe skoncili na rovnakom poste, ona, ze nevie odzdravit a Ty, ze bukas na lesy. Jediny, kto doplatil, je chlapec, ktory za nic nemoze.

@anonym_6cedf3 čím doplatil prosim ťa? Vy tu z neho robíte chudáčika ako keby to bola jeho jediná kamarátka a teraz chudák ani nebude mať oslavu iba sám bude sedieť s tortou za stolom a pozerať do zeme a plakať. To je neuveriteľné čo vy tu dokážete povymýšlať 😄 určite bude plakať za jednou spolužiačkou a bude mi to do konca života vyčítať ešte aj na smrteľnej posteli keď budem ležať tak mi to vytkne podľa mňa. bude tam mať 9 dalších. Ani si na ňu nespomenie, tak už to prestaňte tak prežívať

zara1357
Včera o 16:44

@anonym_autor ja by som pozvala , aby bolo tvoje dieťa spokojné. A osobne si myslím, že to odmietnu a potom to tvoje dieťa pochopí, že aha už mali iné plány, škoda pozveme zase o rok...

anonym_8bcc28
Včera o 16:47

To fakt bucite po ludoch, ty, mama, aj babka? To mate dedicne v rodine, ci ako? Uz chapem, preco to beries ako normalnu reakciu na neodzdravenie 😀

autor
Včera o 16:53
@anonym_8bcc28

To fakt bucite po ludoch, ty, mama, aj babka? To mate dedicne v rodine, ci ako? Uz chapem, preco to beries ako normalnu reakciu na neodzdravenie 😀

@anonym_8bcc28 áno bežne, aj do električky keď babka nastúpi tak zabúka keď ju nepustia sadnúť , aj k doktorke keď príde , tak v čakárni zabúka , len tak aby vedeli že prišla , ona už ani nezdraví ona už len chodí a búka.
To máme takú dedičnú diagnózu okrem štítnej žľazy aj toto žiaľ , smutný príbeh

tatiana288
Včera o 17:00
@anonym_autor

@anonym_8bcc28 áno bežne, aj do električky keď babka nastúpi tak zabúka keď ju nepustia sadnúť , aj k doktorke keď príde , tak v čakárni zabúka , len tak aby vedeli že prišla , ona už ani nezdraví ona už len chodí a búka.
To máme takú dedičnú diagnózu okrem štítnej žľazy aj toto žiaľ , smutný príbeh

@anonym_autor Náhodou, mne si čím ďalej viac sympatická 😉

anonym_6cedf3
Včera o 17:04
@anonym_autor

@anonym_6cedf3 čím doplatil prosim ťa? Vy tu z neho robíte chudáčika ako keby to bola jeho jediná kamarátka a teraz chudák ani nebude mať oslavu iba sám bude sedieť s tortou za stolom a pozerať do zeme a plakať. To je neuveriteľné čo vy tu dokážete povymýšlať 😄 určite bude plakať za jednou spolužiačkou a bude mi to do konca života vyčítať ešte aj na smrteľnej posteli keď budem ležať tak mi to vytkne podľa mňa. bude tam mať 9 dalších. Ani si na ňu nespomenie, tak už to prestaňte tak prežívať

@anonym_autor prezivas to len a len Ty. Na nas nikto nezazera, ani nebuka

holka01
Včera o 17:20

Uplne ti rozumiem,tiez riesime oslavy aj s rodicmi, a tiez by mi vadilo,ak by tam bol jeden clovek,co to cele bude kazit. Nehovoriac,ze mam rada svoje sukromie a do domu nepustim hocikoho. Zatial sme sa dohodli,ze volame len najblizsich kamaratov aj s rodicmi a ako vysvetlenie bolo,ze cudzich ludi v dome nechceme,zatial mu to stacilo. Drzim palce!

rozculena
Včera o 17:27
@janinah

Zly priklad ukazuješ synovi.To dieťa nemoze za svoju matku a ty ukazujes synovi ako sa robia rozdiely medzi spolužiakmi.Teraz mi napadlo...ako a kde asi prameni šikanovanie.
Btw si si ista,ze ta pani pocuje dobre?

@janinah tak potom sú tam dve hluché matky,ktoré sa autorke neodzdravia...

selest
Včera o 17:29

Nikdy by som nestavala svoju jesitnost nad stastie dietata. Je to jeho oslava, jeho kamarati, moj syn by bol riadne sklamany nepozvat kamarata lebo mne sa nezdravi jeho mama. Ved sa tam s nou nemusis intenzivne bavit.
Clovek moze mat x dovodov preco neodzdravi ako zly sluch, depresia, oprava zubov, zvlastna povaha, riesi v hlave xy problemov i kt ty nemas sajnu a preto je myslienkami mimo, alebo je to ako pises prosto neslusna krava. Ale dovod aby dospela zena bucala na inu dospelu zenu je len jeden..

autor
Včera o 17:34
@tatiana288

@anonym_autor Náhodou, mne si čím ďalej viac sympatická 😉

@tatiana288 to čítaš celú diskusiu? to ťa obidvujem ❤️ lebo ja už otupjevjajam 😂

autor
Včera o 17:41
@selest

Nikdy by som nestavala svoju jesitnost nad stastie dietata. Je to jeho oslava, jeho kamarati, moj syn by bol riadne sklamany nepozvat kamarata lebo mne sa nezdravi jeho mama. Ved sa tam s nou nemusis intenzivne bavit.
Clovek moze mat x dovodov preco neodzdravi ako zly sluch, depresia, oprava zubov, zvlastna povaha, riesi v hlave xy problemov i kt ty nemas sajnu a preto je myslienkami mimo, alebo je to ako pises prosto neslusna krava. Ale dovod aby dospela zena bucala na inu dospelu zenu je len jeden..

@selest nooo vidíš takto to dopadne keď si niekto prečíta iba príspevok a prvý komentár. Je to v poriadku samozrejme , komu by sa chcelo čítať 5 strán komentárov. Ty by si nestavala svoju ješitnosť nad šťastie dieťaťa ja by som napríklad vôbec nekomentovala 5 stranovú diskusiu, ktorá je už pravdepodobne viac-menej uzavretá , každý si už kopol , každý si vyjadril svoj názor ,dourážali sme sa tu jedna cez druhú vrátane rodín, autorka sa poobhajovala jak sa len dá , všetci môžme ísť v klude spať 😀 Chcem tým len povedať že to čo si napísala je totožné s 50 komentarmi cca na ktoré som už odpovedala , takže je to zbytočné. Ale ak to bolo iba z dlhej chvíle a cítiš sa fajn, tak vitaj medzi nami 😀

anonym_b95270
Včera o 17:50
@anonym_autor

@tatiana288 to čítaš celú diskusiu? to ťa obidvujem ❤️ lebo ja už otupjevjajam 😂

@anonym_autor to už si dávno. Nechápem, načo si teda založila túto diskusiu,keď syn aj tak podľa teba nebude nikdy spolužiačku potrebovať k životu a ani si na ňu nespomenie. Tak problém vyriešený. A ty si zabučala len preto,lebo si nezniesla "potupu" viacnásobného neodzravenia a chcela si byť dôležitá.

anonym_d3ca79
Včera o 17:52

Všetci sa Čudujete že sa nepozdravia… ja sa čudujem že robí oslavu 5 ročnému a ide pozývať celu triedu pomaly 🤣 to nestačí osláviť len v triede?

autor
Včera o 17:57
@anonym_b95270

@anonym_autor to už si dávno. Nechápem, načo si teda založila túto diskusiu,keď syn aj tak podľa teba nebude nikdy spolužiačku potrebovať k životu a ani si na ňu nespomenie. Tak problém vyriešený. A ty si zabučala len preto,lebo si nezniesla "potupu" viacnásobného neodzravenia a chcela si byť dôležitá.

@anonym_b95270 povedz mi este niečo o mne prosím a o tom čo som prečo spravila , lebo ja neviem , určite ešte niečo máš v rukáve

autor
Včera o 17:59
@anonym_d3ca79

Všetci sa Čudujete že sa nepozdravia… ja sa čudujem že robí oslavu 5 ročnému a ide pozývať celu triedu pomaly 🤣 to nestačí osláviť len v triede?

@anonym_d3ca79 bude oslavovať 6 🙂 v septembri pôjde už do školy, takže má poslednú príležitosť oslaviť s týmito spolužiakmi a v podstate aj prvú , doteraz oslavoval len s rodinou lebo sme boli stále niekde mimo.

selest
Včera o 18:03
@anonym_autor

@selest nooo vidíš takto to dopadne keď si niekto prečíta iba príspevok a prvý komentár. Je to v poriadku samozrejme , komu by sa chcelo čítať 5 strán komentárov. Ty by si nestavala svoju ješitnosť nad šťastie dieťaťa ja by som napríklad vôbec nekomentovala 5 stranovú diskusiu, ktorá je už pravdepodobne viac-menej uzavretá , každý si už kopol , každý si vyjadril svoj názor ,dourážali sme sa tu jedna cez druhú vrátane rodín, autorka sa poobhajovala jak sa len dá , všetci môžme ísť v klude spať 😀 Chcem tým len povedať že to čo si napísala je totožné s 50 komentarmi cca na ktoré som už odpovedala , takže je to zbytočné. Ale ak to bolo iba z dlhej chvíle a cítiš sa fajn, tak vitaj medzi nami 😀

@anonym_autor precitalam si vzdy celu diskusiu kym napisem komentar😉
Pravda je taka ze si sa zachovala ako si sa zachovala a teraz ti je blbe mat tu mamicku na oslave. Ale je to synova oslava, trosku pokory by nezaskodilo.

kristina2412
Včera o 18:09

Ak ju nepozvete a iných áno, dievča bude ublížené a bude po kamarátstve. Mysli na to, že môžu byť v budúcnosti spolužiaci a budeš vďačná za každú tvár , ktorú bude v škole poznať . Pozvala by som a ďalej neriešila, ak ťa nemá rada pošle manžela alebo vymyslí dôvod, aby k Vám dcéra nešla. V tom prípade budeš mať svedomie čisté a kamarátstvo syna bude zachované a dievča nebude trestané za svoju matku.

autor
Včera o 18:13
@selest

Pravda je taka ze si sa zachovala ako si sa zachovala a teraz ti je blbe mat tu mamicku na oslave. Ale je to synova oslava, trosku pokory by nezaskodilo.

@selest to je možno tvoja pravda , to ako to vidíš a cítiš ty , lebo nie si v tej situácii. pochopitelne sa naše pravdy líšia. Moja pravda je taká , že aj keby nepoviem Bu tak ju tam nechcem, nieje mi vôbec nič blbé, stojím si za všetkým čo robím aj hovorím.
Ak by si čítala celú diskusiu , ako tvrdíš , videla by si aj moje vyjadrenie , že ju oslovím mimo detí , že by malý chcel jej dcéru na oslave a podla jej reakcie budem riešiť veci ďalej a následne mu vysvetlovať , myslím že presne v tej chvíli sa dala celá diskusia považovať za uzavretú , pretože som prišla na riešenie. A tiež ak by si to čítala ,tak by si nenapísala že staviam svoju ješitnosť nad šťastie svojho syna, pretože zamňa aj toto je znak nejakej snahy vyhovieť jemu a jeho požiadavkam.

autor
Včera o 18:22
@selest

@selest a ešte dodám jeden fakt , ANI JEDNA z vás by si do domu nepozvala úplne cudzieho človeka keby ste s ním mali niečo negatívne medzi sebou , vzájomné.
To sú čisté bludy čo tu píšete len v snahe spraviť zomňa idiota.
A napísať že veď nemusíš sa tam s ňou nejak extra baviť tak to je topka , ja nebývam na zámku 🤣 že si pojde zatial na koníkoch zajazdiť alebo počítať rybky v jazere.

nikaeli
Včera o 19:02
@anonym_autor

@selest a ešte dodám jeden fakt , ANI JEDNA z vás by si do domu nepozvala úplne cudzieho človeka keby ste s ním mali niečo negatívne medzi sebou , vzájomné.
To sú čisté bludy čo tu píšete len v snahe spraviť zomňa idiota.
A napísať že veď nemusíš sa tam s ňou nejak extra baviť tak to je topka , ja nebývam na zámku 🤣 že si pojde zatial na koníkoch zajazdiť alebo počítať rybky v jazere.

@anonym_autor ja neviem čo z toho robíš také divadlo. Syn zavolal na svoju oslavu 4 spolužiakov. Po dohode s rodičmi a vychovávateľkou som ich všetkých vyzdvihla z družiny a priviedla k nám domov. Rodičia pre nich prišli o dve hodiny v dohodnutom čase. Bývame v byte, oslava bola super, deti sa zabavili, syn bol šťastný.

autor
Včera o 19:07
@nikaeli

@anonym_autor ja neviem čo z toho robíš také divadlo. Syn zavolal na svoju oslavu 4 spolužiakov. Po dohode s rodičmi a vychovávateľkou som ich všetkých vyzdvihla z družiny a priviedla k nám domov. Rodičia pre nich prišli o dve hodiny v dohodnutom čase. Bývame v byte, oslava bola super, deti sa zabavili, syn bol šťastný.

@nikaeli tak to ste mali super , teším sa s vami , keďže si môj syn pozval 9 detí tak to nebude možné takto spraviť a ani si nemyslím že by nejaký rodič súhlasil s tým, aby som brala jeho dieťa s autom niekam, keď sme spolu v živote neprehovorili ani jednu vetu okrem dobrý deň , s tými slušnejšími. na ZŠ sa stretávate aspoň na rodičkách, v škôlke je to iné 🙂

anonym_c00f1f
Včera o 19:42
@anonym_autor

Prosím vás nepíšte mi tu keby bolo keby , keď bude mať manželku, keď bude chodiť na strednú atď. Je to len oslava narodenín. To že si nechcem do domu pozvať osobu ktorá mňa aj malého v škôlke zabíja pohľadom aj so staršou dcérou a ja netuším čo za tým je, zomňa nerobí vôbec detinskú , ani sebeckú. A to že môj syn ma 6 rokov a vy už teraz zomňa robíte zlú svokru, lebo nemám dvere otvorené pre každého tak to je už iný level 😃 Ja neviem ako vy žijete svoje životy ale nechajte mňa si žiť svoj život podľa mojich pravidiel a hraníc😃 ja som tu vôbec nežiadala o to aby ste ma presviedčali a poučali, že ju tam mám pozvať a riešili to , či som zabúkala či zamékala či zaerdžala. A nabudúce to spravím zas keď sa niekto takto bude chovať. Robí to aj moja 75 ročná babka aj moja mama. Odkážem im , že sú detinské kravy 😃

@anonym_autor nevies synovi vysvetlit ,tak to pories takto.pozvi ju,ona aj tak nepride. Ocividne ma nieco proti tebe, kedze sa sprava ako tela.tiez sa mi uz take par krat stalo, ze pozdravim a ziadna odozva. U mna plati pravidlo prvy a posledny krat.