Ako zvládnuť učivo po hospitalizácii dieťaťa?
Ahojte, zaujíma ma, či má niekto podobné skúsenosti. Moja osemročná dcéra dostala zápal pľúc a bohužiaľ si ju museli nechať v nemocnici. Bola tam týždeň a pol a vôbec sa jej nevenovali, čo sa týka školy. Všetko sme si potom dobiehali samy doma, učiteľka na nás tiež zanevrela. Moja kolegyňa z práce tvrdila, že keď bol jej synovec hospitalizovaný, že sa im aj venovali, konkrétne za nimi chodila jedna pani, s ktorou si písali úlohy, ktoré boli preberané v škole. Je mi ľúto, že u nás to tak nebolo, pretože sa mi teraz veľmi ťažko vysvetľuje učivo, ktoré by dcérka potrebovala pochopiť. Ja jej to jednoducho nedokážem vysvetliť bez zbytočného plaču. Mamičky prosím poraďte…mal to niekto takto? Čo ste robili?
ak ty sama nezvladas ucivo 2 triedy na ZS, tak jej zaplat doucovanie
v nemocnici sa ucinlen ak to dieta zvlada ak bola na infuzkach v teplotach a pod tak tazko sa mohla ucit
Tak ja neviem ale ja som fakt nepocula o tom, ze by kazda nemocnica (a kazde oddelenie) poskytovala taketo sluzby a najma v rozsahu, ze to s nou nemusite potom doma nic preberat. Pokial viem, nemocnica zabezpecuje najma zdravotnu starostlivost, diagnostiku a terapiu. Ale zeby tu bola narokovatelna vzdelavacia cinnost? 😳 Opravte ma, ak sa mylim. Toto podla mna ma riesit rodic dietata. Dcera nemala povolene navstevy od vas? Ak ano, mali ste to riesit s nou vy. Ak nie, riesila by som to potom doma s nou.
@anonym_autor Fakt nezvládaš učivo 2. ročníka ZŠ? Tak zaplať doučovanie, lebo dcéra skončí ako ty. V nemocnici fakt neriešia školu, tam ju liečia, o takéto bežné veci ako zameškané učivo sa starajú rodičia.
Ano na detskom odd chodila denne jedna pani ucitelka nejaka a podla edupage s nimi preberala veci ale gie deti tam boli dlhsie proimmpekne vy ste noli kolko tyzden? Nevies s dietatom prejst ucivo 2 rocnika? Co budege robit vo vyssich rocnikoch?
Kolegyna to riesila pohovorom s vyucujucou ucitelkou, ta sa dohodla s ucitelkou v druzine a postupne vsetko
Prebrali
@anonym_autor to druhacke nedokazes vysvetlit ucivo?
Moj mal operovany apendix a veru posledne 2d k nam prisla nemocnicna ucitelka a aspon na pol hodky nieco opakovali.
Ked mal crevnu virozu, tak nikto...bola som rada, ze zacal fungovat.
Nemusela byt v stave, aby prisla za nou.
tie čo píšete že v nemocnici sa deti neučia - no, aj za sociku sa učili 😏 keď je dieťa v nemocnici 2 týždne, nie je to nič hrozné - ale sú tam deti naozaj aj 1/2 roka, to fakt myslíte že s tými deťmi sa učia rodičia? no nie, učia sa s nimi v nemocnici. na základe odporúčania ošetrujúceho lekára…
v tomto prípade to asi nebolo potrebné keďže nešlo o dlhodobú hospitalizáciu…
Tak ja na začiatok áno v nemocnici je pani ktorá je ako by ucitlakami presnejšie neviem aké jej funkcia ale tiež zbierala udaje deti akú školu aký ročník dieťa navštevuje .( Vlastná skúsenosť keď som bola prváčka na strednej a v nemocnici som bola asi 4/5 dní ale stým že ja som jej povedľa že mám úlohy zaistené a v čase návštevních hodín mi ich nosili spolužiačky spolu s podkladmi ktema. A moja sestra rovnakú skúsenosť v 9/8 ročníku na základné tiež bola 4/5 dní v nemocnici tiež bola zanou taká pani a pýtala sa a pomáhala jej z novym učivo z chémie a slovenčinu)
Tak že áno je to tak v nemocniciach niejakych čo viem ale nevravím že všade je to tak .
Teraz pre autorku
@anonym_autor
Čo konkrétne máte problém dcére vysvetliť čo neviete?
Aký je problém ?
Aj keby je v nemocnici to či sa dieťa bude učiť rozhoduje lekár ošetrujúci či sa dieťa môže učiť alebo potrebuje pokoj na lôžku.ak to jeho zdravotný stav dovoľuje môže sa učiť robiť si cvičenie ak má pri sebe zošit a knihy kto mu .
Ale aj tak to nieje stále plnohodnotné pani tam má viac detí z oddelenia síce sa snaží venovať sa ale nemôže u každého dieťa byť niekoľko hodiny je spotrebuje pokoriť deti ktoré navštevujú rôzne ročníky .
@anonym_autor syn je druhak, od začiatku roka jediné co sa učili nové, bolo abecedu naspämať. Myslim, ze to sa dcéra naučí aj sama.
Prosím ta nestrapnuj sa 🙄
@anonym_autor syn je druhak, od začiatku roka jediné co sa učili nové, bolo abecedu naspämať. Myslim, ze to sa dcéra naučí aj sama.
Prosím ta nestrapnuj sa 🙄
@anonym_d26063 Urcite teraz kvoli tomu nezmaturuje😃

Uvedomuješ si, že mohla byt v stave, že sa vyučovania v nemocnici nemohla zúčastniť?
8 ročná je v 2. ročníku a ty jej nedokážeš vysvetlit učivo? Srandujes, že? Však neberú chemické reakcie alebo rovnice s 3 neznámymi