icon

Aké vlastnosti má dobrá učiteľka?

Dnes o 20:19

Dobrý večer, ahojte😊 Som začínajúca učiteľka na 2. stupni ZŠ a rada by som sa inšpirovala skúsenejšími kolegyňami. Zaujímalo by ma, koho vy považujete za dobrého učiteľa/učiteľku. Aké vlastnosti by podľa vás mal mať? Ako sa správa k žiakom, ako s nimi komunikuje a akým spôsobom vysvetľuje učivo?
Čo vám pomáha zaujať žiakov, udržať ich pozornosť alebo si s nimi vytvoriť dobrý vzťah?

Budem vďačná za akékoľvek rady, skúsenosti či konkrétne tipy 🙂

domkakvet
•
Dnes o 20:23

@anonym_autor bud spravodliva, spravaj sa ku vsetkym rovnako, tak aby sa nikto necitil, ze druhy ma vyhody, takych ucitelov som mala ja rada.

anonym_d3c489
•
Dnes o 20:52

@anonym_autor

anonym_25f032
•
Dnes o 20:54

Syn ma podla mna naj ucitelku. Nekrici na deti vobec, vzdy ju vidime s usmevom na tvari. Zalezi jej na kolektive a aktivne pracuje s detmi, aby sa kolektiv utuzoval. Kazda pisomka je vopred ohlasena, aj tyzden dopredu. Posledne 2-3 hodiny si kompletne s detmi preopakuje ucivo, ktore bude na pisomke, takze deti sa uz velmi ucit nemusia a maju dobre vysledky. Vzdy im k tomu da aj niekolko pracovnych listov, kde je spracovane ucivo, co bude na pisomke. Vedie ich k samostatnosti - da im na papieri vytlaceny zoznam uloh, ktore maju napriklad z matematiky stihnut tento tyzden a deti si ich postupne same vypracuvaju a nasledne kontroluju.
Deti nestresuje.