Angažovanie sa v školských akciách: Ako to máte vy?
Začala škola a mňa zaujíma jedna vec. Angažujete sa všetci do takých akcií ako napr. na konci roka do predškolackej rozlúčky, tablá, dary alebo ste skôr typ ktorý odsuhlasi, zaplati svoju časť a nemá potrebu sa do všetkého šprtať a je vďačný, že niekto to zorganizuje?
V škôlke som bola ten typ ktorý prikývol, zaplatil a bol spoko. Ja som vďačná za ľudí ktorí sa vyžívajú v angažovani, vybavovaní, ale ja toto fakt nemusím. A v škole je už celkom dosť ,,akcií,, o ktorých sa treba radiť, zariadiť, vybaviť, objednať,.... atď. Ako to máte vy?
Ja som presne ten typ že prikývnem zaplatím všetko v poriadku ale určite niesom nejak aktívna medzi tými rodičmi. Uvidíme teraz v škole možno to bude iné cítim lepší vzduch medzi nami rodičmi. 😀
Ja som tr. dôverník, alebo zástupca triedy v rade rodičov a som dosť sklamaná že sa stretávame len raz za rok.
Je to vždy na zač.roka. Asi to má každá škola inak, ale na zš to bolo častejšie.
@anonym_autor ja sa neangazujem absolutne do nicoho. Nemam na to cas a odmietam tomu venovat svoju energiu, da sa povedat, ze ma to nezaujima. Jedine, k comu sa vyjadrujem, je vyska prispevku. Nie ze by som na to nemala, ale mne je naozaj luto sa skladat desiatky € za nezmysly, ako bola napr.rozluckova v synovej skolke, kde si mamicky odsuhlasili rozpocet na 700€ 🙈 skladali sme sa po 40€ a nakoniec malo pol triedy kiahne, maly sa nezucastnil a ani len sa neunuvali mu odlozit ten kusok torticky, ktoru sme vyberali dva mesiace. Ja mam averziu na vsetky tieto dakovacky, rozlucovacky a strkanie sa do zadkov pani ucitelkam. A to nie ze by som si nevazila ich pracu, ja sama pochadzam z ucitelskej rodiny, ale toto, co sa deje v dnesnych casoch, sa uz macimalne prehana a pride mi to len take ukazovanie sa mamiciek. Za mna strasne prizemne veci, takze neriesim. Ak je to rozumna suma, zaplatim. Ak si zas niekto ulieta, ozvem sa. Ale viac neriesim.
@anonym_autor nie, nemám na to čas ani energiu. A ani záujem. Svoj voľný čas nechcem tráviť angažovaním sa v podobných veciach.
@anonym_autor hej, a co take je co treba dohadovat? Rozlucka v 4.r a 9roc, nic ine som za 8r neriesila s rodicmi v skole. Som rada, ked len dam peniaze a druhi sa realizuju. Nemam tu potrebu.
Absolútne. Ale zas moja dobrá kamoska (chlapci chodia spolu) to miluje. Ja jej vždy len poviem že súhlasím so všetkým nech mi napíše kolko poslať. Viem že do extrémov sa nikdy nejde nakoľko majú v triede aj sociálne slabších či jednorodicov.

Angažujem, ale nestrkám nos do všetkého, lebo veľa veciam nerozumiem.
Riešim veci, ktorým rozumiem, kde som zorientovana a mam čo ponúknuť