Čiastočná obeť zlých pomerov školáka, ktorý vraždil v škole
Chlapec vraj pochádzal zo zlých pomerov, mama narkomanka, otec neznámy, vychovávala ho babka s nejakým partnerom. Deti ho vraj kvôli jeho rodinnému pozadiu šikanovali. Myslíte, že aj on je čiastočne obeť ?
Samozrejme to nijako nič neospravedlňuje podotýkam. Čo si o tom myslíte?
je to hajzel a vrah, žiadne dieťa, 13r vie veľmi dobre čo robí, píšete tu niektoré ako keby mal 6... nikdy v živote nebude nikomu ničím užitočný, budeme ho 25 rokov v base živiť. ani sa nečudujem že v Číne občas väzni zmiznú na orgány, aspoň niečo užitočné 🤷 humanistky šetrite klávesnicu, pre mňa je toto odpad spoločnosti a tak by sa k nemu malo pristupovať... NELKA NECH ODPOČÍVA V POKOJI A RODIČOM ÚPRIMNÚ SÚSTRASŤ 💔
@michaela329 rozumiem tomu tak, že škola a učitelia urobia všetko, aby sa tajila ignorovaná šikana chlapca. Všetci to poznáme z vlastných skúseností rodičia aj deti, že bohaté detičky tu spomenutých lekárov, právnikov, podnikateľov... sú chránené a tie z nižšej vrstvy sú nimi šikanované, ešte tu napíše vďaka bohu " bývalá pedagogička" že dieťa má gény po otcovi. Keď takto posudzovala deti v škole na základe správania rodičov sa nečudujem, že sa takéto tragédie opakujú na školách.
Dobrý pedagóg by si zobral takéto dieťa pod svoju ochranu a snažil sa mu pomôcť, povzbudiť ho.. keď nedostáva doma žiadnu podporu..
@zuzanka.zuzu takto sa vyjadruje len spodina, fuj. Chlapec mal 13 rokov puberta, šikana, zlé prostredie v ktorom vyrastal... toto všetko učitelia vedeli, dalo sa tomu zabrániť.
https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/osmak-zo-stask...
popisane od chlapca.....Je to vrah,nato ziadne ospravedlnenie neexistuje. Zial su aj deti/ludia ktori si chori...napisem to slusne ...a aj keby vyrastali v milujucej rodine,tak budu agresivni a prepne im kedykolvek...
@michaela329 rozumiem tomu tak, že škola a učitelia urobia všetko, aby sa tajila ignorovaná šikana chlapca. Všetci to poznáme z vlastných skúseností rodičia aj deti, že bohaté detičky tu spomenutých lekárov, právnikov, podnikateľov... sú chránené a tie z nižšej vrstvy sú nimi šikanované, ešte tu napíše vďaka bohu " bývalá pedagogička" že dieťa má gény po otcovi. Keď takto posudzovala deti v škole na základe správania rodičov sa nečudujem, že sa takéto tragédie opakujú na školách.
Dobrý pedagóg by si zobral takéto dieťa pod svoju ochranu a snažil sa mu pomôcť, povzbudiť ho.. keď nedostáva doma žiadnu podporu..
@zuzanka.zuzu takto sa vyjadruje len spodina, fuj. Chlapec mal 13 rokov puberta, šikana, zlé prostredie v ktorom vyrastal... toto všetko učitelia vedeli, dalo sa tomu zabrániť.
@anonym_f67119 takže zase bude vina na škole, lebo tajili šikanu. Ak by bol šikanovany, utajiť sa to nedá - veď tam boli s ním psychológovia. A hlavne, je to 13 ročný chalan a dobre vie, čo je to vziať život - už tomu rozumie a svoj čin plánoval. Hľadať teraz vinu v obetiach je jednoducho nechutné.
@anonym_autor
@anonym_2a897c takže toto má byť dôkaz, že si jedno dieťa zaslúžilo byť ubodane?
@anonym_autor
@anonym_2a897c môžem sa opýtať odkiaľ je (z akého článku) ten screenshot?
@anonym_autor
@anonym_2a897c áno, súhlasím, VŠETCI VRAHOVIA by si to mali vyhodnotiť tak že najskôr zabijú seba a potom iných... aha počkať... tak nič... čiže za mňa áno 💪
@biba_18 ako vies, ze ho sikanovala, ja som citala, ze len povedala ucitelkam, ze takyto obrazok koluje, to je uplne nieco ine, to nie je sikana a ten obrazok bolo tteba riesit, zase sa znizujeme k tomu, ze neriesit? Cize zase ucitel nema nic urobit a potom vsetci ukazu na neho prstom ze nic nerobil a ak kona, tk zase na neho ukazu prstom, ze vraj premotivovany a kona. Tenc hlapec je obet prostredia v ktorlm vyrastal a je to vrah, otec asi tiez nwsedi len tak pre nic za nic, nejake geny posramotene tiez moze mat aj ten chlapec. Musime si uvedomit, ze na zakladnych skolach nemame len buducich lekarov, pravnikov, podnikatelov, ale aj vytrznikov, zlodejov a vrahov.
@zuzana76 nebudem fabulovať kto čo prečo - lebo my nevieme ... ty si presvedčená že niekto len tak zoberie nôž a ide zabiť spolužiačku, len tak randomne - ja o tom presvedčená až tak nie som ... 😒
nevravím že medzi nami nechodia aj psychopati ktorí takto randomne zabíjajú - ale vo veku 13 rokov sú ešte pod dohľadom dospelých a tí by to odhaliť vedieť mohli ...
Hlavne si nepredstavujme jeho babku ako nejakú babičku z románu Boženy Nemcovej. Ak má Daniel 13 rokov, matka ho mala v 16-tich, tak babka nemá možno ani 50. Navyše,vraj žije tiež s nejakým partnerom. Čiže tiež zrejme rozvedená. Tam niekde u nej začalo to, ako si rodinu a svoju dcéru a vnúča vychovala. Ako jej dcéra dopadla - nech si babka spytuje svedomie. Ak svojho vnuka týrala a bila... ako sa to píše. Možno ani čas na neho nemala, keďže je v produktívnom veku (mohla pracovať). Chlapec vyrastal sám, bez lásky, bez citu. Nikomu na ňom nezáležalo... Smutné... čo sa len odohrávalo roky v jeho duši....
@zuzana76 nebudem fabulovať kto čo prečo - lebo my nevieme ... ty si presvedčená že niekto len tak zoberie nôž a ide zabiť spolužiačku, len tak randomne - ja o tom presvedčená až tak nie som ... 😒
nevravím že medzi nami nechodia aj psychopati ktorí takto randomne zabíjajú - ale vo veku 13 rokov sú ešte pod dohľadom dospelých a tí by to odhaliť vedieť mohli ...
@biba_18 to nebolo len tak,ona ho ,,nabonzovala,, ako si to ty napisala...mal uz problem pri prvej foto koncentracneho tabora s nacistami....potom urobil tu druhu fotku s fotkami uciteliek (ktore ucili predmety ktore mu nesli),ona to ukazala tym dvom ucitelkam...a prisiel dalsi problem,policia,psychologovia....zakaz od babky pre zly prospech....a tak si naplanoval vrazdu....bodka.....a vo svete je plno takych deti,aj mladsich....a mnoho to urobilo len tak,lebo to chceli skusit
Je zaujímavé, že nejaký random obrázok z internetu dokáže ženy - matky priviesť k obhajobe vraždy ženy (matky) a iného dieťaťa. Z normálne dostupných informácií od overených zdrojov, sa nevie nič o žiadnej šikane. Určite nie je šikanou to, že žiačka poukáže na radikalizáciu iného žiaka - ten chalan je obeť, systému v ktorom sú všetky orgány tak pomalé, že policajti a ani sociálka nebrali hlásenie školy o jeho extremizme vážne. Keby sa zasiahlo hneď, nemuseli tu byť dve mŕtve a jeden vrah. Škola riešila - riešila šikanu svojich zamestnancov, bol tam intervencny tím a pracovali s ním. Že tu nie sú ďalšie páky, nie je chyba školy a ani tých mŕtvych. A mne je doslova fyzicky zle zo všetkých, čo na účet mŕtveho dieťaťa píšete, že bola žalobaba, že si to možno zaslúžila - lebo upozornila na niečo nesprávne. Mali by ste sa hanbiť.
@michaela329 ja ho ani náhodou neobhajujem ... ale to že ty z dostupných zdrojov nevieme že tam bola šikana - tak s tým mám bohaté skúsenosti - aj na našej škole nebola šikana 4 roky - a potom zrazu bum - došli policajti na vyšetrovanie prečo decko skončilo vo štvrtej triede zš v nemocnici - vtedy to už museli riešiť, lebo to nahlásil ošetrujúci lekár ...
toľko ku neexistujúcej šikane ...
@biba_18 tak ja zo skusonosti viem, ze by som vedela povedat, ze ktore dieta raz bude mat problem so zakonom a bohuzial, kym nie su nejake varovne signaly, resp postupuje sa velmi pomaly a postupne, mozno toto dieta malo uz byt davno odobrate a dane do nahradnej rodiny, lenze mame zakony, ktore ti neumoznuju konat rychlejsie, lebo musis byuzit najskor vsetko ostatne dostupne. A judita to preco urobila? Co mala ona za problem, vsetko mala a zabila.
@michaela329 ja ho ani náhodou neobhajujem ... ale to že ty z dostupných zdrojov nevieme že tam bola šikana - tak s tým mám bohaté skúsenosti - aj na našej škole nebola šikana 4 roky - a potom zrazu bum - došli policajti na vyšetrovanie prečo decko skončilo vo štvrtej triede zš v nemocnici - vtedy to už museli riešiť, lebo to nahlásil ošetrujúci lekár ...
toľko ku neexistujúcej šikane ...
@biba_18 ja učím. Ja viem ako sa rieši šikana, ja mám zažité ako chodili rodičia sikanatorov hučať na učiteľov, že obete sú ich deti. A hlavne viem, že aktuálne sa rieši všetko, lebo sa musí. S chalanom pracovali psychológovia pre jeho sklon k extrémizmu, už sa s ním pracovalo, keď si naplánoval vraždiť - obeť, áno, doby a pomalej polivieya socialkyy. No nie obeť spolužiačky a učiteľky.
@michaela329 Ake dokazy ti treba, ze chlapec bol dlhodobo v katastrofalnom psychickom aj fyzickom stave ? Bio Matka - mala ho v 16.r., cize v podstate ako dieta, sama bola fetacka, narkomanka. Bio otec v base, babka ho bila. Kolko lasky a bezpecia dostal ten chlapec za svoj zivot ? Co myslis ? Ako sa mu odmala zilo s takymi rodicmi ? Matka a otec mu znicili zivot. Ale zas, kolobeh pokracuje...kto znicil zivot jeho matke, ze sa dala na drogy...Tiez to bolo zrejme male dievcatko tuziace po laske, pk chapajucej laskavej matke, po bezpecnej naruci otca. Asi nuc z toho nedostala...Co potrebujes viac vediet ? Ked dieta je odmalinka zanedbavane, odstrkovane, zial, moze to koncit aj takouto tragediou.
@anonym_78d5b2 a teraz nech sa tu zlietnu moralistiky proti potratom. Podľa toho, čo tu píšete, chlapec v živote iba trpel. Načo ho mala jeho mama v 16? Možno sa teda nemusel radšej narodiť.
@simsalabim jasné ty si samá dokonalosť, šikana neexistuje a nemá sa ako riešiť... presne takýto prístup ako máš ty vedie k tragédiám, tvoje príspevky sa niekedy nedajú čítať.
Pochybujem, že chlapec len tak dobodal to dievča, musel mať nejaký podnet a možno keby rodičia dievča lepšie vychovali bolo by ešte nažive.
@anonym_963866 keby učitelia neignorovali šikanu na školách, mohlo by sa takýmto tragédiám predchádzať, ale na SK musí školu zmeniť šikanovaný žiak a šikanátor nenesie žiadne následky, matky sa tu na to často sťažujú. Dokonca sú učitelia, ktorí sami šikanujú deti, zažila som to na základnej škole.
@anonym_f67119 Ty si uplne mimo. Kde ja popieram sikanu??? A keby dievca lepsie vychovali, mohlo by zit??? To myslis vazne??? Takyto ludia ako ty ziju medzi nami a potom cudujeme sa, ze deti vrazdia.. Absolutne zvratene zmyslanie, cize ona si za to moze sama, ze ju zavrazdil??? Lebo si dovolila upozornit na to, ze pacha trestny cin podpory fasizmu??? Ty sa daj liecit! Prave mi dosli slova....
@biba_18 ja učím. Ja viem ako sa rieši šikana, ja mám zažité ako chodili rodičia sikanatorov hučať na učiteľov, že obete sú ich deti. A hlavne viem, že aktuálne sa rieši všetko, lebo sa musí. S chalanom pracovali psychológovia pre jeho sklon k extrémizmu, už sa s ním pracovalo, keď si naplánoval vraždiť - obeť, áno, doby a pomalej polivieya socialkyy. No nie obeť spolužiačky a učiteľky.
@michaela329 takže vieš ako sa rieši šikana?
napr. tak že keď ti dojde dieťa z rozstrihanou školskou taškou a odpoveď učiteľky je že asi si to urobil sám, veď prváci by toho neboli schopní?
alebo tak že v druhej triede povie učiteľka že dieťa bije spolužiakov a nadáva im - a pritom doma dieťa plače, že ho nechceli pustiť do šatne a hádzali mu prezúvky na šatňu? a už nechcel dostať ďalšiu poznámku že prišiel neskoro na hodinu?
takže tak nejako sa rieši šikana?
a potom prídu fízli - a vyšetrujú každého jedného žiaka osobitne- a vysvitne že ten žiak ktorého 4 roky pani učiteľka označovala za šikanátora - tak toho označia po vyšetrovaní policajti za obeť šikany?? a pani učiteľka sa ospravedlní, lebo ona si myslela??
takže áno, aj tak sa rieši šikana na našich školách ... 😒
Je zaujímavé, že nejaký random obrázok z internetu dokáže ženy - matky priviesť k obhajobe vraždy ženy (matky) a iného dieťaťa. Z normálne dostupných informácií od overených zdrojov, sa nevie nič o žiadnej šikane. Určite nie je šikanou to, že žiačka poukáže na radikalizáciu iného žiaka - ten chalan je obeť, systému v ktorom sú všetky orgány tak pomalé, že policajti a ani sociálka nebrali hlásenie školy o jeho extremizme vážne. Keby sa zasiahlo hneď, nemuseli tu byť dve mŕtve a jeden vrah. Škola riešila - riešila šikanu svojich zamestnancov, bol tam intervencny tím a pracovali s ním. Že tu nie sú ďalšie páky, nie je chyba školy a ani tých mŕtvych. A mne je doslova fyzicky zle zo všetkých, čo na účet mŕtveho dieťaťa píšete, že bola žalobaba, že si to možno zaslúžila - lebo upozornila na niečo nesprávne. Mali by ste sa hanbiť.
@michaela329 Absolutny suhlas. Ako extremne chora je spolocnost, aj vsetky tu pritomne, co robia z vraha chudaka a obet! A z realnej obete, zavrazdeneho dietata, robia niekoho, kto si vlastne zasluzil byt zavrazdeny! Ludia uplne zosaleli. Doslova mi je na vracanie zo vsetkych vas, co obhajujete vrazdu! Lebo ano, presne to uplne otvorene robite!
@biba_18 ale ano, sucitit s tym viem, ale na druhej strane vrazdil... pisala by si to iste, keby islo o tvoju dceru? Ze ok, koledovala si? Ono, asi v dnesnej dobe kamery do kazdej triedy a riesit s policiou, socialkou, mozno by pomohlo aj dieta vylucit na par dni zo skoly a nech si ho doma spacifickuju rodicia. Skoly by nemali byt financovane podla poctu deti a mali by mat pravomoc nejake dieta vylucit. Len v dnesnej dobe ma ucitel problem aj ked sa na niekoho krivo pozrie, rodicia si svoje dieta vzdy ofukuju. Rozhodne si myslim, ze by sa mali nastavit silne pravidla typu prehresok=trest. Za mojich cias bol ucitel autorita, ak niekto daco vyviedol, nalozili mu aj v skole aj doma. Ja si zo svojho detstva nespominam na ziadnu sikanu v triede a ani sme nemali nejakych krutych ucitelov. Dnes je skolstvo jedna anarchia, asi odraza situaciu v spolocnosti.
@simsalabim ale sikana bola vzdy, a teda riadna a ani sa neriesila lebo neexistovala. len teraz su k tomu este aj socialne siete a ten dosah je ovela vacsi
@michaela329 Absolutny suhlas. Ako extremne chora je spolocnost, aj vsetky tu pritomne, co robia z vraha chudaka a obet! A z realnej obete, zavrazdeneho dietata, robia niekoho, kto si vlastne zasluzil byt zavrazdeny! Ludia uplne zosaleli. Doslova mi je na vracanie zo vsetkych vas, co obhajujete vrazdu! Lebo ano, presne to uplne otvorene robite!
@anonym_3c7bd0 zošalela si ty - v celej tejto diskusii som nečítala nič o tom, že to mal urobiť alebo že si to niekto zaslúžil ... 😒
@michaela329 takže vieš ako sa rieši šikana?
napr. tak že keď ti dojde dieťa z rozstrihanou školskou taškou a odpoveď učiteľky je že asi si to urobil sám, veď prváci by toho neboli schopní?
alebo tak že v druhej triede povie učiteľka že dieťa bije spolužiakov a nadáva im - a pritom doma dieťa plače, že ho nechceli pustiť do šatne a hádzali mu prezúvky na šatňu? a už nechcel dostať ďalšiu poznámku že prišiel neskoro na hodinu?
takže tak nejako sa rieši šikana?
a potom prídu fízli - a vyšetrujú každého jedného žiaka osobitne- a vysvitne že ten žiak ktorého 4 roky pani učiteľka označovala za šikanátora - tak toho označia po vyšetrovaní policajti za obeť šikany?? a pani učiteľka sa ospravedlní, lebo ona si myslela??
takže áno, aj tak sa rieši šikana na našich školách ... 😒
@biba_18 áno viem, lebo som toho neraz bola svedkom a to, že na tej škole bol intervenčny tím je jasný dôkaz, že aj oni vedia a riešia. Že Ty máš spred rokov nejakú skúsenosť je v tomto prípade absolútne nerelevantne a nič to nemení na tom, že si jedna žena a jedno malé dieťa nemalo ako zaslúžiť dobodanie.
@biba_18 áno viem, lebo som toho neraz bola svedkom a to, že na tej škole bol intervenčny tím je jasný dôkaz, že aj oni vedia a riešia. Že Ty máš spred rokov nejakú skúsenosť je v tomto prípade absolútne nerelevantne a nič to nemení na tom, že si jedna žena a jedno malé dieťa nemalo ako zaslúžiť dobodanie.
@michaela329 len neviem prečo mi podsúvaš myšlienky ktoré som nie že nepovedala, ale ani si ich nemyslím ...
otázka bola kto je obeť - a nie kto si čo zaslúžil ...
a k tejto otázke sa vyjadrujem ...
Jasne, 13 ročná šikanuje o neviem koľko kg ťažšieho a silnejšieho 13 ročného chalana…ostrihá ho napriek jeho nesúhlasu…prosím vás 🤣🫣🙈
@anonym_2a897c môžem sa opýtať odkiaľ je (z akého článku) ten screenshot?
@terry2003 niekde z FB už neviem
@michaela329 len neviem prečo mi podsúvaš myšlienky ktoré som nie že nepovedala, ale ani si ich nemyslím ...
otázka bola kto je obeť - a nie kto si čo zaslúžil ...
a k tejto otázke sa vyjadrujem ...
@biba_18 Ty tu o tej zavraždenej píšeš ako p šikanatorke, stále dookola tu omielas sikanu ako keby to bolo nejaké ospravedlnenie, bez dôkazov, len preto, že máš spred rokov nejakú osobnú skúsenosť. Stále tu podsuvas vinu na dieťa, na školu a všade dookola a nie na 13 ročného chalana, ktorý mal záľuby v nacizme - dokázateľne.
Jasne, 13 ročná šikanuje o neviem koľko kg ťažšieho a silnejšieho 13 ročného chalana…ostrihá ho napriek jeho nesúhlasu…prosím vás 🤣🫣🙈
@anonym_fa3e6b to by si sa čudovala čo dokážu deti a on bol tichy a utiahnutý a možno ho držali.Deti sú kruté.Aj o deťoch v Miloslavove by to nikto nepovedal
Rečiam o šikane chlapca neverím. Dnes sa na školách všetko rieši a neverím, ze by mu celá trieda robila vedome a nez príčiny dlhodobo zle a nikto by nič neurobil. To si žiadny riaditeľ, ani učiteľ nevezme na triko.
Mohol však mať pocit, ze je v kolektíve odmietaný, mohol závidieť a nenávidieť iné deti, pretože sám bol z hroznej rodiny, mal rodičov, za akych sa musel hanbiť a bol aj slabý žiak. Vo veku 13 rokov si toto všetko určite dobre uvedomoval. To však nie je vina spolužiakov, učiteľov, ani systému, ale len a len konkrétnej rodiny, ktorá žila asociálne a feťáčka im porodila decko, hoci sa oň nedokázala postarať. Ale potrat je pre niektorých najväčší hriech. Deti sa majú rodiť za iných podmienok a do iných pomerov, ale žiaľ, štát toto nemôže regulovať, keďže dnes má každý kriminálnik aj feťák svoje práva. A odobrať decko z rodiny tiež nie je jednoduché.
Nič mu však nedávalo právo vraždiť. Navyše, ak bol taký veriaci ako sa píše, chidil do kostola , to tam nepočul o prikázaní - Nezabiješ! Tu neexistuje obhajoba.
@anonym_3c7bd0 zošalela si ty - v celej tejto diskusii som nečítala nič o tom, že to mal urobiť alebo že si to niekto zaslúžil ... 😒
@biba_18 Tak mas zjavne problem s chapanim pisaneho textu...
@anonym_78d5b2 a to je vina toho mŕtveho dievčaťa? Či čomu v mojom príspevku nerozumieš?
@michaela329 Nie nie je to vina toho dievcata. Ty si zacala s tym, ze zeny podla random obrazka z netu obhajuju vrazdu dietata. Preto som ti napisala, ze nemusi byt ani jeden ziaden obrazok, aby si vedela v akom zalostnom rozpolozeni bol dany chlapec. Staci vediet par faktov a hned vies ze nemohol byt ok. A po dalsie, nikto nic neobhajuje. Ide o pochopenie suvislostí. O nic iné.
@biba_18 Ty tu o tej zavraždenej píšeš ako p šikanatorke, stále dookola tu omielas sikanu ako keby to bolo nejaké ospravedlnenie, bez dôkazov, len preto, že máš spred rokov nejakú osobnú skúsenosť. Stále tu podsuvas vinu na dieťa, na školu a všade dookola a nie na 13 ročného chalana, ktorý mal záľuby v nacizme - dokázateľne.
@michaela329 A ty prosim ta kde beries istotu, ze dievca nebolo sikanatorkou ? Si s nou rozpravala ? Tiez absolutne netusis o pomeroch v triede v skole.

@michaela329 ako mali konať rýchlejšie?Stalo sa to v piatok a v pondelok tam boli psychológovia.Praveze mne sa zdalo konanie az superrýchle.Vyhrotili situáciu taki odborníci by mali predvídať čo to môže spôsobiť a aj spôsobilo.Verim tomu, že ani jeden sa nerozprávali s chalanom, babkou osobitne.Ale áno všetci si splnili povinnosť to je dôležité papierovo to sedí výsledok dvaja mŕtvi a chalan na doživotie zničený život, deti, učiteľky trauma na roky a možno celý život také niečo vidieť a zažiť krik strach.