icon

Čiastočná obeť zlých pomerov školáka, ktorý vraždil v škole

Dnes o 07:07

Chlapec vraj pochádzal zo zlých pomerov, mama narkomanka, otec neznámy, vychovávala ho babka s nejakým partnerom. Deti ho vraj kvôli jeho rodinnému pozadiu šikanovali. Myslíte, že aj on je čiastočne obeť ?
Samozrejme to nijako nič neospravedlňuje podotýkam. Čo si o tom myslíte?

biba_18
•
Dnes o 12:25
@michaela329

@biba_18 Ty tu o tej zavraždenej píšeš ako p šikanatorke, stále dookola tu omielas sikanu ako keby to bolo nejaké ospravedlnenie, bez dôkazov, len preto, že máš spred rokov nejakú osobnú skúsenosť. Stále tu podsuvas vinu na dieťa, na školu a všade dookola a nie na 13 ročného chalana, ktorý mal záľuby v nacizme - dokázateľne.

@michaela329 ale to že ja obhajujem riešenie šikany takýmto spôsobom je tvoj konštrukt ...
presne o tom to je - ja niečo poviem a ty si už ideš svoje - darmo ti píšem že mi nepodsúvaj že niekoho obhajujem - pretože neobhajujem - a aj tak na mňa útočíš ...
a to si dospelá ... 😒

michaela329
•
Dnes o 12:26
@anonym_78d5b2

@michaela329 Nie nie je to vina toho dievcata. Ty si zacala s tym, ze zeny podla random obrazka z netu obhajuju vrazdu dietata. Preto som ti napisala, ze nemusi byt ani jeden ziaden obrazok, aby si vedela v akom zalostnom rozpolozeni bol dany chlapec. Staci vediet par faktov a hned vies ze nemohol byt ok. A po dalsie, nikto nic neobhajuje. Ide o pochopenie suvislostí. O nic iné.

@anonym_78d5b2 áno, obhajujú. Lebo bez ohľadu na to ako biedne sa mal, nemal právo si naplánovať ako s nožom ide dobodat spolužiakov. Obrovské percento sexualnych deviantov bolo v detstve zneužívaných - je to poľahčujúca okolnosť? Nie je.

michaela329
•
Dnes o 12:27
@biba_18

@michaela329 ale to že ja obhajujem riešenie šikany takýmto spôsobom je tvoj konštrukt ...
presne o tom to je - ja niečo poviem a ty si už ideš svoje - darmo ti píšem že mi nepodsúvaj že niekoho obhajujem - pretože neobhajujem - a aj tak na mňa útočíš ...
a to si dospelá ... 😒

@biba_18 Ty takže tu to dobodane dievča nevoláš šikanatorka? Ja si nič nerozmýšľam, práveže dobre vidím ako to tu niektoré prezentujete.

michaela329
•
Dnes o 12:28
@anonym_78d5b2

@michaela329 A ty prosim ta kde beries istotu, ze dievca nebolo sikanatorkou ? Si s nou rozpravala ? Tiez absolutne netusis o pomeroch v triede v skole.

@anonym_78d5b2 a Ty odkiaľ berieš istotu, že bolo? Išla by si teraz do očí jej otcovi povedať, že jeho 13 ročná dcéra bola šikanatorka a tak to teda dopadlo?

biba_18
•
@michaela329

@biba_18 Ty takže tu to dobodane dievča nevoláš šikanatorka? Ja si nič nerozmýšľam, práveže dobre vidím ako to tu niektoré prezentujete.

@michaela329 uhm - a kde vidíš že som napísala že šikanátor si zaslúži smrť ubodaním? 😒

anonym_78d5b2
•
@michaela329

@anonym_78d5b2 áno, obhajujú. Lebo bez ohľadu na to ako biedne sa mal, nemal právo si naplánovať ako s nožom ide dobodat spolužiakov. Obrovské percento sexualnych deviantov bolo v detstve zneužívaných - je to poľahčujúca okolnosť? Nie je.

@michaela329 Ved nikto nevravi, ze to urobit mal, co si tu stale vymyslas sprostosti. Len ide o to vidiet veci v suvislostiach. To je cele.

anonym_78d5b2
•
Dnes o 12:30
@michaela329

@anonym_78d5b2 a Ty odkiaľ berieš istotu, že bolo? Išla by si teraz do očí jej otcovi povedať, že jeho 13 ročná dcéra bola šikanatorka a tak to teda dopadlo?

@michaela329 No ved prave,nikto nemame istotu. Tak to prestan prezentovat akoby si ty mala.

michaela329
•
Dnes o 12:33
@anonym_78d5b2

@michaela329 No ved prave,nikto nemame istotu. Tak to prestan prezentovat akoby si ty mala.

@anonym_78d5b2 ja prezentujem na základe teraz dostupných informácií, nie základe screenshotov nejakých anonymov túžiacich po pozornosti.

michaela329
•
Dnes o 12:35
@biba_18

@michaela329 uhm - a kde vidíš že som napísala že šikanátor si zaslúži smrť ubodaním? 😒

@biba_18 tým, že obeti pripisujes podiel na vine, Ty veľmi dobre vieš, čo to znamená. Ak bolo Tvoje dieťa sikanovane, sama si určite podobné zlahcovanie a hľadanie dôvodov prečo sa mu to deje, zažila. Teraz tu robíte presne to isté - akurát že obet dobodali a nejaké anonymné znudene konzumentky hoaxov ju oslovujú šikanatorka.

anonym_1ecd8f
•
Dnes o 12:39
@michaela329

@michaela329 nikto tu neobhajuje toho chalana. Ide tu o to, ze bol problemovy. On sa problemovy nenarodil, nikto ho neriesil, mozno potreboval pomoc, nikto mu ju neposkytol. Vyrastal v dysfunkcnej rodine, bol na okraji spolocnosti. Spolocnost ho neochranila ako slabsieho jedinca, spolocnost ho este potopila. On nezil vo vzduchoprazdne, chodil 8 rokov do skoly, nikto mu nepomohol, bol vyclenovany. Nie, nemal to urobit. Ale spolocnost okolo neho mohla byt vsimavejsia, podat mu pomocnu ruku, psychologa urcite potreboval skor. Preco ho tam nikto nevzal, neposlal?

michaela329
•
Dnes o 12:43
@anonym_1ecd8f

@michaela329 nikto tu neobhajuje toho chalana. Ide tu o to, ze bol problemovy. On sa problemovy nenarodil, nikto ho neriesil, mozno potreboval pomoc, nikto mu ju neposkytol. Vyrastal v dysfunkcnej rodine, bol na okraji spolocnosti. Spolocnost ho neochranila ako slabsieho jedinca, spolocnost ho este potopila. On nezil vo vzduchoprazdne, chodil 8 rokov do skoly, nikto mu nepomohol, bol vyclenovany. Nie, nemal to urobit. Ale spolocnost okolo neho mohla byt vsimavejsia, podat mu pomocnu ruku, psychologa urcite potreboval skor. Preco ho tam nikto nevzal, neposlal?

@anonym_1ecd8f ale toto ja nerozporujem, sama píšem že sociálka toto zanedbala a keďže viem ako funguje tá v našom meste, tak vinu vidím tam. Ja sa tu vyjadrujem k tomu, že niektoré tu obeť vraždy vykresľujú ako šikanatorku.

biba_18
•
Dnes o 12:44
@michaela329

@biba_18 tým, že obeti pripisujes podiel na vine, Ty veľmi dobre vieš, čo to znamená. Ak bolo Tvoje dieťa sikanovane, sama si určite podobné zlahcovanie a hľadanie dôvodov prečo sa mu to deje, zažila. Teraz tu robíte presne to isté - akurát že obet dobodali a nejaké anonymné znudene konzumentky hoaxov ju oslovujú šikanatorka.

@michaela329 a zas dokolečka dokola - nič som nepísala o žiadnej vine či nevine niekoho! odporúčam prečítať si moje prvé komenty…

anonym_fb7108
•
Dnes o 12:44
@anonym_481030

Je obeť. Učiteľky vyeskalovali jeho blbý obrázok. Tam by som začala či to bolo až tak ďaleko potrebné ťahať.
Matka nie je narkomanka, pracuje v zahraničí. Takých žien je na SK na stovky.

@anonym_481030 a co sa tomu mali zasmiat? alebo to dat do galerie skoly na webstranku medzi "prace nasich ziakov" ? 🤦
...uz ten obrazok bol cez. uz vtedy si mala na rodinu posvietit socialka aj policia.

anonym_f67119
•
Dnes o 12:47
@michaela329

@anonym_f67119 takže zase bude vina na škole, lebo tajili šikanu. Ak by bol šikanovany, utajiť sa to nedá - veď tam boli s ním psychológovia. A hlavne, je to 13 ročný chalan a dobre vie, čo je to vziať život - už tomu rozumie a svoj čin plánoval. Hľadať teraz vinu v obetiach je jednoducho nechutné.

@anonym_3c7bd0 @michaela329 ... typické jednoduché zmýšľanie jednoduchých ľudí. Vidíte len final - obeť, ale čo nešťastnej udalosti predchádzalo, že sa tragédii dalo zabrániť nad tým sa už zatvárajú oči. Nikto nechce niesť zodpovednosť, bude sa to tutlať, lebo deti nie sú v tomto veku za seba právne zodpovedné. 13 ročný chlapec sa nezobudil ráno, že ide niekoho zabiť len tak z nudy, musel byť k tomu chudák dohnaný okolnosťami... obete sú v tomto prípade obaja.
Poznáme veľa prípadov, zo škôl aj zo života, že narcisti často provokujú, šikanujú... a keď dostanú po hube hrajú sa na obeť... je smutné keď to dopadne tragicky.

michaela329
•
Dnes o 12:47
@biba_18

@michaela329 a zas dokolečka dokola - nič som nepísala o žiadnej vine či nevine niekoho! odporúčam prečítať si moje prvé komenty…

biba_18 veď práveže ich čítam "šikanovany sa postavil šikanatorke" - no úplný hrdina. Dokolecka sa tu tocis akurát Ty.

michaela329
•
Dnes o 12:48
@anonym_f67119

@anonym_3c7bd0 @michaela329 ... typické jednoduché zmýšľanie jednoduchých ľudí. Vidíte len final - obeť, ale čo nešťastnej udalosti predchádzalo, že sa tragédii dalo zabrániť nad tým sa už zatvárajú oči. Nikto nechce niesť zodpovednosť, bude sa to tutlať, lebo deti nie sú v tomto veku za seba právne zodpovedné. 13 ročný chlapec sa nezobudil ráno, že ide niekoho zabiť len tak z nudy, musel byť k tomu chudák dohnaný okolnosťami... obete sú v tomto prípade obaja.
Poznáme veľa prípadov, zo škôl aj zo života, že narcisti často provokujú, šikanujú... a keď dostanú po hube hrajú sa na obeť... je smutné keď to dopadne tragicky.

@anonym_f67119 typické zakonšpirované zmýšľanie na úrovni toho narcistu

anonym_f67119
•
Dnes o 12:50
@michaela329

@anonym_f67119 typické zakonšpirované zmýšľanie na úrovni toho narcistu

@michaela329 jasné došli argumenty, tak začneme s konšpiráciami také typické pre tých jednoduchších.

michaela329
•
Dnes o 12:52
@anonym_f67119

@michaela329 jasné došli argumenty, tak začneme s konšpiráciami také typické pre tých jednoduchších.

@anonym_f67119 pre jednoduchšie zakonšpirované osoby je skôr typické hádzať diagnózy z fleku a viniť obete na základe svojej dojmologie.

zuzana76
•
Dnes o 12:52

Ja si myslim, ze lekari a skoly by mali davat asi castejsie podnety na socialku a deti by mali byt odobrane z rodin, kde rodina a vychova nefunguju. Ak rodicia nespolupracuju pri vychove a vzdelavani, dieta je agresivne, nema naplnene zakladne materialne a psychologicke podnety, mali by ist taketo deti do nahradnych rodin. Lebo rodicov nedonutime lepsie sa starat ak to sami nechcu a nerobia od zaciatku. V tomto pripade podla toho co citam, tak rozhodne bola ta rodina takmer asicialna, asi aj so znizenym intelektom, chlapcovi by bolo mozno lepsie u niekoho ineho.

anonym_f67119
•
Dnes o 12:53
@michaela329

@anonym_f67119 pre jednoduchšie zakonšpirované osoby je skôr typické hádzať diagnózy z fleku a viniť obete na základe svojej dojmologie.

@michaela329 sú obete a obete nie vždy je " vinník " odsúdený.

anonym_481030
•
Dnes o 12:57
@anonym_01fc85

Hlavne si nepredstavujme jeho babku ako nejakú babičku z románu Boženy Nemcovej. Ak má Daniel 13 rokov, matka ho mala v 16-tich, tak babka nemá možno ani 50. Navyše,vraj žije tiež s nejakým partnerom. Čiže tiež zrejme rozvedená. Tam niekde u nej začalo to, ako si rodinu a svoju dcéru a vnúča vychovala. Ako jej dcéra dopadla - nech si babka spytuje svedomie. Ak svojho vnuka týrala a bila... ako sa to píše. Možno ani čas na neho nemala, keďže je v produktívnom veku (mohla pracovať). Chlapec vyrastal sám, bez lásky, bez citu. Nikomu na ňom nezáležalo... Smutné... čo sa len odohrávalo roky v jeho duši....

@anonym_01fc85 každý vychováva dieťa tak že chodí do práce. z čoho má žiť? neviem kde berú všetci že matka je drogovo závislá - písali že pracuje v zahr. to je predsa normálne.

anonym_20e523
•
Dnes o 12:59
@anonym_1ecd8f

@anonym_1ecd8f Pretože učiteľka nemôže len tak zobrať decko a niečo s ním riešiť! To by bolo rečí a sťažnosti, keby ho napríklad vzala k psychológovi, psychiatrovi, lebo GDPR, ľudské práva... Škola naozaj nemôže nič, maximálne informovať zákonných zástupcov a keď ti nekonajú, nedá sa robiť nič viac, maximálne prevencia, vysvetľovanie , prednášky.. To robili. V tomto prípade to bola babka, ktorá mala konať, ak sa jej vnuk nezdal. Ale keďže v tej rodine bolo viac problémov, asi to nevnímala, hranicu normálnosti mala posunutú a riešila ho len v rámci svojich možnosti.
To je dôsledok toho, ze deti môže mať ozaj každý, rodičovské práva sú chránené zákonom a rodina má vždy prednosť vo výchove pred štátom.

anonym_58be17
•
Dnes o 13:00
@simsalabim

@mimikas a je iste, ze bol sikanovany? Toto som nikde nezachytila, ze bol obetou nejakej sikany.

@simsalabim 9:31 hore je link. To pobodané dievča ho šikanovalo. A následne si to odniesla učiteľka, ktorá ju začala brániť.

zuzana76
•
Dnes o 13:08

vy si uvedomujete, ze nie je ukoncene vysetrovanie a uz sa tu dievca pasuje za sikanatorku? ak vyjde najavo, ze to tak nebolo? hoci kto si moze na internet napisat hocico.

zuzana76
•
Dnes o 13:12
@biba_18

@biba_18 vies preco som odisla zo skolstva? lebo som stratila vieru v nevinnost deti, ako ucitelka som s nimi pracovala 26 rokov a zistila som, ze su to krute bytosti (nie vsetky, je tam aj mnoho dobrych deti), ale mnohe su krute, agresivne, zlomyselne, od zakladu a podstaty zle a ludia - rodicia to len maskuju frazoou - ved to je dieta. Niektore by sa mozno dali zachranit a zmenit, keby boli vynate z takejto chorej rodiny a vychovaval by ich niekto iny, maju len navnimane zle vzorce spravania sa a konania, ale niektore to maju v genoch a su naozaj od jadra zle, ako aj rodicia.

anonym_6f4c37
•
Dnes o 13:13

@anonym_autor zrejme je obeť aj on, ja len nechápem, že v hlavičke 13 ročného dieťaťa sa zrodi nápad urobiť takýto ťažký skutok. Ja som v 13-tich skákala švihadlo, bicyklovala sa, skrývačku hrala..... Teraz deti vidia v telke rôzne filmy, sociálne siete ovplyvňujú mládež. Je strašné smutné, že o život prišla učiteľka aj dievčatko Nelinka. Úprimnú sústrasť rodinám.

petulda333
•
Dnes o 13:15
@anonym_58be17

@simsalabim 9:31 hore je link. To pobodané dievča ho šikanovalo. A následne si to odniesla učiteľka, ktorá ju začala brániť.

@anonym_58be17 link? Tie screenshoty nejakej tety z jeho okolia.....to je dokaz

biba_18
•
Dnes o 13:17
@zuzana76

@biba_18 vies preco som odisla zo skolstva? lebo som stratila vieru v nevinnost deti, ako ucitelka som s nimi pracovala 26 rokov a zistila som, ze su to krute bytosti (nie vsetky, je tam aj mnoho dobrych deti), ale mnohe su krute, agresivne, zlomyselne, od zakladu a podstaty zle a ludia - rodicia to len maskuju frazoou - ved to je dieta. Niektore by sa mozno dali zachranit a zmenit, keby boli vynate z takejto chorej rodiny a vychovaval by ich niekto iny, maju len navnimane zle vzorce spravania sa a konania, ale niektore to maju v genoch a su naozaj od jadra zle, ako aj rodicia.

@zuzana76 o tých génoch si to nemyslím, ale inak súhlasím - deti sú odrazom dospelých…

anonym_78d5b2
•
Dnes o 13:26
@zuzana76

Ja si myslim, ze lekari a skoly by mali davat asi castejsie podnety na socialku a deti by mali byt odobrane z rodin, kde rodina a vychova nefunguju. Ak rodicia nespolupracuju pri vychove a vzdelavani, dieta je agresivne, nema naplnene zakladne materialne a psychologicke podnety, mali by ist taketo deti do nahradnych rodin. Lebo rodicov nedonutime lepsie sa starat ak to sami nechcu a nerobia od zaciatku. V tomto pripade podla toho co citam, tak rozhodne bola ta rodina takmer asicialna, asi aj so znizenym intelektom, chlapcovi by bolo mozno lepsie u niekoho ineho.

@zuzana76 Ake jednoduche , vsak ? Tu vedla v bytovke byva drogovo zavisla zena, ma male batola, diluje a v kuse sa predava za peniaze. Xkrat tam bola policia v kuse je tam krik zvada, minule im niekto vsetky okna na aute rozbili (asi vybavovanie uctov). A ? myslis ze dieta zobrali dali milujucim nahradnym rodicom ? Nie. Skonstatovali, ze dieta je v poriadku. A tym to zrejme konci. A tak to dieta bude vyrastat s narkomankou a ku..ou. Otec je tiez pripad, ktory s nimi nezije len chodi hulakat a robit bordel. A presne z takychto citovo zanedbanych batoliat sa zial vyvinu taketo osoby s psychopatickymi sklonmi. Co uz, kto si toto vezme na zodpovednost na starost ? Kam s takymi detmi ked kazdy ukazuje na ineho a kazdy ma akoze zviazane ruky ? Cele zle.

bosorkabb
•
Dnes o 13:27

Ja si myslím že bez vetra sa ani lístok nepohne.
Šikana na našich školách je a nerieši sa. To je už dlho známe. Sú zdokumentované prípady. Obeť je nútená školu zmeniť veľa krát.
Všetkému tomu sa dalo zabrániť o to je to smutnejšie.
A že nebolo všetko v poriadku ani tu je už verejné tajomstvo. Píše sa o tom a nikto to nepoprel.
Ak by na to nebolo nič pravdy tak sa ozvú.
Smrť však nie je riešenie.