icon

Dovolíte deťom pozerať film Harry Potter?

8. jan 2022

Dovolíte deťom pozerať Harry Pottera? Mám 8 ročnú a chcela by ale my ako veriaca rodina to odmietame.

janetinka27
9. jan 2022

@simsalabim vies co, naozaj ta na koniku vidim uz dlhu dobu, ale az dnes som pochopila, ze bud nevies citat, alebo sa tvaris, ze nerozumies a ides si svoje

oblecenie99
9. jan 2022

@janetinka27 Úprimne hovorím, som z generácie, ktorá mala v čase prvého filmu toľko rokov, ako herci, ktorí hrali hlavne postavy teda vyrastali sme s týmto, ale nikoho nepoznám, kto by praktizoval mágiu alebo by sa o ňu zaujímal.

aaao
9. jan 2022

@janetinka27 smrtelne vazne to myslim :D lebo naozaj nepoznam jedinu klasicku kde by nebolo ozaj nieco divne

janetinka27
9. jan 2022

@oblecenie99 tam nejde o viditelne praktizovanie magie, ale o to, ze nerozlisujeme, co ponukame svojim detom. ved je to len kniha,len rozpravka,len dobro vyhrava nad zlom. a tym tieto prvky prenikaju do nasich zivotov

janetinka27
9. jan 2022

@aaao smely zajko v afrike, danka a janka, moj macik, uz ho vezu, klasky, jano, o troch prasiatkach, murko sa vracia, alik a jazvec...

autor
9. jan 2022

Dievčatá, nezlostite sa. Ja som to sem dala len na základe toho, že ozaj som ten článok čítala aj komentáre podobné ako tu niektoré, kde robia z HP dobre že nie satana. Sama som fanúšik HP a ozaj sa čudujem že niektorí zakážu HP na základe toho že je mágia. A ako tu niekto spomínal vôbec nejde o mágiu ako takú, veď HP nezachránilo kúzlo ale "obyčajná láska" jeho mamy keď sa za neho obetovala.

Myslím že my čo sme s HP vyrástli to berieme inak ako tí kt sú starší. Oni majú filmy na ktorých vyrástli a my máme HP 🙂

katkamatka7
9. jan 2022

Miesto, kde sa natáčali scény :
https://www.gloucestercathedral.org.uk/
Navštívila som a nevedela, že tam nakrúcali film. Dozvedela som sa to až neskôr. Ovplyvnilo to môj pohľad na vytvorenie príbehu. Ak by som vopred vedela, čo si mám všímať, pozerala by som sa na to miesto inak. Podobne sa na knihu budem pozerať inak a čítať ju iným spôsobom, keď viem, aké symboly sú v knihe úmyselne vložené. Verím, že tento príbeh bude mať ešte mnoho vysvetliteľných záhad.

janetinka27
9. jan 2022

@oblecenie99 zname minuly rok stretli na turistike mladeho muza, dali sa do reci a vysvitlo, ze on sa modli a drzi post. prislo im to sympaticke, ze mlady muz takto praje inym. ony su krestanky a tiez sa modlia za inych a niekedy sa spoja a drzia post (napr. za zachranu niekoho manzelstva, za uzdravenie atd). nakoniec im ale objasnil, ze on sa modli k satanovi a drzi prisny post a modli sa a obetuje pre to, aby sa manzelstva rozpadali. takze aj na pohlad normalny clovek moze prepadnut okultizmu a hladovat a modlit sa pre zle veci

janetinka27
9. jan 2022

autorka, si sa vyfarbila. zasa sa len ukazalo, ze sa niekto zabava. strata casu reagovat na tieto prispevky. v prvom prispevku pises ze ako veriaca rodina hp odmietate a v poslednom sa odhalis ako fanusicka hp. chore toto

aaao
9. jan 2022

@janetinka27 danka a janka - su vpodstate protivne, zle arogantne a klamu 🙈🙈
O troch prasiatkach - vlk ich chce zozrat a nakoniec ho zabiju 🙈🙈
Moj macik - zas pojdeme do kuta (telesne tresty)
Jano - brutalne smutna knizka
Smeleho zajka aktualne citame a z detstva si ju uz nepamatam a ani ostatne 🙂
Mozes dat dalsie tipy 🙂

yoxinka
9. jan 2022

@katkamatka7
Prosím ťa, niekde si ma poznač a keď to raz prečítaš
celé, normálne mi napíš, aký máš z toho pocit, či sa ti to páčilo/nepáčilo, či ťa to oslovilo/neoslovilo a tak … Vážne ma tvoj pohľad zaujíma.

janetinka27
9. jan 2022

ked si taka narocna, hladaj si, co ti vyhovuje. pri knihach treba vediet detom aj vysvetlovat, aby pochopili, co je spravne a co uz nie

katkamatka7
9. jan 2022

@yoxinka Mám.

yoxinka
9. jan 2022

@aaao
Ale nie je tam MÁGIA a žiadne prvky okultizmu 🤪.

eriksonka1234
9. jan 2022

Áno dovolím, cele sviatky sa na to tešila, kedy už pôjde. Nevidím na tom nič zlé.

sisaka
9. jan 2022

Tu su vyjadrenia samotnej autorky. Ako vždy, premotivovaní jedinci, ktorí majú potrebu sa do všetkého miešať, vo všetkom hľadať nejaký zámer, väčšinou ten zlý, vedia lepšie ako samotná autorka, čo chcela knihami povedať. Sprostosť ľudí je nekonečná a ako to tu už niekto napísal, aj tu vidíme, prečo sme sa ako spoločnosť ocitli tam, kde sme.
Ovce, ktoré potrebuju, aby im stále niekto niečo interpretoval, všetko predžul a povedal im, čo si majú myslieť, neschopné utvoriť si vlastný názor, ale ochotné slepo nasledovať vybrané autority aj do pekla, bez toho, aby si najprv preverili, či sú vôbec hodní nasledovania.

katkamatka7
9. jan 2022

@sisaka 👋💗

aaao
9. jan 2022

@yoxinka ale ja nehovorim ze tam je nieco o magii len o tom ze vsetky rozpravky maju v sebe nieco divne :D malo je takych ozaj peknych

yoxinka
9. jan 2022

@aaao
Ale veď ja chápem, to bolo na margo toho, že pani, ktorá považuje HP za okultného, tak odporúča spomenuté rozprávky, tak som písala, že je to OK lebo je to bez mágie 🤪.

janetinka27
9. jan 2022

@sisaka a tie formulky a mena demonov jej len tak napadli z nicoho nic? to je ale nahoda, ze sa zhoduju...

janetinka27
9. jan 2022

@aaao kludne si vymyslaj vlastne rozpravky alebo si pozmen tie, ktore ti pridu divne. ja som tu za divnu, ze mam vyhrady voci hp a ty mas vyhrady este aj voci macikovi

yoxinka
9. jan 2022

@janetinka27
Prvá vec: Akých démonov? Druhá vec: Pokiaľ ide o formulky … také že latinčina … slovka poskladala dokopy 🤷‍♀️ Ja som 3 roky študovala latinu, 90% zaklínadiel sú pospájané latinské slová …

sisaka
9. jan 2022

@janetinka27 to jej pošepkal sám diabol 🤦‍♀️
Preto sú je knihy tak úspešné - peniaze to je zlo, to je diabol, upísala sa diablovi, preto ten úspech 🤪
Kľudne si verte čomu chcete a deťom zakažte tiež čo len chcete, len neširte svoju demagógiu medzi ostatných ľudí

janetinka27
9. jan 2022

@yoxinka studovala som 5 rokov latincinu... a tie slova nie su pospajane nahodne

janetinka27
9. jan 2022

@sisaka to som ja nepovedala ze jej to posepkal diabol. mne z toho vyplyva skor to, ze sa touto problematikou zaoberala. a zahrnula ju aj do knihy pre deti

yoxinka
9. jan 2022

@janetinka27
Samozrejme, že nie sú pospájané náhode, moje nervy, veď to musí dávať aj nejaký zmysel … Prečítala som všetkých 7 kníh dvakrát a démon tam nevystupuje ani jeden. Nepomýlila si si knihy? 🤔

66simonka66
9. jan 2022

@janetinka27 aj mňa by veru zaujímali tie mená démonov v Harry Potterovi. 😀

janetinka27
9. jan 2022

ach jaj, na podobne dohadovanie nemam dovod, ak vas to zaujima, tak si najdite o tom viac. ak vas to nezaujima, tak tu nemam dovod nieco vysvetlovat. vypinam upozornenia

simsalabim
9. jan 2022

@janetinka27 priznam sa, ze som nad tymi demonmi aj ja rozmyslala… ze ci necitam dost pozorne. Ja di ziadneho nepamatam. Prisahala by som, ze tam ziadny nie je. Tak sem s nimi. A zaklinadla? Obycajna latina. Take Expecto patronum si priemerne vzdelany Europan z tej latiny prelozi aj sam.

yoxinka
9. jan 2022

@janetinka27
Ale prečo si ja mám o tom dokelu hľadať viac! Ja som prečítala všetky knihy a ty mi teraz napíšeš, že mená démonov a latinské zaklínadlá nie sú náhodné … tak chcem vedieť, akých démonov!!! A ako sú tie latinské slová pospájané! Ty tu chceš všetkých presvedčiť, že HP je okultný, tak daj aspoň argument, jeden. Nie čo povedal nejaký kňaz. Chcem meno démona a kľúč, podľa akého sú vzniknuté zaklínadlá …