icon

Je dvojka na vysvedčení spravodlivá pri priemere 1,39?

Včera o 09:58

ahojte prosim vas je podla vas ok, ked ma dieta v druhom rocniku zo zslovenciny priemer 1,39 a ucitelka mu da vylsednu znamu na vysvedceni dvojku ??

Strana
z3
biba_18
Včera o 10:00

a prečo by nebolo. ako si k tomu priemeru prišla?

hopatko
Včera o 10:00

Ano, je to v poriadku.

autor
Včera o 10:01
@biba_18

a prečo by nebolo. ako si k tomu priemeru prišla?

@biba_18 ma ho napisany v edupage

viestta
Včera o 10:01

Priemer znamok a len inforativny charakter, rozhodujucim hladiskom je vaha jednotlivych znamok a aj urovven vedmosti ziaka, ktoru posudi ucitel.

pribinak
Včera o 10:03

Ty nevidíš ako pracuje na hodinách, či je aktívny, zapája sa.

Priemer nie je vsetko, nemôžeš hodnotit jednotku z písomky a jednotku z recitacie basnicky ako rovnocenne

autor
@viestta

Priemer znamok a len inforativny charakter, rozhodujucim hladiskom je vaha jednotlivych znamok a aj urovven vedmosti ziaka, ktoru posudi ucitel.

@viestta viem ze z diktatov a velkych prac mala vzdy jednotku, plus tam ma nejake dve alebo tri dvojky ale viac ma jednotiek, preto ma to zarazilo

anjelicek26

Priemer nie je vsetko, na jednotku treba mat aj aktivitu na hodine, upravu, celkovu pripravenost...

autor
Včera o 10:04

a ja som si myslela ze tie pisomne prace su najpodstatnejsie, a z kazdej jednej pisomnej prace ma jednotku

thirstymonk
Včera o 10:04

@anonym_autor A čo tak sa ísť spýtať učiteľky twl? Jak to my máme vedieť, prečo má dvojku?

autor
Včera o 10:05

pytala som sa odpisala len ze je to v poriadku,,

autor
Včera o 10:05

ako by ste to vy riesili ak vobec

deedol
Včera o 10:06

uprimne, som byvala ucitelka (sice na gymnaziu, ale to je jedno) a podla mna je to divne v druhej triede ZS. nemali ste o tom vopred info od ucitelky, ze hrozi dvojka? vtedy este detom na znamkach dost zalezi a moze to byt demotivacne.

hopatko
Včera o 10:06

Fakt ma udivuje kolko rodicov je dnes sokovane prekvapenych zo znamok...cely polrok ste boli gde? Edupage ste objavili az dnes?

autor
Včera o 10:07
@hopatko

Fakt ma udivuje kolko rodicov je dnes sokovane prekvapenych zo znamok...cely polrok ste boli gde? Edupage ste objavili az dnes?

@hopatko vam hrabe?..vsak jasne ze mam prehlad o znamkach prave preto ma to zaskocilo.

autor
Včera o 10:09
@deedol

uprimne, som byvala ucitelka (sice na gymnaziu, ale to je jedno) a podla mna je to divne v druhej triede ZS. nemali ste o tom vopred info od ucitelky, ze hrozi dvojka? vtedy este detom na znamkach dost zalezi a moze to byt demotivacne.

@deedol nie nic, ma viac jednotiek ako dvojok a my sme boli v tom ze jej vychadza jednotka, ešte ked sme videli ze pisomne prace mala vstky na jednotku, diktatky jednotky, a znejakeho citania tam mala dvojku a este z niecoho, a teraz zverejnili polrocne znamky a bum dvojka,,,pritom z hudobnej vychovy ma priemer z predmetu anglictina ma priemer 1.36 a tam ma jednotku tak nerozumiem tomu..uciitelka len tolko odpisala ze je to v poriadku

anonym_13190b
Včera o 10:11

@anonym_autor ja som sa napr. bola porozprávať s chemikárom teraz na rodičovskom združení, dcéra chodí do 8.triedy, lebo sa mi nepáčilo jeho vysvetľovanie a nielen mne a taktiež, že s nimi nerobí pokusy a ľaľa ešte ju pár krát vyvolal a prepísal jej to na 2.

tzatzik
Včera o 10:12
@anonym_autor

ako by ste to vy riesili ak vobec

@anonym_autor Išla by som za učiteľkou, nech mi to vysvetlí.

anjelicek26
Včera o 10:16

Ta dvojka ho do zivota nejako brutal zrusi, ze to idete riesit? Ved to je dobra znamka. Mna by vypinalo, keby rodic ide doriesovat kazdu znamku a spochybnuje moje rozhodnutie, ked ziaka vidim kazdy bozi den ako v tej skole pracuje a vidim rozdiel medzi tym, co vie vsetko sto percentne a viac (jednotkar) a takeho, co sa nauci na pisomku a da to na sto percent, ale pocas roka ma slabsie momenty a na hodine sa moc nehlasi... znamky nie su uplne zrkadlo toho, ake je dieta v skole, vidiim mojho syna, testy 100% bezchybne, ale vo vysledku ma trojky, lebo lebo 🙄 Zabuda vsetky pomocky, vykecava sa na hodine, uplne ignoruje ucitelku, lebo ho to nebavi, ked sa ho nieco opyta, tak nevie, lebo nedaval pozor... ma to fakt zasluzene... ucitelka mava konzultacne dva krat za pol rok, tak presne viem, o co ide...

sisska96
Včera o 10:21
@anonym_autor

pytala som sa odpisala len ze je to v poriadku,,

@anonym_autor čo tak osobne? Ak ti to tak vadí

hopatko
Včera o 10:29
@anonym_autor

@deedol nie nic, ma viac jednotiek ako dvojok a my sme boli v tom ze jej vychadza jednotka, ešte ked sme videli ze pisomne prace mala vstky na jednotku, diktatky jednotky, a znejakeho citania tam mala dvojku a este z niecoho, a teraz zverejnili polrocne znamky a bum dvojka,,,pritom z hudobnej vychovy ma priemer z predmetu anglictina ma priemer 1.36 a tam ma jednotku tak nerozumiem tomu..uciitelka len tolko odpisala ze je to v poriadku

@anonym_autor fakt na poslednom rodicku ste sa o tom predmete nerozpravali? Netusila si, ze mozno mu to ide slabsie? Ja chapem, ze ide o druhacika, ale ak je ucitelka chapava a skusena, isto vie preco mu dala dvojku. Uz len aby si zistila jej dovody. A do buducna, ak ma priemer na hrane, informuj sa dopredu, ci je moznost este znamku opravit alebo nie. V tejto dobe ked vies sledovat priemer nonstop na EDU, sa mozes informovat a konzultovat vysledky s ucitelom priebezne.

7miriam77
Včera o 10:37

Nie som učiteľka, neviem to takto posúdiť...no napríklad moja dcérka je stvrtacka, z matiky mala priemer 1.53 a učiteľka jej a aj iným , čo mali takto nerozhodne,dala šancu, aby si to napravili. Mne to príde prehnane demotivacne, ak učiteľka druhacke dáva dvojku a priemer má 1.39. Tiež by ma to mrzelo

autor
Včera o 10:49

ako nie ze si potrpime na znamky my ako rodicia ale dcerka si potrpi lebo sa rada uci a chvali so znamkami..a len nas proste zarazilo ze ked ma 5 jednotiek a tri dvojky ze jej z toho nemoze vyjst dvojka..ja nerozumiem tomu podla coho usudila ze je to nadvojku, keby to mala tie dvojky z pisomnych prac nepoviem..ale kazda pisomna praca je znamka jednotka tak nechapem

januska12323
Včera o 10:56

Bola si na rodičovskom? Pani učiteľka nepovedala, že bude dvojka? Na každom predmete sa známky zaokrúhľujú a žiakom oznamujú dopredu, minimálne týždeň ste o tom mali vedieť a poprípade skúsiť ešte opraviť.

dzulli1980
Včera o 11:01

Mne príde dosť zvláštna odpoveď učiteľky, že "je to v poriadku" ... veď keď dá dieťaťu pri takom priemere dvojku a Ty ako matka sa opýtaš prečo, hádam to zdôvodniť vie.

anonym_a5247f
Včera o 11:10
@dzulli1980

Mne príde dosť zvláštna odpoveď učiteľky, že "je to v poriadku" ... veď keď dá dieťaťu pri takom priemere dvojku a Ty ako matka sa opýtaš prečo, hádam to zdôvodniť vie.

@anonym_autor ak je to naozaj tak, ze z velkych pisomiek ma jednotky, asi by som bola tiez sklamana, lebo ten priemer je skor k jednotke. Podla mna toto na nu nebude mat motivacny ucinok, ak ucitelka toto chcela dosiahnut.
Nas syn ma v prime na 8 rocnom gymnaziu priemer zo slovenciny 1,6 a na vysvedceni ma jednotku. Uprimne, cakala som dvojku.
Ja by som to asi s ucitelkou uz neriesila, snazila sa dcere vysvetlit, aby nebola sklamana, ze ludia su rozni, aj ucitelia. A nke vzdy to bude spravodlive a ze sa uci pre seba a mne dvojka nevadi, ze je v poriadku nat aj dvojku.

@dzulli1980 tiez som toho nazoru, ze mala odpovedat k veci a podla mna, nie je to v poriadku, ibaze pani ucitelka slovencinarka nevie matematiku a zle zaokruhluje.
Ak jej dala dvojku na zaklade "pocitov", tak to mala do oci rodicovi aj povedat.

anonym_a5247f
Včera o 11:11
@7miriam77

Nie som učiteľka, neviem to takto posúdiť...no napríklad moja dcérka je stvrtacka, z matiky mala priemer 1.53 a učiteľka jej a aj iným , čo mali takto nerozhodne,dala šancu, aby si to napravili. Mne to príde prehnane demotivacne, ak učiteľka druhacke dáva dvojku a priemer má 1.39. Tiež by ma to mrzelo

@7miriam77 a to som si nevsimla, ze je to druhacka. No hruza podla mna.

slavomira236
Včera o 11:12
@anonym_autor

ako nie ze si potrpime na znamky my ako rodicia ale dcerka si potrpi lebo sa rada uci a chvali so znamkami..a len nas proste zarazilo ze ked ma 5 jednotiek a tri dvojky ze jej z toho nemoze vyjst dvojka..ja nerozumiem tomu podla coho usudila ze je to nadvojku, keby to mala tie dvojky z pisomnych prac nepoviem..ale kazda pisomna praca je znamka jednotka tak nechapem

@anonym_autor nejsk malo znamok ma zo slovenciny v druhom rocniku...moja je tretiacka a zo sj plus citanie ma 22 znamok..8znamok na 1-4 mi pride malo za takyto predmet ktory je kazdy den dokonca dvakrat.

7miriam77
Včera o 11:16
@anonym_autor

@anonym_autor v tomto ťa uplne chápem, mojej dcérke tiež extrémne záleží na známkach, ja by som ozelela aj dvojku, no Lili tvrdo ide po jednotkách a fakt jej na Tom záleží. Známky sú odmenou za učenie a isto by mali byť spravodlivé!!!! Pretože sa môže stať, že to dieťa fakt demotivuje. Ja byť tebou, tak by som sa s učiteľkou stretla a poprosila o vysvetlenie....

moonlight1210
Včera o 11:18
@anonym_autor

@anonym_autor v tom pripade sa chod porozrpavat s ucitelkou.

anonym_a5247f
Včera o 11:18
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som sla osobne za ucitelkou, nech mi to vysvetli, co znamena "v poriadku" a ci ten priemer je pre srandu kralikov alebo nevie zaokruhlovat. Alebo sa dcera naozaj nesnazi, je pasivna na hodinach, vyrusuje alebo cokolvek, co zhorsuje dcerin vykon v jej ociach. Rozhodne by mi nestacila odpoved "je to v poriadku", lebo podla mna nie je. Hlavne v druhom rocniku. A zvlast, ak sa dcera snazi a samej jej na znamkach zalezi.

Strana
z3