Je normálne nepúšťať deti na WC počas hodín?
Ahoj je podľa vás normálne ze učiteľia nechcú pustiť počas hodiny deti na WC?
@petikpetik1992 áno, školáci chodia cez prestávku. Kto bude zodpovedný ak sa mu na chodbe alebo záchode niečo stane.
Pustia len vo výnimočnom prípade.
Zdrave dieta vydrzi od prestavky po prestavku, ci?
Bez kontextu ťažko povedať. Ale vo všeobecnosti považujem za právo žiaka/študenta ísť v prípade potreby na wc aj počas vyučovania. A zároveň za jeho povinnosť nezneužívať to a nechodiť tam počas vyučovania neprimerane často (s výnimkou zdravotných dôvodov).
Dieťa ide na WC pred hodinou a 45 minút v pohode vydrží. V nevyhnutných prípadoch na to WC dieťa ide, ale naozaj ak má nejaký akútny črevný problém.
Ahoj, nie, vo vaznych pripadoch, rovnako ako mi ale nepride normalne, ze dieta 45 minut nevydrzi bez zachodu. Taku vydrz som nemala ani ked som bola tehotna a bola som kazdu chvilu na wc, naozaj.
@anonym_50f1ef toto uz je si myslím cez čiaru týka sa to výhradne vo vyšších ročníkoch mam dcéru deviatačku co uz dievčence maju svoje dni pekne sa pýtajú na WC to uz musia zájsť do detailov ze majú svoje dni co im je trápne pred spolužiakmi aby ich pustila ale učiteľka povie ze musia vydržať na prestávku .
@anonym_50f1ef toto uz je si myslím cez čiaru týka sa to výhradne vo vyšších ročníkoch mam dcéru deviatačku co uz dievčence maju svoje dni pekne sa pýtajú na WC to uz musia zájsť do detailov ze majú svoje dni co im je trápne pred spolužiakmi aby ich pustila ale učiteľka povie ze musia vydržať na prestávku .
@petikpetik1992 a čo je iné, ako keď má svoje dni? vycikám sa predtým a potom, teda po hodine. Vtedy si vymením vložku alebo tampón. Vždy to tak bolo. A vždy to tak bude.
@petikpetik1992 a čo je iné, ako keď má svoje dni? vycikám sa predtým a potom, teda po hodine. Vtedy si vymením vložku alebo tampón. Vždy to tak bolo. A vždy to tak bude.
@anonym_5db668 ak dostane svoje dni cez hodinu?
@petikpetik1992 Krvaca tak silno, ze jej vlozka nevydrzi 45 min? Lebo inac nevidim problem, aby si tieto veci baba zorganizovala pocas prestavok.
@petikpetik1992 co to ma s jej dnami? Mavam svoje dni uz 20 rokov a nikdy mi nebolo treba menit si "tam dole" castejsie nez 45 minut. Ci preco Tvoja dcera nemoze ist cez menzes na wc cez prestavku? Stale nechapem, co je za problem.
A ak prave dostane ms cez nejaku hodinu, no to je ta vynimocna situacia, co sa stane raz za sto rokov. 🙂
@petikpetik1992 prepac ale tvoja dcera sa potrebuje prebalovat castejsie ako 1x za 45 min??? jasne cez prestavku klabosia a potom cez hodinu potrebuje... nie cez hodinu sa nechodi na wc. stalo sa nam ze dieta bolo pustene na wc lebo ono nevydrzi.... a dostalo epilepticky zachvat na wc udrelo si hlavu o umyvadlo a nasli ho po tom co sa nevracal do triedy... takze nie nepustaju sa deti same cez hodinu na wc, casto tam prave 9taci fajcia vapuju...
@anonym_5db668 ak dostane svoje dni cez hodinu?
@anonym_b260d1 vtedy áno. Ale koľko krát to zistí počas hodiny? Zistí to, keď ide po hodine na WC.
@petikpetik1992 uz je velka, mala by si to vediet ustrazit a ist cez prestavku.
@petikpetik1992 Učiteľka má pravdu, pochopila, že dievčatá špekulujú.
predstav si, ze aj ucitelky maju svoje dni a tiez neprerusia hodinu, ze musia na wc
@petikpetik1992 co to ma s jej dnami? Mavam svoje dni uz 20 rokov a nikdy mi nebolo treba menit si "tam dole" castejsie nez 45 minut. Ci preco Tvoja dcera nemoze ist cez menzes na wc cez prestavku? Stale nechapem, co je za problem.
A ak prave dostane ms cez nejaku hodinu, no to je ta vynimocna situacia, co sa stane raz za sto rokov. 🙂
@anonym_50f1ef Ty si možno nepotrebovala častejšie. A potom sme tu my, ktoré niekedy ledva vstanem z wc.
Tu ide celkovo o to ze proste učitelia ich nepustia veľa rodičov sa sťažuje nato kamarátkyn syn tkz spolužiak mojej dcéry prišlo mu špatne povedal učiteľke ze bude vracat a ona ze do zvonenia sú 4minuty a ze ma vydržať a chalanisko sa chudák vyvracal v triede a to mi normálne nepríde.
@petikpetik1992 neexistuje aby ucitel nepustil ziaka na WC co je jeho zakladna prirodzena potreba, ak nepusti, je ukazkovo chory a nema v skolstve potom co robit, jasne vydrzi, len ci by on vydrzal...
Tu ide celkovo o to ze proste učitelia ich nepustia veľa rodičov sa sťažuje nato kamarátkyn syn tkz spolužiak mojej dcéry prišlo mu špatne povedal učiteľke ze bude vracat a ona ze do zvonenia sú 4minuty a ze ma vydržať a chalanisko sa chudák vyvracal v triede a to mi normálne nepríde.
@petikpetik1992 Byt uz taky velky a je mi zle, tak letim z triedy na wc aj bez povolenia. Pochop aj ucitelov. Ziaci su velmi tvorivi. Velmi tazko sa ucitelom rozlisuje zneuzivanie a realny problem.
@petikpetik1992 učitelia púšťať nesmú, co je na tom divné? Ak toto ziak povedal, mala s ním niekoho poslať, sú takéto výnimky. U nas sa stalo, ze učiteľ pustil taku ziacku na WC, ktorá odpadavala. Aj tam jej prišlo zle, našťastie mala mobil a zavolala si záchranku. Ani nechcem myslieť na to, ako sa to mohlo skončiť.
@petikpetik1992 neexistuje aby ucitel nepustil ziaka na WC co je jeho zakladna prirodzena potreba, ak nepusti, je ukazkovo chory a nema v skolstve potom co robit, jasne vydrzi, len ci by on vydrzal...
@wiliam3royal nemas pravdu, ucitelia su za toho žiaka zodpovední, ak je niekomu zle, ide na WC s doprovodom.
u nas ak ma dieta zdravotne problemy ma doniest papier od lekara.. ak nema hold musi vydrzat ... maju predsa prestavky .. ok stane sa ze nestihne a ucitelje tiez len clovek -pusti... ale obcas- uz vedia kt ziaci sa chodia zasivat ...
@petikpetik1992 Tak moja dcéra má svoje dni od štvrtého ročníka, t.j. 10 rokov a fakt nikdy sa kvôli tomu ešte nepýtala cez hodinu na wc.
Niektorí sa pýtajú cez hodinu, hlavne na veľkú, aby mali aké-také súkromie. Čo aj pochopím, lebo cez prestávku sú tam nasáčkovaní aj 10, z toho 7 vejpujú. Otázka: má učiteľka právo vliezť na chlapčenskú toaletu a urobiť tam raziu?
Inak ja si pamätám, že nám na ZŠ na etickej hovorila, že nás musia pustiť na WC. Nehovorím, že to tak je, len mi to v súvislosti s touto témou napadlo. Zaujímalo by ma, či to nejak rieši legislatíva 🤔 Či už tak, že musia alebo naopak nesmú alebo ako 😁
@petikpetik1992 no ja normalne rozmyslam, ci som bola nejaky iny clovek ako dnesne deti (som rocnik 1970)… na wc sme chodili vylucne cez prestavky. Nikto nesmel odist cez hodinu. Spominam si, ze raz mala spoluziacka papier od dr., ze ma zapal mocovych ciest, tak par dni chodila aj cez hodinu. Inak nikto. Ani nas to nenapadlo. Vydrzat 45min nemoze byt pre zdrave dieta taky problem.
@petikpetik1992 ja osobne si myslím, že záleží aj na tom ako dlho je od prestávky. Keď je to blízko začiatku hodiny je to drasťák čakať takmer celú hodinu na WC. Ak je to 10 min pred koncom hodiny je ok počkať do prestávky.
@petikpetik1992 no ja normalne rozmyslam, ci som bola nejaky iny clovek ako dnesne deti (som rocnik 1970)… na wc sme chodili vylucne cez prestavky. Nikto nesmel odist cez hodinu. Spominam si, ze raz mala spoluziacka papier od dr., ze ma zapal mocovych ciest, tak par dni chodila aj cez hodinu. Inak nikto. Ani nas to nenapadlo. Vydrzat 45min nemoze byt pre zdrave dieta taky problem.
@simsalabim My sme nepili tolko, to moze byt jeden z dovodov.
@anonym_50f1ef Ty si možno nepotrebovala častejšie. A potom sme tu my, ktoré niekedy ledva vstanem z wc.
@abbey1 tak ak by mala moja dcera taky extremny den ms (predpokladam, ze prvy), ze realne ledva vstane z wc, tak za prve to riesim s doktorom (a nie na MK) a za dalsie, keby mi aj nedopne to riesit s doktorom, tak je v ten den doma a nie v skole.
@abbey1 tak ak by mala moja dcera taky extremny den ms (predpokladam, ze prvy), ze realne ledva vstane z wc, tak za prve to riesim s doktorom (a nie na MK) a za dalsie, keby mi aj nedopne to riesit s doktorom, tak je v ten den doma a nie v skole.
@anonym_50f1ef Ďakujem za radu, ktorá mi určite za tie roky neprišla na um a nikdy, naozaj nikdy som to neriešila s gynekológom a ani s hematologičkou.

Ahoj, nie, vo vaznych pripadoch, rovnako ako mi ale nepride normalne, ze dieta 45 minut nevydrzi bez zachodu. Taku vydrz som nemala ani ked som bola tehotna a bola som kazdu chvilu na wc, naozaj.