icon

Je potrebné ospravedlnenie do školy na 29. a 30.6.?

Včera o 05:15

Prosim len o zarucene odpovede p. uciteliek.
Je realne treba ospravedlnenku od lekara (ospravedlnenie od rodica mame vycerpane), ak dieta nepride do skoly 29.6. a v den odovzdavania vysvedcenia 30.6.?

anonym_1825b0
Včera o 05:26

Nie som síce učiteľka, ale pracujem v školstve.Studenti dostávajú vysvedčenie 30.06.2026,z čoho vyplýva, že školský rok končí posledným júnovým dňom.Idealne je túto otázku adresovať triednej učiteľke žiaka, ktorého sa otázka týka.

btus
Včera o 05:43

Keďže 29 a 30.6 sú ešte riadne dni školského roka, tak áno, je potrebné ospravedlnenie.

anonym_921d4f
Včera o 05:46

To je strasna byrokracia 😡. Ja mojej dcere vypisem na tento tyzden ospravedlneniek kolko treba a buduci
tyzden tam ani nemusi ist.. ved uz su uzavrete znamky aj dochadzka

ivett1
Včera o 05:48
@anonym_921d4f

To je strasna byrokracia 😡. Ja mojej dcere vypisem na tento tyzden ospravedlneniek kolko treba a buduci

@anonym_921d4f čítaj s porozumením, autorka už vyčerpala "rodičovske" ospravedlnenia a chce zaručenú odpoveď, nie to, čo by si urobila ty ...

anonym_e1f8ec
Včera o 05:55

Po uzatvorení klasifikácie (klasifikačnej porady) sa tieto hodiny už nikde nezapočítavajú. V rámci klasifikácie sa totiž uzatvárajú nielen známky, ale aj dochádzka.

btus
Včera o 06:01
@anonym_e1f8ec

Po uzatvorení klasifikácie (klasifikačnej porady) sa tieto hodiny už nikde nezapočítavajú. V rámci klasifikácie sa totiž uzatvárajú nielen známky, ale aj dochádzka.

@anonym_e1f8ec nejde o to, či sa započítavajú alebo nie. Dieťaťu končí školský rok 30.6. Takže áno, 29 a 30 sú ešte dni školského vyučovania a tak je potrebná ospravedlnenka. Ja vie, že už sa neučí a deti len tak sedia v škole, ale oficiálne sú to dni školského vyučovania.

anonym_722f67
Včera o 06:07

Áno treba, dnes som volala lekárke ze u dcery sa objavili vši tak len povedala nech už ostane doma a len prídem po ospravedlnenku. Do konca roka už do školy nepôjde a ospravedlnene to mat bude

katkazatka
Včera o 06:09
@anonym_921d4f

@anonym_921d4f aka byrokracia? Napisat 3 vety na Edupage je zakladna slusnost. Takato benevolencia je len na Slovensku. Ty ked neprides do prace, tiez sa ispravedlnis.

anonym_75fa22
Včera o 06:10

Chces sice overene ale!
Malo by byt. Je este stale skolsky rok aj ked sa uz neuci. Ak by sa nahodou nieco stalo nebudu riesit kde sa dieta nachadza? Je uplne najmenej ist k dr pre ospravelnenie. Alebo proste vopred oznamit ucitelke ze idete na dovolenku ze uz proste v skole nebude.

anonym_921d4f
Včera o 06:47
@katkazatka

@anonym_921d4f aka byrokracia? Napisat 3 vety na Edupage je zakladna slusnost. Takato benevolencia je len na Slovensku. Ty ked neprides do prace, tiez sa ispravedlnis.

@katkazatka ved citaj s porozumenim - ze nema narok na ospr od rodica... just by som dala

thirstymonk
Včera o 06:50
@anonym_921d4f

@katkazatka ved citaj s porozumenim - ze nema narok na ospr od rodica... just by som dala

@anonym_921d4f Keď som ja bol krpec, tak mama posielala mesiac dopredu žiadosť o ospravedlnenie priamo riaditeľke a riaditeľka povolila. To bol posledný školský týždeň, čiže 5 dni.

sara07
Včera o 07:06

ano je nutné , nebudete mať riaditelské volno na tie dni ? u nás majú všetci 3 ... dnes prišlo oznam poslednému až

kacena4
Včera o 07:34

ak sa jedná o žiaka s povinnou školsku dochádzkou áno je to potrebné pretože ak bude mať neospravedlnené hodiny nahlasuje sa to na sociálku každý mesiac.

krasneleto
Včera o 08:10

@anonym_autor a co myslis , ze na zaklade coho ho ospravedlni? rodic, alebo lekar... ak mas vycerpane. aj ked neviem ako tomu mam rozumiet... tak potom lekar...

michaela329
Včera o 08:20

Dochádzka je už spravidla uzatvorená, ale ospravedlnenie treba. Ale vieš čo, zavolaj triednej a opýtaj sa jej (lebo čo by som ja napríklad neriešila, iná môže brať inak) a dohodnete sa aj ohľadom prevzatia vysvedčenia.

januska12323
Včera o 08:27

Poviem ti, že to už nikto nerieši a ak je pani učiteľka v pohode ani ju nezapíše. Ono sa to už po porade ani neráta ale deťom to nehovorte.

anonym_a0919b
Dnes o 04:14

Normálne vám v dobrom závidím že 29 a 30 idú vaše deti do školy. My máme na tie dni riaditeľske voľno. A nikto sa nestará odkiaľ rodič zoberie voľno aby mohol byť s deťmi doma.
Naši dostanú vysvedčenie v piatok 26teho.

vroni
Dnes o 05:06
@anonym_a0919b

Normálne vám v dobrom závidím že 29 a 30 idú vaše deti do školy. My máme na tie dni riaditeľske voľno. A nikto sa nestará odkiaľ rodič zoberie voľno aby mohol byť s deťmi doma.
Naši dostanú vysvedčenie v piatok 26teho.

@anonym_a0919b, ďakujem za spríjemnenie rána. Fakt. 😁Ja zase pri čítaní diskusie závidím tým, čo v piatok koncia. U nás "myslitelia" predĺžili školský rok až do 3.7. a stále neviem pochopiť, čo tým akože chceli povedat.... (budúci rok začínajú až 7.9). Tak som si uvedomila, že všetkým sa asi fakt vyhovieť nedá ..

anonym_a0919b
Dnes o 10:11
@vroni

@anonym_a0919b, ďakujem za spríjemnenie rána. Fakt. 😁Ja zase pri čítaní diskusie závidím tým, čo v piatok koncia. U nás "myslitelia" predĺžili školský rok až do 3.7. a stále neviem pochopiť, čo tým akože chceli povedat.... (budúci rok začínajú až 7.9). Tak som si uvedomila, že všetkým sa asi fakt vyhovieť nedá ..

@vroni Kebyže mám toľko volna ako deti zo školy tak kľudne nech sú doma aj tri mesiace, ale keďže ja musím chodiť do práce a sami nemôžu ostať doma tak je to problém ako si zaobstarať prázdniny. A to nemám len ja ale väčšina maminiek z môjho okolia.

vroni
Dnes o 10:49
@anonym_a0919b

@vroni Kebyže mám toľko volna ako deti zo školy tak kľudne nech sú doma aj tri mesiace, ale keďže ja musím chodiť do práce a sami nemôžu ostať doma tak je to problém ako si zaobstarať prázdniny. A to nemám len ja ale väčšina maminiek z môjho okolia.

@anonym_a0919b, to chápem, len posunúť ten týždeň z júla na september mi nepripadá ani osožné ani logické.