icon

Je takéto správanie učiteľa normálne?

13. feb 2026

Skúste mi napísať vás nazor na túto situáciu, prosím.
Poznáte ranné kruhy? U nás na dedine, v malej škole mávajú ranné kruhy raz týždenne pred vyučovaním, deti chodia skôr do školy, ale častokrát to triedna pretiahne až na 1 hodinu a teda sa neučia. Tento týždeň im ich triedna hovorila, že aby nikomu nerobili zle, aby nikoho nesikanovali, lebo, že ona sama bola šikanovana v škole, sa jej vysmievali a chcela sa kvôli tomu zabiť. Deti v triede nútila hovoriť vetu, že keď budú niekoho šikanovať, žiak sa môže zabiť. Celú hodinu revala a toto im hovorila. Majú v triede jedného žiaka, ktory má vraj psychické poruchy, ale neskutočne robí žiakom zle, minule treskol iného spolužiaka fľaškou do hlavy, až odpadol a musela ho odviezť sanitka do nemocnice. A tohoto malého vyvrheľa si neskutočne zastáva, ochraňuje, že on je chorý a aby boli deti na neho dobre, milé, priateľské, atď. Inak kvôli nemu začala chodiť psychologička z BA, je zvýšený dozor na chodbe, atď. Matka takmer nič nerieši, keď jej psychologička niečo poviem Táto učiteľka triedna na tých ranných kruhoch aj kázala každému žiakovi, aby jej nadával. Napr. si škaredá, si tučná, si neviem aká. A ona bola akože smutná, hlava dole, sklúčená a začala sa viac a viac akože hrbit, až spadla akože zo stoličky a ľahla si na zem. Že vidíte aký to má dôsledok, keď sa takto niekomu vysmievate.
Povedala im, že v žiadnom prípade, čo sa udialo na týchto kruhoch nemajú doma hovoriť rodičom, že si to majú nechať pre seba. Aby ju nerozoberali ľudia po dedine.
Lenže moje dieťa prišlo domov také vyhúkané z toho, že či toto bolo ok, že mi to hneď povedala.
Čo si o tom prosím myslíte?

Strana
z3
anonym_53005c
24. júl 2026

Ahoj autorka, ako to dopadlo?

Strana
z3