Je váha a priberanie 8,5-ročného dievčaťa normálne?
pisem sem lebo mi mala nevedela priberat...
ma 8,5 roka
meria 128cm
vaha 29.5kg po obede
za posledne mesiace pribrala 1,5kg, nie je to vela?
inokedy 1,kg ledva pribrala za rok.
ako to je u vas. Vdaka
Este dodam, teraz bude mat cochvila 14, ma 160 cm a vazi 41 kg.
čochvíľa pôjde do puberty. Tam priberie poriadne.
Moze to by aj prichadzajucou pubertou. Telosa pripravuje a robi si zasoby.
Moja keď keď sa narodila do takého roku , bola ako guľa . Odvtedy je chuducka , ale veľa športuje . Teraz ma 11 rokov 166 cm a 42 kg
No ja som ako 7 rocna mala 27kg a bola som normalna. Myslim, ze kludne moze za ten cas tolko vyrast a mat dobru vahu. Ja som bola vzdy trosku vyssia a potom v 11 som mala bmi 17 od sportu. Zavisi jak asi vyzera. To mozes zhodnotit sama.
Moj ma 10,5 roka a len 30kg . Vzdy bol chuducky ale myslim ze vekom pojde vaha rychlejsie hore
Moj ma 10,5 roka a len 30kg . Vzdy bol chuducky ale myslim ze vekom pojde vaha rychlejsie hore
@ivik4 ved aj moja chuducka je stale, ale uz ej taka pevnejsia. velmi mi doteraz pomaly priberala. preto ma zaskocil ten skok
čochvíľa pôjde do puberty. Tam priberie poriadne.
@anonym_650d32 och nestraste ma, ja nechcem aby bola tucna, brucho ma chude len ma skor pevnejsie nohy take svalnatejsie a pekny zadok jej postava mi pripomina skor ten styl ako maju cernosky, utly pas chude brucho a pevne ruky nohy a vypukly pevny zadok ( akoze ja sa nestazujem podla mna zatial super postava) no uvidime, ja som bola pevnejsia, tak snad nebude po mne, samozrejme, ze jedlo ma pestre zelenina ovocie kazdy den, sladkosti pomenej a malinko ale davame aj sladke jasne ale hybe sa stale
@ivik4 a kolko meria. moja praveze narastal 4cm ale tak ta vaha sla dost rychlo
@anonym_autor moja mala v druhom rocniku na zakladnej 17 kil. Nikdy som to neriesila, lebo aj ja som bola ako dieta taka vychrtlina a inak bola zdrava.
@vikusjk tak zdravie nadovšetko samozrejme.
@ivik4 a kolko meria. moja praveze narastal 4cm ale tak ta vaha sla dost rychlo
@anonym_autor https://zdravoteka.sk/kalkulacky/bmi-pre-deti/
@anonym_autor https://zdravoteka.sk/kalkulacky/bmi-pre-deti/
@elviku11 no pekne sme na hranici k 85 percentilu :O
Mam 8,5 rocnu dceru. Oblecenie nosi 134- takze cca tolko. A 30kg.
Ale uz mozu byt aj hormony a zmeny s tym spojene.
Mam 8,5 rocnu dceru. Oblecenie nosi 134- takze cca tolko. A 30kg.
Ale uz mozu byt aj hormony a zmeny s tym spojene.
@maryetta aj moja ma 128 a 134 oblecko
@anonym_autor tak podla mna maju ok vahu. Aspon teda moja je uplne sparatko.
@maryetta vsak nech im to vydrzi 👏
Nasa ma 10,5 roka a 50 kg cca 🫣. Ale ona je jedna zenska, zadok a stehna, vysku ma 150 +/-, ja mam 152 cm a mam kratie ruky, nohy, aj ked mam 20 kg nadvahu, tak lytka mam chudsie ako ona. 🤭. Ale teda ja to beriem, ze rastie, robi tanecny sport ale rastu jej prsia, ochlpenie, ona uz asi dostane menzes. Takze tam uz aj hormoby robia svoje. Snazim sa dohliadnut, aby jedla menej peciva a sladkosti. Moja sestra takato v puberte bola. A potom ako narastla, tak zrazu "schudla". Tak duuufam. A ja mozem zacat chudnut tak o pol roka cca 🤪. Ale snazim sa inak varit. Nie vzdy sa to stretne s pochopenim.
@anonym_autor 4. Ročník, 22 kg,výška 128 cm, mam preto dceru ľúbiť menej, že nie je tabuľková?co riešite, na čo? Dôležité je predsa to,že dieťa je veselé,dtastne a spokojné. Jej miery, kg,cm nerozhoduje o tom aká bude, to vy hu vediete aká bude šky bude mať IQ a EQ.
Dcera mala v decembri 8. Meria 137 a vazi 32kg. V poslednej dobe sa riadne rozjedla. Na obed aj veceru zje viac nez ja. Len tak kukame s muzom. V jedle ju (zatia) nechceme obmedzovat, kedze sa nestravuje nezdravo. Pridali sme viac sportu.
Ale dcera sa zvykne zaokruhlit a potom podrast aj 5 cm behom chvile. Takze teraz sa asi zase vytiahne. Mozno aj tvoja zbiera zasoby na rast.
Dcera mala v decembri 8. Meria 137 a vazi 32kg. V poslednej dobe sa riadne rozjedla. Na obed aj veceru zje viac nez ja. Len tak kukame s muzom. V jedle ju (zatia) nechceme obmedzovat, kedze sa nestravuje nezdravo. Pridali sme viac sportu.
Ale dcera sa zvykne zaokruhlit a potom podrast aj 5 cm behom chvile. Takze teraz sa asi zase vytiahne. Mozno aj tvoja zbiera zasoby na rast.
@amelie2017 dakujem, tiez ju musim krotit hlavne v sladkom. takze radsej davam ovocie, no aj tam je cukor. asi ju musim viac sportovo zamestnavat
To je normalne, po faze priberania pride faza rastu. Hlavne to nijako nekomentuj pred nou.
To je normalne, po faze priberania pride faza rastu. Hlavne to nijako nekomentuj pred nou.
@deedol nie nebudem dakujem
@anonym_autor mne to pride pride normalna vaha, nestalo sa ze dlhsie nenarastla?

@anonym_autor moja mala v druhom rocniku na zakladnej 17 kil. Nikdy som to neriesila, lebo aj ja som bola ako dieta taka vychrtlina a inak bola zdrava.