icon

Kážete deťom učiť sa počas letných prázdnin?

19. júl 2026

Dceru mam siestacku. Kazdy den jej kazem vyratat nejake priklady, alebo nieco si zopakovat zo skoly, diktaktu atd. Tak hodinku denne. Brble lebo ziadne ine jej kamosky vraj nemusia. Ako to mate vy?

Strana
z4
sisaka
Včera o 11:11
@andreatytler

@sisaka Ako kde, V Ontariu (statna skola) dostava syn domace ulohy. Je to ale vsetko dobrovolne. Nic sa nekontroluje a ak by nic neurobil, nikto by nic nepovedal. Vselijake ulohy podla toho co prave preberaju, na matematiku ma cely maraton uloh, citat sam alebo so mnou a cez prazdniny ucitelka doporucila pisat dennik.

@andreatytler však píšem moje deti nemávali domáce úlohy. Nepíšem, že nikde v Kanade nemávajú deti DÚ.
Chodili do public schools.

anonym_d977cc
Včera o 20:26

Max im dam citat nejake knihy.
A zvykla som iba po prvomrocniku posledny tyzden si zopakovali. Pismenka a pocitanie. To si vsimla aj ucitelka ze boli zabehnuti v skole. Ze mnohi sa dlho "prebudzalí" po prazdninach.

evkatk
Včera o 20:27

Pokiaľ je dieťa dokonalé, nikdy nemalo ani v klasif. hárku dvojku a ovláda učivo aj navyše, potom je treba iba málo opakovať. U ostatných pravidelne. Viem to z vyše 40 - ročnej pedag. praxe. Niektoré deti prichádzajú v septembri do školy totálne tupé.

kristina2412
Včera o 20:32

Nám učiteľka niekoľkokrát prízvukovala a ešte nám to 30.6. napísala večer do Edupage, že máme dať deťom priestor byť deťmi, hrať sa, oddychovať a nemáme ich trápiť diktátmi a matematikou. Na čítanie máme zohnať deťom na prázdniny pútavú knihu, niektorým deťom postačí aj čítanie názvov pri cestovaní, na letisku, kúpalisku, jedálneho lístka v reštaurácii...S dcérou sme sa dohodli, že posledný týždeň trochu precvičíme matematiku.

sisaka
Včera o 21:24
@evkatk

Pokiaľ je dieťa dokonalé, nikdy nemalo ani v klasif. hárku dvojku a ovláda učivo aj navyše, potom je treba iba málo opakovať. U ostatných pravidelne. Viem to z vyše 40 - ročnej pedag. praxe. Niektoré deti prichádzajú v septembri do školy totálne tupé.

@evkatk do školy sa vrátia deti tupé jedine v tom prípade, že učivo nepochopili, ale sa ho len nabifľovali. To sú deti, ktoré ženú rodičia aby sa učili pre známky a nie pre seba.

Strana
z4