Kážete deťom učiť sa počas letných prázdnin?
Dceru mam siestacku. Kazdy den jej kazem vyratat nejake priklady, alebo nieco si zopakovat zo skoly, diktaktu atd. Tak hodinku denne. Brble lebo ziadne ine jej kamosky vraj nemusia. Ako to mate vy?
Max im dam citat nejake knihy.
A zvykla som iba po prvomrocniku posledny tyzden si zopakovali. Pismenka a pocitanie. To si vsimla aj ucitelka ze boli zabehnuti v skole. Ze mnohi sa dlho "prebudzalí" po prazdninach.
Pokiaľ je dieťa dokonalé, nikdy nemalo ani v klasif. hárku dvojku a ovláda učivo aj navyše, potom je treba iba málo opakovať. U ostatných pravidelne. Viem to z vyše 40 - ročnej pedag. praxe. Niektoré deti prichádzajú v septembri do školy totálne tupé.
Nám učiteľka niekoľkokrát prízvukovala a ešte nám to 30.6. napísala večer do Edupage, že máme dať deťom priestor byť deťmi, hrať sa, oddychovať a nemáme ich trápiť diktátmi a matematikou. Na čítanie máme zohnať deťom na prázdniny pútavú knihu, niektorým deťom postačí aj čítanie názvov pri cestovaní, na letisku, kúpalisku, jedálneho lístka v reštaurácii...S dcérou sme sa dohodli, že posledný týždeň trochu precvičíme matematiku.
Pokiaľ je dieťa dokonalé, nikdy nemalo ani v klasif. hárku dvojku a ovláda učivo aj navyše, potom je treba iba málo opakovať. U ostatných pravidelne. Viem to z vyše 40 - ročnej pedag. praxe. Niektoré deti prichádzajú v septembri do školy totálne tupé.
@evkatk do školy sa vrátia deti tupé jedine v tom prípade, že učivo nepochopili, ale sa ho len nabifľovali. To sú deti, ktoré ženú rodičia aby sa učili pre známky a nie pre seba.
@evkatk dufam, ze ty si uz ucitelka na dochodku!!!...lebo inak boze zavaruj s takymito nazormi😨😨😨😨😨
@evkatk a este to rozvediem, ked som si pozrela tvoj profil : Ty bi si mala mat ZAKAZ VSTUPU do skoly a k akemukolvek ziakovi!
@evkatk btw. douc sa spisovnu slovencinu, pani dokonala
@autor
Takto akurát vyhorí a zanevrie na školu. Keď stratí kvôli znechuteniu motiváciu, bude to dosť ťažké.
My sa pripravujeme cez tieto prázdniny, ale kvôli prijímačkám. A žiadne denne, ale priebežne. A ten najdôležitejší faktor je ten, že dcéra sama chce.
Nikdy som dieta nenutila ucit sa cokolvek, max pripomenula, takze mi pride uplne mimo nutit dieta cez prazdniny ucit sa nieco, co samo nechce. Btw., ked ju nutis tie diktaty pisat, aj jej vysvetlis, ked spravi chybu? Ci len skonstatujes, ze tu malo byt "Y"..Pretoze to je presne to, co rodicia casto robia - ich spätna väzba je totalne o nicom, takze prinos pre dieta je nulovy. Vies vysvetit gramaticke javy tak, aby ich dieta pochopilo a dokazalo aplikovat? Lebo to casto nevedia ani ucitelky, nie este rodic, ktory pravopis ovlada viac menej intuitivne a casto tiez nie uplne na 100%.. To iste matika, jedna vec je najst chybu a opravit a druha je vysvetlit dietatu tak, aby to pochopilo..
Nerobia nic, prve 2 tyzdne v skole sa aj tak nejako ucit nebudu. Su to dobri ziaci, velky ide do 9., mal 1 dvojku na koncorocnom, maly ide do 6., zatial mal len 1ky na vysvedceni.

@sisaka Ako kde, V Ontariu (statna skola) dostava syn domace ulohy. Je to ale vsetko dobrovolne. Nic sa nekontroluje a ak by nic neurobil, nikto by nic nepovedal. Vselijake ulohy podla toho co prave preberaju, na matematiku ma cely maraton uloh, citat sam alebo so mnou a cez prazdniny ucitelka doporucila pisat dennik.
@andreatytler však píšem moje deti nemávali domáce úlohy. Nepíšem, že nikde v Kanade nemávajú deti DÚ.
Chodili do public schools.