Koľko platíte za poplatok ZRPŠ?
Ahojte, prosím, koľko platíte ZRPS? Viem, ze je to individuálne, ale nejako rýchlo to zdvihli aspoň u nás. Min. rok sme dávali po 15, teraz 35... Dve deti, celkom dosť.
Autorka - dolezite je, aby rodicia zacali kontrolovat, kam tie peniaze idu. Takze ak zaplatis, mas plne pravo pytat sa, co z toho bolo uhradene. OZ musi viest uctovnictvo, musi ti preukazat, ako boli peniaze pouzite.
My plarime a max mikulassky balicek deti dostali..tohto roku bude syn 5tak takze rizmyslam ze nezaplatim kedze od 4ho mikulasa nemaju..a kazdy rok sa zvysuje velka suma. V minulosti aspon na skoly v prirode prispeli z toho minuly rok nic..ani cent
@maranco ale ved to je irelevantne, ze ti "vratili" 122. Chapes, ze ak raz zaplatis za ZRPS 65 eur rocne a vratia ti 122, tak niekde to proste nevychadza, ci? Sa tam namnozili tie prachy? Vzdy je to o tom, ze niekto doplaca na niekoho dalsieho. A ja nevidim dovod doplacat komukolvek cokolvek, pokial sa sama nerozhodnem podporit niekoho, kto si to nemoze dovolit napriklad..
Mám 3 na ZŠ. Prvé 20€, druhé 10€ a tretie 10€.
@akvi otvor si https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2901721058 a vpravo hore zmeň dátum prípadne tento rok je https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2901721058&f...
čierne čísla čo zaplatili do ZRPŠ a červené čísla sú výdavky zo ZRPŠ
@katkaslamka toto by sa aj mne páčilo. Presne vedieť na čo bolo kazde jedno euro využite. My ešte nemáme dane koľko tento rok budeme platiť, myslím že minuly rok to bolo 15 ale ak by to šlo na tých 35 ako píše autorka určite by som chcela za minule roky rozpis kam šli peniaze. Lebo aj my ak niekam idu deti alebo majú nejaký program vystúpenie všetko platíme a minuly rok dostali takého Mikuláša že jednu Milku čokoládu a to moje dieťa ani nemohlo jesť lebo je alergicky na lieskovce.
Na ZŠ máme 20 eur. V MŠ 70 eur ročne.
@akvi áno zaplatili za Rím 400€, kto nešiel tomu vrátili 400€ a kto išiel tak v septembri každému vrátili 122€ čo im zostalo z výletu.
Okrem toho samozrejme platili 65€ ZRPŠ.
Na tom bankovom účte majú aj triedny fond a platby sú napríklad
-448,00 € MS v sachu Bardejov - 3 timy Gymnazia Grosslingova 18 Bratislava
-120,00 € Ubytovanie Fyziklani 2024- Gymnazium, Grosslingova 18 Bratislava
-1 100,00 za ozvucenie a hudbu Gamca Ples 2024
-4 000,00 vystupenie Milujem Slovensko Band -ples 2024
-40,00 ucastnicky poplatok MATBOJ 2024
-624,99 ubytovanie, cestovne ziakov na Chemiklani 2024, Pardubice
-60,00 majstrovstva BA v rapid sachu - startovne - Gymnazium, Grosslingova 18
-106,83 preplatenie - cestovne naklady sutaz Kasiopea v Prahe
-372,00 filmove predstavenie - UKL
-613,26 preplatenie sutaz RoboCup 2024 Holandsko - startovne
-24 969,00 exkurzia Rim 10.6.-14.6.2024
-328,00 preprava turistickym vlacikom - SvP 10.6.-14.6.2024 (prima AB, sekunda A)
-396,0 plavecke drahy Majernikova 62
BA stvrtak 70 eur, siedmak 80 eur, maly pojde do skoly v prirode a velky na lyziarsky, cize zas - 100 dalsich. Tento rok veru neusetrim. 😁
Vyuctovanie vzdy triedne ucitelky dali. Do druziny zvykli este nejake drobne vyberat tiez, do 10 eur, kedze nie vsetky deti chodia, tak to bolo extra, aj tam sme na rodicovskom dostali vyuctovanie.
@akvi skús čítať s porozumením, áno zaplatili na účet OZ Naše ZRPŠ 400€ + zaplatili 65€, z toho účtu združenie zaplatilo ubytovanie a ostatné v Ríme a v septembri rodičom vrátili 122€.
Združenie okrem výletov platí štartovné, ubytovanie a cestovné na súťaže, platí ples, učebnice, návštevu divadla, kina, časť nákladov v škole v prírode.
@maranco prepáč, ale čítam s porozumením veľmi dobre, ty neodpovedáš na otázku. Až v poslednom príspevku si povedal, že zaplatili na účet ZRPS tých 400 eur plus 65 eur poplatok, ktorý je bežný. Je to síce divné, ale ok.
No a tie ostatné veci, čo píšeš, tak platí to, čo píšem vyššie. Nevidím jediný dôvod skladať sa pár jedincom na štartovné, cestovné a ubytovanie na súťaž. Nech si každý platí svoje zábavky sám a nechce od druhého, aby sa mu na ne skladali.
@maranco otázka skôr znie, prečo ešte vyberať poplatky, keď dokážu získať peniaze z 2% daní. To mi príde úplne v poriadku a aj nakladanie s nimi podľa uváženia. Pretože 2% dám tomu, komu chcem, dobrovoľne sa tak rozhodnem, považujem to za dar a v princípe ma nezaujíma, ako budú použité, pretože ich dávam s tým, že s daným OZ-kom suzniem. Ale ak niekto odo mňa pýta poplatok, tak to mi už fakt nie je jedno, ako sa tie prachy použijú. A ani nehovorím o tom, že drvivá väčšina rodičov ani netuší, že ZRPS nie je povinné.
Na základnej sme dávali 40, teraz na gymnáziu 50
Práve som dávala 55 eur na knihy, lebo z tých čo majú sa neučia🤪
@luccija no a toto je kapitola sama o sebe. Tiež za knihy a prac. zošity už obe odniesli po 50 eur...
Moji su druhaci na ZS v Petrzalke, ZRPS mame 30e na rok, surodenec plati 15e na rok. 60% zo sumh vyzbieranej v triede, danej triede ostava, zvysok ide do skolskeho fondu. Minuly rok z toho nasa trieda platila skolsky vylet, divadielko. Okrem toho dostavame pravidelne prehlad vydavkov zo ZRPS.
v tomto bola super nasa skolka, vyzbieralo sa a realne sa pouzilo pre (takmer) vsetky deti - na rozne divadielka, ktore sa konali doobeda, na korculiarsky a plavecky kruzok, zaplatila sa z toho anglictina a vylet do mesta.
@akvi, chapem, co pises, a chapem aj tvoj postoj, ze nechces prispievat druhym, len ta myslienka za tym je, ze aby mohli ist na tie sutaze a olympiady aj chudobnejsi ziaci. teda ista miera solidarity. rozumiem, ze ty to tak mozno necitis a je to tvoja slobodna volba (preto je ten poplatok dobrovolny), ale ma to za ciel vyhnut sa situacii, kde je dieta z chudobnej rodiny napr. dobre v matike, ale nemoze si dovolit ist na sutaz.
@deedol reálne, kolko je takých detí, ktoré vyhrajú krajské kolo a idú na celoštátne? Tu sa nebavíme o prispevku na autobus do Košíc. Ale o odmenách za súťažné popoludnie, karneval a prinajlepšom knihy za Hviezdoslavov Kubín. Na toto sa odmietam skladať. Môjmu dieťaťu nik nepreplatí jeho zábavku, ktorá je mimo školy a je minimálne tak dôležitá pre neho, ako pre niekoho matematická olympiáda. Chápeš, čo chcem povedať. Preplácajú sa vždy tie isté zábavky a väčšinou aj tým istým deťom, pretože matematickeho genia máš na škole väčšinou jedného. Môj napríklad chodil na robotický krúžok do inej školy, lebo naša ten krúžok nemala. A teda v živote by mi nenapadlo pýtať príspevok na jeho účasť na celoslovenskom kole. Btw, solidarita sa dá vytvárať aj inak. My sme mali napríklad v škole fond na pomoc znevýhodneným deťom a sama som čumela, koľko ľudia boli ochotní prispieť adresne. Napríklad my sme mali v triede dieťa z rodiny, ktorá si nemohla dovoliť platiť svp, lyžiarske a pod. A vlastne ten fond takto začal, že deťom napadlo, že pozbierajme sa Hanke na výlet, aby mohla ísť s nami, lebo jej rodičia na to nemajú. Toto je skutočná solidarita a aj vychova detí k nej. Nie, že rodičia navalte prachy a nestarajte sa.
Som v rade rodičov . Zrps na tento rok sme ešte neschvalovali . Budeme musieť zrejme dvíhať z dlhoročných 15€ . Naše deti majú mnohé autobusy hradené ( na súťaže napr ,do divadla doplácame ) taktiež balíčky na deň detí aj na Mikuláša . Na karneval vecné ceny.na knihy pre najlepších študentov z tried .
Taktiež každý rok prispievame na lyžiarsky ,keďže 150€ od štátu je málo ,a mnohé rodiny by si to nemohli dovoliť ,tak každý rok majú deti našej ZŠ lyžiarsky zadarmo . Prváčka pasovacka,a malé balíky pre prvákov ,ako aj spomienkové balíčky pre odchádzajúcich deviatakov ...
Je toho mnohí ,určite som má niečo zabudla .
K tomu my rodičia ( cca 20 rodičov ,aktívne Max 10 ) .
Každý rok usporadúva sme školský ples na vysokej úrovni ( skutočne vyššej ,ako mnohé organizácie , či obce ) , máme predajný stánok na rôznych akciach v obci ,kde pečieme koláče ,či predávame iné výrobky . Zbierame 2% ..
Aj vďaka našim peniazom ( minule rok sme zarobili na plese a jarmokoch v čistom 11tis€ ) .. môžu naše deti jesť obedy v novej školskej jedálni .pomáhame tak samotnej škole a zriaďovateľovi .nechávame nič ja náhodu,a sme radi ,že naše deti sa učia hoci v dedinskej škole ,no zariadenej a vybavenej tak ,ako mnohhe školy v meste nie sú .
Žiakov je presne 200 a nik neodmietol zaplatiť nikdy za moje 4 ročné pôsobenie v rade rodičov . Lebo u nás rodičia vidia ,že my v združení rady rodičov ,dávame omnoho viac energie ,času a financií do školy a deti

U nas je zlava na druhe dieta az 4eura..