Komparo pre štvrtý ročník: Aký máte názor?
Dobrý deň, chcem sa opýtať . Aký máte názor na Komparo 4 ročník? Riaditeľ kázal, že to je povinné a musíme platiť 3 Eur keď nechcem aby dieťa nerobil Kamparo. Dakujem pekne
@anonym_0e9250 Prečo sa snažíme tak choro chrániť deti len aby nič nemuseli, aby nemali stres, aby nemali tlak? Prečo nechceme aby boli normálne zaradené do života so všetkými negatívami čo k tomu patria? To že sa tvojmu dieťaťu dari v skole, ešte neznamená, že ma porovnateľne kvalitne vzdelavanie. Ja by som bola rada kedy mi dieťa porovnali s ostatnými deťmi na iných školách. Ja mám doma jednotkárku, ale keď vidím ako sú na iných školách popredu, tak mi je z to ho smutno. Veruže by som bola rada, keby moje dieťa malo možnosť porovnať, ako je jeho škola vo vzdelávaní v porovnaní s inými školami. Takáto opičia láska slepo ochraňovať dieťa pred každým stresom, zametaním cestičiek, je castokrát na škodu. Vzdelávanie na Slovensku dosahuje nové minima. Du stále menšie nároky na deti a sú čoraz za hlúpejšie. Rodičia miesto toho, aby sa dožadovali kvalitnejšieho vzdelávania, tak ešte kladú polena pod nohy učiteľom, odmietajú úlohy, odmietajú známkovanie, odmietajú disciplínu, odmietajú testovanie. Potom tie deti vyjdú do dospelackého života a psychicky sa zosypu.
@katkazatka Kto hovorí o ovhraňovaní detí?
Bavíme sa ru o zbytočnom testovaní. Ľudia sa neustále spoliehajú, že niekto za nich všetko urobí. A tu konkrétne o rodičia. Najskôr potrebujú, aby ich dieťa dostávalo známky, lebo inak nevedia, či sa dieťa učí. Potom potrebujú komparo, aby to svoje dieťa porovnali ešte s deťmi z iných škôl.
K čomu? Vy s deťmi doma nežijete? Nemáte prehľad, čo sa učia a ako učivo ovládajú? Spoliehate sa na školu, že ho naučí všetko potrebné, teda známkami donúti naučiť sa všetko potrebné pre získanie dobrej známky a to vám stačí?
Veď vidím, čo mám doma, aký má prehľad, vidím, čomu rozumie, čo ju zaujíma, ako sa venuje daným predmetom. Nepotrebujem k tomu subjektívne hodnotenie učiteľom a potom jeden porovnávací test raz za 5 rokov.
@julish tu nejde absolútne o žiadne tlaky na výkon. Skús si s porozumenim prečítať môj príspevok. Dnešné deti absolútne nemajú žiaden všeobecný rozhľad, vedomosti a zručnosti, len preto že ich stále chováme ako vo vatíčke. Naša školstvo zrejme vyhovuje niektorým ľuďom a hlavne vláda si potrebuje vychovávať hlúpeho nevzdeleného voliča. Preto to tu tak vyzerá, ako to vyzerá. Pozri si tohtoročné celosvetové testovanie ako dopadlo naše školstvo a povedz mi, či si si spokojná. Boli sme vedomosti na chvoste Ale áno, aj tým sa môžu niektorí ľudia utešovať, aj keď nie je čím.
@katkazatka ja vobec nie som s nasim vzeelavanim spokojna - prave preto som ta odkazala pozriet si vysledky medzinarodneho porovnania PIRLS. Pozri sa, v com zaostavame - napriklad v citabi s porozumenim, v kritickom mysleni (!). Mozes zanakat na sebe.
Mimochodom, ked vidim tie deticky v kocikoch s mobilmi a diskusie na MK o plastovych autach na vozenie sa deti, ani sa nedivim.

@abbey1 doma vidía niektori figu. Ja som videla dieťa s 1 a 2, komparo pod 30%, mat aj sjl. (dieťa nebolo moje).
@anonym_3099ee A myslíš, že práve tí konkrétni niečo uvidia z kompara? 🙂