icon

Komparo pre štvrtý ročník: Aký máte názor?

hanka_87
Dnes o 08:53

Dobrý deň, chcem sa opýtať . Aký máte názor na Komparo 4 ročník? Riaditeľ kázal, že to je povinné a musíme platiť 3 Eur keď nechcem aby dieťa nerobil Kamparo. Dakujem pekne

anonym_996cc2
Dnes o 08:57

Za mňa skvelá vec zistiť čo dieťa naozaj vie, porovnať vedomosti s ostatnými rovesníkmi. 3 eurá za to stoja

amel
Dnes o 09:10

Za mna blbosť.A ked,da sa to robiť zadarmo a bez vytvárania tlaku a stresu.Rovnako monitor.
Komparo nie je povinné,pán riaditeľ pravdu nemá.

abbey1
Dnes o 09:16

Úplná zbytočnosť. Nič platiť nemusíš. Povinné to nie je. Veď musíš sama doma vidieť, čo dieťa vie, či má vš niečím problémy a učiteľka v škole tie deti snáď tiež pozná.

anonym_f13836
Dnes o 09:16

nam to platil zriadovatel skoy, tym padom to bolo povinne, ale v pohode, moje deti mali vyborne vysledky

anonym_0e9250
Dnes o 09:20

Nevidím v tom žiadny zmysel. Zbytočný stres a tlak na deti
To či sa dieťaťu darí vidím aj bez kompara.

Ak riaditeľ chce, aby to všetci písali, nech to zaplatí a nie tlači

sulavikova
Dnes o 09:24

@hanka_87 Komparo je len odporúčané, keby bolo povinné, tak je asi zdarma,či?

lenka.25
Dnes o 10:04

V tŕň den som dieťa nepustila do školy … tiež to bolo u nás prezentované ako povinne 🤣
Tak som išla radšej s dcérou do kina a na dobrý obed

katkazatka
Dnes o 10:17
@anonym_0e9250

Nevidím v tom žiadny zmysel. Zbytočný stres a tlak na deti
To či sa dieťaťu darí vidím aj bez kompara.

Ak riaditeľ chce, aby to všetci písali, nech to zaplatí a nie tlači

@anonym_0e9250 Prečo sa snažíme tak choro chrániť deti len aby nič nemuseli, aby nemali stres, aby nemali tlak? Prečo nechceme aby boli normálne zaradené do života so všetkými negatívami čo k tomu patria? To že sa tvojmu dieťaťu dari v skole, ešte neznamená, že ma porovnateľne kvalitne vzdelavanie. Ja by som bola rada kedy mi dieťa porovnali s ostatnými deťmi na iných školách. Ja mám doma jednotkárku, ale keď vidím ako sú na iných školách popredu, tak mi je z to ho smutno. Veruže by som bola rada, keby moje dieťa malo možnosť porovnať, ako je jeho škola vo vzdelávaní v porovnaní s inými školami. Takáto opičia láska slepo ochraňovať dieťa pred každým stresom, zametaním cestičiek, je castokrát na škodu. Vzdelávanie na Slovensku dosahuje nové minima. Du stále menšie nároky na deti a sú čoraz za hlúpejšie. Rodičia miesto toho, aby sa dožadovali kvalitnejšieho vzdelávania, tak ešte kladú polena pod nohy učiteľom, odmietajú úlohy, odmietajú známkovanie, odmietajú disciplínu, odmietajú testovanie. Potom tie deti vyjdú do dospelackého života a psychicky sa zosypu.

hanka_87
autor
Autor odpoveď zmazal
hanka_87
autor
Dnes o 10:32
@sulavikova

@hanka_87 Komparo je len odporúčané, keby bolo povinné, tak je asi zdarma,či?

@sulavikova nie je to zadarmo. Rodičia musia zaplatiť 3Eur.

deti95060810
Dnes o 10:32

úplne v pohode.
dieťa len prezentuje svoje vedomosti a školy sa môžu porovnať.
nič zlé na tom nevidím.

katkazatka
Dnes o 10:36
@hanka_87

@sulavikova nie je to zadarmo. Rodičia musia zaplatiť 3Eur.

@hanka_87 rodicia vyhodia ovela viac eur za uplne blbosti. Ale ak to prezentovali ako povinne, tak to malo byt zdarma.

petulda333
Dnes o 10:37

Aj mojho to caka,nevidim v tom problem. Stres z toho nema

januska12323
Dnes o 10:44

Povinné to nie je ale tiež neviem prečo by malo byť dieťa v strese. Pisomiek už určite písalo kopec.

anonym_3099ee
Dnes o 10:44
@abbey1

Úplná zbytočnosť. Nič platiť nemusíš. Povinné to nie je. Veď musíš sama doma vidieť, čo dieťa vie, či má vš niečím problémy a učiteľka v škole tie deti snáď tiež pozná.

@abbey1 doma vidía niektori figu. Ja som videla dieťa s 1 a 2, komparo pod 30%, mat aj sjl. (dieťa nebolo moje).

anonym_1621d3
Dnes o 10:45

My sme dceru prihlasili, 7,90 tusim. Ale ja nelutujem, nech si to deti vyskusaju.
Ale robit natlak tymto sposobom, ako opisujes, nie je spravne.

katkazatka
Dnes o 10:58
@anonym_3099ee

@abbey1 doma vidía niektori figu. Ja som videla dieťa s 1 a 2, komparo pod 30%, mat aj sjl. (dieťa nebolo moje).

@anonym_3099ee presne toto som sa snažila opísať. Ja mám doma jednotkárku, ale úroveň tej školy je myslím si že dosť zlá. Neviem si predstaviť jej spolužiakov, ktorí sú na tejto škole trojkári, ze ake maju vedomosti. V reále by na normálnej škole, ktora ma aspoň akú takú úroveň a náročnosť, tak by museli byť štvorkári až prepadať. U nás na rodičovskom združení presne rodičia týchto trojkarov sa bránia všemožnému testovaniu a úlohám, čo by skôr malo byť naopak. Oni by mali mať najväčšiu snahu na tom, aby ich dieťa lepšie napredovalo.

lenka.25
Dnes o 11:04
@katkazatka

@anonym_0e9250 Prečo sa snažíme tak choro chrániť deti len aby nič nemuseli, aby nemali stres, aby nemali tlak? Prečo nechceme aby boli normálne zaradené do života so všetkými negatívami čo k tomu patria? To že sa tvojmu dieťaťu dari v skole, ešte neznamená, že ma porovnateľne kvalitne vzdelavanie. Ja by som bola rada kedy mi dieťa porovnali s ostatnými deťmi na iných školách. Ja mám doma jednotkárku, ale keď vidím ako sú na iných školách popredu, tak mi je z to ho smutno. Veruže by som bola rada, keby moje dieťa malo možnosť porovnať, ako je jeho škola vo vzdelávaní v porovnaní s inými školami. Takáto opičia láska slepo ochraňovať dieťa pred každým stresom, zametaním cestičiek, je castokrát na škodu. Vzdelávanie na Slovensku dosahuje nové minima. Du stále menšie nároky na deti a sú čoraz za hlúpejšie. Rodičia miesto toho, aby sa dožadovali kvalitnejšieho vzdelávania, tak ešte kladú polena pod nohy učiteľom, odmietajú úlohy, odmietajú známkovanie, odmietajú disciplínu, odmietajú testovanie. Potom tie deti vyjdú do dospelackého života a psychicky sa zosypu.

@katkazatka Ty nevies na akej úrovni máš dieťa? Pre mna vôbec nie su dôležité známky , vždy mala samé jednotky a pritom jej triedna učiteľka stále za veľké nič , takze som sa zariadila po svojom . Bezproblemov sa mi dostala na osmerocny gympel a určite nie vďaka jej učiteľke 🤣 . Ale nie som ochotná platili za niečo , čo sa konkrétne na našej škole prezentovalo ako povinne a dokonca konkrétnym deťom bolo odporučené ostať v ten deň doma 🤦🏼‍♀️ . A to som počula takéto info z viacerych škôl , takze toľko k celému tomuto nezmyselnemu testovaniu .

letfenixa
Dnes o 11:10

@hanka_87 všetci platia 3 €? A zvyšok dopláca škola?

katkazatka
Dnes o 11:11
@lenka.25

@katkazatka Ty nevies na akej úrovni máš dieťa? Pre mna vôbec nie su dôležité známky , vždy mala samé jednotky a pritom jej triedna učiteľka stále za veľké nič , takze som sa zariadila po svojom . Bezproblemov sa mi dostala na osmerocny gympel a určite nie vďaka jej učiteľke 🤣 . Ale nie som ochotná platili za niečo , čo sa konkrétne na našej škole prezentovalo ako povinne a dokonca konkrétnym deťom bolo odporučené ostať v ten deň doma 🤦🏼‍♀️ . A to som počula takéto info z viacerych škôl , takze toľko k celému tomuto nezmyselnemu testovaniu .

@lenka.25 pre mňa známky dôležité sú, pretože je to odraz jej vedomosti. Bohužiaľ nie každá škola má rovnakú latku úrovne. A presne na to tieto testovania sú vhodné. A každá škola by sa mala potom podľa toho zariadiť, keď vidí, že na plošných testovaniach prepadla. Potom su mnohí rodičia nemilo prekvapeni, keď vidia že na strednej škole ich dieťa nestíha, pretože si slepo zatvárali oči a mysleli si že doma majú malého génia a len učitelia su nespravodlivi.

lenka.25
Dnes o 11:16
@katkazatka

@lenka.25 pre mňa známky dôležité sú, pretože je to odraz jej vedomosti. Bohužiaľ nie každá škola má rovnakú latku úrovne. A presne na to tieto testovania sú vhodné. A každá škola by sa mala potom podľa toho zariadiť, keď vidí, že na plošných testovaniach prepadla. Potom su mnohí rodičia nemilo prekvapeni, keď vidia že na strednej škole ich dieťa nestíha, pretože si slepo zatvárali oči a mysleli si že doma majú malého génia a len učitelia su nespravodlivi.

@katkazatka inak každá píšeme to iste , len inak . Aj pre mna by boli známky dôležité , keby mali nejakú výpovednú hodnotu . Ale keďže na nasej škole nemali , tak mi boli všetky jednotky v Edu od hora až dole ukradnuté . Mne stačilo čítať dcérine správy na WA - áno , vedela o tom , na škole dlhodobý problém so šikanou , a keď som videla gramatiku tých deti a pritom všetky decka samé jednotky , hneď mi bolo jasne , že keď sa chce dcéra dostať na gympel , z tejto školy sa len tak nedostane

hanka_87
autor
Dnes o 11:17
@katkazatka

@anonym_3099ee presne toto som sa snažila opísať. Ja mám doma jednotkárku, ale úroveň tej školy je myslím si že dosť zlá. Neviem si predstaviť jej spolužiakov, ktorí sú na tejto škole trojkári, ze ake maju vedomosti. V reále by na normálnej škole, ktora ma aspoň akú takú úroveň a náročnosť, tak by museli byť štvorkári až prepadať. U nás na rodičovskom združení presne rodičia týchto trojkarov sa bránia všemožnému testovaniu a úlohám, čo by skôr malo byť naopak. Oni by mali mať najväčšiu snahu na tom, aby ich dieťa lepšie napredovalo.

@katkazatka Môj syn má samé jednotky od prvého ročníka. My chceme úlohy ale ostatní čo chcú testovať nechcu úlohy. To je paradox? Doma si robíme napr. Eva Dienerova Slovenčina , MAT .... Smartbook , Tak tik , suhrn latky.....atď . Čiže rodičia nechcú úlohy, nám to nevadí. Každý je iný, niekto má stres alebo nemá stres. To je intimiduálne. Rodičia sa musí rozhodnúť chce testovať alebo nie.

katkazatka
Dnes o 11:19
@hanka_87

@katkazatka Môj syn má samé jednotky od prvého ročníka. My chceme úlohy ale ostatní čo chcú testovať nechcu úlohy. To je paradox? Doma si robíme napr. Eva Dienerova Slovenčina , MAT .... Smartbook , Tak tik , suhrn latky.....atď . Čiže rodičia nechcú úlohy, nám to nevadí. Každý je iný, niekto má stres alebo nemá stres. To je intimiduálne. Rodičia sa musí rozhodnúť chce testovať alebo nie.

@hanka_87 vieš, za mojich mladých čias sa rodičov nikto nepýtal, či sa deti majú testovať, alebo nie. Proste takéto boli osnovy a podľa nich sa išlo. Vieš z čoho majú deti stres?? Ked je vojna, keď otec bije matku, keď nemajú čo jesť-to je stres pre deti. Nie testovanie v skole.