icon

Majú deti dlhšie vianočné prázdniny?

18. dec 2025

19 dni prazdnin🤯
ja mam 36r ale si veru nepamatam, ze by sme mavali tak dlhe prazdniny?
ak stedry den vychadzal v strede tyzdna, ako tento rok, este minim. pondelok 22 sme mali skolu…
ked budu vianoce v piatok, doma ostanu deti pomaly od polky decembra?🙄🤦🏼‍♀️

anonym_db00f5
20. dec 2025

Pohode milujem prázdniny akurát keby moje dieťa nebolo choré tak by sme chodili na vyletí a ku rodine žiaľ je choré tak bude doma ale nevadí užijem si to .
Neviem čo by ste urobila ale moje dieťa 4,5 ročne bolo škôlke naposledy 3.12.a nastúpi až 2.2. čo je takmer dva mesiace.
Preto že mám mononukleózou

autor
20. dec 2025
@anonym_db00f5

Pohode milujem prázdniny akurát keby moje dieťa nebolo choré tak by sme chodili na vyletí a ku rodine žiaľ je choré tak bude doma ale nevadí užijem si to .
Neviem čo by ste urobila ale moje dieťa 4,5 ročne bolo škôlke naposledy 3.12.a nastúpi až 2.2. čo je takmer dva mesiace.
Preto že mám mononukleózou

@anonym_db00f5 mam autistu v spec. skole. S normotyp. dietatom by som si doma poradila od 3.12. s prstom v nose. Pre neho ale tieto skoro 3t doma budu masaker. A pre nas tiez. Ja som s nim doma dva mesiace nonstop kazdy rok v lete, kedze nejake dovolenky s nim nehrozia. Skore uzdravenie ti zelam, ale inak mas totalnu pohodu

autor
20. dec 2025
@misicka31

@anonym_autor a ty skús čítať s porozumením ✌️

@misicka31 🤣 tvoja odpoved “akych 19 dni prosim ta”… tak pocitaj - od 19.12. do 8.1. je kolko dni? Ci vikendy pre teba nie su dni? Pocitaj, poomaly, naozaj pomaly, ocividne s tym mas problem

anonym_0dd2ae
20. dec 2025

“Znudene deti na sociálnych sieťach” - treba deťom vymyslieť kvalitnejší program, ako im dať mobil do ruky. Vôbec nemám na mysli predražene výlety a podobne. Úplne stačí s deťmi tráviť čas, zapojiť ich do domácich prác, varenia, zahrať si spoločenskú hru, ist na prechádzku, napísať s nimi domáce úlohy, niečo kreatívne vyrobiť, povenovat sa nejakým cvikom. Ja sa veľmi teším na prazdniny s deťmi 😀

misicka31
20. dec 2025
@anonym_autor

@misicka31 🤣 tvoja odpoved “akych 19 dni prosim ta”… tak pocitaj - od 19.12. do 8.1. je kolko dni? Ci vikendy pre teba nie su dni? Pocitaj, poomaly, naozaj pomaly, ocividne s tym mas problem

19 dní prázdnin si napísala,ja víkend nepočítam ako prázdniny ...to je celé 🤷snáď ma už pochopíš

misicka31
20. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor

sticker
slavomira236
20. dec 2025

@anonym_autor ja som rada ze troska oddychneme nemusim ich skusat. Posledne 2 tyzdne bola sama pisomka. Ja sa viac tesim ako deti

lindusss2016
20. dec 2025
@anonym_9877e8

@lindusss2016 Ja mám ešte 16 dní dovolenky a robím aj 22 a 23 decembra takisto aj medzi sviatkami a v januári začíname od 2 januára. Z jednej strany sa teším že deti budú doma a odpadne mi ranný zhon do školy, no na druhej strane ja budem v práci a deti doma unudene s manželom budú čakať na mne kedy dôjdem domov.

@anonym_9877e8 no tak ak budu doma s manzelom, tak uz vobec nerozumiem, preco to niekoho stvr. Ved muz je rovnopravny rodic, snad sa aj postara, aby sa cele dni nenudili

autor
20. dec 2025
@anonym_0dd2ae

“Znudene deti na sociálnych sieťach” - treba deťom vymyslieť kvalitnejší program, ako im dať mobil do ruky. Vôbec nemám na mysli predražene výlety a podobne. Úplne stačí s deťmi tráviť čas, zapojiť ich do domácich prác, varenia, zahrať si spoločenskú hru, ist na prechádzku, napísať s nimi domáce úlohy, niečo kreatívne vyrobiť, povenovat sa nejakým cvikom. Ja sa veľmi teším na prazdniny s deťmi 😀

@anonym_0dd2ae kde pisem o socialnych sietach a znudenom dietati? 🤣 moje dieta by si zabavit ani nedokazala. Kopla si si, uz je dobre?

autor
20. dec 2025
@misicka31

19 dní prázdnin si napísala,ja víkend nepočítam ako prázdniny ...to je celé 🤷snáď ma už pochopíš

@misicka31 takze letne prazdniny trvaju len cca nieco okolo 40 dni, namiesto 62 ano? 🤣🙄 aha dobre🤦🏼‍♀️

beahaydee
21. dec 2025

Mam 34 a ano, mali sme aj my take dlhe prazdniny. Otec na to vzdy frflal. Ale bolo to super, chodili sme na dlhe lyzovacky.

misicka31
21. dec 2025
@anonym_autor

@misicka31 takze letne prazdniny trvaju len cca nieco okolo 40 dni, namiesto 62 ano? 🤣🙄 aha dobre🤦🏼‍♀️

@anonym_autor víkendy nie sú prázdniny,čau 😀

misicka31
21. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor víkend je štandardný voľný čas,kedy by tie deti boli doma aj tak a nie preto,že sú prázdniny....amen

autor
21. dec 2025
@misicka31

@anonym_autor víkendy nie sú prázdniny,čau 😀

@misicka31 dobree cize nie 62 dni prazdnin v lete, len okolo 40… 😅 hm zaujimave, preco potom pracujuci rodicia tolko stresuju kvoli letu a “vela dovolenky”

autor
21. dec 2025
@beahaydee

Mam 34 a ano, mali sme aj my take dlhe prazdniny. Otec na to vzdy frflal. Ale bolo to super, chodili sme na dlhe lyzovacky.

@beahaydee aj my sme chodili na dlhe lyzovacky, ale urcite nie cez vianoce. To sa vzdy praveze mierne oteplilo, chodili sme v januari cez jarne prazdniny, ked bola vacsia zima

anonym_161cb4
23. dec 2025
@anonym_autor

@misicka31 dobree cize nie 62 dni prazdnin v lete, len okolo 40… 😅 hm zaujimave, preco potom pracujuci rodicia tolko stresuju kvoli letu a “vela dovolenky”

@anonym_autor tu to nepochopia.. ak som mala stres z tolkych prazdnin vobec ma nepochopili. Zavidela som ucitelkam, mala som ist do skolstva, nemala som si robit dieta.
A pritom stacilo pochopit zenu, ktora pracuje, nema pomoc a ma dovolenku za rok 25 dni. Dieta nemoze byt same lebo je male...

Mne to nastastie vyslo. Mame celozavodnu plus som si zobrala dovolenku. Mame nastupit 7.1. No idem 8.1. Kvoli prazdninam. Kvoli tomu som dosla o dochadzkovy bonus 250€. Ale kaslat na to.. ostatne prazdniny budu este zaujimave, hladat miesto kde bude.

lilien1914
23. dec 2025

naše idú až 12.1 😀

ivik4
23. dec 2025

Vsak aj my sme boli ako deti tak dlho doma

barbie2023
23. dec 2025

Nerátala som to ,ale majú úplne štandardne prázdniny. Teším sa, že je doma kľud, žiadny ranný zhon ani domáce úlohy na poobede a krúžky. Ja som so svojimi deťmi doma rada a vždy som bola. Nemame to nijak úžasné nastavené ,ale nepoznám ani tieto vaše kazdomesacne chrípky a neviem čo a to mám tri deti. Som vďačná ,že máme kľud aspoň dva týždne a môžeme ísť k rodine ,kamarátom a byť len tak spolu.

barbie2023
23. dec 2025

A uplne sa čudujem ako niekto víkend môže rátať za prázdniny 🤦 veď ak pracuješ aj cez víkend a nevyhovuje ti to kvôli deťom tak si to musíš poriešiť ty a nie celá republika.

anonym_db1e30
23. dec 2025
@anonym_161cb4

@anonym_autor tu to nepochopia.. ak som mala stres z tolkych prazdnin vobec ma nepochopili. Zavidela som ucitelkam, mala som ist do skolstva, nemala som si robit dieta.
A pritom stacilo pochopit zenu, ktora pracuje, nema pomoc a ma dovolenku za rok 25 dni. Dieta nemoze byt same lebo je male...

Mne to nastastie vyslo. Mame celozavodnu plus som si zobrala dovolenku. Mame nastupit 7.1. No idem 8.1. Kvoli prazdninam. Kvoli tomu som dosla o dochadzkovy bonus 250€. Ale kaslat na to.. ostatne prazdniny budu este zaujimave, hladat miesto kde bude.

@anonym_161cb4 to kvoli dovolenke prichadzate o dochadzkovy bonus???Tak u nas sa dochadzkovy plati 2krat rocne po 600eur,a teda muz bol na pnke a on prisiel,letny sme mali obaja,teraz v novembri a zimny muz nedostane v aprili.Ja keby nemenim poziciu v praci,kolegovci idu az 12teho do roboty,ja si idem pospat do kuchynky uz 7.1 na nocnu,muz zase uz 4teho na nocnu tiez pospat,robit sa este nebude.Ale ma to nedelu,uz zo zvysenymi priplatkami,nedela podla noveho 5,26eur,nocna 2.80eur,aj zo zvysenou hodi.8.20.No nechod sa vyspat za take prachy na hod.ale ake prachy by mali mat ludia normalne na hod.Hned by sa tu este lepsie zilo.

anonym_161cb4
23. dec 2025
@anonym_db1e30

@anonym_161cb4 to kvoli dovolenke prichadzate o dochadzkovy bonus???Tak u nas sa dochadzkovy plati 2krat rocne po 600eur,a teda muz bol na pnke a on prisiel,letny sme mali obaja,teraz v novembri a zimny muz nedostane v aprili.Ja keby nemenim poziciu v praci,kolegovci idu az 12teho do roboty,ja si idem pospat do kuchynky uz 7.1 na nocnu,muz zase uz 4teho na nocnu tiez pospat,robit sa este nebude.Ale ma to nedelu,uz zo zvysenymi priplatkami,nedela podla noveho 5,26eur,nocna 2.80eur,aj zo zvysenou hodi.8.20.No nechod sa vyspat za take prachy na hod.ale ake prachy by mali mat ludia normalne na hod.Hned by sa tu este lepsie zilo.

@anonym_db1e30 ano. Tam to stale menia. Ocr a pn nemas dochadzku. Predtym ho brali aj za den u lekara (priepustka) malokedy ten bonus vidim 🤣🤣🤣 ale co uz.. nebudem zhanat niekoho kvoli 1 dnu. Vsetci sa uz aj tal budu chytstat do skoly.
Tam by stacilo.. zrusit celu dochadzku a dvihnut normalne zaklad. Nie blbosti. Musus nahlasovat vsetko dopredu 7 dni.. ak nenahlasis nemas nic.

anonym_db1e30
23. dec 2025
@anonym_161cb4

@anonym_db1e30 ano. Tam to stale menia. Ocr a pn nemas dochadzku. Predtym ho brali aj za den u lekara (priepustka) malokedy ten bonus vidim 🤣🤣🤣 ale co uz.. nebudem zhanat niekoho kvoli 1 dnu. Vsetci sa uz aj tal budu chytstat do skoly.
Tam by stacilo.. zrusit celu dochadzku a dvihnut normalne zaklad. Nie blbosti. Musus nahlasovat vsetko dopredu 7 dni.. ak nenahlasis nemas nic.

@anonym_161cb4 no pekne,tak u nas sa vsetko zdviha aj ta zakladna hod.mame ju obaja s muzom rovnaku,takze zarabame rovnako,len muz ma danovy bonus,ja zase pridavky a este posledny rodicak,ale nevadi,to co nam zdvihli robi polku rodicaku,a ten dalsi rok sa to dorovna,alebo bude este viac.

anonym_31599a
23. dec 2025

Bože to už čo je že žena príde s a sťažovať že má autistického dieťa. A nevie ho zabaviť cez prázdniny
.niektoré by aj takému dieťaťu boli rady

anonym_d92996
23. dec 2025

To je take slovenske.. “my sme nemali tolko prazdnin preco teraz deti maju”… ja sa tesim velmi ☺️ K poznamke “ak bude 24teho v piatok” ci budu cely tyzden doma - nebudu, terminy prazdnin su zname dopredu, napr buduci rok je 24teho vo stvrtok do skoly sa pojde este 22ho. A k dalsej velmi presnej informacii co som zachytila ze chceme mat hlupe deti preto maju tolko prazdnin, staci si naozaj nastudovat ako to maju ine krajiny a nie, nemame strasne vela prazdnin oproti ostatnym ;) Krasne sviatky prajem zienky, uzite si ich bez starosti

anonym_97d087
23. dec 2025

Podla mna sa 19 dnom volna musia okrem deti tesit najmä ucitelia. Pohodicka doma, o deti postarane. My, co chodime do beznej prace s 25 dnami dovolenky rocne musime zhanat, kam tie deti "odlozit" co su pre nas starosti navyse. To tym chcela autorka povedat a ja jej v tomto rozumiem. Kto nezazil, nepochopi

barbie2023
23. dec 2025
@anonym_97d087

Podla mna sa 19 dnom volna musia okrem deti tesit najmä ucitelia. Pohodicka doma, o deti postarane. My, co chodime do beznej prace s 25 dnami dovolenky rocne musime zhanat, kam tie deti "odlozit" co su pre nas starosti navyse. To tym chcela autorka povedat a ja jej v tomto rozumiem. Kto nezazil, nepochopi

@anonym_97d087 kuchárky , mzdárka, školski odborní zamestnanci, upratovačky , údržbár ,školník a pod. tiež strašne veľa úradov je pozatvaranych , lekárov v súkromných ambulanciach, súkromných firiem a veľa iných. Takže netreba len učiteľov riešiť vždy.

barbie2023
23. dec 2025

Jaj a keď sme pri uciteloch tak ja keď som robila v ms tak som veľakrát aj medzi sviatkami bola v práci. Dokonca aj na Silvestra bola otvorená. Mestská ms , takže tých 10 deti sa nazbieralo a muselo byť aspoň jedna trieda otvorená. Takže ani toto neplatí.

autor
24. dec 2025
@anonym_97d087

@anonym_31599a citat s porozumenim ta na zakladnej skole ocividne nenaucili ze? kde pisem ze ho neviem zabavit? 😅 praveze dost vela pocuvam, kolko volna a kolko dovolenky musia riesit a “kam s detmi” a pritom s beznym dietatom nie je ziadna robota…. by som si to hned vymenila a divala sa pobavene, ako by nedali ani len 24hodin…
@anonym_97d087 ano dakujem

evkatk
26. dec 2025

My sme mali vianočné v 60. rokoch do 6.1., potom polročné týždeň od 1.2. a ak bol silný mráz a koľaje zamŕzali, uhlie nedošlo, mali sme aj 1 - 1,5 mesiaca uhoľných prázdnin, kým mrazy nepoľavili a to boli poriadne tuhé. Pod - 15 nebolo takmer do konca februára. Veľa snehu, záveje, to boli časy.