Majú učiteľské deti výhody oproti bežným?
Videli ste rozdiel medzi ucitelskymi detmi a beznymi detmi? Nadrziavalo sa im?
@anonym_autor moja mama je učiteľka a bolo to práve naopak. Nemohli sme si dovoliť nič, automaticky sa všetko riešilo v zborovni s mamou, museli sme excelovať, aby sa mama učiteľka nemusela hanbiť. 🙂 takže nie, nemadržiavalo.
@anonym_autor nie, lebo som sa ucila. Nikdy som to nepocitovala, mama bola na inej skole. Ale spoluziacka na ZS tam mala mamu a viem, ze z mat.jej dali 1, hoci na nu nemala.
@anonym_autor moja mama je učiteľka a bolo to práve naopak. Nemohli sme si dovoliť nič, automaticky sa všetko riešilo v zborovni s mamou, museli sme excelovať, aby sa mama učiteľka nemusela hanbiť. 🙂 takže nie, nemadržiavalo.
@anonym_cd512d presne toto aj u muža a tak isto v synovej triede.Jeho spoluziak ma rodičov učiteľov na tej škole a musí byt vzorný, vždy pripravený a nerobiť hanbu!
Na ZŠ som mala spolužiačku,ktorej mama nás učila SJ.Spoluziacka nemala žiadne úľavy u mamy a čo bolo horšie, mama sa o každom prusere dozvedela skôr ako iný rodič.Pravda,mala som aj spolužiaka, ktorého mama síce učila len na 1.stupni, ale otec bol papaláš.Ucil sa dobre a bol snaživý, ale keď mal priemer známok 1,5, žiaden učiteľ nepotrebovali preskúšat ho, či má vedomosti na 1, či na 2.Automaticky dostal 1
Záleží od konkrétnych učiteľov, na ktorých narazí. Väčšina ich berie normálne a rovnako ako ostatné deti, ale nájdu sa aj takí, ktorí im prilepšia, ale aj naopak si na nich môžu zasadnúť. Ale to sa vlastne môže stať akémukoľvek dieťaťu.
Mala som v triede na zš dvoch , ako už hore písali , boli vzorný žiaci chodili na aj. súťaže kam nik nechcel. Žiadne držania strany
Na strednej, keď sme boli poriadne ďaleko od rodičov až tak vzorný nebol. Na stred síce niečo vyviedol, keby v tomto nebol namočený aj syn miestneho veľkopodnikateľa asi by aj letel
@anonym_autor za mna nie, nesla som zamerne na maminu skolu, Lebo uz zakladna bola peklicko, oni totiz idu passive agressive “ vies ja jej nechcem dat tu dvojku “ a otravuje a stoma ta kolegyna, potom da jednotku a ohovaracky pol roka. Nie, toto neni vyhoda ani omylom.
Mala som spolužiaka, jeho mama bola triedna a učila aj angličtinu , a teda tam bolo vidno rozdiely. ked sme my nieco nevedeli , zlá známka. Jeho vždy posadila so slovami, s tebou si to vybavím doma. Paradoxne zo všetkých predmetov dvojky trojky, len angličtina jednotky. Na strednej som mala v triede pár takych spolužiakov a tam rozdiely neboli. Zástupkyna riaditela mala v nasej triede dceru aj neter, sekretárka dceru, triedny synovca
Ano maju to lahsie. Manzel to pripustil. Bol na skole, kde ucila jeho mama a teta. Bral sa ohlad aj na jeho najlepsieho kamosa. Je to normalne.
Moje deti trpeli od kolegov na zs. Vkuse sproste poznamky , ako dieta mamy ucitelky…. Pojdem pozalovat mame….. mas mamu ucitelku, to by si mal vediet…. Kolegyna mala deti na inej zs a dobre urobila. Nas 2.stupen je otras.
Maju vyhodu v tom, ze rodicia ucitelia sa im vedia doma venovat tak, ako potrebuju. Som ucitelka, mam syna co ma poruchy ucenia: dyslexiu, dysgrafiu a dysortografiu, mozno aj lahsie ADHD. Tento rok je deviatak a testovanie urobil SJL na 90 percent a matika 93,3. Viem si predstavit, ze keby nemal rodica, teda mna ako ucitela a nevenovala by som pozornost jeho problemom, tak by bol z neho kludne aj trojkar. Cize ano, v niecom vyhodu maju, tak ako decka lekarov maju vyhodu, ze si ich doma osetri mama lekarka, napriklad. A mam kopec byvalych kolegov, ktorych deti isli na medicinu, cize ano, boli v skole uspesne.
Spolužiak bežne odpovedal, nevedel, dostal 3 alebo 4, potom sa raz ku mne dostal klasák a čuduj sa svete, najhoršie známky zo všetkých predmetov boli 2...
Spolužiačka mala mamu učiteľku a vždy dostala lepšie známky ako iný za rovnakú otázku aj odpoveď.
Dcéra mala v triede tiež žiaka ktorý ma mamu učiteľku,dokonca kamoška ich triednej a chlapec žiadne neviniatko. Ale ani raz nedostatok poznámku či zlú známku. Vždy najlepší, najmúdrejší a chlapec šikanuje iné deti. Riešiť to triedna nechcela vôbec.
V tej triede je hrozné dusno, chvalabohu dcéru som zobrala inde.
Nie, ziaden rozdiel. Moje deti chodia do skoly, kde ucim a cakam kedy skoncia. Vsetko mi kolwgyne hlasia a este spracaju k detom poniekyore kolegyne horsie, lebo len ohovaraju ak dieta neexeluje.
Preto rafsej mat dieta na inej skole ako z rodicmi
Zo svojej skusenosti zo strednej skoly to bolo opačne, oveľa väčšia kontrola od ostatných učiteľov, vsetci o mne vsetko vedeli, každý krok neustále pod kontrolou, hľadeli na mňa pomedzi prsty, u niektorých bolo cítit pohŕdanie ci vysmesne chovanie, všetko hodnotenie bolo oveľa prísnejšie. To isté medzi spolužiakmi, velmi zle sa mi nadvazovali kontakty, cele toto obdobie bolo pre mňa otrasne a nakoniec som kvôli tomu skončila v úplne inom obore (umeleckom) ako som študovala, totálne mi ho tento ,,zazitok" znechutil, čo ma doteraz mrzí, lebo som ho milovala. Dokonca som mala obdobie hneď po skončení kedy ak som musela cestovať v blízkosti danej školy, radšej som zvolila dlhšiu obchadzkovu trasu aby som sa ňu nemusela ani pozrieť.
No a teraz si vyber. Ti, co mali rodicov ucitelov, alebo ti, co su ucitelia, tak ti budu tvrdit, ze oni alebo ich deti boli brane rovnako alebo aj prisnejsie, a ti druhi ti budu tvrdit, ze tam bol ocividne odlisny pristup a mali to lahsie. Podla mna urcite zavisi od daneho ucitela, tak ako aj toho rodica, tak aj vyucujuceho. Niekto ma iny pristup a niekto nie. Ale to sa deje aj s detmi lekarov. Tie zvyknu tiez dostavat trochu iny pristup. Ak ta to zaujima. Mozno nie v zmysle, ze velmi vylepsuju znamky, ale upovedomia rodica i dieta, napr ze nech sa pripravi atd… Ale zavisi od vyucujuceho. Niektori to obsolutne neriesia.
Moje deti trpeli od kolegov na zs. Vkuse sproste poznamky , ako dieta mamy ucitelky…. Pojdem pozalovat mame….. mas mamu ucitelku, to by si mal vediet…. Kolegyna mala deti na inej zs a dobre urobila. Nas 2.stupen je otras.
@anonym_305b8c mám podobnú negatívnu skúsenosť. Kolegyne sa “pekne” predviedli.
@anonym_autor z mojej dlhoročnej praxe vidím, že učiteľské deti sú ešte viac drezurovane ako neucitelske deti. Teda najmä, keď je mama a dieťa na jednej škole. Mama učiteľka rozumie a chápe dianiu v škole, preto má na to správny pohľad a vie si dieťa držať na uzde. Ale môže niekde výnimka potvrdzovať pravidlo.
@anonym_autor Ja ucim sice na VS, ale uz sa parkrat stalo, ze som ucila rodinnych prislusnikov kolegov, dokonca aj syna kolegu z kancla, ktoreho som poznala este ako zakladoskolaka. Takisto sme mali dieta velmi znamej celebrity. Pre mna toto nikdy nehralo rolu, student ako student. Ale manzel prave pri jednom takomto dietati kolegu z fakulty problem mal a viac menej mu bolo nanutene, aby mu dal skusku.
@marianarem keby mu ju nedal, čo by mu hrozilo?
Som ucitelske dieta a mala som to 2x take tazke ako ostatne deti.
Kde pri inych prizmurili oci, tak pri mne nie - aby nikto nemohol povedat, ze mi nadrziavaju. Daval si kazdy velky pozor aby nevznikali dohady ze mam nejake vyhody, takze na mna boli vzdy prisnejsi.
Ja som jeden rok ucila aj syna (jazyk), takto to bohuzial vyslo, keby bola ina moznost, tak by mi ho nedali ucit. Raz dostal z pisomky trojku. Vsetky decka oci na neho a neverili, asi si mysleli, zo mu doma dam presne znenie pisomky. Potom som aj zo skoly odisla, aby bol ponechany sam na seba a isla som inam. U uciteliek, co ho ucili ten predmet po mne, mal jednotky. Mnohe ma uz ani nepoznali a nebrali ho ako ucitelske dieta.

@anonym_autor Ja ucim sice na VS, ale uz sa parkrat stalo, ze som ucila rodinnych prislusnikov kolegov, dokonca aj syna kolegu z kancla, ktoreho som poznala este ako zakladoskolaka. Takisto sme mali dieta velmi znamej celebrity. Pre mna toto nikdy nehralo rolu, student ako student. Ale manzel prave pri jednom takomto dietati kolegu z fakulty problem mal a viac menej mu bolo nanutene, aby mu dal skusku.