icon

Je bežné zažívať silné búrky v horúcom počasí?

20. aug 2026

uz som videla ozaj hocjaku burku ale toto dnes...no mne prislo az zle..
Velmi sa obavam, ze pri takychto horkach to uz bude bezny jav :((((

Strana
z2
anonym_3c2604
20. aug 2026

a u nas nic

autor
20. aug 2026
@anonym_3c2604

a u nas nic

@anonym_3c2604 vies, co , bud aj rada,neviem , ci to je vyhra, ked pride takato pohroma, a teda co pozeram, aj inde v Europe mali dokonca tornada..

sticker
anonym_abb41e
20. aug 2026

Ked neprsi, zle je. Ked prsi, este horsie. Vzdy sa niekto postazuje na jedno, ci druhe.

anonym_cdf9f1
20. aug 2026
@anonym_abb41e

Ked neprsi, zle je. Ked prsi, este horsie. Vzdy sa niekto postazuje na jedno, ci druhe.

@anonym_abb41e toto nebol dazd, ale pohroma.

anonym_b1ec30
20. aug 2026

@anonym_autor iné to už nebude. Katarzia raz musí prísť

anonym_2d2ed8
20. aug 2026

@anonym_autor
Aka burka o com to hovoris.Ked som prvy krat prisla byvat do tropov tak som sa cudovala preco nemaju ani riny ani odkvapy, ale raz hlasili ze ocakavaju 1 meter bude naprsany za 24 hodin

anonym_a5ba01
21. aug 2026

@anonym_autor áno, bude.

crazy_cat_lady
21. aug 2026

Ano, bude to castejsie, lebo klimaticka kriza nie existuje

anonym_2a1300
21. aug 2026
@anonym_abb41e

@anonym_abb41e toto nebola len burka, bol to extremny vietor, co zhodil na zem 400kg odparkovane motorky a presuval auta. bola som doma a aj tak som sa bala, ze nam nieco vleti do okna. takze hovorit, ze prsi a ba sa stazuje, je je dost mimo. zazrak ze sa nikomu nic vazne nestalo.

simsalabim
21. aug 2026

NAm ten vietor vyvratil velke tazke drevene kochliky s nizkymi sirokymi okrasnymi stromcekmi (vysoke asi 20cm), odhadom kazdy vazil tak 40kg, takze iba taky dazd to nebol. A nebolo to niekde vo vyske, ale polozene pri vchode na zemi, kde boli doteraz 15 rokov bez pohnutia... susedom vyvratilo strom, nejaku dobu sme boli bez elektriny... bola to naozaj velka smrst, aspon tu v BA.

anonym_0ee4d2
21. aug 2026

Som z Petržalky a nebudem klamať ale slzy som mala v očiach
Bývam vysoko a na oknach len listy vetvičky a nevidieť nič
Ako žiadna sranda ževraj 100/110 rýchlosť,no nikdy nebolo
Zemetrasenie,explozia Slovnaft, extrémny vietor behom pár mesiacov
Co sa deje to je hrôza a v krajine mierneho pásma/to už bolo😱

anonym_5e925c
21. aug 2026

😜 klasika. V blave trochu poprosi trochu posneží a už sa trasú od strachu 🙄😜😅
Takéto letné búrky niekedy boli úplne bežné. Akurát nestíhali kanály.
Od detstva si pamätám ako vždy každý riešil šialené počasie. Tak ja si takéto počasie pamätám roky rokúce a potvrdia vám to väčšina starších ročníkov. Len vy mladí riešite strach o ten svoj bezvýznamný život

pr85
21. aug 2026

@anonym_autor U nas povyvracané veľké stromy z koreňov, popadané konáre a normálna záplava na parkovisku pred domom. Vdaka Bohu, že moje auto je OK, ženino si to trochu odnieslo (spadnutý konár).

pr85
21. aug 2026
@anonym_3c2604

a u nas nic

@anonym_3c2604 To je kde?

anonym_2a1300
21. aug 2026
@anonym_5e925c

Od detstva si pamätám ako vždy každý riešil šialené počasie. Tak ja si takéto počasie pamätám roky rokúce a potvrdia vám to väčšina starších ročníkov. Len vy mladí riešite strach o ten svoj bezvýznamný život

@anonym_5e925c nie neboli. zial, uz nie som taka mladica, pamatam si. a najmensi problem bola voda na cestach a nejake neodtekajuce kanale, ale veci co lietali vzduchom, vietor co vyvracal stromy, atd akoze toto nepochopim. vcera som si precitala par komentarov na to a teda bolo mi na zvracanie. nikto z tych ludi tu nebol, netusi, ake to bolo ale jasna slnieckari, mate, co ste chceli, ba zas prehana, tak vam treba, no co chcete. akoze fuj, normalne sa mi hnusi zit v tejto krajine.

anonym_5e925c
21. aug 2026
@anonym_2a1300

@anonym_5e925c nie neboli. zial, uz nie som taka mladica, pamatam si. a najmensi problem bola voda na cestach a nejake neodtekajuce kanale, ale veci co lietali vzduchom, vietor co vyvracal stromy, atd akoze toto nepochopim. vcera som si precitala par komentarov na to a teda bolo mi na zvracanie. nikto z tych ludi tu nebol, netusi, ake to bolo ale jasna slnieckari, mate, co ste chceli, ba zas prehana, tak vam treba, no co chcete. akoze fuj, normalne sa mi hnusi zit v tejto krajine.

@anonym_2a1300 tak ja so pamätám povytrhovane stromy aj koreňmi, záhradný nábytok o 3 domy ďalej. Netvrdím že to bola zábava a netúžim po tom, ale PREHÁŇATE!!!! TO JE CELE

ukulela
21. aug 2026
@anonym_5e925c

@anonym_2a1300 tak ja so pamätám povytrhovane stromy aj koreňmi, záhradný nábytok o 3 domy ďalej. Netvrdím že to bola zábava a netúžim po tom, ale PREHÁŇATE!!!! TO JE CELE

@anonym_5e925c nepreháňaju. Letá bez dažďa so 40kami neboli v miernom pásme u nás bežne a normálne. Ani takéto nárazové búrky. Menia sa klimatické podmienky. Nie je to o Tom, že BA sa sťažuje.

simsalabim
21. aug 2026
@anonym_5e925c

@anonym_5e925c my ja som r 1970 a nie, taketo smrste si nepamatam, co ale nevylucuje, ze raz za cas sa taka nevyskytla. No rozhodne take burky neboli pravidlom.

anonym_725137
21. aug 2026

Ja milujem burky a toto som prespala? Spala som pri otvorenom okne a vobec som sa nezobudila. Asi to u nas v NZ nebolo take strasne

gab1sol
21. aug 2026

Áno, vždy boli “búrky z tepla”. A boli aj silné búrky, kedy sme všetko na elektriku povypínali a sedeli sme v tmavom byte (za dňa, len tma bola skrz búrku). Obe moje babky v takom období zapaľovali do okna hromničné sviečky. Ale mení sa klíma, čím vyššie teploty, suchá, tým silnejšia búrka. Extrémy v minulosti sú dnes bežné a tvoria sa nové extrémy.

anonym_0ee4d2
21. aug 2026
@anonym_5e925c

@anonym_5e925c tak potom vieš od kedy su záznamy z meteo stanic,a aj vieš čo je bežné, ojedinele alebo výnimočné, že?🙂

anonym_0ee4d2
21. aug 2026
@anonym_5e925c

@anonym_5e925c a bezvýznamny život máš ty
Lebo my s vyznamom áno máme sa o čo báť 🙂😉

doux
21. aug 2026
@anonym_5e925c

@anonym_5e925c trochu trepeš, nie? je rozdiel vyvalený kvetináč 40 kg alebo motorka a odfúknutý ratanový nábytok zo záhrady. rovnako je rozdiel vyvalený strom s plytkými koreňmi a stromy polámané v polovici v relatívne hrubých kmeňoch. nie, také búrky tu predtým nikdy neboli a teda tiež nie som najmladšia. tieto extrémy sú silné.

@anonym_autor no a áno, takéto výkyvy počasia už môžeme očakávať úplne bežne. však klíma sa mení neustále. celé stáročia. už len si zvyknúť a vedieť reagovať na zmeny počasia (myslím tým upratať si záhradu či balkón, keď vidím, že sa blíži silná búrka alebo neliezť na turistiku apod.)

autor
21. aug 2026
@doux

@anonym_5e925c trochu trepeš, nie? je rozdiel vyvalený kvetináč 40 kg alebo motorka a odfúknutý ratanový nábytok zo záhrady. rovnako je rozdiel vyvalený strom s plytkými koreňmi a stromy polámané v polovici v relatívne hrubých kmeňoch. nie, také búrky tu predtým nikdy neboli a teda tiež nie som najmladšia. tieto extrémy sú silné.

@anonym_autor no a áno, takéto výkyvy počasia už môžeme očakávať úplne bežne. však klíma sa mení neustále. celé stáročia. už len si zvyknúť a vedieť reagovať na zmeny počasia (myslím tým upratať si záhradu či balkón, keď vidím, že sa blíži silná búrka alebo neliezť na turistiku apod.)

@doux suhlasim, takuto burku sme este nemali

autor
21. aug 2026
@anonym_5e925c

@anonym_5e925c ty si riadna slepica, ozaj....ty sa uz nevyjadruj....

anonym_abb41e
21. aug 2026

keby tu boli tornada ako v amerike, co by ste robili? Budme radi, ze konecne prsalo, take sucho nebolo od 1961 a iba viac fukalo. ze tu nie su tornada, co spustosia cele mesta a zdvihnu do vysky auta.

anonym_2a1300
21. aug 2026
@anonym_abb41e

keby tu boli tornada ako v amerike, co by ste robili? Budme radi, ze konecne prsalo, take sucho nebolo od 1961 a iba viac fukalo. ze tu nie su tornada, co spustosia cele mesta a zdvihnu do vysky auta.

@anonym_abb41e neboli sme od toho daleko... a nie za takyto dazd vdacna nebudem, je obrovske stastie, ze nikto nebol vazne zraneny

silvike
21. aug 2026

@anonym_autor No, moje pozorovanie za posledne roky je, ze naozaj sa akoby mení styl tych burok. Uz malokedy byva taka klasicka letna burka s par bleskami.Coraz castejsie prichadzaju take vyslovene smrste a blesky take silne ze konec. Uz ani burky na Slovensku nie su to co byvalo 🙂

rozculena
21. aug 2026
@anonym_725137

Ja milujem burky a toto som prespala? Spala som pri otvorenom okne a vobec som sa nezobudila. Asi to u nas v NZ nebolo take strasne

@anonym_725137 veď to nebolo na celom území SR.U nás tiež len chvíľu taký silnejší dážď a vietor,ale nič strašné.

anonym_cd3a92
21. aug 2026

Predpokladám, že hovoríš o Petržalke. Videla som včera video. V Prešove máme takú búrku minimálne raz ročne, tento rok už 2x, aj to iba na jednom sídlisku. Supercela sa vyblázni na úseku, kde je doslova pohroma a na druhom konci mesta spadnú sotva tri kvapky. Po meste chodia podierkované autá od obrovských krúp, mnohým porozbíjalo okná. Zatiaľ čo na západe bolo úplne sucho, toto leto bolo takých ničivých búrok na východe viac. Doslova polhodinová smršť zničila úrodu a narobila riadne škody.

Strana
z2