icon

Mal by sa rodič vyjadrovať k vyučovaciemu procesu?

kashina
23. sep 2016

Ako sa zachovate, ked si myslite, ze nieco co robi ucitel v skole pri vyucbe nedava zmysel, ze je to zastarane a zbytocne pridava k povinnostiam ziakov? Ze je to len hlupe memorovanie a opisovanie pouciek bez realneho benefitu pre rozvoj ziaka. To je len jeden priklad. Prikladov podobneho charakteru je spusta.

Ozvete sa? Spytate sa na to triednej ucitelky? Vyjadrite nejako nazor.

Ja sa na to pozeram ako na prezentovanie ineho nazoru, na iniciaciu diskusie, ktora moze viest k zlepseniu, o ktore by skola malo ist. Avsak viem, ze je to minoritne vnimanie ...

Co si o tom myslite?

Vdaka.

dai
26. sep 2016

@kashina no... takze uznavas ze sa to da len to naraza na tvoje pohodlie - nie si ochotna cestovat, nie si ochotna platit....
ja napr. cestujem a platim - viac ako si ty napisala - a som relativne spokojna - urcite som teda spokojna so sposobom vyucby aj vysledkami skoly... ( u nas samozrejme fungue v obrovskej miere interakcia skola, rodic... ale teda aj ucta k ucitelovi a disciplina...)

pointa je ze platis nasobne menej ako to realne stoji... takze by som sa nestazovala na tie minimalne poplatky...

kashina
autor
26. sep 2016

@dai

je smiesne posudzovat cudzieho cloveka cez internetovu diskusiu, robit narazky charakteru, ze niekto je pohodlny, ci skupy

nikde som sa nestazovala na ziadne poplatky

pointa je, ze mi zalezi na skolstve a vzdelavani ako takom a mam zaujem o slusnu diskusiu so skolou, mam zaujem ako rodic byt ovela aktivnejsie integrovana do vzdelavacieho procesu ako sa bezne na skolach deje, lebo verim, ze to tak ma byt a prospeje to vsetkym zucastnenym

nepokladam za riesenie strkat hlavu do piesku, alebo hned menit skolu, skola nie su ponozky, to su aj aj komunitne a ine socialne vazby dietata a rodiny, a vela dalsich dolezitych faktorov

ak by o kulturny dialog a aktivnu spolupracu so skolou malo zaujem viac rodicov, tak by to pohlo veci vpred, nemam iluziu, ze by to slo rychlo, ale tuto aj male krociky maju svoj vyznam

bmuller
26. sep 2016

@225lenka25 ...asi tak... naozaj sa mi zda, ze kopa rodicov pomerne mladych 30-40tnikov akoby zabudla, ze vystudovali rozne, aj velmi narocne skoly, prave vdaka vedomostiam, ktore ziskali este vdaka "nemodernemu systemu"= bolo si treba trochu sadnut na zadok a kukat do ucebnic, pocitat ulohy, makat vlastnou hlavou... mali solidny zaklad pre dalsie studium, a snad naucene poznatky z tych niekolko predmetov, ktore ich nebavili, ale "museli" sa ich ucit, aspon prispeli k ich vseobecnemu rozhladu.
ale teraz nadavaju, aky je sytem nekreativny, ze by sa ich deti mali ucit zabavnou formou a nepretazovat sa nebodaj pouzivanim vlastnej hlavy a naucenim aspon par vzorcov ci datumov ci inych faktov. nie, treba hlavne kreativne robit eseje, seminarne prace pouzitim internetu... odpisu a pamataju si z toho velky ... 😝
podla mna rodic viac narobi viac skody vedmostiam dietata, ked ho "setri", nez ked berie "ucenie" ako fakt, ktory treba absolvovat (ved nemusi byt dieta z kazdeho predmetu jednotkar, ked uz, nech to, co ho nebavi, sa nauci namieto 100% na 60%). ved kazdy sme absolvovali skolu minimalne zakladnu a strednu, a nikto neumrel na prestudovanie 😀
+ dolezite - pomaly kazdy chce, aby jeho decko malo VS, a to akoze ako sa bude ucit tam? vam sa pozdava pristup kreativneho ucenia na medicine alebo strojarine??? 😝

dai
26. sep 2016

@kashina citaj co pisem... reagujem na tvoje prispevky, neposudzujem ta... ty si pisala o tom ze nie su moznosti hladat skolu - ja ti pisem ze obmedzenia su len v tebe lebo moznosti definitivne su... ale kludne si to otoc na osocovanie, ci posudzovanie cudzich ludi ci co si to tu domotala...

ja urcite nepatrim medzi ludi ktori sa nezapajaju do komunitneho zivota - zapojila som sa do vela projektov ktore priamo suvisia so sr. skolstvom vramci urcitych kamapani... ale ako som pisala vpripade vlastnych deti hladam moznosti nie vyhovorky... ak chcem skolu teraz a tu kde funguju veci tak taku hladam, necakam ze k nej dospejem dialogom...

v kazdom pripade ta v tvojej snahe podporujem aj ked bez poriadnej reformy zvonku aj zvnutra vidim ten tvoj boj trosku ako boj s veternymi mlynmi...

dai
26. sep 2016

@bmuller ty sledujes trosku aj vysledky sr skol? vies ake boli 10-20 rokov dozadu? vies ake su teraz?
my prepadame na celej ciare, nase deti nevedia pracovat s informaciami, nevedia reagovat, nevedia citat s porozumenim, maju problemy s rieseniami zlozitejsich situacii... nevadi ti to? to zaostavanie je z roka na rok vaecsie... ak to tebe nevadi tak kludne do toho...

svet sa meni - pozrite len kolko lekarov je tu na mk - kazda matka ktora si precita stranu na nete o ockovani vie o nom uplne vsetko - a toto je zial vysledok nasho vzdelavania - absolutna neschopnost sebareflexie, pracovania s datami, overovania si zdrojov, vyvadzania dosledkov etc. ...
na toto treba reagovat aj v skolstve...
a tvoja otazka na lekara - ano, ja chcem aby ma operoval lekar ktory dokaze zareagovat na vyvijajucu sa situaciu, nie nabiflovany cerveny diplom nosiaci biflos ktory naspamaet obkeca ludske telo ale zareagovat nevie...

kenzom
26. sep 2016

@kashina to že chces viesť diskusiu je super ~akurát že diskusie majú svoje limity~ hlavne internetové. ...~možno keby si hodila niečo konkrétne tak by sa to neminulo cieľ. ..

sardinka336
26. sep 2016

@bmuller moj syn 10 ročny si teraz robí potapačsky kurz a to je prosím pekne okolo 300 A4 teorie a počtov ak nie aj viac - ok, na niektorých stranach su obrazky...ale proste nad tým musi len sedieť a naučiť sa to. Nechce sa mu, mal take dni ..piští..ale hovorim mu ked to spraviš a ziskaš certifikat to ti nikto nezoberie a mozeš potapat s dospelymi potapačmi. Zial teoria sa neda v tomto pripade ,,kreativne naučiť,, ale len ,,vysediet na tej poondiatej riti a učiť sa. Su tam aj rozne prepočtove tabulky...proste teraz je to tažke, ale vysledok stoji za to. A celkovo maju dnešne deti malu frustračnu toleranciu ....kazda prekazka, kazde nepohodlie je vnimane ako neprekonatelny stres, a ťažiť z toho budu len farma firmy s ponukou tabletiek na ukludnenie. Nehovorim ze nie su v istých pripadoch opodstatnene ale ved vieme o čom hovorime 🙂

jajka257
26. sep 2016

@dai bohuzial, sa skolstvo prepada. Akurat mam jeden ukazovatel, nasla som zbierku z matematiky pred reformou. A hadaj co? Teraz ucime v osmom rocniku to, co sme ucili v piatom. Uz vedomosti nie su take, ake boli. Ziakom je znizovana narocnost, naroky klesaju kazdou reformou, nasobilka sa uz neuci, ale decka pocitaju po nasobkoch. V piatej triede je povolena kalkulacka. Nedochadza k zakladnym prepojenia a slovne ulohy miznu uplne. Vsetky mezdinarodne testy su zalozene na porozumeni a ako ich to naucit? V skolach zaniklo povinne citanie, decka necitaju. Obsah okopiruju z netu a ani neupravia. Sloh si najdu na nete, projekt stiahnu z netu bez rozmyslania. A co my vlastne chceme? Raz dala DU, ze 10 prikladov na scitanie. Na druhy den mi prisla mamicka oznamit, ze to je vela a jej syncek nevladze tak dlho pocitat, bol to 10 prikladov, v ktorych mal vzdy spocitat dve dvojciferne cisla. Boze moj, tak co vlastne ocalavaju ludia od ucitelov? Nedavajte ulohy, nezatazujte ich, ja viem, ako to mate ucit, lebo ja viem, ze toto by bolo lepsie. Ak bude dalsia reforma, tak stredoskolaci budu mat vedomsti ako niekedy osmaci. A kto za to bude moct?
@kashina a teraz mi odpovedz, aj ja platim dane, aj ja platim odvody, tak som vlastne zakaznik samej seba? Aj na policiu ci do parlamentu alebo vojsku ides hovorit ako maju co robit? Lebo aj oni su plateni z tvojich dani? Alebo co tak prist k prezidentovi, aj on je plateny z tvojich dani? Ci to radsej nie? Ak chces pomoct skolstvu, treba zacat na tych najvyssich miestach. Alebo sukromna skola.

dai
26. sep 2016

@jajka257 ja to vidim... moje dieta sa uci podla bavorskych osnov - mame vela kamaratov v sr skolach a mozem porovnat narocnost uciva - to co sa moja ucila v 2hom rocniku v matike sr deti zacinaju v 4tom rocniku, nehovorim o tom kolko geometrickych uloh stylom skladania tvarov v priestore robia od 1veho rocnika, kolko prac pisu na posluch a zodpovedanie otazok k textu aby zistili ci deti rozumia textu, robia vela kreativnych prac - nie ako zadania pre rodicov ale robia ich v skole v skupinach - nasledne to musia odprezentovat, chodia po sutaziach etc. ... proste vidim nielen co ale hlavne ako sa uci moja krpata a ako napr. neter... a zial uz teraz badam velky rozdiel...
( nase deti inak nemaju sice povinne citanie ale maju taku internu sutaz na citani - zbieraju body a na konci roku su vyhodnocovany najlepsi citatelia - je to online - ku knizkam su online otazky, je na ne casovy limit - cize dieta knizku precita, naloguje sa a nasledne zodpoveda otazky ku knizke - body sa zapocitavaju na jeho konto - ucitel ma pristup ku vsetkym kontam... )
netvrdim ze ten system u nas nema medzery - jasne ze ma, ako vsetko... ale ako pisem - medzi mojou malou a neterou su cez 3 roky rozdiel a vedomosti velmi podobne...co teda nie je prave najlepsia vizitka pre nase skolstvo☹

bmuller
26. sep 2016

@dai obavam sa, ze ak ziak nema solidne zaklady na solidne naucenych vedomostiach, na aktualnu situaciu nebude vediet reflektovat, nech mu bude podana akymkolvek modernym sposobom. 😎

dai
26. sep 2016

@bmuller ale ako chces tym detom odovzdat tie solidne zaklady? ved presne o nich sa bavime... prepac ale v dnesnej dobe memorovanim tie zaklady detom nedas...

bmuller
26. sep 2016

@sardinka336 achhhh, keby vsetci rodicia mali takyto triezvy nazor 😉 to by ich deticky vedomostne prekvitali... a veru by to bolo pre nich do zivota velke + 🙂
ako vravia bratia anglicania "no pain, no gain"!

bmuller
26. sep 2016

@dai a preco nie, prosim ta? vari preto, ze uz v 3 rokoch vedia ovladat mobil? preto uz neplati, ze 2+3=5? alebo ze 16= 16x1, 2x8 alebo aj 4x4?...

novana
26. sep 2016

@sardinka336 Menuju se Honza. Sem žákem 5. třídy. Chtěl bych vás seznámit s naší školou a taky vám vyprávjet, co sme se dnes učili.
Naše škola je velmy moderní a pokroková, protože je inkluzivní.
Inkluze je, když se všichni učí spolu v normální škole. Romové, bílý, cizinci a postižené děti, všychni spolu v jedné třídě.
Neni tu žádná disgryminace.
V naši třídě je nás celkem 12 žáků a kromě učitele tu s námi souještě 3 paní
asitentky a jedna panipsicholožka.
Ted vám všechny moje spolužákipředstavim.
V první lavici u okna sou dvě holki - Lucka a Rebeka.
Ve druhé lavici sedí Milan Tancoš a Jozef Žigo. Jsou to Romové.
Nebaví je moc sedět v lavici, tak většinou běhaj po třídě, nebo si s paní asistentkou hrajou vzadu a zpývaj romské písně.
Dříve pořád s dalšími Romy čekali před školou a od ostatních si něco půjčovali,
hlavně mobili a peníze. Mě jednou odtáhly do křoví a půjčili si moje peníze a
bundu. Ale o tom nám paní ředitelka zakázala mluvit a dnes už nesmíme do
školi nosit nic drahého. Jejich rodiče to prímaji těžké kvůli disgriminaci a
rasizmu. Naše škola pro romské žáky každý rok koupí nové mobili a tablety a
taky jim dává kapesné. Jinak sou všichni hrozně nadaný a chytrý, hlavně na
hudební a výtvarnou výchovu. Mají samé dobré známki.
Ve třetí lavici sedí Štefan. Je mentálně postižený. Vedle něj sedí jeho specijální
asistentka Renata, která mu se všým pomáhá a utírá mu nudle a sliny. Mluvit
nedokáže, jen vydává různé zvuky, ale všichni víme, že je úžasně chytrý. Dostává
totiš samé jedničky. Učitelky říkají, že je pro naši třídu velkým obohacením.
V první lavici u dveří sou Monika a David. Ve druhé lavici u dveří sedím já a
vedle mě Mustafa. Jeho rodiče přišly z Afgánystánu.
Ve třetí lavici je Alžběta. Je postižená s daunovým syndromem, ale je hrozně
chytrá. Má nejlepší známky z celé naší třídy.
Vedle ní sedí její asistentka Martina.
Ve čtvrté lavici sedí Lukáš a vedle něj Manu. Manu je tu nový. Přišel k nám
před 2 měsíci a jeho rodiče sou z Afriki Pamatuju si na jeho první den u nás. S
naší třídní sme uspořádali uvítací párty. Všichni sme se s ním museli obejmout
a poděkovat mu, že se přistěhoval do naší země, protože naše země i naše škola patří všem.
V poslední lavici sedí naše třídní psicholožka. Pomáhá nám a řešírůzné
problémi. Minulý týden Lucka z první lavice nechtěla dát napít MilanuTancošovi, tak jí paní psicholožka musela vyšetřovat pro podezření z podvjedomého rasizmu. Lucka se pak musela Milanovy omluvit.
A co sme se dnes učili ?
První hodinu byl zeměpis Pani učitelka nám vyprávěla o islámské kultuře. Na
koncy hodiny nás vizkoušela z toho, co sme si zapamatovali.
Všichni dostali jedničku.
Druhá hodina byla matematyka. Učili sme se malou násobilku. Až senaučíme
malou, tak v 6, nebo 7. třídě začneme s velkou násobilkou, Už se moc těším.
Také si mě pan učitel vizkoušel u tabule.
Zadal mi deset příkladů.Správně sem spočítal tři Dostal sem dvojku. Po mě šel k tabuli Oláh. Pomáhalamupani asistentka a dostal jedničku. Je fakt dobrej.
Třetí hodinu sme měli Občanskou výchovu. Přišli k nám studenti z Člověka v
Tísni a měli sme přednášku o lidských právech a disgriminaci lidí s odlyšnou
orientací. Na konci hodiny nám paní učitelka pustila pohádku. Bylo to odvou
gayích co se zamilovali a narodil se jim malí černoušek.
Moc se mi pohádka líbyla.
Čtvrtá hodina byla Čeština. Učili sme se romskou básničku. Nakonci hodiny
sme jí společně recitovali a všychni dostali jedničku.
Poslední hodinu byla hudební výchova. Učili sme se zpívat romské písně.
Nejlepší byli Milan Tancoš a Oláhovic. Dostali jedničku a pochvalu.
Tak to je moje třída.
Naše třídní říká, že inkluzivní škola je nejmodernější a nejlepší. V normálních školách, kde sou jen normální běloši, tam prej má hodně lidí čtyřky a pětky.
Ale v naší inkluzivní škole máme všichni jenom jedničky a dvojky.
Dysgriminace u nás prostě neekzistuje. Každý má právo na úspěch avsdělání ! Tak ahoj. Honza.

dai
26. sep 2016

@bmuller kto pise ze nepotrebuju deti zaklady? ja ti pisem ze tym memorovanim sa tie zaklady ucis 3x dlhsie ako inymi technikami ucenia a zapamaetas si ich menej - chapeme sa? pre mna solidny zaklad znamena nieco co si clovek nesie so sebou a chape aj preco je pre neho dolezite danu vec vediet...

mimkus
26. sep 2016

@novana:

tento prispevok bol uplne zbytocny a rapidne tu znizuje uroven diskusie.

barcelona94901
26. sep 2016

@jajka257 naše školstvo zaspalo dobu
Máme blbe deti ,aj my sme blbci rodičia,lebo koľko krát sami nerozumieme zadaniu ,stáva sa .
Ale povedz mi čo je úžasné na tom,ze žiak,ktory nepíše krasopisom dostáva stále päťky ,tak ako jeho otec .
Hoci nerobí hrúbky ,ale pise napríklad tlačeným písmom .
Žiak,ktory je geniálny na matiku,chemiu,dostane päťku,pretoze nemá ukážkový zošit ,ma tam čmaranice ..
Naše školstvo si zabíja žiakov ,aj učiteľov

sardinka336
26. sep 2016

ja neviem kde furt mate, ze sa kazdy 100% memoruje. Tento konik je samy extrem...bud sa memoruje alebo sedia na koberci a kecaju nie?
Niečo sa treba aj namemorovat, napr. nasobilku...mozete to podat ako chcete kreativne ale do hlavy vam to nikto nenaleje. To iste aj vybrane slova, tabulka chemických vzorcov.
Alebo ak sa medik nenamemoruje kazdu kostičku na skušku z anatomie, tak ako bude pokračovat v študiu? Zaklady niektorých predmetov nie su velmi kreativne a proste sa to treba naučit, preluskat ten zaklad a potom je mozné dajme tomu byt aj kreativny.Ja som sa tiez učila aj predmety ktore ma extremne neoslovovali a dnes by som povedala, ze ved načo mi to bolo aj tak som sa tým smerom nikdy neuberala študijne, pracovne....časom som ale zistila, ze je fajn mat o veciach aspon ,,šajnu,, o čom sa hovori...napr. často sa stretavam s ludmi z ineho odvetvia ako som študovala, pracovala a nie som teda za uplneho debila a aspon sa dokazem zapojit do debaty, niečomu porozumiet. Všeobecna vzdelanost nikdy nie je na škodu.

sardinka336
26. sep 2016

@bmuller aj ja robím chyby to je jasne, len sa nerada poddavam prekazkam a beriem ich ako vyzvu, hladam riešenia nehovorim ze vzdy s usmevom a ze to nie je ťažke ale snazim sa to učit aj deti aby od prekazok neutekali lebo to chce namahu, lebo sa im to zda blbost a musia vyvinuť nejaku snahu, obetu....ale aby to prekonavali.

simca06022011
26. sep 2016

@sardinka336 presne to som chcrla pred 100 stranami povedat... Proste memorovat treba a bodka, neda sa studovat "kde to najdem" lebo v praxi to MUSIM vediet... A prehlad nejaky treba mat ak nebodaj nebude zo mna chemik ;)

bmuller
26. sep 2016

@dai tak neviem, aky iny sposob je rychlejsi, a hlavne spolahlivejsi (na zaklady - matika, pravopis, chemicke prvky, fyzikalne veliciny, stavba bunky..., detaily okolo 2.sv. vojny su ina vec)
spominam si na rozhovor s istym mladym ucitelom, ktory vravel, ako su ziaci nadseni a zapajaju sa do "skoly hrou" - nieco na danu temu tvoria, hraju - a pri opakovani si nepamataju z temy takmer nic 😖

sardinka336
26. sep 2016

@novana 😀 😀 😀 😀 😀 😀

jajka257
26. sep 2016

@barcelona94901 mam to iste doma v ruzovom😭😭😭pocita 5 a 6 ucivo ale nevie diktaty, tak sme v kybli.

sardinka336
26. sep 2016

@simca06022011 ja mam znamych medzi lekarmi - kazdy mi povedal ze anatomia nad tým sedeli niekolko týždnov cely den a memorovali 😀 😀 😀 prestavka len na jedlo a cikanie...ale ked spravili tuto skušku tak zrazu bum...a začali chapať suvislosti, začalo im vela veci davat zmysel a konečne ,,to,, dokazali davat do suvisu všetky tie vedomosti, ktore museli nasať do hlavy. A potom to vraj začalo byt zaujimave ked uz mali zaklady.
To iste aj pravnici...sedíš a učíš sa. Co tam chceš ,,nakreovat,? To su hole fakty bud vieš alebo nevieš...
Ked som robila v ŠKD tak som mala rada take, ze na preberane učivo sme robili didakticke hry. Proste hravou formou sme opakovali učivo...na vybrane slova sme počuvali pesničky, kreslili pribeh, hrali suťaž...proste da sa to prepajat ale isty prvok memorovania tam proste je s tým nič neurobim ani ho nevnimam ako škodlivy.

alaguema
26. sep 2016

@jajka257 to čo píšeš o vojsku je úplne od veci...či si zákazník samej seba? O čom to točíš? Moje deti navštevujú školu a ja ako rodič som súčasťou systému, či sa ti to páči, či nie, sú to moje deti, ktoré vám ako učiteľom zverujem. Vaša profesia by mala byť verejne kontrolovateľná, ste štátni zamestnanci a my ako rodičia máme čo k tomu hovoriť, ako sa povedie výchova našich detí už len vzhľadom k tomu, že školská dochádzka je povinná zo zákona!

dai
26. sep 2016

@bmuller ja nic nepisem o skole hrou... pozri, nepoznas nic ine len to sr memorovanie... ja som tu uz viackrat pisala ako sa moja dcera ucila citat - ucila sa fonetickou metodou, nie opakovanim slabik a pismenok - zatial co tou fonetickou metodou za 2 mesiace plynule citala, sr metodou bola na 3tom pismenku... neviem, tazko sa mi diskutovat s niekym kto okrem klasickych sr metod nic ine nepozna:-/
za seba - mam vystudovanu historiu - prve 3 rocniky sme isli memorovanim niekolkotisicstranovych knih - realne najviac som sa naucila s jednym mladym docentom, ktory nas ucil suvislosti -mapa sveta a ides - kde co sposobilo - zrazu to davalo zmysel, ziadne narodil sa v roku xy, spravil abcd a podobne... aj keby mi nieco vypadlo z jednej krajiny vdaka poznaniu susednych krajin som vedela poskladat historiu krajiny v strede... na zaciatku sa mi to strasne tazko ucilo, omnoho tazsie ako naucit sa 500 stran naspamaet...
co myslis ze si aktualne pamaetam najviac? vymemorovane alebo tie suvislosti?
a jasne ze aj nasobilku sa mozes ucit mlatenim hlavy o stenu ako otcenas aj o polnoci aby si vedela 5x5... na druhej strane ak nepochopis co tym vlastne ratas tak budes mat obrovsky problem pri realnych slovnych ulohach - a to je prave to s cim maju nase deti problemy a co dokazuju vysledky tych medzinarodnych studii - v memorovanych vedomostiach su super, ale v pouziti tychto dat vyrazne podpriemerne kedze zial nechapu co sa to vlastne ucia a co to to krat vlastne znamena...

jajka257
26. sep 2016

@alaguema este raz a naposledy. A ja platim dane, ktorej casti vety nerozumies? Aj policia, aj vojsko aj politici aj prezident maju plat z dani. Aj tych pojdes poucat ako maju pracovat? Alebo comu nerozumies? Aj policia je sucastou systemu, ma ta chrani a ty si s nou vo vztahu ako obcan, aj politic maju presadzovat tvoje zaujmy, si s nimi vo vztahu ako volic a obcan, vojsko ma chranit krajinu, si s nim vo vztahu, atd.....ci ty si odvazna len v skole?

kenzom
26. sep 2016

@alaguema preco mas pocit, ze skola nie je verejne kontrolovatelna ? vsak su inspekcie, skolske urady, zriadovatelia....ide o to, ze ucitel nemoze na povel vyhoviet kazdemu rodicovi....ze su tu nejake pravidla...osnovy...tie nemoze len tak vynechat ako sa komu zachce...ucitel musi odovzdavat neskutocne mnozstvo agendy aby bol kontrolovatelny....riaditelom, inspektorom, pedagogickou radou...na vase poziadavky sluzi rada rodicov...

alaguema
26. sep 2016

@jajka257 áno, aj tých pôjdem poučovať, akonáhle sa to týka mojich detí a mojej rodiny, alebo môjho života. Konkrétne prezident je kus hov.a a ja osobne ho nepodporujem a jeho "prácu" budem kritizovať verejne kedy chcem. Sú to verejné funkcie a teda spadajú (mali by) pod verejnú kritiku. Úplne jasne a bez pardonu. Si štátny zamestnanec? Tak si uvedom, čo sa s tým spája! A neviem ktorej časti nerozumieš.

dai
26. sep 2016

@alaguema 🙂 cize si bola za prezidentom a povedala si mu toto? alebo len silne anonymne krcmove reci vedies s kamosmi... ako prepac ale teraz pises tak typicky slovensky - velky JA dlho nikto a potom zase JA...
celkom by ma zaujimal ten obnos tvojich dani ktorym si vyhradzujes pravo kazdeho kritizovat - predpokladam ze od lekarov cez poziarnikov az po politikov mas patent na vsetko😀