icon

Mali by všetci prváci dostávať jednotky?

Včera o 15:01

Aky je vas nazor? Mali by mat vsetcu prvaci jednotky, len preto,ze len nedavno nastúpili do skoly?

Strana
z2
autor
Včera o 21:45
@bobbula

Myslím, že samé učiteľky pokial sú dostatočne vzdelané a chapave by mali byt proti hodnoteniam známkami. Dokázať žiakov motivovať inak. Známky sú jednoduchšia a rychlejsia cesta, no krátkozraká.

@bobbula ano? A ako by si tie deti namotivovala? Daj priklady.

bobbula
Včera o 22:12
@anonym_autor

@anonym_autor učiteľky to študujú 5 rokov, ich sa opýtaj

autor
Včera o 22:14
@bobbula

@anonym_autor učiteľky to študujú 5 rokov, ich sa opýtaj

@bobbula
@bobbula lepsia motivacia ako znamka pre nich nie je. Jedine,co by zabralo je uplatok - sladkost, nalepka. Inak ich nenamotivujes

bobbula
Včera o 22:47
@anonym_autor

@bobbula
@bobbula lepsia motivacia ako znamka pre nich nie je. Jedine,co by zabralo je uplatok - sladkost, nalepka. Inak ich nenamotivujes

@anonym_autor Zaujímavé… myslela som si, že päť rokov pedagogiky nestrčí do vrecka jeden čokoládový bonbónik.

bobbula
Včera o 22:53
@anonym_autor

@bobbula

@anonym_autor Možno som naivná, ale myslela som si, že známka slúži na hodnotenie, nie motivaciu. Ale potom odvedie asi viac prace ona než učiteľ.

simoli
Včera o 23:31

určite ÁNO. A keď nie známky, tak iné hodnotenie, slovné alebo čokolvek iné...do prvej triedy nepatria 2,3,4, 5. ABSOLÚTNE. Preboha, tie deti majú 6 rokov tak z nich nerobme dospelých, že nech si zvykajú...začiatok je pre každého iný, pre niekoho extrémne náročný...a čo keď má dieťa poruchy, ktoré sa ukazujú v priebehu prvej a druhej triedy ??? Tak urobme z neho sprostého...prečo nie...

behulka
Dnes o 05:22
@anonym_autor

@anonym_autor moje deti mali na prvom stupni slovné hodnotenie, známky im ani nám vôbec nechýbali, ani motivácia k učeniu. Chceli sa učiť, pretože ich to zaujímalo. (ak by mali slovné hodnotenie preklopené do známok, mali by aj trojky na vysvedčení).
Skôr mám podozrenie, že práve tie známky vnútornú motiváciu učiť sa znižujú.

anonym_af0ae4
Dnes o 06:06

Naši malí normálne známky teraz na prvý polrok. Väčšina triedy malo jednotky, no pár deti dostalo aj dvojku zo slovenčiny alebo z matematiky.
Mimochodom ja som za aby sa dávali známky, lebo slovné hodnotenie je o ničom.

anonym_5502bc
Dnes o 07:02
@anonym_af0ae4

Naši malí normálne známky teraz na prvý polrok. Väčšina triedy malo jednotky, no pár deti dostalo aj dvojku zo slovenčiny alebo z matematiky.

@anonym_af0ae4 čo ti prekáža na slovnom hodnotení?

anonym_f5e8bf
Dnes o 07:12
@anonym_629e76

Absolvoval/neabsolvoval,to bude nove hodnotenie.

@anonym_629e76 nešírte hlúpostí. Absolvujte pár školení, spracujte osnovy, ŠVP a potom sa možno môžete vyjadrovať na túto tému.

anonym_5502bc
Dnes o 07:22
@anonym_f5e8bf

@anonym_629e76 nešírte hlúpostí. Absolvujte pár školení, spracujte osnovy, ŠVP a potom sa možno môžete vyjadrovať na túto tému.

@anonym_f5e8bf ako to bude po novom fungovať?

anonym_b3f39d
Dnes o 07:52

Možno odpoviem nesprávne neviem ale je to pre nich motivácia veď iba začínajú . Nepamätám si presne či aj na vysvedčení to bolo ale do zošita sme dostávali pečiatky včelička bola jednotka , prasiatko päťka 😄

oriesocek
Dnes o 08:33
@anonym_af0ae4

@anonym_af0ae4 tu je slovne hodnotenie mojej malej prvacky z angličtiny - nemyslím si, že je o ničom a známka je lepšia., dcera ma veľmi dobrú sluchovu pamäť, mala aj krúžok z angličtiny minulý Rik a tento rok. Mimoriadne dobre pracuje na hodinách. Výborne chápe a reaguje na pokyny učiteľa. Vie správne odpovedať na všetky otázky a zadania učiteľa. Rozpráva plynulo a bez problémov. S veľkým nadšením sa zapája do aktivít a hier. Úroveň angličtiny je výborná a presahuje bežné očakávania.

sulavikova
Dnes o 08:47
@oriesocek

@anonym_af0ae4 tu je slovne hodnotenie mojej malej prvacky z angličtiny - nemyslím si, že je o ničom a známka je lepšia., dcera ma veľmi dobrú sluchovu pamäť, mala aj krúžok z angličtiny minulý Rik a tento rok. Mimoriadne dobre pracuje na hodinách. Výborne chápe a reaguje na pokyny učiteľa. Vie správne odpovedať na všetky otázky a zadania učiteľa. Rozpráva plynulo a bez problémov. S veľkým nadšením sa zapája do aktivít a hier. Úroveň angličtiny je výborná a presahuje bežné očakávania.

@oriesocek sorry, ale toto hodnotenie je len prepis známok na slová. To nie je slovné hodnotenie. Namiesto 1 je výborne(čo je to isté!). Stále je to sumatívne hodnotenie: známky, včeličky, prasiatka, %, body. Iné je formatívne hodnotenie (u nás tiež používané), ktoré žiaka motivuje a posúva.

Strana
z2