Mám problémy s 12 ročným synom
dobrý vecer mam problémi s dietatom má rokov 12 a nechce doma poslúchat odvráva svojmu otcovi.mne nie .nedá sa mu nic dat roskázat ked pride zo skoly tak sa naje ani sa neprezlecie a ide vonku a príde domov pozde vecer niekedy sa aj stalo ze len v noci prisiel domov obávam sa o mojho syna ..a som nestastna ze sa mu nedá roskazat nic aj v skole sú uz sním problémi aj tam sa uz stazuju na mojho syna ,,,ak vie niekto mi poradit tak dakujem ako si mám dat rady s mojím synom ...
@erikanezbedna, tak je to ok. Ved ked fajcis ty preco by nemohol aj on? Fajcite spolu, zblizi vas to, takych rodin je ozaj dost. Nemozes cakat ze nebude fajcit, ked to vidi u vas, tym padom je to pre neho tak samozrejme ako umytie si ruk po WC. Len s tym WCkom to nie vzdy byva taka automatika 🙂 Existuje vobec niekto koho to decko respektuje?
@katka1981 mozno ze aj ako pises mozno ...ze len trapenie ... ☹
@erikanezbedna, ty sa chovas k synovi ako by bol chranena zver,nejaky chudacik, kt. ma smrtelnu chorobu a ostava mu poslednych par dni zivota, tak mu das volnost nech si ich uzije ako on sam chce. Preco si nesla za skolskou psychologickou? Cakas kym sa stane nieco vazne? Ries kym nie je neskoro. Tak ja sa lucim, urcite su tu skusenejsie mamicky ako ja, kt. maju dieta vo veku tvojho a mozno mali aj podobny problem. My mame do puberty este daleko, my mame jedno stastie, ze keby to dcera urobila raz, tak naposledy, stiahnem rolety, zamknem okna a dvere, vezmem jej kluc a z domu sa nedostane. A v noci cez les po tme sama nepojde, to by musela byt velmi odvazna, ale ktovie ake problemy budeme mat my, to nikdy nevies. Drz sa a vyhladaj odbornu pomoc cim skor.
@katka1981 ja mu nedovolim somnou fajcit este to bi chybalo ku stastiu to nieeee ...u vela rodin sa fajci a nestava sa to ...nikoho nerespektuje moje dieta veru nikoho aj moja svagrina ho lubi a to velmi aj knej sa nie dobre sparava mal bi jej bit vdacni aj jej lebo ona mi zvikla vela pomahat ked bol este mali a ani jej nepovie ze teta alebo ze krsna mama povie jej menom ..proste moj syn je nevdacni a to ku takym koho bi mal respektovat
@katka1981 mas pravdu nemala bi som to robit ze ho tak chranit viesco sa mi uz aj stalo....ze ked ucitel udrel mojho syna ..ale moj syn nam to nepovedal ine deti nam prisli povedat ..a moj muz siel kricat s ucitelom dobre ze ho tam nezbil moj muz a to bi ani on nemal robit ved ked si pozname dieta tak ucitel ma pravdu ked ho aj udre ...ale moj muzik este si siel zastavat syna ..a to nemal robit vadila som sa s muzom a to velmi ale moj muz si len stal na svoje nekrical na mna vobec len mi povedal ze jeho dieta nikto nema co bit ....ale moj syn si zasluzi ked nie od nas tak je dobre ze od inych ludi ze ho udru ...vidis aj take veci sa deju ...
@erikanezbedna, to je jedno ze ich vola menom, nech ich vola ako to on citi,na tom nie je nic zle. Problem je ze si nic nevazi a nema respekt. Preco ho nedas do polepsovne? Tam by na neho nasli sposob aby sa spamatal. Co ti v tom brani? Nechapem ta. Opicia laska, to tu uz padlo.
@katka1981 jaaaaaj polepsovna jaaaaaj ....neni to opicia laska velmi ho lubim mojho syna velmi ved zato ho tak nechcem stratit zato ...uz som tu pisala ze som uz mala stratu a aj na tom sa velmi trapim...a kvoli synovi viac by som sa trapila keby ze neni pri mne ano dobre mi chces viem ale je to taske aby som ho len tak stratila taske
Ma tato ,,debata,, vobec zmysel? Matka si hudie stale svoje dokola, povedať si neda. Časom vychadzaju na povrch mnohe okolnosti, ktore k sučasnemu stavu prispeli.
@sardinka335 konecne nieco relevantne! Nema zmysel
@sardinka335 nie neni to tak ako si myslis prepac neni to tak ja potrebujem tu viacere rady aby som si mohla stich vybrat ci pomozu mojmu synovi a to co tu pisem nie je vymisel ...viem asi zvas si to mysli ale nieee je to pravdive a smutne za ako sa zije o mna rodina ja si nestojim len na svojom ako pises to veru nie ale ...naozaj chcem pomoct synovi nie to za abi som ho stratila ti bi si ako robila?co?ti bi si mlatila dieta?deti sa nemaju bit len ich ucit ale bohuzial ja neviem naucit svojho syna ze abi uz konecne posluchal ver tomu ze je to taske s takym dietatom velmi taske
@sardinka335, nema, nema, nema, kludne by to admin mohol zaknut a zmazat
@erikanezbedna, mas klapky na ociach, doma ti vyrasta zasran kt, ta ma na haku a ty sa ides z neho posrat lebo ty ho milujes. Ty si tak chuda blba ze az. Ved sme ti presne napisali co mas robit. Len tak dalej a neskonci decko v polepsovni ale v base alebo na cintorine a to ti neprajem ale tam to speje. Zober si ze mas decko, kt. potrebuje operaciu, nie ty ho tak milujes, ze ho chces doma pri sebe, tak ho nedas do nemocnice. Ty patris presne k tym zenam, co ked ju muz tlce, tak to je preto, ze jej tym lasku vyznava, keby ju nebil, tak ju nemiluje. Tebe syn nekradne, lebo nema dovod, lebo mu das, keby si mu prachy nedala, zacne kradnut vonku alebo doma. Ma ta totalne na haku, nevazi si ta vobec, nevazi si nic a nikoho, ale nedaj ho nikam na prevychovu, lebo urcite by chudatenko za tebou plackal ako by si mu chybala, preto sa s tebou na miesto nocnych vyletov doma rozprava, lebo ta tak lubi a chybas mu. Preber sa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sama sebe klames a nahovaras si, ze on je dobrucky, len ho asi nieco vonku laka, inak nema chybu. K psychologicke nejdes poradit si, aby ti ho chudacika soclalka nevzala. Keby brala kvoli tomu socialka deti, lebo sa chce matka poradit, tak sme vsetky skoro bezdetne. Si uplne mimo a nase rady precitas ale zahadzujes.
@katka1981 ale nie, to nie je opičia láska 😀 😀 😀 😀
@erikanezbedna rád si tu dostala kopec - jasne ze je to ťažke, tu už lahke riešenia neexistuju, zašlo to príliš daleko. 100x ti tu povedali ze máš nastaviť rezim, pravidla...zase sa budem len opakovať. Ja nič nehovorím o bitke a to som typ rodiča, ktorý nema problém s vychovným zauchom. Ale v tomto pripade to podla mna nebude fungovať - len facka, bitka. Ešte viac sa ti zatne a bude utekať.
Doma buchni do stola a hotovo - o 19:00 doma a ak nie tak mozeš drichmať aj so psom v bude....tu uz musí synačik pocitiť DOSLEDKY svojho konania. Ak nepridem načas domov tak napr. nedostanem večeru, budem vymknutý a podobne. To je výchova realitou, ktorá má vysoku uspešnosť.
ja citam prispevok od zaciatku a nestiham sa cudovat.Akakolvek pomoc,rada,ze nie,neda sa,nemozem,jaaaaj,neudriem,nedam do polepsovne,chceeem radu,pomoc,ale ked ti ju niekto da,tak to nie,hento nie,ty o radu nestojis,tak potom to zmaz a ries si to sama,aj s tvojim muzom
@worker_falcon, nie, nie je, lebo taky vyraz este asi ani nevymysleli, toto je nieco viac. 😀 Tam je problem v tej sedej kore, nikde inde.
Tvoj syn nerespektuje ziadne autority, ak ti mozem poradit vyhladaj odbornu pomoc, pretoze Vam to prerastie cez hlavu a uz si s nim neporadis. V prvom rade musite pracovat aj vy s manzelom na sebe, pretoze vychovavate dieta vy. Vyhladajte pomoc napr.: Centrum pedagicko - psychologickeho poradenstva a prevencie, alebo na Urade prace odbor sociálnych veci, je tam tiez psychologicka, kde mozes poziadat o pomoc. Poziadajte o pomoc aj socialneho kuratora, ktory Vas nasmeruje a poradi Vam. Dalej by som zasla do skoly a poziadala ucitela o spolupracu, poradila by som sa s nim a dohodla by som s nim pravidla a informovala o tom, ze navstevuje psychologa.
Prajem vela stastia.
@katka1981 a prachi mu nedavam len mu kupujem co chce..nepita prachi to nie zatial nepitaM:K:neviem ci naozaj ma ma syn na haku asi anio mozno ze aj..uz ani neviem co si pocat..neviem...
@erikanezbedna ty si svoj čas, kedy si si mala budovať autoritu, dievča zlaté, prepásla... Píšeš štýlom niéééé, jááááj, júúúúj, ochch môj zlatý miláčil, ľúbim ho, neudriem ho, nezakričím na neho, mobil si nedá vziať to niéééééé.... To čo je za postoj prosím ťa? Tak ja mám doma tiež pubertiaka, o mesiac má 14 rokov a keď mu poviem, že mi má odovzdať mobil, tak mi ho jednoducho odovzdá bez debaty. Ak niečo vyvedie, dostane trest. Ak neposlúchne, tak musí znášať následky. Výchova nie je o tom, že mamička krúži okolo svojho dieťatka ako včela okolo kvetu a dá mu všetko, čo mu na očiach vidí. Výchova je o budovaní hraníc, o učení princípu akcia-reakcia, o funkčnej komunikácii, o budovaní vzťahu. Ty máš dieťa ako plyšáka na mojanie? Mne tiež trhá srdce, keď synovi zadám trest, keď sú momenty, keď som na neho tvrdá ako kameň a nerobí mi to dobre. Ale keďže poznám jeho povahu, viem, že mantinely sú dôležité a viem, že to robím pre jeho dobro a pre jeho správne budúce postoje k životu, k povinnostiam atď. V tejto rodine máš v prvom rade problém ty, si ustráchaná matka, ktorá sa bojí vlastnému dieťaťu stanoviť hranice. Toto rieš v prvom rade.
@katka1981 a radi nezahadzujem ved sa poucujem ako mam robit aj ked to tu nepisem ..ver tomu ze rady si otkladam do mojej jebnutej hlavi a to naozaj odkladam si
@sardinka335 ako mam buchnut na stvol ked o takom case neni doma komu mam buchnut na stovol?mojmu muzovi?..ale ano mas pravdu ze bi som to tak mala robit ale na stvol buchnut ved syn mi to nevydi lebo neni doma a to v noci?mam buchnut?
@erikanezbedna zlatko, buchni do stola vtedy, keď je zlatúšik synáčik doma. Snáď ho aspoň raz denne vidíš, nie?
@erikanezbedna, aky je rozdiel dat mu hotovost alebo kupit mu co chce? Takmer ziadny. Precitaj si co pises, skus sa nad tym zamysliet. Teraz ta naozaj nechcem urazit, nie kazdemu Boh nadelil dost rozumu, ale snad ho mas aspon tolko, aby si si nechala od nas poradit. Prvy krok si uz spravila,napisala si, ze mas problem. Chod v pondelok za jeho triednou, nepracujes, takze mas casu dost, chod aj za riaditelkou, porad sa s nimi. Povedz im to, co si napisala sem. V skole je skolska psychologicka, oni ti daju na nu kontakt. A porozpravaj sa aj s nou. Pokial vies, kam chodi tvoj syn do skoly, mala by si to zvladnut. Myslis, ze to dokazes??? Ak nie, tak popros starsie dieta, nech ide s tebou. Jednoduchsiu radu ti dat neviem.
@ikana30 pojdem na psychologiu pojdem skusim to ...
@erikanezbedna radsej nerob nič... - tak snad vtedy ked to tvoje dieta je doma nie? Ved tam ma Interhotel davaš mu jest, spi tam atd..tak tam chodi..už si fakt mešuge?
Ja nemám problém buchnuť aj v noci - keby prišiel domov.
Moj nazor? Asociálna rodina - možno romska...dovidenia, nech si mysli kto che čo chce...sociálka ich uz pozna, štýl pisana, vyjadrovania...
@0silvia0 normalne ti zavidim ...ano zavidim ze vies roskazat dietatu
@erikanezbedna neni pekne ako sa vyjadrujes, pretoze to vela o tebe prezradza a potom sa necuduj po kom to ten syn ma. Snazia sa ti poradit a pravdepodobne nevies ako zacat. Nie je to jednoduche, cim skor zacnes konat tym to bude lepsie pre vsetkych, necakaj na zazrak lebo nepride. Ak to neurobis sama, nik to neurobi za teba. Mozem vediet ake mas doiahnute vzdelanie?
@erikanezbedna, jezis, buchnut na stol mozes brat aj obrazne, nie doslovne. Lebvo nabuchnutie do stola musis mat stol hranaty so zrezanymi hranami a buchat sa moze len medzi 6. a 22. hodinou a to by tvoj syn asi nepocul. Nenahnevaj sa na mna, nepojdes si urobit aspon 3 rocnu ucnovku? Pomoze ti to na psychiku, zlepsis si pravopis, kt. ma ozaj v tvojom pripade ani netrapi, ale pojdes medzi ludi, mozno si aj najdes pracu, mam pocit, ze ty si na urovni dietata rozumovo, prepac. Pockaj si na syna zdrapni ho pod krk a povedz mu co potrebujes, alebo ho kopni do guli, to boli dlhsie a dlhsie ostane doma. Alebo najdi iny sposob, mas na to dost hodin. Netrep ze nie je stale doma. Ked ty potrebujes video, aby si uverila ze tvoj syn fajci, ja uz ozaj neviem, ale v kazdom pripade je to obohadzujuca skusenost zistit, ze aj takto zmyslajuci ludia existuju 😝
@0silvia0 dobre skusim vtedy ked je zlatucki buchnut na stvol..aj tak uz musim skusit dakujem za radu skusim aj tak urobit 🙂

@nanulka24 je to trefné,na syna aj na nu.... Som sa trochu zabavila, no nechápem ako môže 12 ročné dieťa odísť von, ked to má zakázané...