Mám pustiť dieťa na výlet do Benátok?
Pár rodičov si presadilo výlet detí do Benátok, na karneval. Ja stále váham, keďže sa jedná o tretiakov a nie som si istá, že učitelia tie deti aj ustrážia.
V decembri boli iba na vianočných trhoch a aj tam postrácali deti.
Pustili by ste dieťa? Rodičia nemajú možnosť ísť.
@anonym_autor
normalne mi to nejde z hlavy. Ze je to len blbost a vymyslela si si to z nudy?
Vedenie školy musí školský výlet schváliť. Na našej základnej škole by to neprešlo, najmä ak ide o deti z prvého stupňa. Na takýto výlet by nestačil ani posilnený pedagogický dozor. Ja ako matka dieťaťa by som nesúhlasila s tým, aby sa moje dieťa takéhoto výletu zúčastnilo. Pani učiteľka má odvahu.
@pokemonkaa je to súkromná ZŠ, rodičia si presadili, takže sa našlo toľko, aby to prešlo.
to je statna skola? mozu ist vobec do zahranicia na skolsky vylet a na prespanie? dieta by som nepustila
@mamina7070 súkromná
@tykat Presne, celé je to akési čudné. Navyše, nechce sa mi veriť, že do utorka, keď končí karneval, povybavujú autobus (lietadlo?!), poistenie, informované súhlasy od rodičov, všetky deti musia mať platný OP s fotkou/pas. To nie je, ako keď za s rodinou vyberiete na dovolenku - dnes si zmyslím, zajtra cestujem... To akože budú nocovať cestou v buse, potom nevyspaté sa motať do vecčera po Benátkach a potom zasa nocovať v buse? Lebo ak nie, tak to ešte treba do utorka (!) vybaviť ubytko, a to je nereálne. V čase karnevalu sú v Benátkach hádam prenajaté aj kurníky a psie búdy... A čo strava? Silne pochybujem, že autorka napísala plnú pravdu. Buď ide o budúci rok, alebo sa toto už aspoň polroka vybavuje, ona súhlasila a teraz špekuluje, či spravila správne (ale silne pochybujem, že by sa našla učiteľka alebo vedenie ZŠ, čo by niečo také povolili, ak nejde o "fancy" súkromnú (alternatívu) školu)).
@ivanaks áno, je to už vybavené dávno. Špekulujem, keďže aj moje dieťa by chcelo ísť a voľné miesto majú. Je to bez ubytovania.
Toto mohla len nejaka mater premotivovana vymysliet, ze aky super vylet, ktora v zivote v Benatkach cez karneval nebola. A bola by som zvedava, co by robila, ak by sa prave jej dietatu nieco stalo. Lebo toto su presne tie matere, co musia vymyslat hluposti za kazdu cenu, aby boli zaujimave. A najdu dost podobnych hlupakov, co sa k nej pridaju. Lebo toto sa inac neda nazvat, iba ako hlupost od hlupakov.
@anonym_autor nepustila ale isla by som s nim. Akoze toto mohol presadiť niekto, kto to realne nezažil. Tie deti co maju 120cm z toho nebudu nic mat, lebo na to nebudu ani vidiet. Tam je dav dospelych ludi. Ako ucitelka by som kupila 20 vodítok a kazde dieta drzala na voditku.
@anonym_autor do Benátok na karneval už nikdy. Okrem davov ľudí, studenej vody ak je acqua alta ešte aj studený vietor od lagúny. Ak je to ešte bez ubytovania, tak ľutujem všetky deti, ktoré tam pôjdu.
https://www.youtube.com/shorts/3rEc1L29HWc
https://www.youtube.com/shorts/GXSBic0vu4I
https://www.youtube.com/shorts/m4LUZZo_vNQ
@ivanaks áno, je to už vybavené dávno. Špekulujem, keďže aj moje dieťa by chcelo ísť a voľné miesto majú. Je to bez ubytovania.
@anonym_autor ja nechapem kedy tam
vlastne idu ved uz v stredu zacina post a bez ubytovania znamena na otocku ?
@anonym_autor Aktuálna situácia v Benátkach:
Autorka je tiez evidentne prepnuta ako tie matere, co to vymysleli, ked nad tym rozmysla, ze tam posle decko.
Troll, ale veľmi nepodarený.
Moj by sa v takom dave urcite stratil, zapozeral niekde 😨 V metropolach kde je tak vela ludi ho drzim normalne za ruku
Taketo zajazdy na karneval v Benatkach su bezne, robi ich niekolko CK. Jeden den vecer sadnes do autobusu, celu noc si v autobuse, rozbita vystupis v Benatkach, prepravis sa zo zachytneho parkoviska do centra a nasledne tam cely den do vecera chodis. Bez ohladu na pocasie, ci je pekne, ci prsi, snezi. Potom ides k autobusu a celu noc cestujes domov. je toto zajazd pre 10 rocne male dieta? No asi tazko. Je to mega narocne aj pre dospeleho a nieto pre deti, este vo vacsom pocte, kde je nemoze ich v tych obrovskych davoch ustrazit.
Áno pusti ho. Nekráť ho o zážitky 🙈🤣 jednoznačne tvoje dieťa musí ísť!! 😃 (Odpoveď vhodná pre tohto trolla)
Ja som bola na karnevale v Benátkach, síce nie cez víkend, ale nebol to taký masaker...
Úplná pohoda.
Inak, karneval je do 17.2., ako to chcú stihnúť?
Este nepoznaju poriadne Slovensko a uz ich idu trepat do Benatok a rovno na karneval🙈
Tam nech ich vezmu rodicia a trieda nech ide obzerat Slovensko je tu toho dost co vidiet.
@done my ideme vo štvrtok 😅🙊. Kamoška je teraz a nič také neposiela. Pršalo im trošku včera, ale nič strašné.
@tilly to je pocas prilivu, pri odlive ta voda opadne. Na San Marco vyviera z kanálov aj uprostred namestia lebo su pod namestim potrubim spojene s lagunou. Maju sluzit na odvod vody pri dazdi, ale pri acqua alta pocas prilivu to funguje opacne a voda z laguny vyviera na namesti.
@anonym_autor výlet vymysleli akční rodičia a učku do toho dotlačili? Za mňa no way, podobné požiadavky od rodičov poznám napr. trhy vo Viedni vlakom (veď iba 1 prestup- nech sa páči, zorganizujte si, pozvite ma, pôjdem ako tlmočník a nie pg.dozor)
Hmm, vymyslená téma na rozprúdenie vášní?🤔 Karneval končí v utorok 17.2., čiže cestovať by museli deti zajtra. Pas pre dieťa asi máš. Ale kedy chceš vybaviť cestovné poistenie? Cesta tam autobusom pri najlepšej vôli trvá z BA min 8 hod (+ pripočítajme zápchy). Keďže bez ubytovania, tak na otočku?😨 To má problém zvládnuť dospelý človek, nie to 9-10 ročné dieťa. Rodičia nemajú možnosť ísť ako dozor, ale "Pár rodičov si presadilo výlet detí do Benátok...". Mňa by zaujímalo, ako si tí rodičia "presadili" výlet do Benátok? To sa ako dá? Výlety nenavrhuje a neorganizuje škola? Od kedy je toto v kompetencii rodičov? A neverím, že vedenie školy + učitelia sú takí blbí, že by si zobrali na zodpovednosť bezpečnosť malých detí v zahraničí, kde je pretlak ľudí. Ustrážiť deti v škole je výkon, nie to ešte na takomto výlete🙈 To je učiteľ "s jednou nohou v base".
Hmm, vymyslená téma na rozprúdenie vášní?🤔 Karneval končí v utorok 17.2., čiže cestovať by museli deti zajtra. Pas pre dieťa asi máš. Ale kedy chceš vybaviť cestovné poistenie? Cesta tam autobusom pri najlepšej vôli trvá z BA min 8 hod (+ pripočítajme zápchy). Keďže bez ubytovania, tak na otočku?😨 To má problém zvládnuť dospelý človek, nie to 9-10 ročné dieťa. Rodičia nemajú možnosť ísť ako dozor, ale "Pár rodičov si presadilo výlet detí do Benátok...". Mňa by zaujímalo, ako si tí rodičia "presadili" výlet do Benátok? To sa ako dá? Výlety nenavrhuje a neorganizuje škola? Od kedy je toto v kompetencii rodičov? A neverím, že vedenie školy + učitelia sú takí blbí, že by si zobrali na zodpovednosť bezpečnosť malých detí v zahraničí, kde je pretlak ľudí. Ustrážiť deti v škole je výkon, nie to ešte na takomto výlete🙈 To je učiteľ "s jednou nohou v base".
@sovica uplne s tebou suhlasim. Toto je na stopercent vymyslena tema, lebo zas je tu nuda. Kedy by tam asi tak isli, ked to konci v stredu?Ked niekto chce fake temy vymyslat, tak nech to ma aspon aku taku logiku.
Ani ako dospelá by som nesla na karneval do Benátok. A nie 9 ročne dieťa by som tam nepustila
9 ročne deti? V žiadnom prípade by som nepustila. To je nápad........ 🤔 Učiteľka asi není pri zmysloch.
@sovica presne tak👍
@sovica jednoznačne. Nemá hlavu ani pätu. Buď je nudná nedeľa a potrebujú návštevnosť, alebo sa niekto nudí.
Karneval v školskej telocvični na pôde školy je jeden veľký chaos už...nie to ešte v zahraničí a také malé deti...
Dlho som nepočula takýto debilný nápad...

Povedz, že si si to vymyslela.