icon

Mám pustiť dieťa na výlet do Benátok?

14. feb 2026

Pár rodičov si presadilo výlet detí do Benátok, na karneval. Ja stále váham, keďže sa jedná o tretiakov a nie som si istá, že učitelia tie deti aj ustrážia.
V decembri boli iba na vianočných trhoch a aj tam postrácali deti.
Pustili by ste dieťa? Rodičia nemajú možnosť ísť.

Strana
z3
maris5
15. feb 2026

@anonym_autor to, ze si to rodicia presadili este neznamena, ze sa tam pojde. Nikto pricetny tam nezoberie 9 rocne deti. Co budu mat z toho tie deti? So svojou vyskou budu vidiet len chrbty cudzich ludi. Ak sa niekto strati, ani sa nedohovori.

sovica
15. feb 2026

...a ešte jeden dotaz. Keby si aj pár rodičov "presadilo" výlet do Benátok, ako prinútia učiteľku, aby tam s deťmi išla a niesla za ne zodpovednosť?🙈😂 Fake téma😈

lenka_matko
15. feb 2026

@anonym_autor v žiadnom prípade by som tretiaka nepustila, ani deviataka. To by som chcela vidieť tie učiteľky čo sú ochotne takto s deťmi ísť. Snáď im to aj skola zatrhne.

tilly
15. feb 2026
@lenka_matko

@anonym_autor v žiadnom prípade by som tretiaka nepustila, ani deviataka. To by som chcela vidieť tie učiteľky čo sú ochotne takto s deťmi ísť. Snáď im to aj skola zatrhne.

@lenka_matko na zs, kam chodili moje deti boli rôzne výlety od cca 7. ročníka. Rím, Londýn, Čína, NY, Valencia apod. A bolo to vždy plné. Výlety boli úžasné. Učitelia chodili v pohode. Ale "problémové " deti nebrali. Deti to mali za odmenu. Každý rok mali všetky triedy ŠVP a druhý stupeň každý rok lyžiarsky.
Učiteľky mohli povedať nie, ale chodia rady a deti sa vždy tešia.

Ale neverím, že by niekto vymyslel takto náročný výlet s prvostupniarmi.

lauricka
15. feb 2026

nikto pri zmysloch nemôže uvažovať o tom, že by išiel s tretiakmi do Benátok. Nikoho normálneho toto napadnúť nemôže a ani nikto normálny sa na to nedá.

lauricka
15. feb 2026
@sovica

...a ešte jeden dotaz. Keby si aj pár rodičov "presadilo" výlet do Benátok, ako prinútia učiteľku, aby tam s deťmi išla a niesla za ne zodpovednosť?🙈😂 Fake téma😈

@sovica tiež je otázka, či to len rodičia riešili alebo sa to aj reálne plánujeme učiteľmi. Pochybujem, že by takého učiteľa našli.

lauricka
15. feb 2026
@anonym_autor

@pokemonkaa je to súkromná ZŠ, rodičia si presadili, takže sa našlo toľko, aby to prešlo.

@anonym_autor učiteľa prinútiť nikto nemôže, takže si môžu presadzovať, koľko chcú

anonym_a5945a
15. feb 2026
@sovica

Hmm, vymyslená téma na rozprúdenie vášní?🤔 Karneval končí v utorok 17.2., čiže cestovať by museli deti zajtra. Pas pre dieťa asi máš. Ale kedy chceš vybaviť cestovné poistenie? Cesta tam autobusom pri najlepšej vôli trvá z BA min 8 hod (+ pripočítajme zápchy). Keďže bez ubytovania, tak na otočku?😨 To má problém zvládnuť dospelý človek, nie to 9-10 ročné dieťa. Rodičia nemajú možnosť ísť ako dozor, ale "Pár rodičov si presadilo výlet detí do Benátok...". Mňa by zaujímalo, ako si tí rodičia "presadili" výlet do Benátok? To sa ako dá? Výlety nenavrhuje a neorganizuje škola? Od kedy je toto v kompetencii rodičov? A neverím, že vedenie školy + učitelia sú takí blbí, že by si zobrali na zodpovednosť bezpečnosť malých detí v zahraničí, kde je pretlak ľudí. Ustrážiť deti v škole je výkon, nie to ešte na takomto výlete🙈 To je učiteľ "s jednou nohou v base".

@sovica deti mozu mať občiansky nemusia mať pas.Cestovne poistenie si zaplatíš z domu jedným klikom.Tiez poznám súkromnú zakladnu školu kde sa robia podľa mňa nevhodné výlety do zahraničia.Mozu ísť v utorok a autorka uvažuje...ale pre také malé deti to je trápenie a nulový zážitok spať v autobuse, vymrznut na karnevale, jesť po pumpach.Nepustila by som ani staršie dieťa.

done
15. feb 2026

Ak to nie je vymyslené, tak by mali odchádzať v pondelok večer. V utorok 17.2. je plánovaný bohatý program. https://carnevale.venezia.it/programma-completo/

zuzikak
15. feb 2026

presne tak ako pisu vyssie dievcata - ani omylom pustit dieta s cudzou osobou do masovej akcie. Sibnuty napad skutocne. Ved to vela dospelych ma toho davu plne zuby. Nehovoriac o tom, ze ustrazit takto decka je ozaj velke riziko.....Prepac ale doslova rodicom hrabe, ked vobec prisli s takymto napadom. Ze si presadili ? No nech. Ja mam zodpovednost za moje dieta a teda by neslo nikam. U mna je toto cez plnu ciaru.

autor
15. feb 2026
@anonym_a5945a

@sovica deti mozu mať občiansky nemusia mať pas.Cestovne poistenie si zaplatíš z domu jedným klikom.Tiez poznám súkromnú zakladnu školu kde sa robia podľa mňa nevhodné výlety do zahraničia.Mozu ísť v utorok a autorka uvažuje...ale pre také malé deti to je trápenie a nulový zážitok spať v autobuse, vymrznut na karnevale, jesť po pumpach.Nepustila by som ani staršie dieťa.

@anonym_a5945a nepustím, moje dieťa zostáva doma. Žiaľ, toto nie je prvý zahraničný výlet s deťmi. Najväčší problém vidím v tom, že súkromné školy si mnohokrát riešia záležitosti po svojom a mnohokrát aj s takýmito blbými nápadmi.

kaja0210
Autor odpoveď zmazal
tilly
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_a5945a nepustím, moje dieťa zostáva doma. Žiaľ, toto nie je prvý zahraničný výlet s deťmi. Najväčší problém vidím v tom, že súkromné školy si mnohokrát riešia záležitosti po svojom a mnohokrát aj s takýmito blbými nápadmi.

@anonym_autor ktorá je to škola?

autor
16. feb 2026
@tilly

@anonym_autor ktorá je to škola?

@tilly meno školy písať nebudem, jedná sa o jednu súkromnú, medzinárodnú školu.

anonym_10aa84
16. feb 2026

@anonym_autor NIE

tiezjedna
16. feb 2026
@anonym_autor

@jenn7 práveže na ZŠ. Ja si tiež myslím, že je to odvaha, keďže vtedy tie deti tam neustráži. Zdá sa mi to šialený nápad.

@anonym_autor to sa úplne zbláznili??? Ako im to vôbec môže prejsť u vedenia??

anonym_10aa84
16. feb 2026
@betulinka1

@anonym_autor nepustila ale isla by som s nim. Akoze toto mohol presadiť niekto, kto to realne nezažil. Tie deti co maju 120cm z toho nebudu nic mat, lebo na to nebudu ani vidiet. Tam je dav dospelych ludi. Ako ucitelka by som kupila 20 vodítok a kazde dieta drzala na voditku.

@betulinka1 héj a keď ti tie vodidka niekto odopne a dieťa v tom dave unesie? Čo zmôžeš ako jedna -dve učiteľky v takom hluku plnom ľudí a alkoholu? Choré, choré, choré táto doba. Keby jeb…osť kvitla tak tých čo toto vymysleli a pristáli na to, obrastie od hlavy nadol.

tilly
16. feb 2026
@tiezjedna

@anonym_autor to sa úplne zbláznili??? Ako im to vôbec môže prejsť u vedenia??

@tiezjedna nikto sa nebláznil, žiadny výlet nebol, bohvie, či vôbec aj škola/dieťa existuje. Niekto sa nudil cez víkend...

done
16. feb 2026

a nezabudnúť pribaliť gumáky na brodenie sa v ľadovej vode.
Hladina vody s výškou 95 cm (95 cm nad referenčnou úrovňou Punta della Salute) sa v Benátkach považuje za mierne až stredne vysokú vodu (acqua alta), ktorá prináša čiastočné zaplavenie najnižšie položených oblastí mesta.
Čo očakávať pri 95 cm v Benátkach:
Zaplavenie námestia sv. Marka: Námestie sv. Marka, ktoré je najnižším bodom v meste, bude pri 95 cm zaplavené, keďže voda tu začína stúpať už pri hladine 80–85 cm.

tilly
16. feb 2026
@done

a nezabudnúť pribaliť gumáky na brodenie sa v ľadovej vode.
Hladina vody s výškou 95 cm (95 cm nad referenčnou úrovňou Punta della Salute) sa v Benátkach považuje za mierne až stredne vysokú vodu (acqua alta), ktorá prináša čiastočné zaplavenie najnižšie položených oblastí mesta.
Čo očakávať pri 95 cm v Benátkach:
Zaplavenie námestia sv. Marka: Námestie sv. Marka, ktoré je najnižším bodom v meste, bude pri 95 cm zaplavené, keďže voda tu začína stúpať už pri hladine 80–85 cm.

@done no pekne. Vždy som chcela vidieť zaplavené san Marco. Vo štvrtok aj uvidím 😅

tiezjedna
16. feb 2026
@tilly

@tiezjedna nikto sa nebláznil, žiadny výlet nebol, bohvie, či vôbec aj škola/dieťa existuje. Niekto sa nudil cez víkend...

@tilly jo tak... aha, nakŕmili sme trolla zase, hej? 🙈

tilly
16. feb 2026
@tiezjedna

@tilly jo tak... aha, nakŕmili sme trolla zase, hej? 🙈

@tiezjedna presne tak 😅

d_ivana
19. feb 2026

@anonym_autor Svojim piatakom som odmietla viacdňový výlet s prespaním tu na Slovensku, nieto ešte ďaleko za hranicami. Brať deti kamkoľvek na dlhšie je risk, a do Benátok v čase karnevalu? Zo všetkých zlých scenárov je najlepší ten, že tam jedno z detí okradnú.

sisa_s
19. feb 2026

No co autorka, ani vymysleny koniec nedas?

done
19. feb 2026
@tilly

@done no pekne. Vždy som chcela vidieť zaplavené san Marco. Vo štvrtok aj uvidím 😅

@tilly budes dnes o 12:00 - 12:15 na San Marco?

tilly
19. feb 2026
@done

@tilly budes dnes o 12:00 - 12:15 na San Marco?

@done až večer. Cez deň sme ešte v Ríme. Podvečer nám ide vlak.

zuzana76
19. feb 2026
@anonym_autor

@jenn7 práveže na ZŠ. Ja si tiež myslím, že je to odvaha, keďže vtedy tie deti tam neustráži. Zdá sa mi to šialený nápad.

@anonym_autor sialene, suhlasim, ucila som a v takomto case by som tam nesla ani s tretiakmi na gympli

done
19. feb 2026
@tilly

@done až večer. Cez deň sme ešte v Ríme. Podvečer nám ide vlak.

@tilly Tak potom vecer medzi desiatou a polnocou mozes vidiet zaplavene namestie San Marco

tilly
19. feb 2026
@done

@tilly Tak potom vecer medzi desiatou a polnocou mozes vidiet zaplavene namestie San Marco

@done to akurát niekedy prídeme.

tatapipka
19. feb 2026

@anonym_autor Wau, nikdy..

Strana
z3