icon

Nadmerné použitie vonných olejov v školskom prostredí

Včera o 07:21

Celé oblečenie má nasiaknuté olejmi na pranie. Nedá sa to v triede vydržať. Dávajú ho sedieť dozadu, otvárajú sa okná dokorán, v triede je zima. Keď prejde po chodbe, smrdí celá chodba. Spolužiaci sa mu vyhýbajú. Sám vyzerá ako omámený, matka mu aj teraz dala stanoviť diagnózu, že je spomalený, ale v takomto oblaku "vône" by už nikto nebol schopný normálne vnímať.
Máte učitelia takýchto žiakov? Ako to riešite? V školskom poriadku sa spomína len znečistené a zapáchajúce oblečenie.
Majú vaše deti takýchto spolužiakov? Ako ich vnímajú?
A čo vy, mamičky, ktoré sa vyžívate v pracích olejoch? Je to pre vás zábava, trápiť okolie svojich detí týmito zápachom?

negymama
Včera o 08:12
@hopatko

@anonym_autor dufam ze nie si ucitelka ak mas takyto nazor na integraciu a pracu CPP
A ano tie vonne oleje su hnus

@hopatko tiez ma zarazil jej nazor na "integraciu" a deti s nejakymi poruchami.

to ked povie laik, ze kazdy to zneuziva, deti to "hraju", matky si to vydupaju v centre a tam detom daju dg, co si vymyslia..." tak este si poviem, Ok, je to nejaky neznaly jednoduchy clovek.
ale ucitelka??🙄

viestta
Včera o 08:14
@anonym_autor

@anonym_ee517e Ale no, každé dieťa, ktoré privedies do cpppp na testy, dostane všetky diagnózy, ktoré si matka zažela. Staršie deti to tam v pohode zahrajú.

@anonym_autor nechapem ako moze jedna ucitelka napisat taku do neba volajucu hlupost

svetlonos
Včera o 08:16
@viestta

@anonym_cc4083 vies o tom, ze casom ti nos "otupie" a ty necitis, ze uz je to prehnane? Je to ako s parfumom, mnohi si myslia, ze straca vonu a nie, nestraca pre tych, ktori ju necuchaju kazdy den je rovnako intenzivna, len ten, ktory je nou denne obklopeny ho uz nevnima. Zas to s tymi vonami na oblecenie netreba prehanat, jednak to poskodzuje vlakna, nie vsetky zlozky su super zdrave a u niekoho to moze vyvolatat aj astmaticky zachvat. Medzi prijemnou vonou a chodiacou parfumeriou je velmi tenka hranica, a chodiaca parfumeria moze okolie obtazovat ani o tom netusi. Ked sa v jednom priestore stretnu dve chodiace perfumerie, tak potespanboh...

@viestta
presne tak. A ked tej chodiacej parfumerii povies, ze smrdi lebo sa v parfeme "sprchovala" este sa urazi. A odpovie, ze lepsie ako smrdiet. Mali sme taku navstevu. Slak ma isiel trafit! Cely byt zasmradeny, detom pachli vlasy z parfemu 🤯.
Mna to napriklad vytaca to nepricetna, ked nam byt niekto zamorí svojim "parfemom".

anonym_a42a8c
Včera o 08:17

@anonym_autor tie pracie oleje su hnus a vidim ze niektori si myslia, ako to uzasne vonia a mam dojem ze to pouzivaju ako lacnu nahradu parfemu

anonym_f2f107
Včera o 08:19

Povedať to rodičom to dieťa určite doma samo neperie.

svetlonos
Včera o 08:22
@anonym_autor

@anonym_ee517e Ale no, každé dieťa, ktoré privedies do cpppp na testy, dostane všetky diagnózy, ktoré si matka zažela. Staršie deti to tam v pohode zahrajú.

@anonym_autor
si robis srandu nie? To ako matka povie dietati - zahraj dislektika, autistu, adhd - nesed behaj tam, bud drzi a devko to urobi? A v tom centre su vsetcia padnuti na hlavu ano?

bomba36
Včera o 08:23

Potom sa všetky čudujú že decká majú ekzém a iné problémy. Odkedy začali primitívne influencerky propagovať tieto chemikálie, rapídne stúpli firmám predaje a už nikoho nezaujíma, koľkým ľuďom z toho doslova zliezla pokožka, že si tým ubližujú. Keď už sebe, nech si poseú zdravie, ale že to ešte to robia aj by malo byť trestné. Ale čo čakať od jednoduchých konzumentov. Za všetko môžu aj tak ostatní.
Hlavne že očkovanie je smrť a čokoládu dostane decko 2x do roka keď je dobré. Ale že cez kožu sa mu dostáva do tela všetok ten humus je v poriadku.

renesance80
Včera o 08:24
@anonym_autor

@anonym_autor dnes sa mi zdaju viac “udereny” rodici ako ich deti, oni z nich uderene urobia

koniarova
Včera o 08:24

Fuuuu. Dúfam, že nie si učiteľka.

hopatko
Včera o 08:26
@renesance80

@anonym_autor dnes sa mi zdaju viac “udereny” rodici ako ich deti, oni z nich uderene urobia

@renesance80 a su aj teraz s tebou v miestnosti?

mandzula
Včera o 08:29

... vyzerá ako omámený, matka mu aj teraz dala stanoviť diagnózu, že je spomalený, ale v takomto oblaku "vône" by už nikto nebol schopný normálne vnímať. Toto co je za hlupost? Smrady su hnus, ale toto spojenie je maximalne trapne a hlupe.

anonym_a3cec1
Včera o 08:34

Väčší smrad ako zelena puella som už dávno necítila. Ľutujem všetky deti, ktoré v tom musia chodiť, lebo ich matka si mysli, že to vonia. Nevonia, ale smrdí.

mandzula
Včera o 08:44
@anonym_autor

@anonym_autor Netrep, my sme odtial so ziadnou diagnozou neodisli, akurat tak s odporucanim.

svetlonos
Včera o 08:50
@koniarova

Fuuuu. Dúfam, že nie si učiteľka.

@koniarova
toto bude podla vedomosti o dg z cppp skor pani upratovacka, vychovavatelka, kucharka, mozno asistentka, mozno matka spoluziaka, ale urcite nie ucitelka! Nemyskim to ohladom tych profesii dehonestujuco! Ale aj tema i ostatne jej komentare by ucitelka takto nepisala. Je to cele take neurcite.

sulavikova
Včera o 08:59

@anonym_autor poznám osobne spúšťačov migrény. Jeden smrdi Puella, druhý Giovani, potom samá vejpa (jahodovà), do toho populárne arabské vône a vrchol Sol de janeiro! To nevysvetlíš a ani nevyvetráš.

autor
Včera o 09:13
@svetlonos

@koniarova
toto bude podla vedomosti o dg z cppp skor pani upratovacka, vychovavatelka, kucharka, mozno asistentka, mozno matka spoluziaka, ale urcite nie ucitelka! Nemyskim to ohladom tych profesii dehonestujuco! Ale aj tema i ostatne jej komentare by ucitelka takto nepisala. Je to cele take neurcite.

@svetlonos uhadla si

iwesska
Včera o 09:14

Tak ale zas halo "matka ho dala za integrovaneho"...Integraciu posudzuje CPPP na zaklade inych veci ako vone na obleceni🤦‍♀️ Rozhoduje o tom CPPP a nie matka!

anonym_9c27b3
Včera o 09:18
@anonym_autor

@anonym_autor Po tomto co si napisala si len presvedcila ostatnych,aka si hlupa. A dopriala by som ti take dieta so SVVP mat doma,aby si si uzila to "divadelne predstavenie", ktore bude hrat v CPPP,aj doma. Ak si nebodaj ucitelka,tak grcam 🤮🤮🤮

anonym_3fb79d
Včera o 09:27

Ano je to pre nas zabava ❤️

anonym_a82616
Včera o 09:35

ty nebudes ucitelka- ty si jedna z tych preemotivovanych matery co vsetko vedia vsade boli a na vsetko maju riesenie.... nie -ja oleje nepouzivam-ale diagnozy sa neurcuju na zaklade toho-kolko ml oleja matka pouzije... ano je to neprijemne rovnako ako niektore extra silne parfumy .. voen kt napr mna irituju ako je vanilka ci levandula... a co sa da robit? ucitelia iste vedia ako postupovat ... ak sa pytaju na fore- su neprofesionalny ... vsetko ma svoj system aj taketo problemy ... takze ak tvoj syn/dcera ma problem so spoluziakovou "vonou" zajdi za ucitelkou a diskutuj s nou

biba_18
Včera o 09:35

myslím že fabuluješ 😏

anonym_3ab095
Včera o 09:36

@anonym_autor Ja by som tiež napísala rodičom, že je to pre všetkých nepríjemné, keby prestala aspoň synove oblečenie v tom prať. A tiež, že sa mu deti kôli tomu vyhýbajú.

zuzana76
Včera o 09:39

@anonym_autor mala som ziaka, co dost vyrazne vonal, nebolo to az rake silne, te by vela trieda z toho vonala, len ked som bola blizko, ale lutovala som jeho. Mna by z toho napinalo na vracanie. Inak tiez sa ucil zle a bol spomaleny. Tazko povedat, mozno casom sa urobia studie, ze aj tie chemikalie z tychto olejov mozo sposobovat nejake odchylky v pozornosti, zdravitne tazkosti. Napr je uz zname ze deti by nemali jest kupovany jahodovy kompot, lebo sa tsm pridava nejaka latka E vo ocolyvnuje pozornost deti. Takze tvoja hypoteza blbost nie je.

biba_18
Včera o 09:44

@zuzana76 za ako rýchlo sa ten žiak spomalil? predtým nebol spomalený a až keď mama začala používať puellu tak spomalil?

zuzana76
Včera o 09:47
@biba_18

@zuzana76 za ako rýchlo sa ten žiak spomalil? predtým nebol spomalený a až keď mama začala používať puellu tak spomalil?

@biba_18 poznala som ho stale s nejakym vonnym olejom a stale bol spomaleny, uz neucim, takze neviem, aj sa zle ucil, niektore predmety az na 5 a opravoval ich na 4, aby neprepadol

biba_18
Včera o 09:47

@zuzana76 takže ťažko súdiť že to má z oleja, že 😏

zuzana76
Včera o 09:50

Inak autorka dobry namet, posuniem kolegyniam, ktore robia so studentmi vyskum a odbornu cinnost, nech sa pozru aj na toto. Ze ci vonne oleje mozu nejako vplyvat na pozornost deti, ci nejako mozu ovplyvnovat ich zdrvie. Ja si myslim, ze ano, ved ten sajrajt sa do tela dostava aj pokozkou. Na tych vyrobkoch, co som spominala, kde sa pouzivaju tie farbiva uz musi byt napisane, ze mozu ovolyvnovat pozornost deti.

zuzana76
@biba_18

@zuzana76 takže ťažko súdiť že to má z oleja, že 😏

@biba_18 alevten kompot to sposobuje, jevto na nom napisane

zuzana76
zuzana76
Včera o 10:11

Aj niektore vonne sviecky su nevhodne, obsahuju ftalaty a ine latky, ale aj latky ovplyvnujuce endokrinny system. Tiez aj kozmetika to obsahuje a studie sa neustale robia na rozne latky, takze to o com nevieme dnes, zajtra uz moze byt pravda. To, zentieto oleje tak vonaju, to urcite nie je prirodzena vona, ved mnohym to spusta migrenu, cize to ma negativny volyv na zdravie. Takze pozor aj na vonne sviecky. Bezpecne su sviecky z vcelieho vosku.