Neprijatie na základnú školu: čo robiť ďalej?
Dobrý deň,
Neviete aký je postup resp možno to niekto riešil a poskytne mi informácie...
Mali sme prihlášku len na jednu ZŠ, kde nás neprijali- druhý pod čiarou skončil podľa automatu...nie je to naša spadova škola...
Napísali sme odvolanie, teraz neviem či máme hneď kontaktovať spádovú školu? Alebo sa čaká za odvolaním alebo ako to je? Neviete náhodou? Ďakujem
a preco ste dali prihlasku len na 1 zs? ak bude mat spadova uz plno, bude dochadzat cez cele mesto do uplne inej?
Nemusi vas zobrat uz spadova, treba kontaktovat odbor skolstva podla TP, aby vas na nejaku priradili ale uz nemusia na spadovu
my sme tiez dali prihlasky na nespadove a nevzali dieta. hned sme volali na spadovu, ale tam uz miesto nebolo, tak sme nasli inu, kde je miesto a uz mame aj rozhodnutie o prijati, vobec sme sa neodvolavali, vybavovali sme to priamo v skole..mali ste hned zavolat, lebo ak miesto nebude, aby vas nepriradili niekde uplne mimo
Zajtra píš, volaj na spádovú školu. Lebo fakt nemusí byt miesto
spadova vas musi prijat
spadova vas musi prijat
@anonym_5a84c2 ked ma skola naplnene kapacity, je jedno ci detmi z obvodu alebo mimo, nemusi dieta prijat. Deti z obvodu su uprednostnovane len ak si do skoly dali prihlasku, oni sa tam nehlasili, tak naplnili kapacity tymi co sa prihlasili.
spadova vas musi prijat
@anonym_5a84c2 nemusí !!!!
Raz keď naplnili kapacitu tak už nemusí a vlastne ani nemôže prijať
Keď má kapacitu na 52 prvakov tak tie triedy nenafukne
Preto sa autorke mize stat, že nakoniec bude voziť dieťa cez celé sídlisko a pol mesta do školy kde je miesto
spadova vas musi prijat
@anonym_5a84c2 A urobia pre nich špeciálnu triedu v pivnici?
Nie, Ani spádivá škola ich nemusí prijať.
spadova vas musi prijat
@anonym_5a84c2 nemusi. ani keby tam dali prihlasku tak nemusi, ak by nemala kapacitu. jedine co musi, je potom najst takemu dietatu miesto inde. ale ked tam nedali ani prihlasku, tak pravdepodobne nemusi ani to. potom ludia volaju sami na mesto a zistuju, kde su este volne miesta. ale ako sa riesi to, ak by v celom meste neboli volne miesta, to neviem. mohlo sa totiz stat, ze po naplneni kapacit prijali ine skoly aj deti z dedin.
mne tiez nevzali dieta tam kam som chcela, tak chodi do spadovej. a v konecnom dosledku som radsej...
@anonym_5a84c2 nemusi. ani keby tam dali prihlasku tak nemusi, ak by nemala kapacitu. jedine co musi, je potom najst takemu dietatu miesto inde. ale ked tam nedali ani prihlasku, tak pravdepodobne nemusi ani to. potom ludia volaju sami na mesto a zistuju, kde su este volne miesta. ale ako sa riesi to, ak by v celom meste neboli volne miesta, to neviem. mohlo sa totiz stat, ze po naplneni kapacit prijali ine skoly aj deti z dedin.
mne tiez nevzali dieta tam kam som chcela, tak chodi do spadovej. a v konecnom dosledku som radsej...
@anonym_836e62 v hre je cely samosprávny kraj (vyšší územný celok)
Spadova skola
Ešte by Vas mohli potom prijať prestupom. Ale niekde začať musí
@catherinah s prestupom mozu prijat deti aj ked su naplnene kapacity? Pytam sa, lebo nasa spadova neprijala syna, a mame to hned pod oknom. Nerada by som bola keby dieta chodila niekde na druhu stranu sidliska ked spadova je 200 m od nas. A uz som niekde citala ze jedna z moznosti je prestup, ale nemam v tom jasno.
@catherinah s prestupom mozu prijat deti aj ked su naplnene kapacity? Pytam sa, lebo nasa spadova neprijala syna, a mame to hned pod oknom. Nerada by som bola keby dieta chodila niekde na druhu stranu sidliska ked spadova je 200 m od nas. A uz som niekde citala ze jedna z moznosti je prestup, ale nemam v tom jasno.
@roxitoxi ani, na výnimku. Je to uvedené v zákone. Presne to z hlavy neviem, ale je tam sťahovanie a nejake ďalšie dovody.
@roxitoxi Dávali ste si žiadosť do spádovej na prvé miesto a neprijali vás?
@roxitoxi ak je naplnená kapacita ani prestup nieje možný. Podaj odvolanie na spádovú ZŠ.

Pre každý prípad kontaktujte spádovú školu. Môže byt, ze aj tam sa naplní kapacita a budeš musieť zháňať ďalšiu školu úplne mimo vašej lokality, trasy