Nesúhlas s poznámkou za domácu úlohu
Dobry den dcera je v 6 triede a vcera dostala prvu poznamku a este za domacu ulohu. 🤦
Prosim jak napisat ucitelke ze s tym nesuhlasim?
Nepripravena na hodinu,nema DU z M.
@anonym_285 No, napr. presne aj tohto typu-ze dieta donesie poznamku a na vine je ucitelka.
Ženy vy sa tu zlostite ale podľa mna autorka je to dieťa ktoré tu poznámku dostalo a skúša vás alebo provokuje vaše reakcie aby sa po večeroch na téme a vašich reakciách s kamoškami dobre pobavila 🙂
Ženy vy sa tu zlostite ale podľa mna autorka je to dieťa ktoré tu poznámku dostalo a skúša vás alebo provokuje vaše reakcie aby sa po večeroch na téme a vašich reakciách s kamoškami dobre pobavila 🙂
@katulienkax S tym sa predsa na takomto fore pocita, netreba to zdoraznovat😉 A myslim, ze nikto sa tu nejako nezlosti, napise reakciu a ide dalej.
@eleanor2510 domace ulohy nie su povinne preto nesuhlasim
@anonym_autor odkial mas, ze domace ulohy nie su povinne? Mate to v skolskom poriadku? Ak nie, mas smolu. Zakon ulohy nezakazuje
Tak nabudúce keď nebude mať dcéra úlohu, tak ju musí učiteľka rovno aj preskúšať, aby mohla napísať poznámku “pripravená na hodinu, ale nemá domácu úlohu” 🙏🏻🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@anonym_autor tak pokiaľ ja viem domáce úlohy učiteľka nemá právo známkovať, ani nijak posudzovať keďže to bola "domáca úloha" ak si ju nespravila jej vec. Ale toto málokto pochopí a už vidím tú spŕšku iných názorov.
Dúfam, že toto je vymyslené kvôli vyvolaniu vášní cez nudný víkend.
Ak by toto malo byť naozaj a naozaj existujú takíto... rodičia, tak sa čudujem každému jednému učiteľovi čo zostáva v školstve. Čistý masochizmus
A mňa táto téma neprekvapuje. My sme mali na škole príklad - rodičia sa prišli sťažovať, že ich dieťa je po telesnej výchove spotené a neželajú si, aby na telesnej cvičili a vyvíjali aktivity, pri ktorých sa spotí.
@anonym_autor poznámka ešte nie je známka a je to prvá poznámka tvojej dcéry. Neznamená že jej zhorší priemer. Je to napomenutie. Pravdepodobne sa dcérka uči inak dobre. Učiteľka nenapisala že nemá DU, ale že je nepripravená. Teda asi nebola pripravrná. A pri kontrole zistila, že nemá ani nepovinnú DU. Ak by bola pripravená a nemala DU asi by poznámka nebola. Učiteľ nepíše poznámky rád. Vži sa do role učiteľky. Inak dobrá žiačka sa už druhý krát nepripravila. Tak dnes už jej dám poznámku. Nech sa spamätá. Nech si nemyslí, že minulé zásluhy a dobrá povesť je všetko z čoho môže fungovať aj zajtra. Ak teraz budeš pred dcérou zhadzovať učiteľku a bojovať s učiteľkou, bude to zlá výchova k nepokore. Tu nie si v práve a ideš asertívne bojovať za právo tvojej dcéry. To by bola iná vec. Tu si poslušná žiačka ktorá berie učiteĺa ako autoritu k pomoci niečo dosiahnuť. Ak by sa učiteľka vozila po tvojej dcére, to by znovu bolo niečo iné. Ale spýtaj sa dôsledne sama seba aj dcéry kto je v práve a kto má sklopiť uši pre vlastné dobro?
Nenecham to tak aby nejaka ucitelka pisala take zbytocne poznamky
@anonym_autor hmmm ked matka nevie ako toto napisat, dcerenka asi ulohu tiez nevedela.
To fakt 30+ dospela zena nevie?🙈
Takže učiteľky dávajú domáce úlohy, dcéra si to nespraví a na vine je učiteľka, bože niektorí ľudia by nemali byť ani rodičia
JAK napísať učiteľke? Nijak 🤦🏻♀️
Môj syn má DÚ každý deň z MAT, aj SJL, plus píšeme domáce diktáty a ani by mi nenapadlo sťažovať sa!
@gab1sol u nás na prvom stupni sa mamička sťažovala na rodičku, že tá písomka čo písali bola ťažká, lebo jej miško dostal trojku a ona s ním predsa včera učila 2 hodiny!
chúďa chlapec…
@biba_18 my sme mali v dkolke matku specialny pedagog, ktorej vadilo ze ak sa deti v jeden den ucia basnicku ku Dnu matiek a aj vyrabaju nejaky svietnik, nemaju zachovanu psychohygienu.😂 20 rokov preslo stale sa na tom s kamoskami bavime.
@anonym_autor Co presne stalo v tej poznamke, a co tvoja dcera urobila/neurobila? Treba trochu kontext na to, aby sa dalo vyhodnotit, ci je poznamka adekvatna.
Neverím, že toto je reálna téma, že takáto matka naozaj existuje. Ak áno, veľmi smutné, čo nám vyrastie z detí, keď su vychovávané takto.
Vysvetli radšej dcére ak to ešte v šiestom ročníku neovláda, že pre ňu ako žiacku platia nejaké povinnosti. Treba sa na hodinu pripravovať, nosiť si pomôcky, robiť si DÚ atď.
Nechoď hlavne do školy s týmto, ani nikomu nepíš, budeš nasmiech celému učiteľskému zboru, počnúc riaditeľom 😃
@anonym_autor nie Du, nie je povinna, ale tvoja dcera nebola pripravena, zrejme nevedela vypocitat priklady podobneho typu. Poviem ti, co som robila ja, nedavala som poznamky, ani 5 z uloh, ale vyvolala som ziaka a dala mu nieco podobne a ak nevedel, tak dostal adekvatnu znamku, aj ak vedel samozrejme. Vacsinou ale ti, co nemali DU, tak ani nevedeli ceknut, takze dostali 5. Tym padom som ja bola kryta, ved ja som ju skusala na hodine a nevedela.
Neverím, že toto je reálna téma, že takáto matka naozaj existuje. Ak áno, veľmi smutné, čo nám vyrastie z detí, keď su vychovávané takto.
Vysvetli radšej dcére ak to ešte v šiestom ročníku neovláda, že pre ňu ako žiacku platia nejaké povinnosti. Treba sa na hodinu pripravovať, nosiť si pomôcky, robiť si DÚ atď.
Nechoď hlavne do školy s týmto, ani nikomu nepíš, budeš nasmiech celému učiteľskému zboru, počnúc riaditeľom 😃
@lienka192 existuje a je to velmi bezny exemplar.
@lienka192 Joooj moja. Sestra je ucitelka v skolke a z tychto matiek sa stava standard v poslednej dobe.
@lienka192 Keby len jedna, takých matiek je plno.
@gab1sol u nás na prvom stupni sa mamička sťažovala na rodičku, že tá písomka čo písali bola ťažká, lebo jej miško dostal trojku a ona s ním predsa včera učila 2 hodiny!
chúďa chlapec…
@biba_18 Pokial je Misko bezne dobry ziak a nosi zasluzene jednotky, tak po 2 hodinach ucenia aj tak trojka, je mozno dobra pripomienka. Moze byt ze pisomka bola zle koncipovana. Asi by sa mama nestazovala, pokial by jej Misko dostaval trojky pravidelne, a su na to zvyknuti, nie?
@anonym_autor bože ty 🐄 ozaj chudera tvoja učiteľka tvoje dieta k čomu vedies ? Bolo nepripravené neurobilo čo malo a este nesuhlasis ....no aj sa 💩....to uz kde sme 🤣🤣
@anonym_autor Autorka, som na MK 11 rokov, ale väčšiu kravu ako si Ty - som tu nevidela resp.nečítala
@anonym_285 Veď predsa počúvala prednášku od svojej matky, ako nie sú domáce úlohy povinné a nemusí si ich robiť 🤷♀️
Ja sa učiteľom ani nečudujem, že odchádzajú... žiaden rešpekt od žiakov a žiaden rešpekt od rodičov. Rodičia majú ísť príkladom, ale keď tu čítam niektoré ženy a výkvety tejto spoločnosti (nemyslím práve v tejto téme) tak sa tým deťom vlastne ani nečudujem, že sú aké sú...