Obedy zadarmo a pýtajú 20 eur pre školáka - 1. stupeň
Dobrý deň, priznám sa, som z toho jeleň. Na stránke školy je napísané, že obed na školáka potraviny stoja 1,70€ + režijné náklady 0,30€ = 2,00€. Dotacia je len na potraviny az vo výške 2,10€. Takže ostáva zaplatiť 0,30 režijné, co za mesiac máj vychádza 6,30€. Napriek tomu, teraz prišla správa na edupage, že máme zaplatiť 20€ a dokonca v aplikácii Strava.cz cez ktorú je škola nahlásená mi prišlo upozornenie az na 42€. Pisala som hneď do školy...ale možno len tomu nerozumiem, nechem zajtra vyzerať ako blbec, keď tam aj zavolám. Môže mi to niekto vysvetliť ako to naozaj je? ďakujem
20 e sa platí v každej škole... to pre prípad ak dieťa nepôjde na obed - tak ti z tých 20 e strhnú na ten nevyzdvihnutý obed... ak bude všetko v poriadku - dieťa vyberie všetky obedy - vtedy keď aj bude v škole tak ti tých 20 e vrátia...
@pribinak ale ved si precitajte moje zadanie. Stalei to vychádza, že mám platiť len režijné náklady vo výške 6,30€ a nie 20€.
@deti95060810 aha, to tam nenapísali nikde, a to poslali dlhé lajstro na vysvetlenie. ďakujem
@alzbeta7979 u nás na škole to funguje tak a myslím že na veľa škol je to rovnaké, že obed na nasledujúci deň môžeš odhlásiť len do 13.00 hod.
Ak neodhlásis tak ten obed prepadne a z toho sa strháva z toho fondu čo sa vytvorí. U nás to na konci roka účtovnícka celé zúčtuje a posle ti v priebehu prázdnin preplatok
My sme zaplatili este tu sumu celu, co svietila na edu, cez 30€ to bolo. Potom prislo upozornenie na zmenu, nahodili nam na maj a jun reziu po 5€ a zvysnych nieco vyse 24€ tam mame ako preplatok
Dieta ma narok na dotaciu len za tie dni, ked je v skole. Ak ochorie a obed nestihnete odhlasit, vtedy ho plati cely. Preto si skoly pytaju akusi "zabezpeku", z ktorej to potom strhavaju. Pravdupovediac aj tento zlozity vypocet sumy za obedy a nemoznost ho rano odhlasit bol dovod, preco moje dieta na obedy nechodi, varim mu doma.
@alzbeta7979 my sme tak ked bol syn prvak tiez boli obedy zadarmo platili ,abezpeku...syn chory nikdy nebol no rano po prichode sa parkrat zabudol zacipovat vsak prvak a potom nam to strhli z tej zabezpeky a prirom bol v skole aj obedoval
@pribinak u nas si prvý deň,ak nestihnem odhlásiť mozem ist obed zobrať,ale iba prvý deň,ze napr . dieťa vstava do škôlky,a uz nestihnem odhlásiť obed
@79viktoria79 áno, aj u nás si ho môžeš zobrať, ale zaplatíš ho v plnej výške, keďže dieťa nebolo v škole. Bez dotácie.
@pribinak zavisi to od skoly .moje 4 deti chodia na 4 rozne skoly a každá to ma inak.v jednej sa da obed odhlasit este v ten den do 6:00 napriklad

@alzbeta7979 to nie sú obedy zdarma, ale dotácia na obedy