icon

Poradí mi vedúca školskej jedálne, ako riešiť neprebraté obedy v škole?

obcansr
Dnes o 19:51

Dobrý deň, chcem sa opýtať , ako riešite neprebratie obeda žiakom. Môžem ako vedúca jedálne stiahnuť aj režijné náklady v ten deň za neprebratý obed, alebo nie. Musí to byť vo vnútornej smernici školy alebo VZN schválené? Neviem v tom chodiť nakoľko som vedúca len chvíľu a nemám v tom prax. To isté sa týka aj učiteľov. Pracujem na strednej škole, nie ZŠ.
Ako to vyriešiť . Ďakujem

anonym_1a45a8
Dnes o 20:10
anonym_3c229e
Dnes o 20:11

U nás je tak, že réžia sa platí za celý mesiac jedna suma, či chodil na obed týždeň alebo celý mesiac každý zaplatí rovnako.
A neprebratý obed neminuli ste elektrinu ani plat kuchárke na jeho výrobu? Prečo by mal byť bez réžie?

obcansr
autor
Dnes o 20:18
@anonym_3c229e

U nás je tak, že réžia sa platí za celý mesiac jedna suma, či chodil na obed týždeň alebo celý mesiac každý zaplatí rovnako.
A neprebratý obed neminuli ste elektrinu ani plat kuchárke na jeho výrobu? Prečo by mal byť bez réžie?

@anonym_3c229e terza čítam , zle som sa vyjadrila, takto cena lístka je 2,10 potreviny a 0,70e réžija, a 3e ešte iné náklady, spolu 5,80e. Ekonomka mi povedala, že pri neodobratom obede mám im naučtovať celý obed 5,80, lenže v smernici to nie je nikde uvedené

qwert87
Dnes o 20:40
@obcansr

@anonym_3c229e terza čítam , zle som sa vyjadrila, takto cena lístka je 2,10 potreviny a 0,70e réžija, a 3e ešte iné náklady, spolu 5,80e. Ekonomka mi povedala, že pri neodobratom obede mám im naučtovať celý obed 5,80, lenže v smernici to nie je nikde uvedené

@obcansr ano, u nas to tak maju ziaci na skole. Kazdy neodhlaseny obed, ked ziak nie je pritomny v skole, sa nam strhne z uctu v celej sume 2,10e. Ked je ziak v skole a obed si pipne, ma ho zadarmo. Ked mi napr. syn v noci vracal, ze rano nesiel do skoly, aj ked som mu pre obed sla do dozicky, uz mi strhli sumu z kreditu. (odhlasit sa da len do 14 h predchadzajuci den). Na zaciatku skolskeho roka musim detom dobit ucet stanovenou sumou 20e

anonym_3c229e
Dnes o 20:41

Ak je to bežný stredoškolák dotácia na stravu z VÚC nerozlišuje či si obed prevzal alebo nie, je rovnaká tam to neriešime.
Ak je to 5 ročný odbor že študenti prídu z 8. triedy ZŠ vtedy je ďalšia dotácia z UPSVR ktorá im platí potraviny 2,30€ tam sa musí rozlišovať či si obed zobral alebo nie.
Vtedy ak si študent nevyzdvihne obed mu program automaticky naúčtuje cenu za potraviny a rodičovi ide email, ak si študent odoberie obed potraviny má za 0€.
Réžiu platí každý vždy.