icon

Opýtaj sa domoškoláckej rodiny

krkavcia_mater
Včera o 18:28

Ahojte žienky (muži tiež)!
Ak ste klikli na túto diskusiu pravdepodobne vás domáce vzdelávanie zaujalo. Natáčam na náš rodinný youtube (rodina v iných farbách) videa a chcem sa venovať aj téme domoškoláctva. Ale potrebujem vašu pomoc.
Čo by ste chceli vedieť? Opýtať sa? Domoškoláctvo - áno/nie.. Pokojne aj vaše obavy, pýtajte sa bez zábran. 🙂

Strana
z2
jamimo
Včera o 22:54

@krkavcia_mater ja osobne som za domškoláctvo, ak to majú rodičia v hlave upratané, v rodine vládne harmónia, prirodzený intelekt, zdravé hranice a rešpektujúca výchova. Na tomto systéme vzdelávania sa mi páči slobodný prístup, " metodika" nie len verklíkovanie poučky tak, ako ju pani učiteľka chcela počuť, za 1! To u mňa nie je vzdelávanie v súvislostiach, pri vlastnom úsudku a použití mysle. Opakovať dokáže aj cvičená opica.
Ja osobne som dosť kritická voči školskému systému, v mojich očiach skanzen. Tvrdia to aj pedagógovia s otvorenou mysľou 🤷‍♀️Držím vám palce.
PS: Mňa by zaujímalo, ako vy vidíte vaše deti v budúcnosti =prijímačky na SŠ, alebo VŠ, či okolie na vás zazerá a klepká si na čelo. Či okolie vidí a prizná pozitívny rozdiel v súvislostiach pri vzdelávaní vašich detí.

anonym_afb5cc
Včera o 22:57
@anonym_785764

@krkavcia_mater dieťa trpí nejakou sociálnou fóbiou, keď volíte vzdelávanie doma? Je psychicky v poriadku? Koľko ma rokov? Prečo tak ubližujete dieťaťu? Vy tiež nechodíte do prace? Nechýba dieťaťu kolektív, kamaráti, socializácia, celkovo kontakt? Netúži chodiť do skoly? Kto ho doma vyučuje?

Jeden nemenovaný žiak z našej ZŠ sa tiež vzdeláva doma (telesne postihnutý), chodí k nemu domov učiteľka zo ZŠ, ale je to veru velmi ťažké aj pre tu učiteľku, keďže musí cestovať do tej rodiny🫣 j

Ja osobne by som to nespravila vlastnému dieťaťu, ani sebe. Keby sme všetci sedeli doma, nič by nefungovalo (vodiči, poštárky, predavačky, učiteľky, doktori)…..

@anonym_f7fcb6 drzosť nad drzosť každého zaujímajú len peniaze.Okrem toho autorka nikde nepíše, že nepracuje z domu.
@anonym_785764 a ty tak isto.Ako ubližuje deťom?že sa môžu vyspať pokým chcú, že tento spôsob učenia je pre deti a rodičov lepší, že rodina nemá stres z pisomiek, spolužiakov s dg, s učiteľmi, odvážanim deti do školy, keby to bolo rozšírené a viac info, keď boli moje deti male určite by som si tento spôsob zvolila.V ČR sú v tomto na míle dopredu oproti SK.
A socializácia veď tie deti majú rodinu, tak isto kamarátov z krúžkov, na ulici.Dnes každý x ty zamestnanec pracuje z domu a bude toho ešte viac.
Otázka znie či učís deti sama, alebo iné predmety, ktoré nevieš platíš doučovanie, alebo niekoho iného z komunity domskolakov.
Ako sa vyrovnávas s odsudzovaním toho, že takto ::ublizujete:: deťom🤪

jamimo
Včera o 23:04
@abbey1

@anonym_785764 Kto tu začal urážať? No ty otázkou o ubližovaní dieťaťu. S koľkými deťmi v domácom vzdelávaní si hovorila? Vieš, koľko detí v bežných školách trpí rôznymi fóbiami, úzkosťami, šikanou a pýtaš sa i ich rodičov, prečo svojim deťom ubližujú?
Deti, ktoré sa doma vzdelávajú, nie sú zamknuté v pivnici. Majú priateľov, chodia na krúžky, niektoré do rôznych vzdelávacích skupín.
Sú deti, ktorým takéto vzdelávanie vyhovuje viac, lepšie napredujú a rozvíjajú svoj talent. Ďalšie sú v ňom zo zdravotných dôvodov. Za každým dieťaťa v DV je úplne iný príbeh.

@abbey1 pravdu píšeṣ̌, mám kamarátov s dcérou, ktorá je už v druhej škole, trpí tam. Dôvod? Narodila sa s poruchou endokrinného systému, narodená predčasne, na svoj vek fyzicky aj sociálne, mentálne o 3 roky späť. ŤZP však nie je. Do špeciálnej školy nepatrí. V škole šikanovaná kvôli vzhľadu, zvažujú domáce vzdelávanie, lebo trápi sa dieťa, trápi sa rodina, aj tak má každý deň doučovateľku. Čas a peniaze majú na súkromnú učiteľku na plný úväzok. Malá je ináč šikovná na jazyky, pohyb, tanec, nekonfliktné dieťa. Ok, nemusí byť s nej žiačka s 4 titulmi pred menom, možno bude šikovná tanečnica. Nemusí vedieť recitovať Mor ho, ani čítať povinne Hlava XXII.

terry658
Včera o 23:13

@krkavcia_mater nehádžu učitelia takýmto deťom pri preskúšaniach polená pod nohy?
Sú školy ústretové pri komunikácií s rodičmi? Ako zisťujú rodičia, čo sa ich deti majú reálne naučiť? Ako stíhajú rodičia bežné povinnosti, menších súrodencov a prípravu na učenie detí doma?

barka1
Dnes o 05:03
@anonym_785764

@anonym_042f35 my sme si kedy začali tykat? 🫣

@anonym_785764 na MK sa odjakživa tyká.

No ktovie, či pre pubertiaka /mladého dospeleho nebude anonymita (ktoru vdaka rodičom už nikdy nebude mať) viac než "ideálne" domškolactvo.

parvinka0001
Dnes o 05:07
@anonym_785764

@anonym_042f35 my sme si kedy začali tykat? 🫣

@anonym_785764 vtedy ste si začali tykat keď si sa prihlásila na mk keďže je to aj v pravidlách

Strana
z2