icon

Prečo išlo vaše dieťa na osemročné gymnázium?

5. feb 2026

Pekný večer. Práve som čítala diskusiu, kde sa riešilo, ktoré 8 ročne gymnázium je lepšie a prečo.. mam doma síce len prvacku, ale tak ma napadla otázka, nad ktorou už dlhšie rozmýšľam.. aké su dôvody, ze sa rodic rozhodne, ze dieťa by malo ísť na 8 ročne gymnázium? Povedzme, ak navštevuje obyčajnú základnú školu, pripadne zs na dedine, cize nie je od prvého ročníka v skole pre nadané deti. Ako a cim musí dieťa vynikat? Ved prevažná väčšina žiakov ma prvý stupeň samé jednotky. Kedy a prečo ste si povedali, ze to skúsite? Pripadne mate vy rodicia ambicie, aby dieta studovalo medicinu alebo nieco podobne? Alebo sa proste zo vsetkeho najradsej uci, je stale ponorene v knihach a nezije to klasicke detstvo, ze pride domov zahodi tasku a ide sa hrat, pripadne von behat s kamaratmi? Dakujem za slušné odpovede 🙂

Strana
z2
eeffka
5. feb 2026

Moja dcera isla na 8r lebo proste na zs bola uplne ide ako spoluziaci, ziadny knihomol ,proste vedela. V 5.rocniku uz vidis ten rozdiel medzi detmi, niekto to ma vydrete a niekto s prstom v nose. Na prijimacky sa nepripravovala, isla, spravila prijali ju. Uz je VS. U mladsej mi bolo jasne ze nie je akademicky typ, ideme cestou klasickej ZS a stredna skola.

autor
5. feb 2026
@eeffka

Moja dcera isla na 8r lebo proste na zs bola uplne ide ako spoluziaci, ziadny knihomol ,proste vedela. V 5.rocniku uz vidis ten rozdiel medzi detmi, niekto to ma vydrete a niekto s prstom v nose. Na prijimacky sa nepripravovala, isla, spravila prijali ju. Uz je VS. U mladsej mi bolo jasne ze nie je akademicky typ, ideme cestou klasickej ZS a stredna skola.

@eeffka dakujem ti za skúsenosť 🙂 a ako si u mladšej spozorovala, ze nieje akademický typ a ze nejde v sestrinych šľapajach? Ťažšie sa učila a musela sa viac pripravovať? Alebo ju celkovo ten prvý stupeň moc nezaujal?

eeffka
5. feb 2026
@anonym_autor

@eeffka dakujem ti za skúsenosť 🙂 a ako si u mladšej spozorovala, ze nieje akademický typ a ze nejde v sestrinych šľapajach? Ťažšie sa učila a musela sa viac pripravovať? Alebo ju celkovo ten prvý stupeň moc nezaujal?

@anonym_autor u starsej som ani nevedela ze chodi do skoly, u mladsej som do 5rocnika sa s nou denne musela ucit inak by mala 6ky

autor
5. feb 2026
@eeffka

@anonym_autor u starsej som ani nevedela ze chodi do skoly, u mladsej som do 5rocnika sa s nou denne musela ucit inak by mala 6ky

@eeffka chápem 😊😅 dakujem za vysvetlenie 🙂

barka1
5. feb 2026

V ČR su 8-ročne gymnázia bezne. Chodia na ne deti, ktoré su viditelne nadané. Maju mnoho znalostí z roznych odborov, su dychtive po poznani. Doma sa škole ani nepotrebuju venovat. Ucenie im ide lahko a prirodzene. A bavi ich to. Často prevysuju spolužiakov. A v beznej triede sa nudia.
Potom su tam aj deti, ktorych rodičia maju ambice a prijatie si vydru. A tvrdo makaju.

autor
5. feb 2026
@barka1

V ČR su 8-ročne gymnázia bezne. Chodia na ne deti, ktoré su viditelne nadané. Maju mnoho znalostí z roznych odborov, su dychtive po poznani. Doma sa škole ani nepotrebuju venovat. Ucenie im ide lahko a prirodzene. A bavi ich to. Často prevysuju spolužiakov. A v beznej triede sa nudia.
Potom su tam aj deti, ktorych rodičia maju ambice a prijatie si vydru. A tvrdo makaju.

@barka1 asi je lepšie keď je to pre dieťa prirodzene ako keď musím makať a driet aby uspokojila ambicie rodičov 😏 ja napriklad nemám z dcéry pocit, ze je nejaká super nadaná aj keď mi to veľa ľudí hovorí, ja ako mama vidím, ze by sa to dalo ešte 100x zlepšiť tie vedomosti. Ale v prvom ročníku je priskoro asi na takéto úvahy.. len ja sa veľmi bojím, aby nezakrpatela v tejto obyčajnej skole, to mi tiež hovorí okolie. Ale uvidíme ako to bude ďalšie roky, mozno druhy rocnik bude pre ňu zaujímavejší.

anonym_dea032
5. feb 2026

syn chodil na 8rgymn., lebo sa na zš nudil. Už v mš si čítal rozprávky, študoval mapu sveta. Bol nadané dieťa, bol prijatý do školy pre nadané deti - prihlásila ho tam tr. uč. už v prvej tr. Robili testy, vyšlo im vysoké IQ. Lenže my sme z dediny, musel by cestovať do mesta, tak som ho do školy pre nadané deti nedala. A hlavne chceli každý mesiac platiť dosť veľkú čiastku - to sa mi vôbec nepáčilo.
V 4 tr bol na prijímačkách - zobrali ho. Ja som nesúhlasila s nástupom, len syn strašne chcel. A tak som dovolila, aby na to 8r. gymn. nastúpil.
Veľmi sa mu tam páčilo. Ani som nevedela že tam chodí. Vysv. krásne. Potom išiel na vš.
Ďalšie deti som už na 8r nedala. Podľa mňa, nato nemali. z 9 ročníka jedna išla na 4 r gymn. a potom medicínu, a druhé dieťa na odb. školu.

anonym_3264aa
5. feb 2026

Moji synovia isli na 8 rocne gymnazium,lebo na ZS sa uz nudili, stagnovali. Vela citali,zaujimali sa o nove veci.,dychtili po vedomostiach. Ucenie im islo velmi lahko. Resp. nemuseli sa skoro vobec ucit,stacilo pocuvat na hodine. Tiez sme to konzultovali s triednou,ktora nam odporucila,aby urcite isli na 8r.gymnazium,ze tam mozu skor napredovat. Samozrejme sme ich nenutili,sami tam chceli ist.

nevenka
5. feb 2026

@anonym_autor u nas to bolo odmalicka jasne. V prvom rocniku mi ucitelka povedala, ze ak sme ho este nedali vysetrit, mame ho sat, pretoze ona ma pocit, ze ked sa s nim rozprava, tak to ako s 15 rocnym, ze take myslienkove pochody a suvetia, vyrazy, ze urcite nie je typicke 7 rocne dieta. Vysetrit sme ho nedali, ale viem, co mam doma. Stale v knihach, este ked ani citat poriadne nevedel. Do piateho rocnika siel na inu skolu, do dediny, kam sme sa prestahovali a to bol pokles urovne. Tam nebolo o com uz. Prvy rok chodi na 8 rocne gymnazium a teraz na pol roka mal ciste jednotky ako jediny z triedy, co som sa fakt cudovala.
Nie je dokonaly, doniesol mi aj trojku, stvorku, ale to asi aj preto, ze ma podla mna poruchu pozornosti, resp., ked na nieco mysli, tak nevnima nic okolo. Cita technicke knihy, bavi ho ektrotechnika, letuje si, manzel je zbehly v tom, tak ho uci, idu programovat robota. Vie toho tolko, ze sa mozem schovat do kuta.
No a dalsie dieta uz nie je taketo, ale mudra je dost, velmi dobre a rychlo sa uci, ju ale citat az tak nebavi, skor je tvoriva, vyraba naramky, kresli, majstruje, vyraba sviecky. Ale pani ucitelka ju nazvala "zazrakom", co si zas az tak nemyslim.
Ani s jednym sa neucim, vsetko si robia sami, este v tom prvom, druhom rocniku som pomahala, dozerala a tak. Teraz uz vobec.
Su velmi samostatni.
Tak ja by som povedala, ze gymnazium je pre nich dobre, lebo by bola skoda neist na nejaku dobru VS. Ale bude to na nich, akym smerom sa budu uberat.

nevenka
5. feb 2026
@eeffka

@eeffka presne aj u nas, ziadna priprava, az som potom ja stresovala, ale bol siedmy v poradi, valila som oci 🙃😁

anonym_9d77b8
5. feb 2026

Je jednoduchšie pripraviť piataka na prijímačky na 8.r gymnázium, ako deviataka na veľké. A potom máš pár rokov veget

nevenka
5. feb 2026
@anonym_autor

@barka1 asi je lepšie keď je to pre dieťa prirodzene ako keď musím makať a driet aby uspokojila ambicie rodičov 😏 ja napriklad nemám z dcéry pocit, ze je nejaká super nadaná aj keď mi to veľa ľudí hovorí, ja ako mama vidím, ze by sa to dalo ešte 100x zlepšiť tie vedomosti. Ale v prvom ročníku je priskoro asi na takéto úvahy.. len ja sa veľmi bojím, aby nezakrpatela v tejto obyčajnej skole, to mi tiež hovorí okolie. Ale uvidíme ako to bude ďalšie roky, mozno druhy rocnik bude pre ňu zaujímavejší.

@anonym_autor mozno Ti nieco pomoze, co mne ucitelka povedala. My napriklad nase deti vedieme k tomu, aby si navzajom pomahali, aj druhym. Dcera ma slabsiu spoluziacku a snazi sa jej pomahat. A ucitelka ju chvalila nielen za prospech, ale za jej pokoru a skromnost, ze ked vidi, ze je niekto slabsi, tak ona sa nevychvaluje, neciti sa vynimocna, ale ide a pomaha. Ze v jej veku ma uzasnu empatiu k druhym a toto napriklad sa moze, tieto socialne zrucnosti, naucit v tej obycajnej skole. Ja nemam pocit, ze zakrpatieva, ak ju ucenie bude bavit, pojde jej to, budete kupovat knihy ako my tomu starsiemu, on si sam studoval veci...Dalsiu vec som si vsimla. Dcera ma spoluziacku zo skolky, chodime spolu do kostola, a vzdy mi tak dcera s povzdychom povie, ze ona sa urcite dostane na gymnazium, lebo je vo vyberovej triede v skole pre nadane deti. A ja sa jej snazim vysvetlovat, ze to nemusi nic znamenat. Ze ked sa bude dobre ucit, tak prijimacky spravi aj ona tak, ako jej brat. Mozno to ani nie je dobre, pestovat v detoch ten pocit vynimocnosti, lebo chodim na taku a taku skolu. Ti rodicia to urcite neprehanaju, poznam ich, ale deti same nadobudnu tento pocit niekedy,...Niekedy v tejto obycajnej skole, uz som si to vsimla, ze sa dcere posmievaju, ze je bifloska a ze je namyslena, ze sa chvali, ze ma same jednotky. Ale toto mi hovorila, ze to nie je pravda, a aj ucitelka, ze prave naopak, ze ona si na tom nezaklada a kamarati sa so vsetkymi bez rozdielu znamok. Len detom je to trnom v oku, samozrejme. Co aj chapem, ale tak uz ma vek, ze rozumie, ze sa snad nebude horsie ucit kvoli druhym, aby sa necitili zle. Ale v tomto je to zas negativne v tej obycajnej skole. Neviem, ci sa mi podarilo dobre vystihnut, co som tym chcela povedat. Len ze nemusis mat "vycitky", ze si nadane dieta dala do obycajnej skoly. Cas vsetko ukaze. Ja som syna ani testovat nedala, ved vidim, ze ma vysoke IQ, ale to v zivote nie je vsetko. Ja som ho tym padom nechala byt aj dietatom. Miluje zem, kamene, hrabe sa v hline aj teraz, a to ma 12 rokov 😁.

anonym_104d1e
5. feb 2026

@anonym_autor dcéra sa na ZŠ nudila, latku pochopila skôr ako väčšina triedy, stíhala sa venovať novému spolužiakovi a pomáhať mu, keďže ten nehovoril ešte dobre po slovensky. Prišlo mi to, že na ZŠ by sa nerozvíjala tak, ako sa mohla na gymnáziu. Syn naopak nebol nikdy jasný študijný typ, preto som pri ňom o 8r. gympli vôbec neuvažovala.

abbey1
5. feb 2026

@anonym_autor Staršia dcéra išla na 8 ročné z 2 hlavných dôvodov. 1.Bila výborná žiačka, ktorej učenie išlo zľahka a bavilo ju. 2.Jej základná škola mala úžasný 1.stupeň. O druhom sa to už povedať nedalo.
Pre dcéru bolo 8 ročné gymnázium prínosom. Presne vedela, čo chce raz na vysokej študovať a neskôr aj robiť v dospelosti.
Popri škole mala čas i na kamarátky, krúžky a rodinu.

anonym_775e18
5. feb 2026

@anonym_autor ahoj, ja som studovala 8r gymnazium uz davnejsie, rok ukoncenia 2012. Co si pamatam, tak triedna ucitelka a ja sama som prisla za rodicmi, ze tam chcem ist. ZS bola utrpenie, nudila som sa tam, ucitelka sa venovala slabsim spoluziakom, co ledva citat vedeli. Teraz uz je to mozno inak😀 Ale super rozhodnutie, v 18 som sla na vysku na ktoru som chcela ist od malicka - medicinu a v pohode aj prijimacky, aj cele vs studium. Pokial ale dieta na to nema vlohy je to zbytocne a teraz uz sa tam nechodi zo 4. triedy ako u nas, tam bol este aj aspekt toho, ze dieta rok “usetrilo”. Inak mali sme tam aj par spoluziakov, co ani na vysky nesli a celkovo neboli studijne typy, par aj odislo po prvych 4 rokoch a islo na ine stredne skoly. Boli sme ale super partia, ziadne biflovanie a cas na nic ine sa nekonal😀

euka210
5. feb 2026

@anonym_autor kde ako. V odlahlych miestach kde nie je tolko deti, skoro vsetky s 1 idu na 8r ale zoberu kazdeho...aj trojkara a v Zs ostavaju casto slabsi ziaci, uroven viditelne klesa od 6.r. Moji su chlapci, najstarsi ma na gymko, ale nechcel, chce elektritechnicku. Ja za 8r gymka nie som, pride u chlapcov puberta a mozu skoncit s ucenim. Radsej nech ma istu SŠ a potom VS ako gymko a nevyjde mu VS.

nenne27
5. feb 2026

Syn sa v skole uz dost trapil.Nikam sa neposuval, nudil sa cez hodiny a cital pod avicou knihy.Chcel odtial odist. Doma sa nic neucil, stacilo mu pocuvat v skole. Na gympli sa mu darilo excelentne prve 4 roky, potom uz prislo par problemovych predmetov. Nebol nikdy "šprt" , skor betar a vymyselnik, ale inteligentny a scitany.Teraz konci VS, zvlada bez problemov.Ma vybornu fotograficku pamat.
Dcera na 8 rocny gympel nechcela ist a podla mna by sa tam trapila.Isla na gympel z 9. Zvladla gympel ale bola primerna.Teraz studuje na vs, drvi sa

anonym_f3a5a9
Včera o 00:19

@anonym_autor ja mám 8 ročne aj manžel takže s tým nejak počítame aj u dcéry. Ale uvidíme, teraz ma 4 😁

barka1
Včera o 04:51
@anonym_autor

@anonym_autor tak zda sa, že máš pocit že máš normálně dieta, ale "okolie" (stari rodičia? Prve vnuca?) sa snaží presvedcit ta o opaku.
Pozri, prvý stupeň je vsade podobný, či dedinska či mastská škola. Základ je naučit sa čitat, pisat a počítat. Takže buď kludna. Nic nezanedbavas.
Potom vo 4.triede sa uvidí.
Ale máš okolo seba 8r gymnázia? Napr. "u nás" na strednom Slovensku široko daleko ziadne nie je.

anonym_a217e1
Včera o 10:10

@anonym_autor lebo dcera ma nadpriemerne IQ a ma rada vyzvy

louise
Včera o 11:45

1. Lebo ak sa na 8ročné dostane, má kľud na pár rokov a keby sa rozhodol pre zmenu, robí prijímačky lebo chce a nie že sa musí niekam dostať (dcéra sa teraz pripravuje z 9 na talentovky aj klasické prijímačky a syn mi vraví, že on by sa radšej dostal už z 5teho ročníka). 2. Lebo sa ľahko učí. Zaujíma sa sám od seba o rôzne oblasti, v čom ho naša (inak dobrá) škola, nevie podporiť. Bohužiaľ, v našej škole sa viac učí, driluje a menej diskutuje a prepája vedomosti z rôznych odborov, žiadne učenie formou exkurzií. Máme informácie, ktoré školy by práve v tomto vyhovovali.

majlo1234
Včera o 12:47

Za mojich cias bol gympel prestizna skola, teraz tomu asi az tak nie je. A detom sa otvoria vlastne vsetky moznosti, lahsie sa im pripravuje na prijimacky na vysoke skoly, uroven vyucovania je lepsie ako na za

anonym_1ce14a
Včera o 12:52

Môjmu synovi tiež triedna učiteľka v 4. ročníku odporúčala 8ročné gymm, že má vyššie IQ, že na to má.. V 5 triede povedal, že tam nechce ísť a to mu tam išiel spolužiak. Potom sme sa presťahovali na dedinu a chodil do školy tu. Mala som pocit, že tie nároky sú trošku nižšie, ale z 8. ročníka išiel na bilingválne gymko a je veľmi spokojný, hoci s matikou bojuje. Uvidíme budúci školský rok, ako to pôjde, keď bude viac predmetov.

6mia6
Včera o 13:04

Moje deti sa na ZS nudia. Ale na 8 rocne gymnazium som nedala ani jedneho. ZS zvladaju bez ucenia. Najmladsia je v 3 triede, co sa ucia neviem. Neucila som sa s nou ani jedenkrat. Maju same jednotky. Jeden uz je stredoskolak. Druhy chodi do 8 triedy. Vidim ze nie su studijne typy. Pridu zo skoly hodia tasku do kuta. Rano ju vezmu a skolu si odsedia. Teraz sa stredny syn mal ucit basnicku. Nestaram sa im do toho. Takze vecer hladal, nieco vybral a druhy den odrecitoval. Maju nenormalnu pamat ale skola nebavi ani jedneho.
Za mna isli na 8 rocnygympel naozaj vynimocne deti. Konretne od nas isli na skusky 2 z celeho rocnika tzn. 5 tried po 30 ludi. Teraz ide 5-10 z kazdej triedy, vraj skusit. Za nas by to nedovolili.

autor
Včera o 14:59

Odpíšem Vám fakto hromadne 🙂 dakujem, ze ste napísali svoj pohľad, dosť mi to pomohlo pochopiť to. Je aj zaujímavé to, čo ste niektoré písali, ze vlastne odpadá starosť s výberom strednej školy a aj s prijimackami.. to ma vôbec nenapadlo. Za celý život som stretla veľa ludi s gymnázium, s 8 ročným, alebo bilingválne alebo dokonca športové gymko..ale boli to ľudia, ktorí nešli študovať na vysokú školu, lebo kedysi to nebolo take automatické ako je teraz. Väčšina z nich si porobila kurzy na remeslo alebo proste predavačka, výroba atď..a to je dosť škoda. Toho jedného by som sa pri dcére bála, keby chce a je spôsobila na gymnázium..ze z nej nič nebude, ak sa rozhodne nepokracovat na VS, pritom celú svoju mladosť venovala štúdiu a nič z toho.. aj môj muž je toho príkladom, tiež ma gympel, na VS nešiel, radšej šiel do zahraničia a rokmi sa uplatnil vo sfére, ktorú robia prevažne vysokoškolský vzdelaní ľudia, ale jemu k tomu stačia roky praxe a zaujem napredovať. Mame v rodine tiez dievča, ktoré tlačila mama na 8 ročne gymnázium, rozne doučovania atď ale nedostala sa, ani na odvolanie..keďže som sa s nou neraz učila, bol to vždy plač a síce ma samé jednotky aj teraz ked je osmacka, ale su vydrete, kopa doučovaní zo všetkého a pri rozhovore s dietatom vidite, ake ma vedomosti z roznych oblastí, ci je nadane a pali mu to samo od seba alebo je to vydrete. chce si dat prihlášku na gymnázium, pritom nieje študijný typ, lebo teraz si zmyslela, ze chce byt doktorka. Silno jej drzim palce aby jej to vyšlo, ale mam o ňu aj strach, kedze je velmi labilna, co bude ak jej to nevyjde, kedze inú možnosť nepripúšťa.. 😏

eeffka
Včera o 16:32
@anonym_autor

Odpíšem Vám fakto hromadne 🙂 dakujem, ze ste napísali svoj pohľad, dosť mi to pomohlo pochopiť to. Je aj zaujímavé to, čo ste niektoré písali, ze vlastne odpadá starosť s výberom strednej školy a aj s prijimackami.. to ma vôbec nenapadlo. Za celý život som stretla veľa ludi s gymnázium, s 8 ročným, alebo bilingválne alebo dokonca športové gymko..ale boli to ľudia, ktorí nešli študovať na vysokú školu, lebo kedysi to nebolo take automatické ako je teraz. Väčšina z nich si porobila kurzy na remeslo alebo proste predavačka, výroba atď..a to je dosť škoda. Toho jedného by som sa pri dcére bála, keby chce a je spôsobila na gymnázium..ze z nej nič nebude, ak sa rozhodne nepokracovat na VS, pritom celú svoju mladosť venovala štúdiu a nič z toho.. aj môj muž je toho príkladom, tiež ma gympel, na VS nešiel, radšej šiel do zahraničia a rokmi sa uplatnil vo sfére, ktorú robia prevažne vysokoškolský vzdelaní ľudia, ale jemu k tomu stačia roky praxe a zaujem napredovať. Mame v rodine tiez dievča, ktoré tlačila mama na 8 ročne gymnázium, rozne doučovania atď ale nedostala sa, ani na odvolanie..keďže som sa s nou neraz učila, bol to vždy plač a síce ma samé jednotky aj teraz ked je osmacka, ale su vydrete, kopa doučovaní zo všetkého a pri rozhovore s dietatom vidite, ake ma vedomosti z roznych oblastí, ci je nadane a pali mu to samo od seba alebo je to vydrete. chce si dat prihlášku na gymnázium, pritom nieje študijný typ, lebo teraz si zmyslela, ze chce byt doktorka. Silno jej drzim palce aby jej to vyšlo, ale mam o ňu aj strach, kedze je velmi labilna, co bude ak jej to nevyjde, kedze inú možnosť nepripúšťa.. 😏

@anonym_autor dovolim si nesuhlasit, kedysi pred 30r sli na gympel ti co sli neskor na VS, u nas z triedy nesli 2baby. Obe tehotne mesiac po maturite, zvysok vsetko VS. V tom case sa tusim hlasila skola aj podla priemeru a ak si bola nad ani ti nedovolili podat prihlasku.
8rgumn nie je konecna, odpadne starost so strednou skolou ale ak to dieta nedava, predsa len je ine 11r dieta ktore vies ovplyvnit ako 15r pubertak, stale je po kvarte moznost ist na inu strednu skolu.

anonym_fa0c41
Včera o 17:54
@anonym_dea032

syn chodil na 8rgymn., lebo sa na zš nudil. Už v mš si čítal rozprávky, študoval mapu sveta. Bol nadané dieťa, bol prijatý do školy pre nadané deti - prihlásila ho tam tr. uč. už v prvej tr. Robili testy, vyšlo im vysoké IQ. Lenže my sme z dediny, musel by cestovať do mesta, tak som ho do školy pre nadané deti nedala. A hlavne chceli každý mesiac platiť dosť veľkú čiastku - to sa mi vôbec nepáčilo.
V 4 tr bol na prijímačkách - zobrali ho. Ja som nesúhlasila s nástupom, len syn strašne chcel. A tak som dovolila, aby na to 8r. gymn. nastúpil.
Veľmi sa mu tam páčilo. Ani som nevedela že tam chodí. Vysv. krásne. Potom išiel na vš.
Ďalšie deti som už na 8r nedala. Podľa mňa, nato nemali. z 9 ročníka jedna išla na 4 r gymn. a potom medicínu, a druhé dieťa na odb. školu.

@anonym_dea032 čo vyštudoval ten tvoj 1.syn..teda aj dcéru musíš mat veľmi sikovnu, keď išla na medicínu..

anonym_dea032
Autor odpoveď zmazal
anonym_3f3797
Včera o 23:56

@anonym_autor moja dcéra na to aj mala znamky atd. Ale ak ona sama nechcela, nebudem ju nútiť. Ona sama ma ambície, vie, čím chce byt. Nepotrebuje k tomu 8r gymnázium. Radšej jednoduchšia cesta, ale istá. Teraz je na OA, 3.rocnik. Chce byt tlmočníčkou.

eeffka
Dnes o 10:50
@anonym_3f3797

@anonym_autor moja dcéra na to aj mala znamky atd. Ale ak ona sama nechcela, nebudem ju nútiť. Ona sama ma ambície, vie, čím chce byt. Nepotrebuje k tomu 8r gymnázium. Radšej jednoduchšia cesta, ale istá. Teraz je na OA, 3.rocnik. Chce byt tlmočníčkou.

@anonym_3f3797 drzim palce moja tiez sruduje uz na VS tlmocenie Aj+FR

Strana
z2