Prečo sú pracovné zošity v škole drahšie ako v eshope?
Ahojte,
pracuje, prosim, niekto v skolstve a vie mi vysvetlit, ako funguje objednavanie pracovnych zositov pre cele skupiny?
Som trosku vytocena, viete, ako sa vsade okrada a sme cim dalej tym viac zatazeni vselijakymi nezmyselnymi danami, odvodmi, poplatkami u lekarov a pod., ved to poznate. A teraz kukam nejake knihy a pracovne zosity pre moje deti na precvicovanie cudzieho jazyka doma a natrafim na ten isty pracovny zosit, za ktory si skola teraz pytala 13 eur, na stranke za 8,35 eur.
To nema skola este nejake zlavy na tie ucebnice a pracovne zosity este navyse?
Mohli dopredu povedat, co treba zaobstarat a radsej si to objednam sama za lacnejsie.
Pri 3 detoch taketo zbytocne vydavky pri fure inych naozaj nepotrebujem.
Ucitelke pisat nechcem a vyrobit problem, len si tu ventilujem svoju nahnevanost.
diky
(ak sa nechces k teme vyjadrit normalne, tak si prosim zaloz vlastnu diskusiu a ohovaraj a vysmievaj sa tam, diky)
@anonym_autor normalne by som sa opytala na dovod preco mam platit takmer 2nasobnu cenu, ked sa da kupit online. Za mna su cele tir pracovne zosity na vsetko mozne uplne odveci, len spajaju doplnaju ...niekedy mam pocit ze uroven na beznej zs je ako na pomocnej z mojich cias.
Aky problem? Ved sa normalne spytaj ucitelky. A ked tak sa dohodni, ze si to objednas sama a lacnejsie
V škole si sa na to nepýtala?
@anonym_5f8bfe nie, teraz som to nasla na nete a skoro objednala to iste
Nechcem vyvolavat konflikt v skole, v triede, s ucitelkou, za to mi to nestoji.
Dalsie pracovne zosity na ine predmety radsej kukat ani nebudem, nech sa viac nevytocim 🙂
Len mozno hromadne objednavanie v skole funguje nejako specialne, preto mozno bude vediet niekto povedat, kde sa to moze v procese aj predrazit.
Nanajvys sa asi spytam potom, ci budu potrebovat aj pokracovanie a 2.prac.zosit, ze si to radsej objednam sama
Dalsie pracovne zosity na ine predmety radsej kukat ani nebudem, nech sa viac nevytocim 🙂
Len mozno hromadne objednavanie v skole funguje nejako specialne, preto mozno bude vediet niekto povedat, kde sa to moze v procese aj predrazit.
Nanajvys sa asi spytam potom, ci budu potrebovat aj pokracovanie a 2.prac.zosit, ze si to radsej objednam sama
@anonym_autor a neplatila si nahodou za obidva pracovne zosity naraz, ze ten druhy im daju az ked ho budu potrebovat? Lebo mne to tak vychadza
@anonym_autor a neplatila si nahodou za obidva pracovne zosity naraz, ze ten druhy im daju az ked ho budu potrebovat? Lebo mne to tak vychadza
@anonym_ad9b27 tak asi nebude treba to pokracovanie na ZS.
Pise sa, ze je to pre 7.-9.rocnik, takze asi ani nebudu kupovat dalsi uz sem na zakladku, dufam
ty hovoríš o jednom zošite. to že nejaká stránka dá akciu na začiatku roka je maloobchodná cena, možno posledne kusy... môže si to dovoliť. ale jedna škola objednáva tisícky zošitov ktoré treba polroka vopred objednať aby ich niekto vytlačil takže sa objednávajú za cenu vtedy a tisíce kusov a hlavne cena je napr. nad 20 ks + 1 zošit pre učiteľa.
ty hovoríš o jednom zošite. to že nejaká stránka dá akciu na začiatku roka je maloobchodná cena, možno posledne kusy... môže si to dovoliť. ale jedna škola objednáva tisícky zošitov ktoré treba polroka vopred objednať aby ich niekto vytlačil takže sa objednávajú za cenu vtedy a tisíce kusov a hlavne cena je napr. nad 20 ks + 1 zošit pre učiteľa.
akoze fakt mam nutkanie napisat jej, a spytat sa preco 🙂
ale uz ma ta nahnevanost prechadza nastastie
@anonym_8170f8
ak platime aj ucitelovu verziu, aj tak nevychadza pri 1 triede pri rozdielovej cene skoro 5 eur pri cca 25 ziakoch
a vraj aj povodna cena bola 9,9 eur na stranke preskoly.sk
Nie si povinna kupit zo skoly, mozes mat aj z druhej ruky alebo sama kupit. Jednoducho odmietni a povedz, ze zaobstaras zosit sama a problem vyrieseny. Ja neviem niektore zeny naozaj bavi si vyrabat problemy kde nie su.
Dolezite je aby malo dieta vsetky potreby na vyucovanie a odkial to je ucitelke uplne jedno aj keby to malo byt po starsom surodencovi (vygumovane cvicenia).

Nie si povinna kupit zo skoly, mozes mat aj z druhej ruky alebo sama kupit. Jednoducho odmietni a povedz, ze zaobstaras zosit sama a problem vyrieseny. Ja neviem niektore zeny naozaj bavi si vyrabat problemy kde nie su.
Dolezite je aby malo dieta vsetky potreby na vyucovanie a odkial to je ucitelke uplne jedno aj keby to malo byt po starsom surodencovi (vygumovane cvicenia).
@anonym_47b7ac nepytali sa, nepovedali co a ci chceme - prislo do edupage, ze treba zaplatit 13 eur za pracovny zosit
som rada, ze sa dobre bavis
@anonym_47b7ac nepytali sa, nepovedali co a ci chceme - prislo do edupage, ze treba zaplatit 13 eur za pracovny zosit
som rada, ze sa dobre bavis
@anonym_autor nemoze ti skola nariadit platbu s ktorou nesuhlasis a co si si neobjednala, jednoducho odmietni platbu, napis ucitelke, ze danu pomocku uz mas (kup lacnejsie) a nevidis dovod kupovat duplicitne. To akoze si nesvojpravna, ze nevies sa ohradit?
Ja Ta chápem 🙂
@anonym_8170f8 nepis bludy, skoly tie zosity objednavaju teraz, nam skola dala ponuku s tym, ze je na to aj zlava, a ja som to kupila skoro o 10 EUR lacnejsie v beznom knihkupectve, takze ano, skoly nakupuju extremne draho
Chapem ta uplne, nam sa stalo ze sme platili za sadu zositov na pisanie a ked prisli v septembri tak uplne zle predtlacene proste jasne poskodeny vyrobok (zle natlacene riadky) a ked som sa v skole spytala ci sa to neda reklamovat tak som bola za zlu, co jej vsetko vadi, pritom cast tych zositov sa nedala pouzit, kontaktovala som vyrobcu, poslala mu fotky a vymenili mi to ale teda reakcia ucitelov v skole bola otrasna este dietatu rozpravali pred triedou ze naco sa stazujeme atd
a ano skoly mavaju provizie z tych PZ
dakujem, ze sa najdu aj take, ktore chapu moje pohorsenie, lebo fakt mam pocit, ze z kazdej strany nas len "okradaju" a niekto sa obohacuje :/
Nie je to vyznamna ciastka, ale nie je to jedina polozka, ktora sa plati do skoly a fakt su takto v septembri vysoke vydavky pri 3 detoch, aj do skoly aj do skolky, na kruzky a pod.
Buduci tyzden bude rodicovske, mozno sa na to potom spytam, tak bokom, nie pred ostatnymi rodicmi
Dakujem za rozhovor a za nazory
Ono to dosť záleží aj od toho či sa s tým chce škole babrať. Normálne má škola robiť prieskum trhu a nakupovať najlacnejšie. No ak to chce urobiť poriadne je to piplačka a robí sa to s predstihom, kedy môžu byť ceny iné ako teraz v akciách.
Čo sa týka učebnice pre učiteľa, tak tú sme dostávali zdarma, ak sa objednávali učebnice pre celú triedu. (teda aspoň tak to bolo, keď som tie prieskumy robievala).
@anonym_8170f8 nepis bludy, skoly tie zosity objednavaju teraz, nam skola dala ponuku s tym, ze je na to aj zlava, a ja som to kupila skoro o 10 EUR lacnejsie v beznom knihkupectve, takze ano, skoly nakupuju extremne draho
@anonym_fc4fe5 nepíšem bludy pracujem v škole 😘 píšem ako objednávame katalógy chodia apríl maj keď nevieš nekomentuj a neurazaj
@anonym_autor aký konflikt? Co je na tom opýtať sa v školke. Možno ani nevedia, že niekde sa to dá objednať za lacnejšie.
Nemohlo to byt , že to bola cena sj za učebnicu často sú učebnice aj pracovne zošity na cudzí jazyk spolu kupované a každý ma novú aj knihu aj pracovný zošit
Jednoducho a jasne treba zistit kto to objednaval a ponechal si ten cenovy rozdiel, ziadat vratenie plnej kupnej ceny a ked nebude suhlasit, ziadat fakturu o nakupe, ak ani to nebude chciet zverejnit, nasledne podat nanho trestne oznamenie za umele obohatenie sa, toto treba riesit tvrdo a promptne, nenazrate smeracke prasce a arogantny nenazraty ucitelia spojeny so zlocincom Fizzom uz fakt nevedia ako okradat ludi, je to arogantna banda, zas im chybaju tie tucne 800€ odmeny, prasce, co smerak, to terorista, vlastizradca.
Školy objednávajú pracovné listy najneskôr v lete. Majú na to určenú dotáciu, konkrétne stránky aj konkrétnych autorov. Vyberú si najlepšiu ponuku, objednajú podľa počtu detí a rozdiel zaplatia potom rodičia. Tým, že sa v škole opýtaš nerobíš žiadnu zlú krv len chceš vedieť informácie. Pokiaľ objednávali ako treba vysvetlia bez problémov. Mohli to byť balíčky zošitov, mohla sa cena zmeniť aj vydavateľ. Pýtaj sa.
@anonym_autor najdrahsia je stale Anj...okolo 10e, ostatne na 2.stupen okolo 5e, liter.7e, geo 5e, matika 4,7e, 5roc 2x5e, fyz 4,6e, dej 5e, che 5,4e. Pisem si uz lebo pri 3 detoch mam potom chaos. Toto su nase ceny pri detoch 5.roc, 7.roc, 9.roc.
Anj pre piataka estelen bude objednavat. Prvy stupen zvykne nakupovat skor za nizsie ceny, ale vela veci az v sept., lebo na druhom stupni nevedia dopredu pocty aj aku budu mat ucitelku.
@anonym_autor neviem sa vyjadriť ku škole, ale v skolke sa mi normalme stalo, že nám "ponukali" knihu pre predskolaka, ze za akčnú cenu pre skolku 9,90€. Vravím si ok, nechala som tam 10€. Doma pozerám, vzadu prelepena cena a vieš čo tam bolo napísané? Odporúčaná predajňa cena 7,99€!!! Ide mi vyslovene o princíp a klamstvo.
Ale vidím, že MK opäť nesklamal, tu si predsa samé milionarky, ktoré neriešia pár eur
@anonym_autor najdrahsia je stale Anj...okolo 10e, ostatne na 2.stupen okolo 5e, liter.7e, geo 5e, matika 4,7e, 5roc 2x5e, fyz 4,6e, dej 5e, che 5,4e. Pisem si uz lebo pri 3 detoch mam potom chaos. Toto su nase ceny pri detoch 5.roc, 7.roc, 9.roc.
Anj pre piataka estelen bude objednavat. Prvy stupen zvykne nakupovat skor za nizsie ceny, ale vela veci az v sept., lebo na druhom stupni nevedia dopredu pocty aj aku budu mat ucitelku.
@euka210 toto je pracovny zosit z nemciny, pre siedmaka, ale nejako podobne bol min.rok pracovny zosit aj z anglictiny, len ten nedokoncili a pokracuju v nom tento rok
Ano, jazyky su vzdy najdrahsie, a neviem ako je to inde, ale u nas mladsi nemohol pouzit ten po starsom synovi (pisal perom, kt. sa da vygumovat), ale museli sme kupit novy aj pre neho
A trebars bolo treba zaplatit 5 eur na vytvarnu a to si nosia vlastne fixky, ceruzky, papiere tiez mame aj doma, aj veci na malovanie, tak neviem, preco pytaju kazdy rok aj na toto peniaze
@anonym_autor neviem sa vyjadriť ku škole, ale v skolke sa mi normalme stalo, že nám "ponukali" knihu pre predskolaka, ze za akčnú cenu pre skolku 9,90€. Vravím si ok, nechala som tam 10€. Doma pozerám, vzadu prelepena cena a vieš čo tam bolo napísané? Odporúčaná predajňa cena 7,99€!!! Ide mi vyslovene o princíp a klamstvo.
Ale vidím, že MK opäť nesklamal, tu si predsa samé milionarky, ktoré neriešia pár eur
@anonym_54fcc9 to by ma tiez nahnevalo :/
Tak aspon u nas si na predaj knih skola pripocitava urcite percento aby mali peniazky naviac - tie sa potom investuju do zlpesovania infrastruktury skoly, nakupy novych pomocok pre celu skolu a pod. A rodic ma samozrejme moznost kupit knihy v skole alebo si ich najst lacnejsie a kúpit inde
@anonym_autor je to, ako ti napísala už jedna zo školstva. Už v máji, najneskôr v júni spocitame deti (aj rezerva, keby niekto nový prišiel) a objednavame. Za sumu, ktorá pri prieskume je najlepšia v tom case. A kde je dostatok kusov. Nik nevie, koľko je reálne na skladoch učebníc, pracákov, či sa ti napokon ujdú, preto sa nečaká na september. Hlavne veľké školy sa potrebujú poistiť. Ešte teraz, v polke septembra, postupne prichádzajú učebnice z júna, niektoré vôbec neprídu, sú vypredané. V e-shope ich majú tiež, pár kusov, cenotvorbu majú inú ako oficiálne vydavateľstvá. Lenže škola nemôže vyskladavat každú učebnicu z 5 e-shopov v septembri.
mna by zaujimalo o aky pracovny zosit ide
@krajinka Wir alle 1 - pracovný zošit

V škole si sa na to nepýtala?