icon

Prekážalo by vám zamestnanie drogovo závislého v škole?

Dnes o 18:26

Prekážalo by vám keby na základnej škole medzi deťmi pracoval človek, ktorý dlhé roky užíval drogy, aktuálne drogy užíva "len Rekreačne" ako tvrdí.. aktuálne má aj zabavený vodičský preukaz kvôli drogám, a teda jedná sa o tvrdšie drogy, nie ,že si raz za rok ubalí z trávy...

Strana
z2
enmery
Dnes o 19:49

MK niekedy kúruje, človeka s depresiou nieeeee, ale alkáča a drogovo zavisleho aj do vzťahu, aj do školy. Aj keby bol 45678 rokov čistý, nie. Presne ako niekto raz skúsil zneužiť dieťa-može aj 200 rokov sekať dobrotu-k deťom po drogách nie. Nikdy. Max ako edukačný program, nie ako stály personál.

bjnr
Dnes o 20:08

Keď sa ocitneme v situácii, ktorá hrubo naráža na naše hodnoty, ale zároveň sa cítime bezmocní voči systému, máme tendenciu hľadať uistenie u okolia. Pýtate sa, či by to „nám“ prekážalo, aby ste si potvrdili, že váš hnev, strach a odpor sú legitímne. Tento mechanizmus vám momentálne slúži ako ventil pre vnútorné napätie, no zároveň vás drží v pozícii pozorovateľa, ktorý zbiera dôkazy, ale zostáva paralyzovaný váhou informácií, ktoré vlastní. Keď ide o deti, náš mozog automaticky prechádza do režimu maximálnej kontroly. Hľadáme istotu. Lenže život ju často nedáva. A tak nás viac než samotný fakt znepokojuje nejasnosť, či je ten človek skutočne stabilný alebo nie. Dôležitá nie je len minulosť človeka, ale najmä jeho vzťah k nej dnes. Je rozdiel medzi človekom, ktorý otvorene priznáva svoju minulosť, má za sebou liečbu, dohľad alebo terapiu a dlhodobo abstinuje a človekom, ktorý hovorí „už len rekreačne, nič sa nedeje“. Práve minimalizovanie problému je jeden z najčastejších znakov, že problém ešte nie je spracovaný. Pri práci s deťmi je pritom kľúčová stabilita a zodpovednosť, nie dokonalá minulosť. Človek môže mať veľmi ťažkú minulosť a byť výborným pedagógom, ale len vtedy, keď je jeho život dnes skutočne stabilný a transparentný. Ide vo vašej obave viac o skutočné riziko pre deti alebo o to, že vám chýba jasná informácia a dôvera v systém, ktorý by to mal kontrolovať?

anonym_f70149
Dnes o 20:30

Škola možno o tom ani nevie. Treba sa normálne obrátiť na triednu učiteľku alebo riaditeľku a informovať sa. Hlavne sa treba ozvať a nebyť ticho kým sa niečo zlé nestane. U nás na škole tiež vzali nového družinára, rodičia si dali jeho meno do googlu a nestačili sa čudovať čo sa o ňom dočítali. Hneď s tým konfrontovali školu. Vysvitlo, že škola o tom ani nevedela. A teda družinár rýchlo skončil.

autor
Dnes o 20:40
@anonym_f70149

Škola možno o tom ani nevie. Treba sa normálne obrátiť na triednu učiteľku alebo riaditeľku a informovať sa. Hlavne sa treba ozvať a nebyť ticho kým sa niečo zlé nestane. U nás na škole tiež vzali nového družinára, rodičia si dali jeho meno do googlu a nestačili sa čudovať čo sa o ňom dočítali. Hneď s tým konfrontovali školu. Vysvitlo, že škola o tom ani nevedela. A teda družinár rýchlo skončil.

@bjnr dôvera v systém je veľmi diskutabilná vec.. ide mi o deti a ich bezpečnosť. Ja som sa s tým človekom necítila bezpečne na pracovisku... Emočne nestabilný jedinec nepatrí do jednej budovi k deťom. Nehovoriac o tom, že vodičák mu zadržali koncom januára 2026 a to teda o nejakej minulosti ešte hovoriť nemôžme. Pre mňa je to stále aktuálne obdobie. Rovnako ani moja pracovná skúsenosť s týmto človekom nie je minulosť. Bavíme sa o období kratšom ako jeden rok dokonca pol rok. Ak v novembri niekto bral drogy, v marci nie je ani čistý ani transparentný ani zmierený so svojou minulosťou.

@anonym_f70149 skúsim sa informovať u triednej učiteľky

Strana
z2