icon

Prihlásili by ste dieťa prihlásiť do družiny?

25. aug 2026

Ahojte, prosim poradte, syn ide do prvej triedy, ja budem este cely rok doma na RD s mladsim dietatom, teda do skolskeho klubu deti som ho neplanovala prihlasovat, chodila by som ponho normalne, ked skonci posledna hodina. Ale kamaratka mi povedala, ze ona dceru dala, aj ked nemusela, ze lepsie zapadla do kolektivu atd.
Co si o tom myslite?

Strana
z2
scila
27. aug 2026

@anonym_autor moji chodili do družiny a veľakrát keď som prišla pre nich skôr tak nechceli ísť ešte domov, čakala som kým dohrajú futbal, niečo dokreslia a pod . Veľmi záleží či bude mať v družine kamarátov, aký je okolo školy priestor a možnosti na hranie a tiež od vychovávateľky. Moje deti mali aj takú či s nimi počas družiny všeličo vyrábala aj takú čo len sedela a frflala a kričala na nich. Tiež záleží od ceny, u nás je to 25,- € mesačne, niekde viac...
Veď keď prihlásiš tak odhlásiť sa dá vždy.

anonym_bb2b40
27. aug 2026

@anonym_autor dala som. Bola som v rovnakej situácii,na RD. Hlavne kôli tomu,že mladšia dcéra si rasa pospala a nestihla by som prísť po staršiu hneď po vyučovaní. Keď bola.mladsia.nahodou hore,tak som šla po starsiu hneď popoludní. Často ale nechcela ísť domov zo ŠKD,lebo tam mala kamarátov a kadečo vyrábali,hrali sa.

zuzubb007
27. aug 2026

Áno je to pravda viacej zapadne medzi kamarátov,navyše určite väčšia zábava ako doma, ja by som dala do družiny určite, veď nikdo ti nekáže nechávať tam dieťa dlho, plno rodičov chodí 14:30 po dieťa, keď nebude chodiť do družiny , zvládne samé chodiť na obedy?

Strana
z2