Prváčik v škole skoro nepije. Ako pomôcť?
syn je prvák a skoro každý deň donesie zo školy fľašu takmer plnú. Doma pritom pije normálne, takže skôr mám pocit, že sa v škole zabudne napiť alebo na to cez prestávky nemyslí. neviete, či učiteľky pri prvákoch ešte deti nejako pripomínajú, aby sa napili, alebo sa už ráta s tým, že si to majú strážiť samy?
u nás bol taky isty problem vlani, ked bol syn prvák ... nechcel pit, lebo nechcel tam chodit na toaletu (chodili za nimi vacsi studenti ich buzerovat).
Tak som mu vysvetlila, ze to nie je riesenie ... ze bud zacne pit, a chodit na toaletu - aj viaceri, nech nie je tam sám, alebo napisem triednej ...
Potom ked som videla, ze uz pije viac a aj mi povedal, kolkokrát siel na wc-ko, tak som mu dala nejakú odmenu, cokoládku, malú hracku ... len za zaciatku, aby si zvykol ...
Trvalo to, ale fungovalo ...
@anonym_autor dnes je vsetko take volnejsie, byvaju dozory a ucitelky uz nevysedavaju pri detoch tolko, ani pri prvakoch. Kedysi ja si pamatam, ze v roku 1982, ked som nastupila do ZS a bola prvacka, tak cez prestavky bola ucitelka stale s nami, medzi deuhou a tretou hodinou sme si vytiahli vsetci obrusky, prestreli na lavicu, vytiahli desiatu a vsetci sme povinne desiatovali a ona s nami. V triede bolo take ticho ako cez hodinu, nikto nebehal. Dnes by sa rodicia stazovali, ze preco musi jest dieta vtedy, ked nechce a nie je hladne atd… tak sa vsetko ponechalo na volnosti a deti lietaju a behaju a jedia a piju kedy chcu alebo aj nie.
@anonym_autor to je pravda, ze je vsetko volnejsie a tiez by som brala, keby to bolo ako kedysi ale to sa uz asi nestane😔
@anonym_autor áno, popros pani učiteľku. Keď deti nepijú, vyrušujú takže aj pre učiteľky by to mala byť priorita.
ja by som mu dala nalepku na lavicu alebo niečo na ruky aby si spomenul
flašu na stole asi mať
nemožu či
Je v skole nie v skolke .nepije nepije jeho problem … prezije .nerobte s tych deti neschopakov
@anonym_autor Pripominaju im. Urcite nepije? Lebo u nas ich poslu si doplnit vodu do flase.
clovek bez vody vydrzi 3 dni. Ma naozaj zmysel riesit 8 hodin v skole? keby bol smadny, napije sa
Pripomínaj mu to ty. Tu máš fľašu, každú prestávku sa napi a zvyšok dopi v družine. Zvykne si. Je už veľký prvák.
Podľa mňa celkom bežná vec u detí, takisto neviem ako dcére v tomto pomôcť, ale tak verím, že sa to časom zmení a sama si začne tak nejak uvedomovať, že piť proste treba. 🙈
@anonym_autor dnes je vsetko take volnejsie, byvaju dozory a ucitelky uz nevysedavaju pri detoch tolko, ani pri prvakoch. Kedysi ja si pamatam, ze v roku 1982, ked som nastupila do ZS a bola prvacka, tak cez prestavky bola ucitelka stale s nami, medzi deuhou a tretou hodinou sme si vytiahli vsetci obrusky, prestreli na lavicu, vytiahli desiatu a vsetci sme povinne desiatovali a ona s nami. V triede bolo take ticho ako cez hodinu, nikto nebehal. Dnes by sa rodicia stazovali, ze preco musi jest dieta vtedy, ked nechce a nie je hladne atd… tak sa vsetko ponechalo na volnosti a deti lietaju a behaju a jedia a piju kedy chcu alebo aj nie.
@zuzana76 dcéra to presne takto mala pred 12 rokmi. A celý prvý stupeň. 🙂

U nás tiež to tak bolo na začiatku a učiteľka nepripomínala keďže cez prestávku sú samé deti . Len my stále ráno keď už boli pred školou že nech pijú po čase sa to zlepšilo ale to trochu trvalo .