icon

Pustiť dieťa na výlet, ak hlásia dážď?

Dnes o 11:16

Ahojte,

dcéra má ísť v piatok na školský výlet a podľa predpovede má skoro celý deň pršať.

Ona sa veľmi teší, ale ja premýšľam, či má vôbec zmysel, aby išla. Nejde o zdravotné problémy, len si neviem predstaviť, že budú celý deň niekde moknúť a vrátia sa premočení.

Na druhej strane mi je ľúto nechať ju doma len kvôli počasiu, keď sa na výlet tešila celé týždne.

Chodia vaši školáci na výlety aj v zlom počasí?
Priznám sa, že nie som zástanca teórie, že "vonku treba chodiť v každom počasí" 🙂 Keď prší, lepšie sa mi sedí doma 🙂

Strana
z2
michaela329
Dnes o 12:40

@anonym_autor tam ide o spoločné zážitky s kamarátmi a nie o počasie. Že je Tebe lepšie doma je Tvoja vec, dcéru normálne pusti a nechaj ju, nech si urobí nazor sama na základe skúsenosti. Pršiplášť snáď odnesie.

wolf_
Dnes o 12:42

Vhodné oblečenie a obuv a samozrejme, že áno. Nechápem to, že ľudia v "horšom počasí" sedia doma. Ale zároveň mám takých ľudí úprimne rada 🙂 kedže si užívam, že je potom oveľa menej ľudí všade 😏😁

michaela329
Dnes o 12:43
@wolf_

Vhodné oblečenie a obuv a samozrejme, že áno. Nechápem to, že ľudia v "horšom počasí" sedia doma. Ale zároveň mám takých ľudí úprimne rada 🙂 kedže si užívam, že je potom oveľa menej ľudí všade 😏😁

@wolf_ a v daždi sa dá vonku vidieť toľko vecí...

mooonika1975
Dnes o 12:47

@anonym_autor my sme boli v daždi s maličkými deťmi, 3 roky, už by som nikdy nešla. Ale im sa páčilo

anonym_07631f
Dnes o 12:50

Rátajte s tým že potom bude polovica trieda chorá. Takže OČR

anonym_865368
Dnes o 12:51

@anonym_autor nech trci doma s tebou depresivne, odopieraj jej pozitok👽

doriiis
Dnes o 13:12

Určite nie. Čo keď sa roztopí? Alebo z nej ubudne?
Skús rozmýšľať ako dospelá a pribaliť jej napríklad pršiplášť alebo dáždnik. Alebo oboje.

anonym_bc5c8d
Dnes o 13:23

doteraz spomínam na šk. výlet v 6 tr. zš.
Vysoké Tatry - lialo celý čas.
Určite by som dieťa pustila, počasie nie je dôvod na neúčasť na výlete.

anonym_bc5c8d
Dnes o 13:24

Dnes malo u nás liať. Od rána - ešte večer som pozerala predpoveď.
Je poobede a dažďa nikde, ani kvapka.

ria_sprout
Dnes o 13:48

Samozrejme, že idú aj vtedy. Učitelia predsa vedia ako situáciu riešiť a nenechajú deti moknut.

Berú si nepremokavu bundu

anonym_f16a85
Dnes o 13:55

Vsak ju oblec do dazda, nepride premocena. Uciterlia nie su padnuti na hlavu, prisposobia program pocasiu, oni su tiez ludia, ani im sa nebude chciet moknut ak nemusia

elanor
Dnes o 14:05

Ak ma byt ozaj hnusne, nie nepustila.
Urobila som tak asi pred 2 tyzdnami. Mali ist do divadla, a ze potom na ihrisko a zmrzlinu. Akurat na ten, ale hlasili vyrazne ochladenie a brutal vietor. Na informanavy suhlas som zaklikla nesuhlasim a ucitelke na edu napisala, ze vzhladom na nepriaznivu predpoved pocasia s ucastou na vylete nesuhlasim.
Predpoved vysla, bolo ozaj hnusne, ani sme v ten den nos z domu nevystrcili.
A vyletnici? Po divadle uzimeni vbehli do najblizsieho obchodneho centra, aby ich neodfuklo a "nepomrzli".
Ak je to mozne, s dietatom by som si urobila vylet na to miesto dodatocne ako rodina niekedy cez vikend.

anonym_226a0e
Dnes o 14:18

@anonym_autor podľa toho kam majú ísť.Ak hrad pustila, ak opekacka turistika nie.Detom to je jedno aké je počasie, ale keď ma niekde moknut, prudký vietor.Nasi tak boli na vianočných trhoch mali sme pekné Vianoce skoro všetci ochoreli lialo celý deň a už vidíš pubetakov ako nosia dáždnik a plast

jablkovastrudla
Dnes o 14:28

Nasi idu zajtra do Zoo a hlasia dazd ( sme v Irsku takze na slnko sa tu neda spoliehat) syn nepojde lebo ma kiahne, ale keby moze tak ho pustim, ma nepremokave topanky aj prsiplast.

anonym_db77b8
Dnes o 14:56

Mám čerstvú skúsenosť spred mesiaca. Deti išli 8.maja na prechádzku do lesa len akosi učitelia nepozerali predpoveď počasia, stihol ich taky lejak ze volali rodičom aby prišli po deti do toho lesa. 🥲 Nechala by som dieťa doma

prasiatko30
Dnes o 15:36

V holandsku by asi ani z baraku nemohli vyjst 10 mesiacov z dvanastich. A mozem ti garantizovat, pokial nejde o nejaky hurakan, 100x radsej by som bola kebyze idu na vylet ked prsi ako ked hlasia 40st horucavy. Vtedy sa realne bojim ci sa im nieco nestane a ako to preziju

xsuzannex
Dnes o 17:04

Dcera ide zajtra na vylet, ma prsat cele doobedie. Idu na hrad + nejaka mini zoo.. Prsiplast pobaleny a ide sa 🙂

sisska96
Dnes o 18:57

A potom plačete že dieťa je choré. No sa nečudujte ak pustíte do dažďa

anonym_143613
Dnes o 21:42
@sisska96

A potom plačete že dieťa je choré. No sa nečudujte ak pustíte do dažďa

@sisska96 no jo, ak inak ich rodicia drzia v skleniku tak ptom ak vyjdu vonku tak su z toho hotovi

Strana
z2